Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
18 Haziran 2020 Perşembe - 10:20

Açık büfeye alışkın tatilci, tabakta servisi sevmedi

ANTALYA'da, 5 yıldızlı otellerde konaklayan misafirler, yeni normal hayatın getirdiği kurallara göre tatil yapıyor. Serik ilçesi Belek bölgesindeki oteller arasında ilk 'güvenli turizm belgesi'ni alan otelin Kalite Müdürü Asuman Koçoğlu, “Misafirlerimiz sürece alışmakta zorlandı" dedi.

Açık büfeye alışkın tatilci, tabakta servisi sevmedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koronavirüs tedbirleri kapsamındaki kısıtlamaların kaldırılmasıyla, 1 Haziran itibariyle Türkiye'de normalleşme süreci başladı. Yeni normal hayat, beraberinde bazı kuralları da getirdi. Özellikle turizm tesislerinde tatil yapmak isteyenlere güvenli hizmet verilmesi için 'güvenli turizm belgesi' alınması zorunluluğu getirildi. Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'nın Serik ilçesi Belek bölgesindeki oteller arasında ilk 'güvenli turizm belgesini, Sueno Deluxe-Golf  Hotels aldı. Otel, belgeyi almasının hemen ardından misafir kabul etmeye de başladı.

MİSAFİRLER ZORLANDI

Otelde yaklaşık 150 yerli tatilci konaklarken, restoranından havuzuna, resepsiyonundan odasına kadar tüm detaylar Türk Standartları Enstitüsü, Turizm Bakanlığı görevlileri ve gizli müşteriler tarafından sürekli denetleniyor. Otel Kalite Müdürü Asuman Koçoğlu, her şeyin yolunda olduğunu ve misafirlerin oldukça memnun olduğunu söyledi. Otelde hiçbir eksik olmadığını, ikinci denetimden de geçtiklerini anlatan Koçoğlu, sadece misafirlerin 'her şey dahil' alışkanlıkları nedeniyle zaman zaman zorlandıklarını söyledi. Fiziki mesafe ve hijyen kuralları gereği açık büfenin kaldırıldığını, ancak aynı seçenek ve çeşitliliğin menü halinde sunulduğunu anlatan Koçoğlu, “Misafirlerimiz sürece alışmakta zorlandı. Açık büfelerden kepçe kepçe yemek almaya alışkın oldukları için onlara menü halde vermek rahatsız etti, zorlandılar. Ancak onlar bunun sağlık için, onların iyiliği için yapıldığını da biliyor. Problem yaşadığımız misafirimiz olmadı, öneride bulunanlar oluyor. Biz de bu önerileri değerlendirip değer veriyoruz. Misafirlerimizin sayısında da artış oldu" diye konuştu.

İstanbul'dan bir haftalığına ailesiyle birlikte tatile gelen ve otelde konaklayan Birgül Polat, 3 aylık yasak sürecinde çok sıkıldıklarını, her yıl yaptıkları gibi Antalya'ya gelerek otelde tatil yaptıklarını söyledi. Kaygı içinde tatil düşündüklerini ancak oteli arayarak bilgi aldıklarını ve ona göre yola çıktıklarını anlatan Polat, “Otelin aldığı tedbirleri öğrendim. İkna oldum. Burada güvende olduğumuzu düşünüyorum. Artık her şey dahil olayı değişmiş. Kimse gıdaya temas edemiyor. İsabetli bir karar. Bence güzel olmuş. Biz de kendimizce tedbirlerimizi aldık" şeklinde konuştu.

'ÜMİDİMİZİ KAYBETMEDİK'

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, ağırlıklı olarak iç pazarın konakladığını söyledi. Otellerin yavaş yavaş açıldığını ve hizmet vermeye başladıklarını anlatan Atmaca, misafirlerin mutlu olduğunu söyledi. Haziran sonuna kadar tüm tesislerin 'güvenli turizm belgesini alacağını tahmin ettiğini de kaydeden Atmaca şöyle konuştu:

“Turizm ve dışişleri bakanlıkları turizmin yeniden hareketlenmesi için yurt dışında görüşmeler yapıyor. Yasaklar kalkınca misafirlerin geleceğini düşünüyoruz. Ümidimizi kaybetmedik. Antalya bir an önce eski günlerine kavuşacak diye düşünüyoruz. Biz dünyada en çok misafir ağırlayan altıncı ülkeyiz. Şu anda önlem amacıyla personelin ateşini ölçmek ve fiziki mesafe dışında zaten hemen hepsini uyguluyorduk. Şimdi her şeyi daha çok kayıt altına alıyoruz."

ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLERDE KONAKLAYAN MISAFIRLER, YENI NORMAL HAYATIN GETIRDIGI KURALLARA GORE TATIL YAPIYOR. SUENO DELUXE-GOLF HOTELS KALITE MUDURU ASUMAN KOCOGLU (FOTODAKI), HER SEYIN YOLUNDA OLDUGUNU VE MISAFIRLERIN OLDUKCA MEMNUN OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLERDE KONAKLAYAN MISAFIRLER, YENI NORMAL HAYATIN GETIRDIGI KURALLARA GORE TATIL YAPIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLERDE KONAKLAYAN MISAFIRLER, YENI NORMAL HAYATIN GETIRDIGI KURALLARA GORE TATIL YAPIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLERDE KONAKLAYAN MISAFIRLER, YENI NORMAL HAYATIN GETIRDIGI KURALLARA GORE TATIL YAPIYOR.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DAKI 5 YILDIZLI OTELLERDE KONAKLAYAN MISAFIRLER, YENI NORMAL HAYATIN GETIRDIGI KURALLARA GORE TATIL YAPIYOR. ISTANBUL'DAN BIR HAFTALIGINA AILESIYLE BIRLIKTE TATILE GELEN VE OTELDE KONAKLAYAN BIRGUL POLAT (FOTODAKI), 3 AYLIK YASAK SURECINDE COK SIKILDIKLARINI, HER YIL YAPTIKLARI GIBI ANTALYA'YA GELEREK OTELDE TATIL YAPTIKLARINI SOYLEDI.(FOTO:ALPARSLAN CINAR/ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Burdur Gölü'ne dikkat çekmek için kenerına 'ölüyorum' yazdı
 
Koronavirüs ilacı Kaz Dağları'nda yetişecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ali Bıdı'nın başı bu kez liste ile dertte
Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım Anonim Şirketi (ANFAŞ), 7 kişiden ...
Önce başını koli bandıyla sardı, sonra...
ANTALYA'da, bunalımda olduğu öne sürülen Özgü F. (38), başını koli bandıyla ...
Su altındaki kirliliği kısa film yaptı, dünyaya izletti
TÜRKİYE Su Altı Federasyonu'nun 2019 yılında düzenlediği 'Altın Palet' ...
 
Dikiz aynasından nazar boncuğu gitti, maske geldi
KORONAVİRÜS salgınıyla beraber hayatın bir parçası olan maskeler, son ...
Müvekkil ücretini, Bitcoin ile alıyor
ANTALYA'da avukatlık yapan Mehmet Dursun, online danışmanlık ve müvekkil ...
Beğeni için yapılan ölüm atlayışına bekçili önlem
ANTALYA'da, sosyal medyada daha fazla beğeni almak ve adrenalin yaşamak ...
 
Adrasan Göleti'nde inceleme
AK PARTİ Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal ve DSİ Finike 133. Şube Müdürü ...
Sansar ve 2 karga yavrusu doğaya salındı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yaralı halde bulunan sansar ve iki karga ...
Antalyalı çiftçi keneyi kendi çıkardı, KKKA'ya yakalandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde, vücuduna yapışan keneyi çıkaran Ahmet ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva