RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
13 Eylül 2016 Salı - 19:40

Ak Parti'de bayramlaşma

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçici tutuklama talebini gerekçesiyle ABD'ye gönderdiklerini belirterek, "Beklentimiz, ABD'den bu hain FETÖ'yü bir an önce tutuklaması, oradan Türkiye'ye mesajlar vermesini engellemesidir" dedi.

Ak Parti de bayramlaşma
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Manavgat İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Bayramlaşmada, Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve İbrahim Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, İlçe Başkanı Hasan Öz ve partililer de yer aldı. Bayramlaşmada konuşan Bakan Çavuşoğlu, Manavgat, Alanya, Gazipaşa ve Korkuteli gibi ilçelerin doğalgaza kavuşacağını söyledi.

'REJİM BU ATEŞKESE RİAYET ETMEK İSTEMİYOR'

Suriye'deki ateşkese değinen Bakan Çavuşoğlu, "Sürekli temas içinde olduğumuz ülkelerin de gayretiyle Suriye'de bir ateşkes oldu. Biz bunun kalıcı olmasını istiyoruz. Öyle görünüyor ki rejim bu ateşkese riayet etmek istemiyor. Dün akşam ateşkes ilan edilir edilmez rejim ateşkesi bozdu. Uyarılar yapıldı, inşallah bu ateşkesin kalıcı olması için herkes üzerine düşeni yapar. Ateşkes tek taraflı olmaz, bunun takipçisi olacağız ve huzur, barış, istikrar ve yeniden yönetilebilir bir Suriye olması için bundan sonra da gayretlerimizi devam ettireceğiz" dedi.

'BAYRAMDA BİLE KÜRT KARDEŞLERİMİZİ HEDEF ALIYORLAR'

Cerablus bölgesinde DAEŞ'ten temizlenen köy ve şehirlerde hayatın normale dönmeye başladığını aktaran Bakan Çavuşoğlu, insanların esaretten kurtulduğunu kaydetti. Türkiye içindeki terör örgütlerine karşı mücadelenin de sürdüğünü vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Amacımız Türkiye'nin her yerinde huzuru tesis etmek. Zulüm altında olan Kürt kardeşlerimizin de huzurunu tesis etmek bizim görevimiz. Dün Van'daki saldırıyı gördünüz. Onlar eskiden de Kürt kardeşlerimizi hedef alıyordu, sürgüne gönderiyorlardı. Şimdi hain saldırılarla bayramda bile Kürt kardeşlerimizi hedef alıyorlar. Bu kalleşlerin zaten Kürt vatandaşlarımızın kültürüyle, haklarıyla hiçbir ilgisi yok, bunların kendi ajandası var" diye konuştu.

'YURTDIŞINA KAÇANLARIN BİR KISMINI GETİRDİK'

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesine de değinen Bakan Çavuşoğlu, ABD'den beklentinin Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Önce elinizdeki teröristleri Türkiye'ye teslim edeceksiniz. Geçici tutuklama talebimizi gerekçesiyle gönderdik ABD'ye. Beklentimiz, ABD'den bu hain FETÖ'yü bir an önce tutuklaması, oradan Türkiye'ye mesajlar vermesini engellemesidir. Ondan sonra da yine ilettiğimiz ve ileteceğimiz delillerle Türkiye'ye iade edilmesi ve hain teröristin Türk yargısına teslim edilmesidir. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Hiç merak etmeyin, yurtdışına kaçanların bir kısmını getirdik. Diğerlerini de tespit ettiğimiz yerlerde getiriyoruz. Yunanistan'da süreci de yakından takip ediyoruz. Yasal bir süreç var. Onlar da gelecek. Bu hainlerden milletimiz adına hesabını sormaya devam edeceğiz."

'BÜYÜKELÇİLERİNİZ TÜRKİYE'NİN VALİSİ DEĞİL'

Manavgat'ta parti teşkilatının bayramlaşmasına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin terörle mücadelesi sırasında müttefik ülkelerin yaptıkları açıklamalara tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, "Böylesine bir durumda özellikle müttefikimiz olan ülkelerden gelen açıklamalar bizi hem üzüyor hem de sinirlendiriyor. Biz terörle mücadele ediyoruz. Seçilen kişinin görevi vatana, millete hizmet etmektir teröristlere değil. Teröristlerin bomba döşemesine yardım ediyorsa bu belediye milletin parasını teröristlere harcamaktır. Oradaki belediyelerin hepsi çukur kazmada, oralara bomba yerleştirmede araçlarıyla gereçleriyle kepçeleriyle kamyonlarıyla teröristlere yardım etmiştir" dedi.

'HERKES HADDİNİ GÖREVİNİ BİLECEK'

Yapılan açıklamaların usulünün de yanlış olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Biz de birçok ülkeyle ilgili rahatsızlıklarımızı dile getiriyoruz. Mesela artan ırkçılık sadece İslam karşıtlığı değil, farklı renklere yönelik ırkçılıkta da bir hortlama var. ABD'de polis ne kadar insan öldürdü. Ama ben Washington'daki büyükelçime telefon açıp 'Sen bir açıklama yap' demiyorum. Bu endişemizi doğrudan Amerikalı muhataplarımıza kendimiz söylüyoruz. Bu işin nezaketi budur. Cumhurbaşkanımız Obama'ya söyleyebiliyor, ben Kerry'e söyleyebiliyorum. Başka rahatsızlıklarımız da var ama biz söylediğimiz zaman içişlerine karışmak oluyor ama kendileri her türlü söyleme yetkisi kendilerinde buluyorlar. Kusura bakmayın sizin hiç biriniz Türkiye'nin patronu değilsiniz. Türkiye ile ilişkilerinizi adam gibi yürütmek istiyorsanız Türkiye'yi eşit bir ortak olarak görmek zorundasınız. O Türkiye geçti. Ayrıca sizin büyükelçileriniz Türkiye'de bir vali değil, Türkiye'nin valisi değil. Büyükelçiliğini adam gibi yapacak, görevi çerçevesinde Viyana Sözleşmesi çerçevesinde yapacak. Türkiye'nin valisi gibi davrananların hiç birisine müsaade etmeyiz. Bunlara da izin vermeyiz. Herkes haddini, hududunu, görevini çerçevesini çok iyi bilecek."

SERİK'TE BAYRAMLAŞMA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Manavgat'ın ardından Serik İlçesi'ne geçti. Partisinin bayramlaşma törenine katılan Çavuşoğlu, bayrama huzur içinde girmek istediklerini ancak PKK terörünün bayrama leke getirdiğini söyledi. Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenlere karşı mücadelenin sürdüğünü kaydeden Bakan Çavuşoğlu, teröristleri sadece şehirlerde değil dağda da temizleyeceklerini, şimdi bunun yapıldığını aktardı. Bakan Çavuşoğlu, "Kale gibi gördükleri dağlarda, inlerine giriyoruz, tertemiz ediyoruz. Dün oralarda bayram namazını kahraman askerlerimiz eda etti. Hiç merak etmeyin. İçeride ve dışarıda onları temizleyinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasının ardından kendisiyle bayramlaşan çocuklara harçlık verdi.

ÇAVUŞOĞLU, KERRY İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Suriye'de ateşkesi ilk Esad rejiminin bozduğunu belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde varil bombaları kullanıldığının belirlendiğini söyledi.

Ak Parti Antalya İl Başkanlığı'nın parti binasındaki bayramlaşma töreni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, Atay Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Başkanı Rıza Sümer ve partililer katıldı.

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de olduğu kadar bütün dünyada, özellikle Suriye'de, Irak'ta bu Kurban Bayramını huzur ve barış içinde geçirmeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çok çaba sarf ettiklerini söyledi. Özellikle Suriye'de ateşkes sağlanmasından mutluluk duyduklarını belirten Çavuşoğlu, “Ama dün gece bile rejim ateşkesi sadece Halep'te değil, değişik şehirlerde bozmaya başladı. Esasen Suriye'de bugün geldiğimiz noktanın en büyük sorumlusu da 600 bine yakın insanını hiç acımadan öldüren, kimyasal silahlarla çocukları, kadınları yakan zalim Esad rejimidir. Ve ateşkesi de ilk o bozdu, buna da şaşırmadık. Cerablus'ta bu bayramda insanların, kadınların, çocukların ne kadar mutlu olduğunu, hayata nasıl döndüğünü hep birlikte gördük. İnşallah Suriye'nin tamamında insanların tamamı kendi evlerine dönebilir, bayramlarını gerçek bayram tadında yaşayabilir" diye konuştu.

JOHN KERRY İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Bu konuda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir telefon görüşmesi yapacakken bayramlaşma töreni nedeniyle ertelediğini belirten Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının ardından verilen arada İl Başkanlığına çıkarak ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Suriye'deki ateşkesi bozan girişimlere yönelik bir telefon görüşmesi yaptı. Çavuşoğlu, Kerry ile görüşmesinden sonra da basın mensuplarına açıklamada bulundu. Kendisinin daha önce görüşmek istediğini bildirdiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Birkaç konuyu değerlendirdik. Suriye'de ateşkes var biliyorsunuz, muhalefet ateşkese uydu ama rejim birkaç yerde ateşkesi bozdu. Hatta varil bombası kullandığı bilgisi, raporu da geldi bize. Onu söyledik. Ruslarla konuşacağını söyledi. Ve bunun kalıcı olması gerektiğini söyledik. Suriye'deki genel durumu da konuştuk. Bundan sonra özellikle Membiç bölgesindeki operasyonu değerlendirme fırsatı bulduk. Kongrede kendisinin görüşmesi vardı. Bizim de bayramlaşmamız vardı o yüzden kısa sürdü, daha sonra tekrar görüşeceğiz" dedi.

FETÖ İÇİN GEÇİCİ TUTUKLAMA TALEBİ

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin ABD'ye yapılan talepler hakkında da bilgi veren Çavuşoğlu, “Tüm belge ve deliller ışığında geçici tutuklama talebini de Adalet Bakanlığımız bize iletti, biz de bizzat Washington'da Dışişleri Bakanlığına ilettik, büyükelçiliğimiz diplomatik kuryeyle iletti. Şimdi geçici tutuklama talebimiz var" diye konuştu.

VECDİ GÖNÜL BEMBEYAZ GİYİNDİ

Vecdi Gönül, ayakkabılarından gömleğine, kravatından pantolon ve ceketine beyaz elbisesiyle bayramlaşma töreninin en dikkat çeken ismi oldu. Partililere de seslenen Vecdi Gönül, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, bu hareketi başlatanların herkese 'hoşgörü' dediklerini ama kendi milletlerine hoşgörü göstermediklerini söyledi. Gönül, “Benim 20 yıllık korumam Hüseyin Kalkan'ı da öldürdüler. Kendi askerlerini, milletini öldürdüler" dedi. (DHA)

Etiketler:
 
Ölüm nedeni şoke etti
 
Tek katlı evde yangın; 9 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal: Türkiye milletten cemaate sürüklenmek istendi
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Türkiye ...
CHP’nin büyükşehir adayları
CHP'nin büyükşehir kulislerinde kimlerin adı geçiyor.
Talya Oteli’nde rüşvet döndü mü?
Antalya'da siyasi kulislerde bu dedikodu konuşuluyor
 
Meral Akşener ihraç edildi
MHP Disiplin Kurulu, Meral Akşener'i partiden ihraç etti.
Mustafa Köse İzmir'de başkan arıyor
İZMİR'de üç ilçe yönetiminin istifasını isteyen ve alan AK Parti Genel ...
Yerel seçimleri öne çekecek teklif
Anayasa Komisyonu'nda AKP'nin, "Yerel seçim 6 ay öne alınıp Ekim 2018'de, ...
 
Cemaatçi CHP'liler
Sözcü yazarı Soner Yalçın, bugün 'Cemaatçi CHP'liler' başlıklı bir yazı kaleme aldı. İşe o yazı:
Sümer'den CHP'ye nezaket ziyareti
AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer Yeni Kapı anlayışıyla mitinge ...
Ülken: 'FETÖ Antalya'da CHP'ye de sızdı'
CHP eski İl Başkanı Özer Ülken, kaset kumpası sonrası FETÖ’nün partiye ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva