Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
21 Haziran 2011 Salı - 17:23

Akaydın: CHP'nin düşmanı kendi içindedir

Seçimlerde AK Parti'nin Antalya'da birinci parti olmasının ardından en çok eleştirilen isimlerin başında gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, parti içinde yaşanan tartışmaları CHP'nin hastalığı olarak değerlendirdi. "CHP'nin düşmanı kendi içindedir" diyen Akaydın, 'Kale kaybedildi' eleştirilerine de "Antalya, CHP'nin hiçbir zaman kalesi olmadı" sözleriyle yanıt verdi.

Akaydın: CHP nin düşmanı kendi içindedir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Mustafa Akaydın, Hasan Subaşı Parkı'nda düzenlenen yemekli toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin seçim sonuçlarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Akaydın, CHP'nin aldığı oyda çok şaşılacak bir şey olmadığını söyledi. Türkiye'de seçmenin 3'te birinin solu tercih ettiğini belirten Akaydın, "Milli Cephe'nin kötü yönetimi ve 'ortanın solu' felsefesiyle 3'te birin üzerine bir kez 1977 yılında çıkıldı. Bir önceki dönem DSP ile birlikte yüzde 20 alındı. Solda maalesef pik çıkışlar olmuyor, inişler oluyor. Yüzde 26 oy, bu nedenle orta derecede başarıdır" dedi.

HİTLER DE SANDIKTAN ÇIKTI
AK Parti oylarındaki yükselişi de değerlendiren Başkan Akaydın şunları söyledi: "AKP oylarındaki artışın birçok nedeni olabilir. Neoliberalizm bir sermaye egemenliği getirdi. Herkes biliyor ki toplumları sandıktan çıkan lider değil sermaye yönetiyor. Obama gibi. İnan Kıraç çıktı bir açıklama yaptı, tehdit edildi, sindi adam. Şimdi 'Başbakan'a davetiyeyi elden götüreceğim' diyor. Basın, işadamları üzerinde baskı var. Referandumda 'bitaraf olan bertaraf olur' denildi. Bu açıkçası faşizm. Sandıktan faşizm olmaz diye bir şey yok. Hitler de Mussolini de sandıktan çıktı."

DOLMABAHÇE'DE AT PAZARLIĞI
"İktidarlar bir şeyler kötü gitmeye başladı mı demokrasi çizgisinden sapıyor. Çok net örneği Adnan Menderes. Hiçbir güç Silivri'de yatanların siyaset dışı bir nedenle yattığını bana düşündürtemez. İçlerinde arkadaşlarım da var. Onların Ergenekoncu olduklarına kimse beni ikna edemez. 'Ergenekon diye bir örgüt var mıdır?' diye Türkiye'deki tüm istihbarat organlarına soruldu; hiçbirisinin haberi yok. İnsanlar 3 yıldır bu sanal örgüte üye olmaktan içerde. Bir Dolmabahçe görüşmesi var. Bir at pazarlığı var. 'Senin açığını gördük arkadaş ses çıkarmayacaksın' dediler."

CHP'NİN DÜŞMANI KENDİ İÇİNDEDİR
Mustafa Akaydın seçimlerin ardından CHP içinde yaşanan kurultay tartışmaları ise şu sözlerle eleştirdi: "CHP'nin düşmanı kendi içindedir. Her seçim sonrası böyle bir dalgalanma yaşarız. Ben bir yıl önce 'seçimlerden sonra ne olursa olsun gümbürtü kopacak' demiştim. Bu CHP'nin hastalığı, milli problemi... Bu eleştirilerin yapılacağı yer basının karşısı değildir. Geçen seçimde DSP ile birleşip yüzde 20 oy alacaksın ve bunu başarı sayacaksın, sonra da yüzde 26'yı başarısızlık sayacaksın. Bunların hazırlıkları çok önceden vardı. Seçimlerden bir ay önce Diyarbakır İl Başkanı Antalya'daydı. Seçimden sonra ilk konuşan da o oldu."

ANTALYA CHP'NİN KALESİ DEĞİLDİ
Akaydın, 'CHP kalesini kaybetti, bunda Büyükşehir Belediyesi'nin etkisi oldu mu? Büyükşehir oy kaybettirdi mi?' sorusuna ise şu cevabı verdi: "Antalya hiçbir zaman CHP'nin kalesi olmadı. Antalya'da CHP adına en yüksek oyu ben aldım. Seçimlerde bir belediye başkanının çalışması gerektiğinden fazlasını çalıştım. Eşim Kepez'de 60 bin eve girdi. Deniz Baykal'ın katıldığı birçok toplantıda ben de vardım. En fazla açılış, mahalle toplantısı yapan benim. Ben etik olarak çalışmalarımı seçime endeksli yapmadığımı daha önce söyledim."

SORUN OLDUĞUNU 2 YILDIR SÖYLÜYORUM
Akaydın bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimden önce 'Anket yaptık oylarımız bir tek Antalya'da artmıyor' sözlerini de değerlendirdi. Antalya'da sorun olduğunu 2 yıldır parti yönetimine söylediğini kaydeden Akaydın, "O açıklamadan sonra Genel Başkanımızı arayıp 'Benimle ilgili bir sıkıntınız var mı' diye sordum. O da "Hayır, zinhar yok' diyerek benden memnun olduğunu söyledi. Antalya'da bir başarısızlık varsa bu benim, il örgütünün, alt kademe belediye başkanlarının ve listeyi yapan Deniz Baykal'ın sorumluluğudur. Genel Başkan'dan o bahsettiği anketi istedim. Ama bugüne kadar böyle bir anket elime gelmedi" diye konuştu. (Habertürk)
 

 
Tornavidalı gaspçı yakalandı
 
‘Teke’ Antalya’nın simgesi olsun mu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yeni CHP liler Gitsinler Parti Kursunlar! 16 Ağustos 2011 Salı 16:38

Esasen YENİ CHP LİLER vasıtasıyla dış emperyal güçler partimizi karıştırıyor.Bu nedenle sanırım Yeni CHP liler eğer bu gerçeği görmez ise bu partiden dışlanmalı.İLK SEÇİMLİ KURULTAY da da bu gerçekleşecektir!Bursada olduğu gibi! Yeni CHP diyenler gitsin parti kursunlar.Biz Atatürkün ,Bülent ECEVİTİN ve Deniz Baykalın CHP sini özlüyoruz ve esas bu CHP memlekete faydalı olur!Kurucuların Partisine girenler bu partiyi beğenmiyorsa gitsinler DIŞ GÜDÜMLÜ yeni bir parti kursunlar.Biz gerçek CHP lilerr DIŞ GÜDÜMÜ MANDAYI KABUL EDEMEYİZ!Atamız gibi!Bunu herkes kafasına iyi soksun..Dürüst Solcu

Yorumu oyla      3      3  
Hasan Tahsin 22 Haziran 2011 Çarşamba 11:11

Bu dokuya bu kumaş uymadı.Hoca ve CHP yollarını ayırmalı.Bana göre bu ayrılık hem hoca ya hemde CHP ye mutluluk getirir.Şu anki birliktelik sürekli kavga eden evli çiftler gibi.sürekli mutsuzluk.bir an önce AKAYDIN VE CHP BOŞANMALI

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sav’ın genel başkan adayı
Milliyet Yazarı Güneri Civaoğlu, bugünkü köşesinde, eski Genel Sekreter ...
MHP’lilerden 6’sı eşinden ayrı yaşıyor
Kaset skandalının ardından istifa eden eski MHP Genel Başkan Yardımcısı ...
Kader Sevinç ameliyat oldu, facebook’tan paylaştı
Antalya’dan aday adayı olan ancak listeye giremeyen CHP’nin Brüksel Temsilcisi ...
 
Osman Kaptan'a sorduk: CHP adayından para aldınız mı?
Osman Kaptan, CHP’nin üçüncü dönemdir Antalya milletvekili… Deniz Baykal’ın ...
CHP'ye oy kaybettirdiler mi?
Seçimler bitti, oylarını AKP’ye veren yandaşlar CHP’yi sorgulamaya başladı. ...
Baykal’ın dediği oldu
Seçim sonuçlarını başarısızlık olarak gören ve PM ile MYK değişikliği ...
 
Erdoğan'ın Akaydın'ı yeme planı
Genel seçimlerde ezici bir zaferle çıkan AKP'de yeni hedef yerel seçimler... ...
CHP Antalya’da parayla adaylık iddiası
Antalya’da iki gazeteci, “Ayıkla şimdi pirincin taşını” dedirten bir iddiayı ...
MHP'nin yeni yönetimi belli oldu
Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında parti genel merkezinde toplanan ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva