Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
21 Mart 2023 Salı - 23:31

ATSO’ya ‘Cukkacı’ damga vurdu

ATSO’nun mart ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Öztürk’ün başkanlığında ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda, ‘YİK’ ve ‘ASBAŞ’ seçimleri tartışma yarattı.

ATSO’ya ‘Cukkacı’ damga vurdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Serbest Bölge A.Ş (ASBAŞ) seçiminde, ATSO Başkanı Ali Bahar’ın değil de ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk’ün yönetim kuruluna getirilmesi toplantıda en çok tartışılan konu oldu.  ATSO’nun 1986 yılından beri ASBAŞ’ta temsil edildiği ve son seçimde yönetimde yer verilmediği belirtildi.

Başta ATSO Başkanı Ali Bahar olmak üzere bazı üyeler söz alarak bu durumu eleştirdi, yanlıştan dönülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Son ASBAŞ Genel Kurulu’nda ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk’ün yönetime seçilmesi bazı üyelerin tepkisine neden olurken, bazı üyeler de savundu. Ahmet Öztürk ise o yönetime ATSO adına girmediğini, genel kurulda ASBAŞ hissedarı olarak aday olduğunu ve seçildiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin büyük hissedar olduğu ASBAŞ’ın yönetim kurulunda Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’de yer alıyor.

ATSO Başkanı Ali Bahar, bu konuda şunları söyledi:

“Geçen günlerde vuku bulan, şehrimiz ve kent ekonomisi adına büyük kayıplara neden olabilecek üzücü bir gelişme hakkında bilgi vermek istiyorum. ATSO, 1986 yılında kurulan ASBAŞ’ın her döneminde Yönetim Kurulunda bulunup iş dünyasını temsil etmiştir. Fakat Şubat ayı sonunda yapılan son genel kurulda ATSO, ASBAŞ yönetim kuruluna maalesef alınmamıştır. Bu durumu akıl ve izan ile açıklamak mümkün değildir. Kurumlar arasındaki iletişimi biz bu kadar emek verip yükseltmeye çalışırken, ATSO gibi siz değerli meclis üyelerimizi ve diğer tüm üyelerimizi temsil eden bu güçlü kuruluşun ASBAŞ yönetiminin dışında bırakılmasını şehrimizin dikkatine sunuyorum. Şu anda ASBAŞ fiziki büyümesini gerçekleştirmekte zorlanan ve daha birçok soruna çözüm arayan değerli bir kuruluşumuzdur. Mevcut sorunlara çözüm getirip, kent ekonomisine sağlayacağımız katkılardan mahrum bırakıldığımız için son derece üzgünüz. Sorumlu olanlar bunun hesabını şehre nasıl verecek bizler de merakla bekliyoruz. Tüm üzüntümüze rağmen biz ATSO olarak küsmeyeceğiz, kızmayacağız, gitmeyeceğiz. Şehrimiz için birlikte çalışma ve istişare kültüründen hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz, konuyu kişiselleştirmeyecek ve tüm heyecanımızla çalışmaya devam edeceğiz.”

‘CUKKA’ VE ‘RANT’

 ATSO’nun mart ayı meclis toplantısına damga vuran diğer konu ise Yüksek İstişare Kurulu (YİK) seçimi oldu.

Meclis Üyesi Ali Yılmaz, söz alarak YİK konusunda tartışmayı başlatan isim oldu.

Yılmaz şunları söyledi:

 “Yüksek İstişare Kurulu seçimi yapılmış. Kimler seçilmiş?.. Mustafa Sak, Mustafa Özdoğan, Yıldıray Karaer gibi çok değerli kişiler olduğu kadar olmayanlar da var. Buraya girmek için ne olmak lazım Ali Bahar?..  Hani birlikte çalışacaktık. Buraya girebilmek için adrese teslim ihaleci mi olmak lazım?.. Cukkacı mı olmak lazım?.. Rantçı mı olmak lazım?.. Buraya girebilmek için Ali Bahar’a yandaş olan bazı belediye başkanlarının sağ cebi mi olmak lazım. Burada onlar da var, isim vermiyorum.”

ATSO Başkanı Bahar söz alarak, “Bilmiyorum ben ‘Cukkacı’ ne demek?.. Hayatımda ilk kez duyuyorum. Ali bey, tecrübeniz böyle şeyleri söylememenizi gerektiriyor. Türkçe de böyle şeyleri söylemek için bazı kelimeler var” dedi.

‘EMİN HESAPÇIOĞLU’NU NİYE ALMADINIZ?”

Ali Yılmaz, ikinci kez söz alarak iddialarını tekrarladı ve şöyle konuştu:

 “Neymiş, ben cukkacı demişim… Yahu, ‘Cukkacı’ diye geçen gün medyada yazıldı. Ayrıca YİK’e girebilmek için herhangi bir belediye başkanının sağ cebi mi olmak lazım?.. Adrese teslim ihale alanlardan mı olmak lazım?..  Rantçı mı, yoksa, cukkacı mı olmak lazım?.. YİK’e giren herkes cukkacı değil tabi… Neden bunlara ses çıkarmıyorsunuz?.. Komşuda pişer bize de düşer mi diyorsunuz?.. Emin Hesapçıoğlu’nu ne diye almadınız, en büyük yandaşınız, yol arkadaşınız o değil mi?..”

DEPREM VE GÖÇ DE KONUŞULDU

ATSO meclisinin en önemli konu başlıklarından biri de deprem ve bölgeden yaşanan göçler, konut fiyatlarındaki artışlar oldu. 

ATSO Başkanı Ali Bahar, deprem bölgesine dönük çalışmaların devam ettiğini, bölgedeki oda ve borsalarla görüşmelerin sürdüğünü belirterek, bölgede halen 1.5 milyon kişinin çadırlarda yaşadığını belirtti. Bahar, şu bilgileri verdi:

“Bölgeden diğer şehirlere göç eden kişi sayısı 3.5 milyona yakındır. 1 milyon afetzede Türkiye genelinde kamu yurtlarında ve misafirhanelerinde, 7 bin kişi kadarı da otellerde konaklamaktadır. 2.5 milyon kişi de bölge dışında akraba yanında ya da ev kiralayarak yaşamaktadır. Önümüzdeki aylarda evleri hasarsız veya az hasarlı olan nüfusun bir kısmı geri dönse de evini ve işini kaybedenler maalesef dönemeyecektir.”

DEPREM BÖLGESİ ÖNERİLERİ

Bölgede işyerlerinin yıkılması ve göç nedeniyle ticari hayatın eski düzeyine dönmesinin uzun zaman alacağına dikkat çeken Bahar, “Deprem bölgesinde yer alan işletmelerde çalışan bireylerin geri dönüşüne yönelik projeler geliştirilmelidir. Bölgeye dönük bugüne kadar hiç uygulanmamış teşvikler hayata geçirilmelidir. İvedi bir biçimde 6’ncı bölge ilan edilmeli, ticarete dönük vergi, kredi, çek ertelemesi gibi yardımların yanı sıra barınma sorunu çözüldükten sonra, işe dönüşü cazip hale getirecek çocuk, eğitim ve kira yardımları, kriter aranmaksızın işsizlik sigortasından faydalandırılmalı ve ilaveten işveren için işe başlangıç hibe ya da faizsiz uzun vadeli kredi planlaması yapılmalıdır” diye önerdi.

ANTALYA’YA YOĞUN GÖÇ UYARISI

Antalya’nın pandemiden bu yana hem yurtiçi hem yurtdışından oldukça yoğun göç aldığını vurgulayan Bahar, yıllık konut satışları önceki yıllarda 60-65 bin iken geçen yıl 80 bine ulaştığını, 22 bininin Türk vatandaşı olmayan kişilerce alındığını söyledi. Şubat ayında deprem nedeniyle konut satışları ülke genelinde azaldığını, Antalya’da ise yüzde 4.2 oranıyla halen pozitifte kaldığını belirten Bahar, “Antalya’da Türk vatandaşı olmayanlara satışlar fark yaratsa da konut fiyatı artışı bütün şehirlerde yüksek kalmaya devam etmektedir. Yapılan düzenlemelere rağmen, gelinen noktada yerleşik toplum refahı ve yaşam konforu bozulacaksa, rahatsızlıkların giderilmesi için bu oranlar revize edilmelidir” dedi.

DEPREM GÖÇÜ 150 BİNİ AŞTI

Deprem sonrası en fazla göç alan ilin Mersin olduğunu, Antalya’ya gelenlerin 150 bini aştığını dile getiren Bahar, “Bu göç dalgası, zaten var olan konut ve kira sorununu maalesef daha da artırmıştır. Kira fiyatlarındaki artışı konutlar ile sınırlandırmamalıyız. İşyeri kiralarında da yüzde 300, hatta yüzde 800’lere varan artışlar yapıldığına dair bilgiler almaktayız. Kira artışlarında bu astronomik rakamlar telaffuz edilmeye devam ederse iş yeri kapanmalarının ardı arkası kesilmeyecektir. Dolayısıyla kira artışlarından artık ticaret, tarım, sanayi, turizm sektöründeki herkes şikayetçidir. Ancak konut fiyatları ve kira artışlarının birinci nedeni, yüksek enflasyona bağlı maliyet artışları, ikinci nedeni ise arzın talebi karşılayamamasıdır. Depremle birlikte buiyice arttığı açıktır” dedi.

 
Aykut Kaya, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı
 
Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 sürekli işçi alacak
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Timur 22 Mart 2023 Çarşamba 11:06

ATSO ve bağlı kuruluşları artık bu kentin potansiyeline yakışır şekilde yapılanmalıdır. "Operasyonel bir kuruluş değiliz." cümlesinin arkasına sığınarak konumlarını ve ezberlerini ikame etmeye çalışanların artık görevde olmaması büyük şans, bu şansı fırsata çevirmek de şu anki yönetim kurulunun sorumluluğundadır.

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 22 Mart 2023 Çarşamba 07:46

ATSO başkanı farda yakalanmış tavşan gibi donmuş kalmış,öylece bakıyor.Tabi cukka kelimesi bozar adamı.

Yorumu oyla      0      0  
taş 22 Mart 2023 Çarşamba 01:11

İlginç,hem ATSO Başkanlığını hem de Organize Sanayi Başkanlığını aynı anda bir tek kişi yürütüyor.Antalya'da insan kıtlığımı var.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aykut Kaya, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı
İŞ insanı Aykut Kaya, İYİ Parti Antalya Milletvekilliği aday adaylığını ...
Fidanlar toprakla buluştu
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman ...
Ekolojik Kreş’te Nevruz coşkusu
Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreş öğrencileri baharın müjdecisi 21 Mart ...
 
Cani anne tutuklandı!
ANTALYA'nın Gündoğmuş ilçesinde psikolojik sorunları olduğu öne sürülen ...
Öldürülen Zehra'nın yakınları: Borcu yoktu
ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesinde Yılmaz Fahrioğlu (45) tarafından tabancayla ...
Minikler baharın gelişini kutladı
KONYAALTI Belediyesi kreşlerinde eğitim alan 3-6 yaş aralığındaki 120 ...
 
Antalya'da güneşi görenler sahile koştu
ANTALYA'da sıcak havayı görenler, sahillere akın etti. Bazıları denize ...
ATSO'dan Antalya ekonomisine yeni ihracat pazarları
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar ve Varşova Ticaret ...
Serik'te Nevruz kutlandı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva