Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Antalya DOB’dan bir ilk ‘fuaye sohbetleri’
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Aşkına karşılık vermeyen kadını öldürdü
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Kuznetsov, rüşvetten gözaltına alındı
Hedef engelsiz Konyaaltı
Hedef engelsiz Konyaaltı
18 Eylül 2012 Salı - 15:35

Akaydın; şu şartlarda yeniden aday olurum

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, düzenlediği basın toplantısında çalışmalarını anlattı. Batı Çevreyolu, Kırcami, 100’üncü Yıl gibi gündeme ilişkin konularda değerlendirmeler yapan Akaydın, “Batı Çevreyolu’ndaki sorunu kamulaştırma çözer” dedi.

Akaydın; şu şartlarda yeniden aday olurum
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Talya Otel’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi durumdan rahatsız olduğunu belirten Başkan Akaydın, son dönemde artan şehit olaylarının Türkiye’nin Suriye politikasıyla ilgili olduğunu düşündüğünü söyledi. 3.5 yıllık başkanlık sürecinde enkaz edebiyatı yapmadığını vurgulayan Başkan Akaydın, belediyenin borcu gündeme getirildiğinde ya da soru sorulduğunda bu konuyla ilgili değerlendirmeler yaptığını ifade etti. Belediyeyi 1 milyar 420 milyon TL borçla devraldığını hatırlatan Başkan Akaydın, eski dönemlerden yapılan kamulaştırma hataları nedeniyle bu borcun 1.5 milyar TL’yi geçtiğini belirterek, başkanlık sürecinde 41 büyük projeyi başlattıklarını dile getirdi. Başkan Akaydın, başkanlık sürecinde 300’ün üzerinde proje yaptıklarını kaydetti. Türkiye’nin en büyük katı atık bertaraf tesislerinin ihalesini yaptıklarını kaydeden Akaydın, bu ihalenin yargı engeline takıldığını söyledi. Mahkeme kararını haksız olarak değerlendiren Başkan Akaydın, bu projenin hayata geçmesi durumunda Antalya’nın çöpünün zengin olduğunu dile getirerek, çöpten para kazanacak belediye olacaklarını yineledi.
500 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPTIK
Belediyenin gelir gider dengesini sağladıklarını belirten Başkan Akaydın, yönetime geldikleri dönemin ilk aylarında 16 milyon TL’lik gelirinin yanı sıra 48 milyon TL’lik gideri olduğunu kaydetti. Dengeyi sağlamak için tasarrufa yöneldiklerini dile getiren Akaydın, “Bunun yanında 500 milyon TL’lik yatırım yaptık. Bu yatırımların dörtte biri yap-işlet-devret modelidir. Bu model eleştiriliyor ama akılcı olarak yapılırsa yap-işlet-devret modeli bir yöntem olarak kullanılabilir. Örneğin Dev Akvaryum bir yap-işlet-devret modelidir. Teknik bir konudur akvaryum işletmek. Hiçbir belediye bunun üstesinden gelemez” diye konuştu.
BATI ÇEVREYOLU KAMULAŞTIRMA İLE ÇÖZÜLÜR
Batı Çevreyolu ile ilgili de soruları yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, mülkiyeti özel olan bir yere yol yapmanın 2 yolu olduğunu kaydederek, “Kamulaştırma ve imar uygulaması yaparak yolu yapabilirsiniz. Bana göre bu alanda kamulaştırma yapmak doğrudur. O bölgeye imar uygulaması yapmak doğru değildir. Çünkü bölge, afet ve sel bölgesi. Bu bölgeye imarını düzenlerseniz vatandaşlarınızı kaybedebilirsiniz. Ayrıca çevreyolu etrafına imar planı yapılmaz. Eğer yapılırsa trafik kazalarına neden olursunuz. Çevreyolunun etrafını sakin bırakacaksanız. 4 yıldır buranın kamulaştırmayla çözüleceğini söylüyorum. 35 milyon TL ile burası çözülebilir. Devletin bu parası yok mu? Karadeniz’e gelince var. 4 yıl önce inşaatına başlanan, köprüleri yapılan Batı Çevreyolu için temel atmak komedidir” dedi.
KIRCAMİ’NİN İMAR PLANI TRAFİK SORUNUNU ÇÖZER
Metropol şehirlerin en büyük sorununun trafik olduğunu ifade eden Başkan Akaydın, bu sorunun en temel nedeninin yanlış imar planlarından kaynaklandığını söyledi. Antalya’daki trafik sorununu çözmek için öncelikle Ulaşım Master Planı’nı beklemek zorunda olduklarını belirten Akaydın, “Bazı kavşaklara uyguladığımız akıllı trafik sistemi trafiği bir nebze rahatlattı. Ulaşım Master Planı eğer gerekli görürse bazı bölgelere metro yapmak gerekebilir. Köprülü kavşakların şehrin merkezine yapılması son derece yanlıştır. Köprülü kavşaklar çevreyollarına yapılmalıdır. Gazi Bulvarı’na yapmak istedim ama Karayolları bize farklı projeler dayattı. Köprülü kavşak yapmak önemli değil. 2 cadde düzenlemesinin fiyatına köprülü kavşak yapılabilir. Kırcami’nin imar planının yapılmasını istiyorum. Çünkü burada açılacak yollar özellikle Muratpaşa’nın trafik sorununu çözecektir” diye konuştu.
STAT İÇİN PINARLI DAHA UYGUN
100’üncü Yıl Spor Kompleksi’nde yapılması düşünülen stadyumla ilgili de görüşleri sorulan Başkan Akaydın, şu değerlendirmeleri yaptı: “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 100’üncü Yıl Spor Kompleksi’nde stadyum yapmak isteseydi 5 yıl önce yapardı. Ama anlamadığım bir nedenle Menderes Türel ile bir protokol imzaladılar. 100’üncü Yıl Spor Kompleksi’ne yapılacak sadece stada karşı değilim ama benim önceliğim Pınarlı’ya stadyumun yapılmasıdır. Çünkü Pınarlı’daki arazi bunun için daha uygun. Bu bölge havalimanına çok yakın ve kolay ulaşılabilecek bir noktada bulunuyor. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı aylar önce 4-5 tane spor tesisinin temelini bu yıl içinde atacağını söylemişti. Ben hala bu temelin atılmasını bekliyorum.”
BAŞKAN ADAYLIĞI KONUSU
Yeniden aday olup olmayacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Başkan Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için belirli şartların oluşması gerektiğini söyledi. Akaydın, sağlığının uygun olması, halkın desteğinin devam etmesi ve partisinin kendisini aday göstermesi durumunda tekrar aday adayı olabileceğini vurguladı.
İŞÇİLERİN ALACAKLARI
Belediye çalışanlarının maaş ödemeleriyle ilgili yaşanan sıkıntıya yönelik soruyu da yanıtlayan Başkan Akaydın, belediyeyi devraldığında işçilerin 8 aylık alacakları olduğunu hatırlattı. Bürokratlara “Emek benim için namustur, önce bu borçları kapatacaksınız” talimatı verdiğini kaydeden Akaydın, geçmiş 3 dönemden kalan işçilerin alacaklarının büyük kısmını ödediklerini ifade etti. Taşeron firma işçilerine de zaman zaman gecikmeler olmasına rağmen belediyenin harcamalarını durdurup bu işçilerin maaşlarını ödemeye çalıştığını söyledi. Akaydın, “Geçmiş dönemden kaynaklanan icralardan dolayı ödemelerde sıkıntı yaşıyoruz. Bütün belediyelerde bu tür aksilikler olabiliyor” dedi.
İŞ YÜKÜ PERSONEL SAYISINI ARTIRDI
Belediyenin personel sayısının artmasının da doğru olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Akaydın, bunun nedeninin de belediyenin hizmet anlayışının değişmesinden kaynaklandığını söyledi. Üreten bir belediye olduklarını anlatan Başkan Akaydın, “Boğaçayı ve Gürsu’da belediyenin üretimlerini gerçekleştiriyoruz. Üretimin olduğu yerde işçi çalıştırılması gerekiyor. Emek yoğun olduğu için personel sayımız arttı” diye konuştu.
BÜTÇE DÜŞTÜ ETKİNLİK SAYISI ARTTI

Başkan Akaydın, Antalya Uluslararası Altın Portakal Film Festivali ile ilgili soruları da yanıtladı. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin sınırlarını genişlettiklerini ifade eden Akaydın, festivalin bütçesini de 5’te 1’ine indirdiklerini kaydetti. Etkinlik sayısını 750’ye çıkardıklarını belirten Akaydın, başkan seçildikten sonra bütçenin her yıl 5-6 milyon TL civarında olduğunu söyledi. 2008 yılında festivalin bütçesinin 28 milyon TL olduğuna dikkat çekti. Ortaya çıkan bütçe farkını da açıklayan Akaydın, şunları söyledi:

“2008 yılında Altın Portakal Film Festivali’nin 9 günlük 140 araba kiralama fiyatı 3.4 milyon TL. Bu parayla 140 araba satın alınabilir, hatta üstüne para arttırmak mümkün. 2008 yılındaki bir firmayı festivalin turizm hareketlerini düzenlemesi adına ne olduğu belirsiz bir amaçla 1 milyon 265 bin TL ödeniyor. Firma kapanmış. Festivalin davetiye tasarımlarını yaptırmak için 118 bin dolar ödenmiş. Logosu da sahte çıkıyor, onun hesabı sorulmuyor. 2008 yılında festival konuklarının konaklaması için 2 milyon Euro ödeniyor. Ben bu işi şu anda 7’de 1’ine yapıyorum. Konukların kalmadığı bir otele 600 bin dolar ödenmiş. Valilik de buna soruşturma açtı. Hiç konuk yok otelde. Bu hayali konaklama parası ödenirken, 240 odası olduğu ama 374 odası varmış gibi gösteriliyor. Bir firmadan 400 bin dolarla fuar standı kiralıyoruz. Bu stantları satın almış gibi yaparak 300 bin dolar da ödeniyor. Sonra da bu meblağ 400 bin dolara çıkıyor. Ben abuk sabuk harcama yapmıyorum. Festival kapsamında Antalya’ya gelen Mickey Rourke sadece otelde içiyor ve sanatçıya 100 bin dolar da kaşe ücreti ödeniyor. Ben de yurtdışından konuk getiriyorum ama hiçbirine kaşe ücreti vermiyorum.”
OKTOBERFEST TARTIŞMASI
Oktoberfest’i Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemediğini, organizasyonu özel bir firmanın yaptığını vurgulayan Başkan Mustafa Akaydın, “Bu etkinliğin düzenlemesinde belediye sadece destek oluyor. Kim ne derse desin, turizme katkı sağladığı için Oktoberfest ile gurur duyuyorum. Geçen yıl 45 bin kişi Oktoberfest’i izledi. Belediye bu etkinliğe bir kuruş dahi vermiyor. Yılda milyonlarca Alman turistin ziyaret ettiği kentimizde bu etkinliği düzenlemek bence çok doğru. Bu etkinlik Türkiye’nin birçok kentinde düzenleniyor. Birçok belediye bağbozumu festivali düzenliyor. Orada şıra mı içiliyor, şarap içiliyor” dedi.
EXPO UYARISI
Hal alanının Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı’nın çok güzel bir eseri olduğunu ifade eden Başkan Akaydın, bu alanın miadını doldurduğunu söyledi. Yeni hal alanı olarak ilan edilen bölgenin tahsislerinin ellerinden aldığını dile getiren Başkan Akaydın, yeni bir hal alanı için çok güzel bir proje yaptıklarını vurguladı. Akaydın, ihaleye çıktıktan sonra eski hal alanını satmanın mantıklı olduğunu belirterek, henüz ortada netleşen bir şey olmadığını ifade etti. Başkan Akaydın, Expo 2016 organizasyonu konusunda da endişeli olduğunu söyledi. Henüz gerekli yasanın çıkmadığını dile getiren Başkan Akaydın, geç kalınması halinde çok ciddi bir prestij kaybına uğrayabilecekleri uyarısında bulundu.
 

 
‘Hülya Avşar’ı eleştirme hakkını hiç kimsede görmüyorum’
 
Belek’in en iyi oteli Gloria Verde Resort.
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sayın Haluk Koç .. 19 Eylül 2012 Çarşamba 11:14

Sayın Haluk Koç, Sayın Deniz Baykalın Davutoğluna cevabı Ulusalcıların yalnız bırakılmadığının işaretidir.Dedik ya Deniz Baykal Güvencedir diye..İşte güvence olduğunu gösteriyor Deniz Bey..Yılların tecrübesi işte böyle tesbitler yapar,tercüman olur Kemalistlere.Haluk Koç da bir teminat bizim için ..Ama son açıklamasında "geçmişte de bugün de hiç bir CHP Genel başkanı eşbaşkan olmadı" sözü endirek olarak Kemal Kılıçdaroğlunu aklamadır.Bu sözü kısmen doğru olabilir ama Haluk Koç a Bekir Coşkunun bugünkü yazısını da okumasını öneriyorum.CHP genel başkanı BOP başkanı olmadı ama BOP Başkan yardımcısı gibi sanki.."Takke açıldı Kel göründü".Herşey ortada..Taban aptal değil.Herşeyi anlıyoruz ve artık yorum yapmaya bile değer bulmuyorum.:Kemal Kılıçdaroğlu da görevli birisi.Tayyip Erdoğan BOP başkanı ama Y-CHP G. başkanın ondan geri kalır bir yanı yok.İzlediği ve yaptığı politikalar ortada.Onu aklamaya çalışan Haluk Koç a da yaptığı tavrından dolayı kızıyorum.Değerini korumasını bilmesi lazım.Onu ulusalcıların temsilcisi görüyoruz genel merkezde ancak Genel başkanı aklayıcı açıklamaları hoş değil..Bülent-Gazipaşa

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Hülya Avşar’ı eleştirme hakkını hiç kimsede görmüyorum’
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, 49'uncu Uluslararası ...
4’üncü kattan düşen bebek mucize eseri kurtuldu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, 4'üncü kattaki evinin balkonundan düşen ...
‘Özal’ın mezarının açılması çok acı bir olay’
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 8'inci Cumhurbaşkanı ...
 
Eğlence dönüşü kaza yapan 2 turist öldü
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Gürcistanlı 37 yaşındaki Boris Gogichaishvili ...
İsviçreli polis müdürünün çakıl taşı tarihi eser çıktı
Tatile geldiği Antalya'dan ülkesine dönerken havalimanında tarihi değeri ...
Profesörün ‘Diaroma’ tutkusu
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ...
 
Osmanlı sabunlarına turist ilgisi
Antalya'da açılan Avrasya El Sanatları Hediyelik Eşya Fuarı'nda stant ...
18 yaşındaki genç parkta ölü bulundu
Antalya'da 18 yaşındaki Ferhat Çiftçi isimli genç falezlerin üzerinde ...
Tam burslu Somalili öğrenciler ders başı yaptı
Başbakanlık ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından tam burslu olarak Somali'den ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva