Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
4 Mayıs 2020 Pazartesi - 11:36

Acil doktoru anneye, kızından resimli moral

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde, koronavirüs vakası olarak gelen çocuk acil hastaları için özel bir alan oluşturuldu. Bu çocukların Çocuk Acil Koronavirüs Alanı'nda muayene olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tolu Kendir, koronavirüs nedeniyle ailesinden ayrı kaldığını da anlattı.

Acil doktoru anneye, kızından resimli moral
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Hastanesi, 28 Mart itibarıyla koronavirüs vakalı kişilerin hastaneye giriş yapmasının ardından koronavirüs vakalı hastalar için A Blok'ta 200 yatak ayrıldı. B blokta bulunan tomografi cihazı da sadece koronavirüs vakaları için kullanıma açıldı. Koronavirüsü ağır geçiren hastalar için ilk etapta ayrılan 40 yoğum bakım yatağından sadece 8'i kullanıldı. Hastanenin acilinde bulunan çocuk acil servis bölümü ise koronavirüs tedbirleri kapmasında farklı bir alana taşındı. 18 yaş ve altı acil çocuk hastaların yer aldığı Çocuk Acil'i için özel olarak kronavirüs triaj alanı oluşturuldu. AÜ Çocuk Acil Koronavirüs Alanı'ndaki çalışmalar Demirören Haber Ajansı(DHA) tarafından görüntülendi.

ÇOCUK HASTALAR İÇİN ÖZEL ALAN

AÜ Hastanesi Çocuk Acili'nde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tolu Kendir, mart ayı sonunda koronavirüs vakalarının hastanede görülmesinin ardından Çocuk Acili ekibi olarak hazırlıklara başladıklarını anlattı. Başhekimlik tarafından hastanede koronavirüs planlanması yapıldığını belirten Kendir, “Büyük acildeki hastalarla çocuk hastaları ayırarak mekan değişikliğine gittik. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Çocukların Covid olmayanlardan birbirlerine teması olmayacak şekilde ayarlama yaparak. Çocuk Acil Koronavirüs Alanı oluşturduk. Bu süreçlere önce ekibimizde ruhsal olarak hazırlandık. Sonrasında tüm ekipmanlarımızı her şeyimizi ayarladık. Koruyucu ekipmanlarımıza çok dikkat ederek bir süre eğitimlerden geçtik. Asistanlarımızı eğitmeye çalıştık. Bu süreci omuz omuza atlatmaya çalışıyoruz" dedi.

AYRI ALANLARDA TEDAVİ GÖRÜYORLAR

Koronavirüs çocuk acil alanındaki çalışmaları DHA'ya anlatan Özlem Tolu Kendir, “Covid vakalı çocuk hastalarımız geldiğinde farklı bir alana ayırıyoruz. Tüm koruyucu ekipmanlarımızı özenle giyiyoruz. Ardından hastanın tüm müdahalelerini bu alanda yapıyoruz. Hastanın görüntülemelerini ve laboratuvar tetkiklerini burada yapıyoruz. Daha sonra hastanenin farklı bir alanından, diğer hastalarımızla temas etmeyecek şekilde Covid hastalarını pandemi alanına yerleştiriyoruz" diye konuştu.

'BU SÜRECİ KISA SÜREDE ATLATIRIZ'

Koronavirüs vakalı hastalara bakmak için özel koruyucu ekipmanların kullanımının önemine vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Kendir, “Tüm ekipmanları giyinme ve soyunma kurallarına birebir uygulayacak şekilde farklı bir alanda giyip çıkarıyoruz. Sonra Covid dışı alan diğer çocuk acilimizde normal kıyafetlerimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bu süreci hep beraber kısa sürede atlatırız" dedi.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE KIZLARINDAN AYRI KALDI

Koronavirüs nedeniyle günlük hayatlarının da değişime uğradığını anlatan Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tolu Kendir, koronavirüs dolayısıyla çocuklarından 1 aydır ayrı kaldığını söyledi. Evdeki yardımcısının işten ayrılması sebebiyle Neva (8) ve Hüma Serra (6) adlı kızlarını Adana'ya anneannelerinin yanına gönderdiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Kendir, “Kızlarımla sürekli görüntülü konuşuyoruz. Onlara koronavirüs sürecini anlatıyorum. İlkokul çağındaki çocuklarım durumu olgunlukla karşılıyor. Ama ne de olsa çocuk. O yüzden duygusallaşıyor. Resimleriyle duygularını paylaşıyorlar. Kızım Neva, acilde çalıştığım için bir resim yaptı. 112 Acil Servisinin yer aldığı resimde 'Hastaları iyileştireceksiniz. Türkiye yanınızda' diye yazarak bizlere moral vermeye çalıştı" diye konuştu.

'ÇOK SAYIDA SAĞLIK ÇALIŞANI AİLELERİNDEN AYRI KALDI'

Koronavirüs sebebiyle zorluklar yaşadıklarını belirten Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tolu Kendir, “Biz sağlık çalışanları olarak çok çalışıyoruz. Dışarda işi olmayan kişiler de evde kalarak hem kendilerini hem de ailelerini korusunlar. Aileleriyle birlikte olduğu için zaman geçirsinler. Birlikte olmanın kıymetini bilsinler. Ben çocuklarımdan ayrıyım. Onları çok özlüyorum. Benim gibi çok sayıda sağlık çalışanı ailelerinden ayrı kaldı" dedi.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HASTANESI'NDE, KORONAVIRUS VAKASI OLARAK GELEN COCUK ACIL HASTALARI ICIN OZEL BIR ALAN OLUSTURULDU. BU COCUKLARIN COCUK ACIL KORONAVIRUS ALANI'NDA MUAYENE OLDUGUNU BELIRTEN DR. OGR. UYESI OZLEM TOLU KENDIR, KORONAVIRUS NEDENIYLE AILESINDEN AYRI KALDIGINI DA ANLATTI. KENDIR, KIZININ YAPTIGI RESMI DE GOSTERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HASTANESI'NDE, KORONAVIRUS VAKASI OLARAK GELEN COCUK ACIL HASTALARI ICIN OZEL BIR ALAN OLUSTURULDU. BU COCUKLARIN COCUK ACIL KORONAVIRUS ALANI'NDA MUAYENE OLDUGUNU BELIRTEN DR. OGR. UYESI OZLEM TOLU KENDIR, KORONAVIRUS NEDENIYLE AILESINDEN AYRI KALDIGINI DA ANLATTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) HASTANESI'NDE, KORONAVIRUS VAKASI OLARAK GELEN COCUK ACIL HASTALARI ICIN OZEL BIR ALAN OLUSTURULDU. BU COCUKLARIN COCUK ACIL KORONAVIRUS ALANI'NDA MUAYENE OLDUGUNU BELIRTEN DR. OGR. UYESI OZLEM TOLU KENDIR (SOLDA), KORONAVIRUS NEDENIYLE AILESINDEN AYRI KALDIGINI DA ANLATTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Çoban köpeklerini sıpaya saldırtan genç, serbest bırakıldı
 
Avrupa koronavirüs kısıtlamalarını gevşetiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muratpaşa cimnastikte antrenman evde başladı
MURATPAŞA Belediyespor cimnastik takımı, koronavirüs nedeniyle salonların ...
Mahalle girişine iki dev bayrak
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı eski adı Seyret olan Gökçeören Mahallesi'ne ...
Yatalak oğlunun gözlerini 6 yıldır yara bandıyla kapatıyor
ANTALYA'da dans okulu açmayı planlarken, görme kaybının ardından istemsiz ...
 
Kumluca Hali'nde kısıtlama sonrası araç kuyruğu
ANTALYA'nın Kumluca ilçesindeki toptancı halinde, 3 günlük sokağa çıkma ...
Neron Deniz Feneri, 1968 yıl sonra ışık verecek
LİKYA Birliği'nin başkenti olan Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik ...
Atlas Kuyruklu Yıldızı görüntülendi
URSA Major Takım Yıldızı bölgesinde 29 Aralık 2019 tarihinde keşfedilen ...
 
Atılan çöpler giderleri tıkadı, altgeçidi su bastı
ANTALYA'da akşam saatlerinde kısa süreli etkili olan sağanak nedeniyle ...
Polis, bebeğini kaçırıp boğazına bıçak dayayan adamı vurdu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde tartıştığı nikansız eşi R.A.Ç.'yi darbeden E.Ş. ...
Jeofizik Uzmanı Yüklü: Akdeniz'de 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz
JEOFİZİK Mühendisleri Odası Antalya Şubesi eski 2'nci Başkanı Jeofizik ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva