AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
25 Nisan 2023 Salı - 11:33

Akdeniz Üniversitesi'nde kadın yönetici sayısı 3 kat arttı

AKDENİZ Üniversitesi'nin (AÜ) ilk kadın rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, son 2 yılda kadın yönetici sayısının 3 kat arttığını açıkladı. Son olarak 4 fakülteye kadın dekan atandığını belirten Rektör Özkan, “Kadın duyarlılığına ve liderliğine her zamankinden çok ihtiyacımız var" dedi.

Akdeniz Üniversitesi nde kadın yönetici sayısı 3 kat arttı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın 2020 yılında göreve atanmasının ardından üniversitede kadın yönetici sayısı 3 kat arttı. Görev süresi dolan dekanların yerine yapılan son atamalarla birlikte 4 kadın yönetici daha göreve başladı. Hukuk Fakültesi'nde Prof. Dr. Necla Öztürk, Edebiyat Fakültesi'nde Prof. Dr. Nurşen Adak, Turizm Fakültesi'nde Prof. Dr. Ebru İçigen ve Mimarlık Fakültesi'nde Prof. Dr. Zuhal Kaynakcı Elinç dekan olarak göreve başladı. 24 fakültedeki kadın dekan sayısı, son atamalarla 10'a ulaştı. Böylece 2020 yılında 6 olan akademik kadın yönetici sayısı yeni dönemde üç kat artarak, 18'e yükseldi.

AKADEMİK PERSONELİN YÜZDE 47'Sİ KADIN

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitede kadın akademisyen sayısı olarak iyi durumda olduklarını anlattı. Rektör Özkan, “Üniversitemizde akademik personelin yüzde 47'sini kadınlar oluşturuyor. Bu oran Türkiye ortalamasının üzerinde bir seviyede. Gururla söyleyebilirim ki ülkemizin bu alandaki oranları da dünyadaki rakamların üzerinde. Ancak ne yazık ki bu oranlar kadın yönetici rakamlarına istenen oranda yansımıyor. Kadınların liderlik konumuna yükselmelerini engelleyen pek çok sebep olmakla birlikte bunda iş-aile çatışmasının da çok etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü baktığımızda akademide unvan yükseldikçe, kadınların oranı da düşüyor. Berabere başlayan bu yarışta sadece akademide değil, yaşamın her alanında kadınlar ne yazık ki iş ve kişisel yaşamları arasında zor seçimler yapmak zorunda kalıyor. Biz bu döngüyü kırmak için üniversitemizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.

'KADIN YÖNETİCİLERİ ÇOĞALTMALIYIZ'

Rektör Özkan, göreve geldiğinden bu yana yönetimde daha fazla söz sahibi olması için kadın meslektaşlarını bu konuda teşvik ettiğini söyledi. Kadın akademisyenlerin yönetim kademelerine, liderlik pozisyonlarına gelmesini engelleyen en temel unsurlardan birinin ev ve iş yaşamını bir arada yürütmek olduğunu belirten Rektör Özkan, bu noktada personelin aile ve kariyer dengesini korumasını sağlamak için üniversitenin merkez yerleşkesindeki kreşin geliştirilerek iyileştirmeler yaptıklarını anlattı. Akademik yaşamda kadının yerini güçlendirme ve kadın liderliğini artırma çalışmalarının süreceğini vurgulayan Rektör Özkan, “Kadın duyarlılığına ve liderliğine her zamankinden çok ihtiyacımız var" dedi.

KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN 'GÜVENLİ KAMPÜS'

Toplumda kadının güçlendirilmesinin en temel yolunun bilinç kazandırmak olduğunu, bunun da eğitimden geçtiğini vurgulayan Rektör Özkan, bu amaçla bu yıl itibarıyla Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans ve doktora programlarında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersleri açıldığını ve 2026 yılına kadar bu dersin tüm enstitü ve fakültelerde açılmasını sağlayacaklarını söyledi. Daha önce Kadına Şiddetle Mücadele Komisyonu kurulduğunu hatırlatan Rektör Özkan, bu konuda eğitim, hukuk, iletişim, sosyal ve psikolojik destek başta olmak üzere farklı disiplinlerde çeşitli faaliyetler yürütüldüğünü söyledi. Rektör Özkan, kız öğrenciler için 'Güvenli Kampüs' oluşturmak adına gerekli düzenlemelerin de yapıldığını açıkladı.

AU REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN'IN 2020 YILINDA GOREVE ATANMASININ ARDINDAN UNIVERSITEDE KADIN YONETICI SAYISI 3 KAT ARTTI. GOREV SURESI DOLAN DEKANLARIN YERINE YAPILAN SON ATAMALARLA BIRLIKTE 4 KADIN YONETICI DAHA GOREVE BASLADI.  (NURSEN ADAK) (FOTO:ANTALYA-DHA)

AU REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN'IN 2020 YILINDA GOREVE ATANMASININ ARDINDAN UNIVERSITEDE KADIN YONETICI SAYISI 3 KAT ARTTI. GOREV SURESI DOLAN DEKANLARIN YERINE YAPILAN SON ATAMALARLA BIRLIKTE 4 KADIN YONETICI DAHA GOREVE BASLADI.  (NECLA OZTURK) (FOTO:ANTALYA-DHA)

AU REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN'IN 2020 YILINDA GOREVE ATANMASININ ARDINDAN UNIVERSITEDE KADIN YONETICI SAYISI 3 KAT ARTTI. GOREV SURESI DOLAN DEKANLARIN YERINE YAPILAN SON ATAMALARLA BIRLIKTE 4 KADIN YONETICI DAHA GOREVE BASLADI.  (ZUHAL KAYNAKCI ELINC) (FOTO:ANTALYA-DHA)

AU REKTORU PROF. DR. OZLENEN OZKAN'IN 2020 YILINDA GOREVE ATANMASININ ARDINDAN UNIVERSITEDE KADIN YONETICI SAYISI 3 KAT ARTTI. GOREV SURESI DOLAN DEKANLARIN YERINE YAPILAN SON ATAMALARLA BIRLIKTE 4 KADIN YONETICI DAHA GOREVE BASLADI.  (EBRU ICIGEN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
'Şehrazat'a son iki temsil
 
YKS'ye 3 milyon 498 bin 18 aday başvurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör Özkan çocuklarla bir araya geldi
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, çocuklarla bir araya ...
Akdeniz Üniversitesi ailesi bayramlaştı
Akdeniz Üniversitesi’nde bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Bayramda ...
Depremzede 164 tıp öğrencisine, AÜ'de özel eğitim
KAHRAMANMARAŞ merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde ...
 
Hayırseverden Korkuteli MYO'ya Mantar Üretim Odası
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Korkuteli Meslek Yüksekokulu'nda, 'Mantar Üretim ...
Sosyal Bilimler MYO'da 25. Kariyer Günü düzenlendi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ...
Depremzede çocuklar eğlenerek öğreniyor
Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından depremzede öğrencilere ...
 
AÜ, genetik alanında da öncü merkez olacak
AKDENİZ Üniversitesi(AÜ) Hastanesi'nde yenilenen haliyle hizmet vermeye ...
1000 çocukta 1 olan otizm sıklığı, 40 çocukta 1'e yükseldi
AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Serhat Nasıroğlu, son ...
Arife'nin kalbi Antalya'da atacak
KARAMAN'da, trafik kazasında yaralanıp, tedaviye alınan hastanede beyin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva