Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
5 Mayıs 2017 Cuma - 10:33

Akaydın'ın başkan adayı kim?

CHP Antalya Milletvekili ve Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, 2019’daki başkanlık seçimine ilişkin açıklamada bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ı isim vermeden eleştirdi.

Akaydın ın başkan adayı kim?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesine CHP’li Mustafa Akaydın’ın açıklamalarını taşıdı.

2019 seçimleri için Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda CHP’li Akaydın şu önerileri yaptı:

“En kısa zamanda toplumun geniş kesimlerini kapsayan bir platform oluşturulmalıdır. CHP, referandumda hayır oyu kullanan partiler, Meral Akşener ve MHP’den ayrılan diğer muhalif milletvekilleri, iş ve emek dünyasının liderleri, Türkiye Barolar Birliği başta olmak üzere önemli sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları bu platforma davet edilmelidir. Bu platforma kesinlikle eski MC’yi hatırlatacak bir rol biçilmemelidir. Adı; yeniden demokrasi, cumhuriyet veya adalet, barış olabilir. Bu platformun liderliği, söz hakkını eşit paylaşmak maksadıyla üç ayda bir değiştirilebilir.”

“75 YAŞINI GEÇMEMİŞ OLMALI”

Mustafa Akaydın, Cumhurbaşkanı adayında bulunması gereken özellikleri şöyle sıraladı:“Yükseköğrenim görmüş olmalı ve yabancı dili iyi konuşabilmelidir. 70, en kötü ihtimalle 75 yaşını geçmemiş olmalı, siyaset dışından da olabilmeli, ama siyasi bir kişilikse geniş kitlelerin önceden tanıdığı ve kabul ettiği birisi olmalı. Geçmişinde siyasi ve ahlaki tek bir ayıbı olmamalıdır. Platformda iki aday çıkarsa, en çok oyu alacak kişi öne çıkarılmalıdır.”

“BALTALAYANLARIN ÖNÜ KESİLMELİDİR”

“Emrivaki çıkışlarla kendi emellerine ulaşmak için baltalayanların önü kesilmelidir” diyerek Deniz Baykal’ı işaret eden CHP’li Akaydın, şöyle devam etti:

“Birilerinin mevcut sıfatlarını ve maksatlarını aşarak medyada kendi keyiflerince, ‘ben adayı şu kişi olarak belirledim’ diye diye konuşmamalıdır. Bu yüzde 55’in iradesine saygısızlıktır. Bugüne kadar Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin aldığı bütün yaralar, bu keyfiyetin sonucu değil midir? Aday, bugün itibariyle henüz hiçbirimizin ismini dahi duymadığı ya da tahmin etmediği biri dahi olabilir.”

BAYKAL NE DEMİŞTİ

Deniz Baykal, CNN Türk’teki çok tartışılan programda “Genel Başkan ben adayım diyorsa,
doğal olarak o adaydır. Eğer ‘ben aday değilim’ diyorsa derhal kurultayını olağanüstü çağırıp genel başkan olarak kimi istiyorsanız seçin o adayınız olacaktır demesi lazım ” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler:
 
Fatih Terim tazminat ödeyecek
 
98 gözaltı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
PARTİLİ 16 Mayıs 2017 Salı 16:40

bAYKAL I KAFAYA TAKAN APTALLARA ŞUNU SÖYLÜYORUM,BU ÜLKEDE KILIÇDAROĞLUNU ASLA İKTİDAR YAPMAZLAR,YANİ HALK OY VERMEZ.NİTEKİM VERMEDİĞİDE GÖZÜKTÜ.HA İKTİDAR OLMAYALIM BİZE KIYIDAKİ BELEDİYE RANTLARI YETER DİYENLER SÜREKLİ BAYKAL İLE KAFAYI BOZMUŞLAR.DEVAM EDİN ,BÖYLE GİDERSE ERDOĞAN ÖLENE KADAR,VEYA KENDİ ÇEKİLENE İKTİDARDA KALIR.KILIÇDAROĞLU Bİ GİT ARTIK

Yorumu oyla      4      3  
akdeniz 7 Mayıs 2017 Pazar 09:01

'DEPREŞEN HİZİPÇİLİK'Bırakın Deniz BAYKAL'ın adaylığının konuşulmasını ,partinin normal işleyişinin sağlanması için BAYKAL'ın da Fikri SAGLAR gibi bir an önce Parti meclisinde görüşülerek partiden her ikisinin de kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilip ihraç edilmeleri gerekir,yoksa bu partiyi Baykal karışdırmaya devam edecektir.Bundan emin olun CHP nin en büyük rakibi BAYKAL ve onun gibi düşünen güruhdur.Kemal KILIÇDAROĞLU da artık mütevazılığı acilen bırakmalıdır,özel hayatında nasıl davranacağı kendisini ilgilendirir ama parti işi olunca madem şu an genel başkan, o halde öyle her kafadan bir ses çıkmasına asla izin vermemelidir,istediği kadar çalışsın uğraşsın, partinin geniş halk kitlelerinin gözündeki algıyı asla silemez,çünkü BAYKAL ve onun gibi düşünenler bir yılda aldığınız yolu bir günde tepetaklak yaparlar,CHP de bir kesim var ki iktidar olmakla bir ilğileri yok,onlar için sadece genel başkan ,milletvekili,belediye başkanı veya parti yetkili kurullarında ben oluyum ben hastalığı vardır.Bunlar kanser hücresi gibi hastalıklı yapı, bir kere bünyeye girmişler tedavileri mümkün değil ,tek çaresi bu hastalıklı yapıyı bünyeden kesip atacaksın,yoksa böyle daha senelerce olduğu yerde saymanın anlamı yok.Kemal KILIÇDAROĞLU artık bu yapıyla kavşağa gelmişdir,kamuoyu kendisinden önündeki HİZİPÇİ YOLU kesip atmasını beklemektedir.Gidilecek yol bellidir ve kendisiyle yürüyecek milyonlarca insan vardır.Yoksa onlarıda idare edelim düşüncesi sağlıklı yolu da kanserleşdirir.Son şans madem kendileri istedi, bu ülke için indir KILIÇINI artık ,yoksa bir müddet sonra bilin ki bir bakmışsınız KILIÇDAROĞLU da kanser olmuş ,bekliyoruz tarih cesur kararları alan insanları yazmaktadır.Bir kaç sözde Muharrem İNCE ye genel başkanlık da genel başkanlık ,ya selden kütük kapma peşindemisin be adam,çıkarsın olağan kongrelerde yarışırsın ,öyle de oldu çıkdın yarışdın kaybettin ,yine çalış kongrelerde kendini tanıt ,çık aday ol kazanırsan amenna ,kaybedersen de sus artık ,bu çıkışlar şahsi menfaate dönüşmüş durumda ,eğer sürekli partiyi tartışmaya devam ederse gözünün yaşına bakmadan gereği yapılarak uzaklaştırılmalıdır,tutdurmuşlar biz biat partisi değiliz,iyi güzel de herhalde kaos partisi de değilsiniz ,kamuoyunda hiç bir karşılığınız yok ,en hafif tarifiyle ayıpdır,günahdır milyonlarca seçmene ,kavga edecekseniz bir an önce ayrılın kurun bir parti bakalım boyunuz ölçüsünü ,kendinizi ne sanıyorsunuz bulunmaz hint kumaşımı!!!!

Yorumu oyla      11      5  
Chpli 6 Mayıs 2017 Cumartesi 14:58

Bence akaydın başkan olsun. Hunili başkan. Süper olur ya... valla desteklerim. Takacağı tüm hunilerin sponsoru benim söz:) Editör, bunu yayinlamazsan gece çişe kalktığında serçe parmağını sehpaya çarparsın inşallah.

Yorumu oyla      4      3  
Chpli 6 Mayıs 2017 Cumartesi 14:48

Akaydin sürmenaj olmuş galiba...daha düne kadar; 65 yaşını geçen siyaset yapmamalıdır diye beyanatı var. Vah garibim vah:)))

Yorumu oyla      5      3  
Ahmet Oran 5 Mayıs 2017 Cuma 11:41

Sn.Akaydın tarif ettiği tüm özellikleri taşıyor.Adayımız Akaydın!

Yorumu oyla      6      6  
Mesut Mutlu 5 Mayıs 2017 Cuma 11:25

Ülkemizde solun oyu % 30'u geçmiyor. Dolayısıyla belirlenecek aday kesinlikle sağ kesimin de benimseyeceği bir aday olmalı. Bu da ne Baykal, ne de Kılıçdaroğlu'dur. Baykal kesinlikle emekli olmalı, olmuyorsa oldurulmalıdır.

Yorumu oyla      8      3  
chp 07 5 Mayıs 2017 Cuma 11:09

chp içindeki canlı bomba akaydın.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal'a forslu fotomontaj
ANTALYA'da CHP'nin eski Konyaaltı İlçe Başkanı Şefik Dirgen, sosyal medya ...
Seçim yok atama var
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde 30 Nisan'da yapılması planlanan MHP ilçe ...
MHP Manavgat'ta seçim yapıldı
MHP Manavgat ilçe başkanlığı kongresinde tek listeyle seçime giren mevcut ...
 
Şamil Tayyar patladı; Artık yokum
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 2 yeni KHK yayınlanmasından sonra ...
Bir zamanlar kartaldı
​Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Best FM’de bir programa konuk ...
Deneyimli gazeteciden çarpıcı kulis
Hürriyet gazetesinin Parlamento Büro Şefi Nuray Babacan, çarpıcı kulis bilgilerini paylaştı.
 
Kabinede değişim kulisleri
​Ankara kulisleri hükümet revizyonunu konuşuyor. Öne çıkan isimlerin ...
MHP torun Türkeş'i de sildi
​Alparslan Türkeş'in torunu Onurhan Homriş MHP delegeliğinden çıkarıldı.
Bu son dönemim
İSTANBUL Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi'ne, İstanbul'un 2016 karnesini ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva