Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
18 Ağustos 2020 Salı - 16:40

Ailenin avukatı: Duygu'nun vücudunda darp izleri var

GAZİANTEP'te, erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın 4'üncü kattaki evinin penceresinden düşerek öldüğü öne sürülen Duygu Delen'in (17) ailesinin avukatı Ömer Faruk Akan, ön otopsi raporunun çıktığını açıkladı. Avukat Akan, Delen'in vücudunda düşmeye bağlı olmayan darp izleri görüldüğünü söyledi.

Ailenin avukatı: Duygu nun vücudunda darp izleri var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Batıkent Mahallesi'nde, 13 Ağustos günü erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın evinin penceresinden düştüğü öne sürülen Duygu Delen yaşamını yitirdi. Olayın ardından gözaltına alınan Duygu’nun erkek arkadaşı Mehmet Kaplan, çıkarıldığı mahkemece 'cinsel istismar ve kasten öldürme' suçları ile tutuklandı. Olayın ardından açılan davada, Delen ailesi adına Gaziantep Barosu gönüllü olarak davayı üstlendi. Bugün baro binasında olayla ilgili olarak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Duygu'nun babası Bülent ile ağabeyi Harun Delen, Baro Başkanı Bektaş Şarklı, ailenin avukatları Ömer Faruk Akan, Göksel Öztürkmen ile Duygu'nun arkadaşları katıldı.

'DUYGU'NUN VÜCUDUNDA DARP İZLERİ VAR'

Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Avukat Ömer Faruk Akan, olayın tüm yönleri ile incelendiğini söyledi. Ön otopsi raporunun kendilerine iletildiğini belirten Akan, "Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü olayı titizlikle araştırmaya devam ediyor. Kamuoyunun spekülasyonlara itibar etmemelerini rica ediyorum. Dosyada ciddi deliller mevcut, tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Otopsi raporu hazır ama bu bir ön rapor şeklinde. Bizim başsavcılığa ayrıca bir talebimiz olacak. Adli Tıp Kurumu dışında bağımsız bir adli tıp uzmanının dosyayı incelemesini ve otopsi raporunu incelemesini istedik. Bunu da muhtemelen kabul edeceklerdir. Otopsi raporunun içeriğine dair bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Onu da şu gerekçe ile söylüyorum: Biz bağımsız bir doktor görevlendirmiştik, otopsiye girmişti. Şüpheli ifadesinde zaten maktulü darp ettiğini söylüyor. Duygu'nun vücudunda düşmeye bağlı olmayan darp izleri mevcut. Şüpheli ayrıca hem emniyet hem de mahkemede düşme olayını görmediğini söylüyor" dedi.

'TÜM ŞAHISLARI DİNLEMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Akan, dosya üzerinde titizlikle çalışıldığını ifade ederek, "Bundan sonraki süreç muhtemelen bizim talep ettiğimiz bağımsız adli tıp uzmanı ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın göndereceği Adli Tıp Raporu beklenecek. Tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Dinlenecek birçok tanık var. Titizlikle yürütülen bir soruşturma olduğu için ilgili ya da ilgisiz, aynı binada otursun ya da oturmasın o civardaki neredeyse tüm şahısları dinlemeye çalışıyorlar. Tanık beyanları bittikten sonra ve rapor geldikten sonra iddianame hazırlanacaktır" diye konuştu.

'İLK RAPOR BANA SIKINTILI GELDİ'

Şüpheli Mehmet Kaplan'ın geçen yıl alkollüyken bir kadına çarparak öldürdüğü dosya ile ilgili fikirleri sorulan Akan, "Önceki trafik kazasında şöyle bir sıkıntı var; ilk tutulan rapor bana problemli geldi. İlk raporun üzerine bina edilmiş bir dosya. Ancak rahmetlinin ailesi hem şikayetçi olmamış hem kararı istinaf etmemiş. 2 yıl 1 ay ceza almış, o dosya şu anda istinafta ama aleyhe bozma olacağını düşünmüyorum" dedi.

Avukat Akan ayrıca Duygu Delen'in ölümünün kendi kanaatlerince cinayet olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha sonra toplantıda konuşan Baro Başkanı Avukat Bektaş Şarklı, Gaziantep Barosu olarak Delen ailesinin yanında olduklarını ve ihtiyaç duyulduğu herhalde gerekli müdahaleyi yapacaklarını söyledi.

'ADALET İSTİYORUM'

Daha sonra kürsüye çıkan baba Bülent Delen'in ise güçlükle ayakta durduğu görüldü. Baba Delen, gözyaşlarına hakim olamazken "Adalet istiyorum" dedi.

GAZIANTEP'TE ERKEK ARKADASI MEHMET KAPLAN'IN 4'UNCU KATINDAKI EVININ PENCERESINDEN DUSEREK OLEN DUYGU DELEN(17)'IN AILESININ AVUKATI OMER FARUK AKAN, ON OTOPSI RAPORUNUN CIKTIGINI VE DELEN'IN VUCUDUNDA DUSMEYE BAGLI OLMAYA DARP IZLERININ GORULDUGUNU SOYLEDI. FOTO:EYYUP BURUN/GAZIANTEP-DHA

GAZIANTEP'TE ERKEK ARKADASI MEHMET KAPLAN'IN 4'UNCU KATINDAKI EVININ PENCERESINDEN DUSEREK OLEN DUYGU DELEN(17)'IN AILESININ AVUKATI OMER FARUK AKAN, ON OTOPSI RAPORUNUN CIKTIGINI VE DELEN'IN VUCUDUNDA DUSMEYE BAGLI OLMAYA DARP IZLERININ GORULDUGUNU SOYLEDI. BABA BULENT DELEN (FOTOGRAFTA) GOZYASLARI ICINDA ADALET ISTIYORUM DEDI. FOTO:EYYUP BURUN/GAZIANTEP-DHA

GAZIANTEP'TE ERKEK ARKADASI MEHMET KAPLAN'IN 4'UNCU KATINDAKI EVININ PENCERESINDEN DUSEREK OLEN DUYGU DELEN(17)'IN AILESININ AVUKATI OMER FARUK AKAN, ON OTOPSI RAPORUNUN CIKTIGINI VE DELEN'IN VUCUDUNDA DUSMEYE BAGLI OLMAYA DARP IZLERININ GORULDUGUNU SOYLEDI. BABA BULENT DELEN GOZYASLARI ICINDA ADALET ISTIYORUM DEDI. FOTO:EYYUP BURUN/GAZIANTEP-DHA

Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, (DHA)

Etiketler:
 
Çifte cinayet sonrası dondurma yiyen zanlı tutuklandı
 
Hatalı basım 50 TL'sine teklif bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sulama kanalında düşen çiftçi boğuldu
MALATYA'nın Doğanşehir ilçesinde, sulama kanalına düşen çiftçi Muharrem ...
Ailesine üzüm götürürken, otomobili takla attı
TEKİRDAĞ’ın Malkara ilçesinde, sürücü İbrahim Beyhan'ın (37) kullandığı ...
Erciyes Dağı'nda Türkiye'nin en yüksek rakımlı restoranı
TÜRKİYE'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi'nde, ...
 
Kapadokya'da balon uçuşları 22 Ağustos'ta başlıyor
TÜRKİYE'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde balon uçuşlarının ...
Orman yangınıyla ilgili 4 şüpheli adliyede
ADANA'nın Kozan ilçesinde, dün 10 hektar ormanlık alanın zarar görmesine ...
Baraj gölünde renk değişimi endişelendirdi
VAN'ın Erciş ilçesindeki Koçköprü Baraj Gölü yüzeyinin, kirliliği andıran ...
 
Temizlik işçisi, bulduğu 110 bin lirayı polise teslim etti
BURSA'da temizlik işçisi Habib Çaylı (57), sokakta temizlik yaparken bulduğu ...
Suni teneffüs uyguladığı oğlunun mezarını ziyaret etti
ADANA'da, Seyhan Baraj Gölü'nde devrilen yelkenlide bulunan 2 kadını kurtarmak ...
Denizde kaybolan kişinin cansız bedeni bulundu
KIRKLARELİ’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde pazar günü serinlemek ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva