'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
13 Nisan 2012 Cuma - 16:30

Alman yunus ve balina koruma kuruluşu protesto için geliyor

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde geçen yılın Kasım ayından itibaren 40 metrekarelik havuzda tutulan 4 yunus için Alman yunus ve balina koruma kuruluşu 'ProWal', Türkiye'den çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte 21 Nisan tarihinde eylem gerçekleştirecek.

Alman yunus ve balina koruma kuruluşu protesto için geliyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bodrum'dan, çeşitli gösterilerde ve yunus terapisinde kullanılmak üzere Kaş'a getirilen Afalina türü 4 yunusla ilgili olarak doğa ve hayvanseverlerin çığlığı Almanya'dan yankı buldu. Almanya'nın yanı sıra çeşitli ülkelerde yunus parklarına karşı protestolarını sürdüren Alman yunus ve balina koruma kuruluşu 'ProWal', artan tepkiler üzerine yeniden Türkiye'ye gelme kararı aldı.
ProWal Başkanı Andreas Morlok, 20- 21 Nisan tarihlerinde Kaş'ta protesto gösterisi yapmayı planladıklarını belirterek, Kaş'taki yunus parkını 'Dünyanın en korkunç yunus gösteri merkezi' olarak tanımladı. Morlok, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
"Bir yıl önce görüştüğümüz Kaş Belediye Başkan Yardımcısı bizlere, 2010 yılında kapatılan yunus parkının bir daha asla açılmayacağı sözünü vermişti. Orada bir daha asla deniz memelilerinin kar amacıyla hapsedilip istismar edilmeyeceklerini belirtmişti. Ancak bu söz maalesef tutulmadı ve dört yunus, ufak bir sebze kamyonuyla Bodrum'daki küçük yunus parkından alınarak Kaş'a getirildi. Kaş'taki yunus tesisi, bir koyda, paslanmış tellerle çevrili küçük bir kafesten ibarettir. Daha önce buradaki park açıkken, yunuslar, hatta belugalar (beyaz balinalar) kar amaçlı gösteriler ve tartışmalı yunus terapilerinde kullanılmak için istiflenmiş ve bu küçücük yere tıkılmışlardı. Özgürlüklerine çok düşkün olan bu hayvanların bazılarının burada ölmüş olmaları da şaşırtan bir durum değildir. Birçok yunus parkı gördüm ve dünyanın dört bir yanında protesto etkinlikleri düzenledim. Fakat bu, eşi benzeri olmayan ve dünyanın en kötü, en vicdansızca hazırlanmış yunus tesisidir. Türkiye'deki duyarlı vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle ve umarım ki sorumlu mercilerle de birlikte, bu yunus hapishanesinin bir daha açılmayacak şekilde kapatılması için elimizden gelen her şeyi yapmakta kararlıyız."
21 NİSAN'DA KAŞ'TA BULUŞALIM
Andreas Morlok, duyarlı tüm vatandaşları ve yakın il ve ilçelerdeki grupları, 21 Nisan'daki protesto etkinliklerine katılmaya ve dünyadaki yunus tesislerinin kapatılması için harekete geçmeye çağırdı. Kaş'taki yunusları Bodrum'daki deniz kafesinde gördüğüne değinen Morlok, "Yıllardır tutsak olduklarından, artık acınacak durumdalar. Özgür ortamdaki doğal beslenme içgüdülerini, yani balık avlama yetilerini tamamen kaybetmiş durumda olup rehabilite edilmeden kendi başlarına beslenebilecek durumda değiller. Fakat bu hayvanların, bir kaç kişinin kar amacıyla bu ufacık zindanda yaşamasına göz yummak da vicdan sahibi insanların yapamayacağı bir durumdur ve bu eziyete ortak olmak anlamına gelmektedir" dedi.
KAŞ'TAKİ HAYVANSEVERLERDEN DESTEK
Kaş'taki bazı sivil toplum kuruluşları ve ilçede yaşayan yabancılardan oluşan ekip de ProWal'ın eylemine destek vereceğini açıkladı. Yunuslara Özgürlük Platformu, Kaş'ta ve Bodrum'da başlattıkları kampanyaların hem ulusal, hem de uluslararası düzeyde büyümesi için çalışıyor. Platform, yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarıyla gerekli organizasyonların yapılabilmesi için Türkiye'deki yunus parklarıyla ilgili duyurulara, yasal ve resmi yazışmalara, bilimsel çalışmaların yayılmasına ve kamuoyunu bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık veriyor. Yunus parklarına karşı düzenledikleri kampanyalarla ilgili olarak sanatçıların da büyük desteğini alan Yunuslara Özgürlük Platformu, aynı zamanda Greenpeace Türkiye, WWF Türkiye ve Doğa Derneği gibi diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yunus parklarına karşı Türkiye'de farkındalığın artması için çabalıyor.

 
AKUT'un 90 görevlisi arama kurtarma eğitimi alıyor
 
Antalya'da kaza: 1 ölü, 7 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKUT'un 90 görevlisi arama kurtarma eğitimi alıyor
Arama Kurtarma Derneği (AKUT), çeşitli illerden gelen sivil savunma, itfaiye ...
Sibel Şimşek koparmada altın madalya kazandı
Antalya'da devam eden Avrupa Halter Şampiyonası'nda ay yıldızlı takımın ...
Turkcell Superonline'dan 1 milyon 300 bin eve fiber ağ
Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, yıl sonuna kadar Türkiye'de ...
 
Gasp yapan sahte doktora 8 yıl 4 ay hapis
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, kendisini 'doktor' olarak tanıttığı kişilerin ...
'4+4+4'ün altyapı hazırlığı yok'
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, ...
''Üç bölge için ikinci süt ihalesi yapılacak''
Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 'Okul Sütü Programı' için dün ...
 
Halk otobüsünde düşürdüğü çantayı sürücü getirdi
Antalya'da turizm acentesinde çalışan 55 yaşındaki Şefika Yöndem, içinde ...
LPG'li otomobilde yanarak can verdi
Antalya'nın Demre İlçesi'nde yoldan çıkan otomobil ormanlık alanda alev ...
Salatalık serasında hintkeneviri
Antalya'nın Aksu İlçesi'nde salatalık serasına baskın düzenleyen jandarma, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva