7 ilde 'Bozdoğan-29' operasyonu
7 ilde 'Bozdoğan-29' operasyonu
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
28 Mart 2022 Pazartesi - 16:58

AÜ ile ANSİAD'dan fikir-sermayeyi birleştiren güçbirliği

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Antalya Teknokent ile Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) arasında, 'ANSİAD Antalya Teknokent Melek Yatırım Ağı' için iş birliği protokolü imzalandı. Rektör Özkan, yatırım ağının iş fikirlerini ve sermayeyi buluşturacağını söyledi.

AÜ ile ANSİAD dan fikir-sermayeyi birleştiren güçbirliği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Antalya Teknokent ile ANSİAD arasında, 'ANSİAD Antalya Teknokent Melek Yatırım Ağı' için iş birliği protokolü imzalandı. AÜ Senato Salonu'nda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, ANSİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın, Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz, ANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. İmzalanan iş birliği protokolü ile ANSİAD ile Antalya Teknokent Yönetici ve İşletici A.Ş.'nin girişimi ile ANSİAD Antalya Teknokent Bireysel Katılımcı Yatırımcısı Ağı'nın kurulması amaçlanıyor.

GENÇ GİRİŞİMCİLER İÇİN BULUNMAZ FIRSAT

Bireysel Katılımcı Yatırımcısı Ağı'nın Batı Akdeniz Bölgesinde bir ilk olacağının söyleyen AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Bireysel Katılımcı Yatırımcısı Ağı'nın çok önemsedikleri bir proje olduğunu söyledi. Özellikle genç girişimciler için bulunmaz fırsat olduğunu belirten Rektör Özkan "Üniversitemize ciddi katkısı olacak ve bundan sonra bir melek ağımız olduğu için firmalarımızın ciroları belli bir aşamayı geçtiği zaman buraya katkıda bulanacak ve genç atılımcılara bir ışık olacaklar. Bu anlamda bizi çok yakından ilgilendiriyor. Bu güzel proje için çok teşekkür ediyorum. İnşallah verimli bir protokol olur" dedi.

FİKİRLER VE SERMAYE BULUŞACAK

Fikirlerin çok kıymetli olduğunu, kiminin fikri, kiminin sermayesi olduğunu ve önemli olanın bu ikisini aynı platformda buluşturabilmek olduğunu söyleyen Rektör Özkan, "Antalya bu tür yatırımlar için mükemmel bir lokasyon, Teknokent'e çok güzel firmalar çekmeye başladık. Umarım burası ikinci bir silikon vadisi olur. Bu yapılan iş sadece üniversite ya da ANSİAD'a yaramayacak önce Antalya sonra Türkiye'ye yarayacak bu anlamda çok kıymetli. Ne kadar önemli olduğunu önümüzdeki zamanlarda göreceğiz. Ben bunun büyük ivmeyle büyüyeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

'AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÜLKEMİZDE BİR MARKA'

ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, "Bizim için önemli bir protokol. Şehrimizin iki tane önemli kurumu bir araya gelerek özellikle gençlere, girişimciliğe yönelik böyle bir protokol hazırlaması çok kıymetli" dedi. Başkan Akıncı, şöyle konuştu;

"Akdeniz Üniversitesi hem kentimizde hem ülkemizde bir marka. ANSİAD Antalya ve Batı Akdeniz Bölgesinde kurumsallık adına gelinen noktada iş dünyasının çatı örgütü. Ama bu noktada ayrı bir iş birliği içinde olmaktan çok mutlu oluyoruz. 20 yıldır hem Üniversitemiz hem Antalya Teknokent çok önemli paydaşlarımızdan çok değerli katkılar yapıyorsunuz. Protokol, ANSİAD olarak stratejik plandaki hedeflerimize hem de iş fikri yarışmalarını ve sonucunu taçlandırmak gibi olacak. Bu açıdan bu protokolü imzalamamız çok değerli bizim için."

MELEK YATIRIM AĞI'NI ANLATTI

Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz ise ANSİAD Antalya Teknokent Melek Yatırım Ağı hakkında sunum gerçekleştirdi. Antalya Teknokent olarak gençleri desteklediklerini, kuluçka hizmetleri, ön kuluçka hizmetleri, TTO faaliyetleri sunduklarını ve şirketleştirdiklerini ifade eden Genel Müdür Yavuz, "Ama bir noktadan sonra bu girişimler yalnız bırakılıyor. İstanbul ve Ankara'daki melek yatırım ağını burada gençlerin istediği şekilde kuramamıştık. En büyük hedefimiz genç girişimci olarak hem akademik ve hem de teknokent hayatına başlayan biri olarak bunu gördük. Devletin verdiği bütün desteklerde 200 bin, 300 bin de olsa bunun elinden tutulması gerektiğini gördük, esas iş fikri bu şekilde çıktı. Antalya'da tarım ve turizm çok önemli ama teknoloji bizim için çok kıymetli" dedi.

İMZALAR ATILDI

Girişimcilik ekosisteminin en güçlü tarafının üniversiteler olduğunu dile getiren ANSİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın ise ANSİAD'ın 20 yıldan bu yana kentin girişimcilik potansiyelini hareketlendirebilmek için çok kıymetli faaliyetler yaptığını ve ana paydaşlarının AÜ olduğunu söyledi. ANSİAD Antalya Teknokent Bireysel Katılımcı Yatırımcısı Ağı (ANSİAD Antalya Teknokent BKY Ağı) ile öncelikli Antalya ve Batı Akdeniz Bölgesi'nde (Antalya, Isparta ve Burdur) olmak üzere bölgesel yatırım ekosistemi kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması, bölgesel yatırım ekosisteminin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi, erken aşama teknoloji girişimlerini geliştirmeye yönelik yatırım fırsatlarının artırılması hedefleniyor.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ANTALYA TEKNOKENT ILE ANTALYA SANAYICI VE IS INSANLARI DERNEGI (ANSIAD) ARASINDA, 'ANSIAD ANTALYA TEKNOKENT MELEK YATIRIM AGI' ICIN IS BIRLIGI PROTOKOLU IMZALANDI. REKTOR OZKAN, YATIRIM AGININ IS FIKIRLERINI VE SERMAYEYI  BULUSTURACAGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ANTALYA TEKNOKENT ILE ANTALYA SANAYICI VE IS INSANLARI DERNEGI (ANSIAD) ARASINDA, 'ANSIAD ANTALYA TEKNOKENT MELEK YATIRIM AGI' ICIN IS BIRLIGI PROTOKOLU IMZALANDI. REKTOR OZKAN, YATIRIM AGININ IS FIKIRLERINI VE SERMAYEYI  BULUSTURACAGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA,(DHA) 

 
Tiyatro ve dizi oyuncusu Erkan Kaledibi, ölü bulundu
 
500 kovan arı öldü, inceleme başlatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AÜ Çevre Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ...
Türkiye dünyada en hızlı yaşlanan 2’nci ülke
Antalya Kent Konseyi Emekliler Meclisi ve ‘Aynı Hedefe Yürüyenler’ koordinasyonunda, ...
Merdivenden düşen kadına rektör müdahale etti
AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) bugün başlayan 'Yerinde Yaşlanma Bahar Çalıştayı'nın ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dev bütçe
Akdeniz Üniversitesi Bilimsel Araştırma Vadisi projesi için Cumhurbaşkanlığı ...
AÜ Tıp Fakültesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı
AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerle kutlandı. ...
Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri açıklandı
AKDENİZ Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ...
 
8 üniversiteye yeni fakülte kuruldu, 3 fakülte kapatıldı
RESMİ Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla 8 üniversiteye yeni ...
AÜ'de kadın akademisyenleri güçlendirecek eylem planı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Senatosu, 'Eşitlik Eylem Planı'nı oy birliğiyle ...
Ziraat'in buğday tarlası, dron yardımıyla gübrelendi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Aksu Çiftliği'nde 3 hafta önce ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva