AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
3 Haziran 2015 Çarşamba - 11:01

Akdeniz Üniversitesi’ni kasetle ele geçirdiler

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Kurtcephe’yi tuzağa düşürerek uygunsuz görüntülerini çeken Paralel Yapı, Rektör’ü tehdit ederek 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdi. Star Gazetesi'nin bu haberine A.Ü. Rektörlüğü de yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

Akdeniz Üniversitesi’ni kasetle ele geçirdiler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Star Gazetesi'nde yer alan haber şöyle:

"Ahlaksız kasetleriyle ün salan Paralel Yapı’nın, Akdeniz Üniversitesi’nde yapılanmak için Rektör İsrafil Kurtcephe’yi kaset şantajıyla esir aldığı ortaya çıktı.

Yıllardır sayısız bürokrat, iş adamı ve siyasetçiyi kaset şantajıyla tasfiye eden veya kontrol altında tutan Paralel Yapı’nın bu çirkin yöntemi nasıl kullandığı en somut şekilde gün yüzüne çıktı. Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen ve içinde Rektör İsrafil Kurtcephe’nin kadro karşılığında genç bir bayanla yaptığı fuhuş pazarlığı bulunan ihbarı değerlendiren Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı şok bilgilere ulaştı.

Akdeniz Üniversitesi’ni kasetle ele geçirdiler
Fuhuş pazarlığını kaydettiler

İddiaya göre Paralel Yapı, 2008 yılında göreve gelen Rektör Kurtcephe’nin zaaflarını öğrendikten sonra kadro karşılığında birlikte olduğu bir bayanla görüntülerini kaydetti. Rektörün ahlaksız kaçamağının 2009 yılında kaydedilmesinden sonra Akdeniz Üniversitesi’nde büyük bir tasfiye süreci başladı ve yüzlerce kadro Paralel Yapı’yla ilişkili olduğu iddia edilen kişilerce dolduruldu.

Skandal ihbarla ortaya çıktı

Skandal Paralel Yapı’yla mücadele kapsamında ülke genelinde başlayan soruşturmalardan sonra savcılığa gönderilen ihbarla gün yüzüne çıktı. İhbarda; Rektörün üniversiteyi Paralel Yapı’ya nasıl teslim ettiği; rektörün kasetinin nasıl çekildiği teker teker anlatılarak kasetle beraber yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri içeren bir dosya gönderildi. Görüntüleri de savcılığa yollayan ihbarcı, Rektör’ün 2009 yılında üniversitede kadro karşılığında S.A ile birlikte olduğuna yer verdi. Savcılığa Rektör’ün, bayanla yaptığı pazarlığa ait kayıtlar da gönderildi. Görüntülerde Rektör, S.A ile birlikte olmak için pazarlık yapıyor ve birlikte olduktan sonra kadro dışında ameliyatla bekaretinin tekrar geri verileceği sözü veriliyor. Daha sonra söz verildiği gibi S.A’ya ve yakın akrabalarına üniversitede iş ve kadro veriliyor.

Paralel kasetle teslim aldı

İşte bu görüntüleri elde eden Paralel Yapı, Rektörü o günden itibaren esir alarak adeta Akdeniz Üniversitesi’ni tamamen işgal etti.  

280 kadronun tamamı Paralel’e

Kaset kaydının yapıldığı 2009 yılından sonra Rektör, Üniversite Genel Sekreterliği başta olmak üzere, İşletme Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi ile Eğitim Fakültesi Dekanlıklarını Paralel Yapı’ya teslim etmek zorunda kaldı. 2013 yılında Akdeniz Üniversitesi’nde açılan 280 kadronun tamamının Paralel Yapı’ya verildiği tespit edildi. Prof. Dr. Ömer Geçici’ tarafından verildiği iddia edilen kadronun; 40’ı profesörlük, 120’si yardımcı doçentlik, 120’si de doçentlik kadrosundan oluşuyor.

Rektör İmam’a biat etti

2009 yılında kaydedilen görüntülerden sonra Rektör İsrafil Kurtcephe’nin, “Tahsin” Kod aldı il İmamları Ahmet Çiçek ile “Tarık” Kod adlı Hasan Şen’in talimatları doğrultusunda, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. İbrahim Güngör’ü getirdi. Göreve gelen Güngör ilk iş olarak eski kadroyu birer birer tasfiye ederek, yerine Paralel’den onlarca isim getirdi. Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Zafer Sarı, Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. İbrahim Akın Altun, İletişim Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Bilal Arık, Alanya Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Ali İhsan Neslitürk’ü, (şuanda İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde görevli) getirdi. Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığı’na Prof. Ömer Geçici, tıpla hiçbir ilişkisi olmayan Yard. Doç. Dr. Mahmut Akyol ise Tıbbi Genetik ve Biyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı’na getirildi.

Profesörlere İmam’dan talimat

Antalya il İmamı Hasan Şen’in, üniversitedeki profesörlere talimat verdiği ve onun talimatıyla Hakan Çetin’in ilk önce Eğitim Fakültesi’ne öğretim görevlisi yapıldığı ardından İktisadi ve İdari Birimler Fakültesinde Yrd. Doç kadrosuna getirildiği iddia edildi. Çetin’in, Paralel Yapı’nın, Akdeniz Üniversitesi İmamı olduğu iddia ediliyor.

Sözde Paralel ile mücadele

Rektör’ün yaptıkları bununla da bitmiyor. 17-25 darbe soruşturmalarından sonra Rektör Kurtcephe Paralel’le mücadele ettiği görüntüsü vermek için Prof. Dr. Ömer Geçici’yi görevden aldı. Ancak daha sonra Geçici, daha önemli bir birimde görevlendirildi. Rektör Kurtcephe’nin Akdeniz Üniversitesi’nde, Paralel Yapı’ya teslim olmasından sonra yapılan birçok hukuksuz işlem için sürekli firari olan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan ile görüştüğü ve onun tarafından yönlendirildiği iddia ediliyor.

DOSYASI YÖK’TE İZİN BEKLİYOR

Soruşturma dosyasına görevsizlik kararı veren savcılık, İsrafil Kurtcephe’nin soruşturulması için dosyayı YÖK’e gönderdi. Rektörün soruşturulması üç ayrı dosya halinde YÖK’te izin bekliyor. Bunlar; Kadro karşılığında fuhuş pazarlığı, usulsüz ihale ve kadro verilmesi ve haksız menfaat elde etme ve kamu kurumunu zarara uğratmak...

YURT DIŞINA KAÇACAK

İddiaları araştıran Cumhuriyet Savcılığı, hakkında üç ayrı soruşturma açılan Rektör İsrafil Kurtcephe ile ilgili iddialara görevsizlik kararı vererek dosyayı YÖK’e gönderdi. Dosya YÖK’te beklerken, Rektör’ün seçimden önce 3 ile 8 Haziran arasında Beyaz Rusya’ya gitmek için izin aldığı ve AK Parti’nin tekrar kazanması durumunda geri gelmeyeceği iddia edildi. Kaynak: Star Gazetesi

A.Ü. REKTÖRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Tüm Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur;

 
03 Haziran 2015 Çarşamba günü bazı basın yayın organlarında Üniversitemizi hedef alarak yapılan haberler esef vericidir.
 
Ülke gündeminin genel seçimlere yoğunlaştığı bu günlerde, geçmişte yapılan algı operasyonlarındaki gibi kaset siyasetini iyi bilen ve onlara destek veren malum çevrelerin hazırladığı kumpaslar üniversitemiz tarafından her zaman lanetlenmiştir.
 
Başta sayın devlet büyüklerimiz olmak üzere,  kamuoyuna mâl olmuş kişiler;  kaset siyasetini ve haberciliğini lanetlerken, bazı basın yayın organlarının buna tevessül etmesi ve malum yapının manipülasyonuna alet olması son derece düşündürücüdür.
 
Geçmişte de ülke menfaatleri için çalışan birçok kişiyi hedef alarak yapılan ve hiçbir zaman üniversitemizce onay görmeyen bu tür çirkin yakıştırmaların, şimdi de yıllarını bilime ve bilim insanı yetiştirmeye adamış bir bilim insanına yapılmış olması büyük haksızlık ve saygısızlıktır.
 
Akdeniz Üniversitesi, Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin rektörlük görevine başladığı 2008 yılı  itibariyle; bilimde, sanatta, sporda, sağlıkta ve tarım alanında elde ettiği başarılarla örnek alınan bir dünya üniversitesi haline gelmiştir. Dolayısıyla,  tüm dünyanın başarılarını gıpta ile takip ettiği bir eğitim kurumu için gece gündüz çalışan bir bilim insanının bu tür asılsız komplolarla habere konu edilmesi son derece üzücüdür.
 
Bu bağlamda kamuoyunun yanlış bilgilendirilip, yönlendirilmemesi için bahse konu olan habere cevap verme gereği doğmuştur.
 
Konu ile ilgili gerekli yasal yollara başvurulacağı tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
 Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü
 


 
Karyağdı armudu için tarihi belge aranıyor
 
Dosso Dossi mankenleri heyecanlandırdı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 5 Haziran 2015 Cuma 10:07

bir tek kelime söyleyiN. YALAN deyin.Komplo sözünün ne manaya geldiğini en iyi ANTALYA bilir.YETERRRR

Yorumu oyla      3      3  
Bendeniz 3 Haziran 2015 Çarşamba 20:56

Malumun ilanıdır.Daha önce bu belgeleri yerel basın çarşaf-çarşaf yayınladı,hatta başkan E.Kahya günlük yazı dizileri yaptı.Dr.İ.Demir üniversite'nin kirlenmemesi adına duyurular yaptı.Sn.Demir durumu görüp yardımcılıktan ayrılmasına karşın,görev alabilmek, makam ve paraya sahip olabilmek için maşa olup o imzaları atanlar da düşünsün şimdi.Bir o yana,bir bu yana dönen rektör ve yandaşları bilmelidir ki;Ne kadar dönersen dön,dötün arkada kalırmış !....

Yorumu oyla      4      3  
Hocam 3 Haziran 2015 Çarşamba 16:02

Hocam merhaba. Rus kadınlar, medya patronu ve yamakları, viski, grup helal mi?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karyağdı armudu için tarihi belge aranıyor
ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) coğrafi işaret tescili için işlem başlattığı ...
Miss Turkey'de bir Antalyalı
ANTALYALI manken Gülşah Değerli, Miss Turkey 2015 Güzellik Yarışması finalistleri ...
Kraliçe adayları bikini alışverişinde
ANTALYA'da bu yıl 5'incisi düzenlenen Miss Eurasia Güzellik Yarışması'na ...
 
Sahnede savaş ve barış
ANTALYA Rus Dostluk ve Küldür Derneği ile Uluslar arası Kültür ve Dayanışma ...
Kum heykeller sergilenmeye başlandı
ANTALYA'da, bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Kum Heykel Festivali ...
Koordinatör Şahin: Koltuk ve unvan merakım yok
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, seçimden ...
 
Dev domatesler elde kaldı
ANTALYA'da, Rusya için üretilen, tanesi 1 kilogramın üzerine çıkan dev ...
Batı Çevreyolu 5 Haziran’da hizmete giriyor
Batı Çevreyolu inşaat çalışmalarını denetleyen Ulaştırma Denizcilik ve ...
Sümer Ezgü, Harley Davidson aldı
TÜRK Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Antalya mağazasından Harley Davidson ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva