Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Hedef engelsiz Konyaaltı
Hedef engelsiz Konyaaltı
16 Kasım 2012 Cuma - 14:28

Akaydın, Fazıl Say'dan niçin özür diledi?

DÜNYA ünlü orkestra şefi Gürer Aykal, besteci ve piyanist Fazıl Say'la birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Almanya'da olduğum sürede, bunu ilk defa söylüyorum, 'Türk Mozart'ı yargılanıyor' dediler. Ben Fazıl'ın bundan büyük bir paye alabileceğini düşünemezdim" dedi.

Akaydın, Fazıl Say dan niçin özür diledi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 
Fazıl Say'ın genel sanat yönetmenliğinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 13'üncü Uluslararası Antalya Piyano Festivali, bu akşam başlıyor. Açılış gecesinde ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Şef Gürer Aykal yönetimindeki 130 kişilik dev orkestrayla 'Mezopotamya Senfonisi'ni seslendirecek.

Açılış gecesi öncesi Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına Festival Genel Sanat Yönetmeni Fazıl Say, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Şef Gürer Aykal ve festival sponsoru Doğuş Otomotiv'den Çağrı Öztaş'la birlikte katıldı.

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, ünlü besteci ve piyanist Say'dan özür diledi. Başkan Akaydın, şöyle konuştu:

"Sayın Fazıl Say'dan geçen sene yaşadığı uygar bir ülkede yaşanmaması gereken olaylar ve yargısal facialar nedeniyle Antalya halkı adına, ülkem adına özür diliyorum. Bundan dolayı da bu yaşananlardan dolayı da utanç duyduğumu ifade etmek istiyorum. Antalya halkı için çok önemli bir sanatçıdır, çok önemli bir ulusalcıdır, aynı zamanda. Bu vesileyle çektiği ıstıraplardan dolayı acılarını, hüzünlerini paylaştığımızı ifade etmek istiyorum."

Almanya'da uzun yıllar orkestra yönettiğini anlatan Şef Aykal, "Benim bir Mozart tutkunu olduğumu bilirsiniz. 'Tanrı sizi Mozartsız kılmasın' size edebileceğim en büyük duadır. Çünkü Mozart'ın insanlar üzerindeki etkisini biliyorum, bire bir yaşadım. Almanya'da olduğum sürede, bunu ilk defa söylüyorum, 'Türk Mozart'ı yargılanıyor' dediler. Ben Fazıl'ın bundan büyük bir paye alabileceğini düşünemezdim" diye konuştu.

Festivalin Genel Sanat Yönetmeni Say, 13 yıl önce Antalya'yı kucaklayan bir festival hayal ederek bu yolculuğa başladıklarını belirterek bugün geldikleri noktada amaçlarına ulaştıklarını söyledi. Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen festivalinin programının bir dünya festivalinin programı olduğunu belirten besteci ve piyanist Say, "Programda yer alan bütün sanatçılar, dünyanın en önemli festivallerinde çalan muhteşem sanatçılardır" dedi.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Fazıl Say, "Antalya'da bir dünya prömiyeri düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine birkaç yıldır aklında Antalya veya Akdeniz Senfonisi adıyla bir çalışma olduğunu kaydetti.

Say, festivalin açılış gecesinde Gürer Aykal yönetiminde 130 kişilik Borusan Filarmoni Orkestrası'yla birlikte seslendireceği 'Mezepotamya Senfonisi'nin 10 bölümden oluşan ve 50 dakika süren bir eser olduğunu söyledi. Senfonide Ortadoğu'nun dramını kurguladığını belirten Say, Mezepotamya topraklarında yaşanan dramı hem günce hem de tarihsel geçmişle anlatmaya çalıştığını kaydetti.

Fazıl Say, 'arabesk' tartışması ve yargılanması konusundaki son açıklamaları ve verilen cevaplarla ilgili sorulara ise "Ona girmek istemiyoruz" diyerek yanıtsız bıraktı.

Basın toplantısının ardından Şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan Flarmoni Orkestrası ve Fazıl Say, Mezopotamya Senfonisi'nin provasını yaptı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 
Akaydın'dan Türel'e: Ya anlamını bilmiyor, ya halkı kandırıyor
 
Aldırma Gönül ve Elveda Meyhaneci şarkıları öksüz kaldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bestakar 22 Kasım 2012 Perşembe 12:41

başkasının müziğine saygı duymayan fazlı bey kendi yaptığı müziğe saygı duyulmasını isterken komik oluyor.

Yorumu oyla      3      3  
mozartcılar 17 Kasım 2012 Cumartesi 18:51

vah vah göslerim yaşardı hoca özür dilemiş gördunuzmu sanyıun sayın sanatçılığını herkes bilir ancak sayın say işin ticarı tarafında bunu hala anlayaamdınz ya helal oslun size bir n hikmet orotoryosu besteledi satmadığı belediye kalmadı siz neyin hesabını yapıyorsunuz mozartı bilmeyen sallıyor mozart bir tek bestesinden para almadı kazanmadı beyler sayın aykalın bu tartışmaya katılmasıda manidar yakıştıramadım o ülkemizin tekıdır bu işlere girmemesi lazım hocaya uymuş sanırım hoca tekeden yağ çıkartma derdin de anlamayan anlayamaz

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ajansımla gönül bağım var
Antalyalı manken Elvan Bekmezci, uzun süredir çalıştığı ajansı Esline ...
Sahnelere döndü
Şarkıcı Arzu Turalı, ikinci bebeğinin ardından sahnelere döndü. Cengizhan ...
Gençlerin model uçak tutkusu
Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şubesi, sonbahar kurslarına hız verdi. ...
 
Şubat kitap zamanı
ANTALYA, Şubat ayında ikinci kez kitapla buluşacak. TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar ...
İki meclis üyesine '29 Ekim' ifadesi
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ...
Toros Sediri'nin nabzı tutuluyor
Kutsal kitaplarda ve kitabelerde büyüklüğün, kuvvetin, şan ve şerefin ...
 
Antalya’da güneşi gören denize koştu
Antalya'da kasım ayının ortasında yazdan kalma günler yaşanıyor. Alanya ...
Diyaliz hastası diyaliz hemşiresi olacak
Antalya'da diyaliz hastası 17 yaşındaki Cerenay Sarıhan, Akdeniz Üniversitesi ...
Yağ varili patladı işçi yaralandı
Alanya Sanayi Sitesinde yağ varilinin patlaması sonucu 37 yaşındaki Abdullah Cesur yaralandı.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva