'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
16 Kasım 2012 Cuma - 14:12

Akaydın'dan Türel'e: Ya anlamını bilmiyor, ya halkı kandırıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Büyükşehir Yasası'yla ilgili gerçekleştirdikleri Çankaya zirvesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Ben de isterdim ki, bu ortak aklın eseri olarak gelsin, ama Türkiye'de maalesef böyle olmuyor" dediğini söyledi.

Akaydın dan Türel e: Ya anlamını bilmiyor, ya halkı kandırıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Başkan Mustafa Akaydın, parti heyeti olarak dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le Büyükşehir Yasası hakkında yaptıkları görüşmeyle ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Yasayla ilgili tedirginliklerini Cumhurbaşkanı Gül'e aktardıklarını belirten Başkan Akaydın, "Bu yasa Türkiye'yi Avrupa Birliği standartlarında yerel yönetimler özerklik şartını sağlıyormuş gibi davranan, ama özünde çok büyük sakıncalar içeren ve içeriği beni tedirgin eden bir yasa" diye konuştu.

Yasanın siyasi ve teknik olmak üzere iki boyutu bulunduğunu savunan Başkan Akaydın, siyasi boyutta Türkiye'yi federal bir sisteme götürme konusunda yurtdışında verilen sözlerin hayata geçirilmesinin birinci senaryosu olduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı onaylamamasını umduğunu dile getiren Akaydın, "Umarım onaylamaz, ama onayladığı takdirde, altını çizerek söylüyorum, yakın bir gelecekte Türkiye'nin gündemine federal sisteme götürücü diğer değişiklikler de girecektir" dedi.

SİYASİ ETİĞE AYKIRI HAREKETLER

Siyasi boyutun ikinci bölümünde ise gece yarısı verilen önergelerle CHP'nin güçlü olduğu bazı ilçe oylarını bölerek seçim hileleri bulunduğunu savunan Başkan Akaydın, "Bunlar siyasi etiğe aykırı hareketler" dedi. Bu yasayla Türkiye'deki belediyelerin yüzde 54'ünün kapandığını, köylerin yüzde 47'sinin mahalle statüsüne geçtiğini belirten Başkan Akaydın, bunun Anayasa'nın farklı maddeleriyle de çelişen bir durum olduğunu savundu.

Yasanın teknik boyutuna ilişkin değerlendirmesinde ise bütünleşik şehir sınırlarının geçerli olduğu İstanbul ve Kocaeli'nde bu uygulamanın başarılı olduğuna ilişkin bir veri bulunmadığını kaydeden Başkan Mustafa Akaydın, şunları söyledi:

“Antalya, Türkiye'nin en büyük 5'inci yüzölçümü olan ili. Yüzölçümü, Avrupa ülkelerinden birçoğundan geniş. Belediye başkanı ben olurum ben olmam, 1.5 yıl sonraki seçimlerde alel acele yapılmış bu yasayla yapılan değişiklik, Antalya'yı yönetmeyi çok güç hale getirecektir. Çok geniş bütçe verirseniz olabilir, ama Başbakan'ın ağzından söylüyorum, yüzde 20 civarında artış olacağını söyledi. Her nasılsa ilgili genel başkan yardımcısı, bir gün önce Antalya için yüzde 85.5 artacağını ifade etti. Bu ikisi çelişkidir."

Başkan Akaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in yasayla ilgili değerlendirmelerinde 'subsidiarity: yetki devri' ilkesine vurgu yapmasını 'komedi' olarak değerlendirdi. "AKP'nin ilgili genel başkan yardımcısı gerçekten manasını bilerek mi konuşuyor" diyen Başkan Akaydın, "Siz Türkiye'deki belediyelerin 1500'ünü kapatacaksınız, bunları merkezileştireceksiniz, sonra subsidiarity'den bahsedeceksiniz. Ya anlamını bilmiyor, ya da halkı kandırıyor" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI BİZİ OLUMLU KARŞILADI

Başkan Akaydın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP heyetini nasıl karşıladı" sorusuna "Olumlu" karşılığını verdi. Uygarca bir diyalog olduğunu belirten Başkan Akaydın, görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Ben de Antalya özelinde uygulanabilirliğin güç olduğunu açıkladım. Sayın Cumhurbaşkanı, 'Tabi' dedi, 'Ben de isterdim ki bu ortak aklın eseri olarak gelsin, ama Türkiye'de maalesef böyle olmuyor' dedi. 'Ben Cumhurbaşkanı olarak bunu özellikle Anayasa'ya karşıtlık yönünden incelemem lazım' dedi. Onun için 3 danışmanı vardı, dosyayı aldı. İlgili kurullarda Anayasa ile çelişen maddesi olup olmadığını titizlikle inceleyeceğini söyledi. Bir anlamda mesaj verdi, 'Ben cumhurbaşkanı olarak genellikle anayasal boyutta bakarım işlere' demek istedi."

Başkan Akaydın, bir soru üzerine CHP olarak yerel yönetimler özerklik şartını desteklediklerini, fakat TBMM'de onaylanan yasanın özerklikle ilişkili olmadığını söyledi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 
Ajansımla gönül bağım var
 
Akaydın, Fazıl Say'dan niçin özür diledi?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Kasım 2012 Pazar 09:58

yolun sonu göründü akaydın.Başkanlığın bitecek.kaybedeceksin.aday olamayacaksın.aday olsanda kazanamayacaksın.antalya halkı seni istemiyor

Yorumu oyla      3      3  
HOCA SEVENLER 17 Kasım 2012 Cumartesi 18:47

SAYIN AKAYDIN BU KENDİ YÖNETEMIYOR KORKUSU SINIRLARI BÜYÜYEN BİR KNTİ HİÇ YÖNETEMEYECEĞİDİR DÖRT SENEDİR SAYIN TÜRELE SALDIRMAKLA GECİRDİ ZAMANI TÜREL KORKUSUNU BİR TÜRLÜ ATAMADI BÖYLE BİR YASAYA SEVİNMESİ LAZIM GELİRKEN HERZAAMNKI GİBİ AĞLIYOR MERAK ETME HOCA SENIN ZATEN ŞURDA BİR YILIN KALDI SENIN ZATEN BİLGİ BİRİKİMİN BU HALIYLE BU KENDİ YONETEMIYOR YENI HALIYLE REZİL EDERSİN EKİBİN SIFIR CEKTİ TEK BİLDİĞİNİ YE İÇ EYLEN YANDAŞLARA PARA AKTAR BAŞKA BİR İCRAAT YOK SAYIN HOCAM SİZ EYLENMEYE DEVAM EDİN SİZİN BİRİKİMİNİZ BU İŞLERE YETMEZ BOŞVERIN SAYIN TÜREL ANTALYA SEVDALISI YA ZSİZ NEREYE SEVDALISINZI ÇORUMA OLMASIN

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li kadınlar 7’den yola çıktı
Seçim çalışmalarına; “7 Ayda 7 Bölge” adlı bir projeyle start veren ve ...
Gürkut Acar: kitap ve sütten KDV alınmasın
CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, kitap ve eğitim amaçlı kırtasiye ...
Yıldıray Sapan'dan Şimşek'e 4 soru
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, AKEDAŞ'ın satışıyla ilgili Maliye ...
 
Yeni AVM planı meclisten geçti
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla alınan kararla kente ...
Sapan: Bunun adı peşkeş olur
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, AKEDAŞ’ın, iki yıl önceki bedelin ...
CHP'li Aksünger: İnternet üzerinden fişleniyoruz
CHP İzmir Milletvekili - Bilişim Uzmanı Erdal Aksünger, TT Net'in yaptığı ...
 
CHP’li Tekin'den şok iddia
Bu iddianın sahibi CHP’li Tekin “Erdoğan yakın korumalarını bu yüzden ...
CHP seçmeninin nefret ettiği ikili
Antalya’da CHP oylarıyla belediye başkanı ve belediye meclis üyesi seçilip ...
CHP'de hedef 100 bin üye
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, başlattıkları üye yazım kampanyasıyla ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva