Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
19 Eylül 2012 Çarşamba - 12:13

Akaydın: yeni bir AVM için büyük baskı var

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, “Antalya kent merkezinde büyük bir AVM teşebbüsü var. Çok büyük baskı yapılıyor. En fazla direnenlerden biriyim” dedi.

Akaydın: yeni bir AVM için büyük baskı var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ı makamında ziyaret etti. Sevimçok, Ahilik Haftası etkinliklerine destek veren Başkan Akaydın’a teşekkür etti. Ahilik Haftası’nı önemsediklerini ifade eden Sevimçok, yılda bir defa da olsa geçmişteki yaşam tarzını anlatma fırsatı doğduğunu belirterek, “Umarım önümüzdeki yıllarda en azından ahiliğin ahlakını yaşarız” dedi.
ESNAF CADDE PROJELERİNDEN MEMNUN
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Başkan Mustafa Akaydın’ın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, “Cadde güzelleştirme projeleriniz esnafın önünü açan çalışmalar oldu. Sadece esnaf değil, halk da bu çalışmalardan çok memnun. Esnafa büyük bir katkınız oldu. Antalya’da ciddi sayıda esnaf var. Yeni bir işyeri açıldığı zaman bizim teşkilatlarımıza sorulsun istiyoruz. Bizim derdimiz esnafın para kazanması. Şehir merkezinde açılan AVM’ler esnafı çok ciddi etkiliyor. Ayrıca AVM’lerin hepsi birbirinin aynısı. Şehrin örf ve adetlerini yok ediyorlar” dedi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte esnaf müzesi kurmak istediklerini de dile getiren Sevimçok, “15 ve 16’ncı yüzyıl esnafını yaşatalım istiyoruz. O dönem esnafın kullandığı malzemeleri müzede buluşturalım. Birlikte böyle bir yer yapalım” teklifinde bulundu.
MÜZEYE OLUMLU YANIT
Başkan Mustafa Akaydın, Sevimçok’un teklifini olumlu bulduğunu söyledi. Antalya’ya 3 önemli müze kazandırdıklarını ifade eden Başkan Akaydın, söz konusu müzenin çalışması için bürokratlara talimat vereceğini kaydetti. Akaydın, “Müze gerçekten iyi bir etüt gerektiriyor. Bunun ön çalışması uzun sürer. Gerekli ön çalışmaları tamamladıktan sonra bu müzeyi de hayata geçirebileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
ANTALYA’YA AVM BASKISI

Bütün dünyada değerler yozlaşması olduğunu ifade eden Başkan Akaydın, bu yozlaşmanın Türkiye’de daha fazla olduğunu belirterek, “Bu yozlaşma 1980’den sonra arttı. Metaryalizm bir noktada maneviyatın önüne geçti. Vahşi kapitalizmin sonucunda AVM’ler ortaya çıktı. Belediye başkanı olarak kent merkezinde AVM’lere 3.5 yıldır Belediye Meclisi’nde onay vermedim. Önümüzde çok önemli tepki göstermenizi beklediğim bir alışveriş merkezi projesi var. Andızlı Mezarlığı’nın karşısında özelleştirme kapsamında AVM yapılacak. Antalya’da şu anda büyük bir AVM teşebbüsü var. Çok büyük baskı yapılıyor. En fazla direnenlerden biriyim. Belediyeye etik kurallar dahilinde bağış yapmayı da isteyen bir sermaya grubu var. Ben direniyorum. Ama gücüm nereye kadar yeter bilemiyorum” dedi.

FESTİVAL ÇARŞISI’NIN PROJESİ HAZIR

Başkan Mustafa Akaydın, Festival Çarşısı’na verilmiş bir sözüm olduğunu belirterek, bu sözünün gerçekleşmesi için oradaki esnafın kendisine destek vermesi gerektiğini söyledi. Festival Çarşısı esnafına bir proje sunduğunu dile getiren Akaydın, “Muratpaşa Belediyesi ile bir protokol yaptık. Benim buraya yatırım yapabilmem için arkadaşların rıza gösetermesi lazım. Bu yeri sadece Muratpaşa Belediyesi gösterebilir. Ama esnaf rıza göstermiyor. Esnafın belediyeye çok ciddi bir borcu var. ‘Borcu yapılandırın’ dedik ama yapmadılar. Belediye olarak borçları bağışlamam mümkün değil. Eninde sonunda bu parayı almak zorundayım. Borcu silmem gibi bir hakkım yok.

Ama esnaf arasında da farklı menfaat grupları var. Siz bu sorunu çözün, ben belediye olarak Festival Çarşısı esnafına en güzel projeyi kazandırmaya hazırım” diye konuştu
DOĞU GARAJI’NA ÖZEL PROJE
Doğu Garajı’nın bir önceki dönemde AVM olarak planlandığını ancak nekropolün çıkmasının ardından projenin durduğunu kaydeden Başkan Akaydın, “Biz bölgenin yarısını kültür etkinlikleri için yarısını da çok özgün bir alışveriş merkezi olarak plandık. Kesinlikle AVM değil, tematik dükkanlar olarak tasarlandı. Bölge esnafı buradan çok faydalanacak. Ekim ayında Meclis gündemine bu konuyu sokacağız. Antalya’nın en büyük otoparkı burada olacak. Yarı açık bir bina olacak. 3 bin 200 kişilik salonu, 6 mini cep sinema olacak” dedi.
Konuşmaların ardından AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Ahilik Haftası dolayısıyla Başkan Mustafa Akaydın’a çeşitli hediyeler sundu.

 
Erdoğan'ı yalanlayan cinayetler
 
Çocuğunun sınıfını değiştirmeyen müdür yardımcısının burnunu kırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatilcinin yeni gözdesi kanoyla mavi tur
Antalya'nın Demre İlçesi'nde her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği ...
Otomobil takla attı:1 ölü 1 yaralı
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde 30 yaşındaki Taner Bal'ın kullandığı otomobil ...
Akaydın; şu şartlarda yeniden aday olurum
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, düzenlediği basın ...
 
‘Hülya Avşar’ı eleştirme hakkını hiç kimsede görmüyorum’
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, 49'uncu Uluslararası ...
4’üncü kattan düşen bebek mucize eseri kurtuldu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, 4'üncü kattaki evinin balkonundan düşen ...
‘Özal’ın mezarının açılması çok acı bir olay’
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 8'inci Cumhurbaşkanı ...
 
Eğlence dönüşü kaza yapan 2 turist öldü
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Gürcistanlı 37 yaşındaki Boris Gogichaishvili ...
İsviçreli polis müdürünün çakıl taşı tarihi eser çıktı
Tatile geldiği Antalya'dan ülkesine dönerken havalimanında tarihi değeri ...
Profesörün ‘Diaroma’ tutkusu
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva