Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
5 Ağustos 2020 Çarşamba - 14:54

Almanya'nın seyahat kısıtlamasını kaldırması turizmcileri sevindirdi

ALMANYA Dışişleri Bakanlığı'nın Aydın, Muğla, İzmir ve Antalya için seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını açıklaması, Antalyalı turizmcileri sevindirdi.

Almanya nın seyahat kısıtlamasını kaldırması turizmcileri sevindirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hazırlanan turizm ve hijyen tasarısına sıkı şekilde bağlı kalınması şartıyla seyahat uyarısının kaldırıldığı belirtilirken, tasarının tatilcilerin Almanya'ya dönmeden 48 saat içinde zorunlu PCR testi yapmalarını da içerdiği ifade edildi. Almanya'nın Türkiye'de Aydın, Muğla, İzmir ve Antalya'ya seyahat kısıtlamasını kaldıracağı haberi Antalyalı turizmciler arasında sevinçle karşılandı.

'BU ÇOK İYİ BİR HABERDİ'

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, "Dün itibarıyla Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız ve Sayın Dışişleri Bakanımızın uzun uğraşları sonucu Almanya pazarı, artık Türkiye için yeniden 'merhaba' dedi. Bu çok iyi bir haberdi. Zaten en son Almanya kalmıştı. Önce 1 Haziran'da normalleşme süreciyle birlikte Türk misafirlerle yola çıkmıştık. Akabinde, Ukrayna, Kazakistan ve en son İngiltere uçuşlarımız başlamıştı. Hollanda birkaç gün önce karantina endişesini kaldırdı. En son beklenen hatta bana sorarsanız geç kalmış bir konu olarak da Almanya'nın seyahat uyarısını kaldırdığı için çok mutluyuz. Çünkü Almanya bu ülke için, bu şehir için çok önemli. Türk turizminin gelişmesinde Antalya'ya çok büyük etkisi oldu. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde, geçen sene Türkiye'ye gelen 5 milyondan fazla Alman var, Antalya'ya gelen 2,5 milyondan fazla Alman var. Ama şimdiki önceliğimiz sayılardan ziyade uçuşların başlaması ve kapalı olan tesisleri açmaya devam etmek. Çünkü 1 Haziran'daki süreçte de tesisler yavaş yavaş açılmaya başlanmıştı. Rusya pazarıyla birlikte hareketlendi ve Kurban Bayramı ile beraber biraz daha fazla tesisimiz açıldı. Şimdi Almanya ile birlikte kapalı olan tesislerimiz açılsın, emekçi kardeşlerimiz işlerinin başına dönsünler. Çünkü 4-5 aydır evlerinde bekleyen insanlar var. Almanya'nın açılması sektör için çok önemli bir gelişme. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'BUNLAR SON DERECE SEVİNDİRİCİ HABERLER'

Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TTGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yönetim kurulu üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Temmuz ayı içerisinde Ukrayna'nın, akabinde İngiltere'nin uçuşlarının başlamış olması daha sonra Ağustosun 8'i itibarıyla Polonya'nın ve 10'u itibarıyla Rusya'nın başlayacak olmaları ve dün gelen Almanya'nın Türkiye'ye yönelik 4 şehrimize seyahat uyarısını kaldırmış olması son derece sevindirici haberler. Almanya ve Rusya bizim en önemli pazarlarımızdan. Tabii bundan sonraki süreçte bizim bugüne kadar yapmış olduğumuz uygulamalar, sertifika süreci, genelgeye bağlı olarak yapmış olduğumuz uygulamaların çok doğru takip edilmesi ve ciddi olarak uygulanması gerekiyor. Çünkü biliyoruz ki seyahat uygulaması kaldırılmış ülkelerin daha sonra kapandığı da bir gerçek. Bu noktada yapacağımız çalışmanın ve göstereceğimiz performans hem bu senenin devamında hem 2021'e yönelik olarak alacağımız satışlarda bizim için çok ciddi avantaj oluşturacak" diye konuştu.

'PAZARLARIN DEVREYE GİRMİŞ OLMASI SON DERECE ÖNEMLİYDİ'

İç pazarın yanı sıra, Rusya ve Almanya'nın en önemli pazarlardan ikisi olduğunu aktaran Başkan Sili, şunları söyledi:

"Bu süreçte buradan gelecek sayılardan ziyade pazarların devreye girmiş olması son derece önemliydi. Bu noktada da hakikaten çok ciddi çaba gösterildi. Konuyla alakalı başta Sayın Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu olmak üzere Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Ersoy ve paydaşlarına ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu süreçte bu konuyla alakalı olarak yine ciddi çaba gösteren sivil toplum kuruluşları, turizm profesyonelleri ve uygulamaları hakkıyla yerine getiren tesislerimizle işletmelerimiz ayrı bir teşekkürü hak ediyorlar. Bu noktada her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

'ALMAN DOSTLARIMIZ E-POSTA YAĞMURUNA TUTTU'

Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Ukrayna'ya uçuşların daha önceden başladığını, Rusya'nın da aldığı karar uyarınca 10 Ağustos'ta başlamasının planlandığını belirterek, "Şimdi Almanya'nın da açılması, süreci olumlu etkiledi. Son günlerde Rusya ve Ukrayna'dan ülkemize ciddi anlamda rezervasyon geliyordu. Dünkü haber bizim açımızdan çok sevindirici. Almanya'dan tatile gelmeyi düşünenler bölgedeki otelleri aramaya başladı. Dün akşam itibarıyla Alman dostlarımız bizi e-posta yağmuruna tuttu; 'ne zaman geleceğiz, gelmek istiyoruz' diye. Eminim 2-3 gün içinde Alman tur operatörlerinin uçak sistemleri oturduktan sonra ciddi bir Alman misafir rezervasyonu alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

'HABER ÖZELLİKLE ALMANLARI ÇOK MUTLU ETTİ'

Antalya'nın ve Manavgat'ın özellikle Ruslar, Almanlar ve İngilizler tarafından çok sevildiğini anlatan Cengiz Haydar Barut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ruslar, Almanlar ve İngilizler ülkemizi çok seviyor. Güvenli olduğuna da inanıyorlar ama ülkeler arasındaki görüşmelerin bir an önce tamamlanmasını istediler. Biz, dostlarımızdan aylardır hem telefon hem de mail aracılığıyla mesajları alıyorduk; 'Ne zaman açılacak sizin bilginiz var mı?' diye. Dünkü güzel haber de özellikle Almanları çok mutlu etti. Biliyorsunuz bizim bölgemiz, ağırlıklı olarak Alman turistlerin tercih ettiği bir bölge. Son yıllarda Rusların da gözdesi oldu ama Almanlar her zaman yaz kış bizim bölgemize gelen misafirler. Eminim Alman misafirlerin gelmesiyle turizm sezonu da biraz daha uzayacak. Belki yılbaşına kadar, belki de salgınla ilgili bir problem olmazsa kış mevsiminde de eskisinden daha iyi bir sezon geçireceğimizi ümit ediyorum."

'OTELLER KURALLARA GERÇEKTEN UYUYOR'

Covid-19 salgını nedeniyle otellerde tedbirlerin en üst düzeyde uygulandığını vurgulayan MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, "Bölgemizde bulunan oteller kurallara gerçekten uyuyor. Bakanlığımız zaten çok sert bir şekilde denetimlerini sürdürüyor. Şu anda tesislerde tatil yapmak -ki ben bazı misafirlerimize söylüyorum- normal zamanda tatil yapmaktan daha güvenli. Normal zamanlarda kalabalık nedeniyle dikkat edemediğimiz konulara bile şimdi çok aşırı şekilde dikkat ediyoruz. Personelimiz çok dikkatli, her türlü kurala uymaya çalışıyoruz. Onun için misafirlerimiz, normal zamanda tatil yapmaktan daha güvenli tatil yapabilirler" dedi.

ALMANYA DISISLERI BAKANLIGI'NIN AYDIN, MUGLA, IZMIR VE ANTALYA ICIN SEYAHAT UYARISININ KALDIRILDIGINI ACIKLAMASI, ANTALYALI TURIZMCILERI SEVINDIRDI.(FOTO:ALANYA-DHA)

ALMANYA DISISLERI BAKANLIGI'NIN AYDIN, MUGLA, IZMIR VE ANTALYA ICIN SEYAHAT UYARISININ KALDIRILDIGINI ACIKLAMASI, ANTALYALI TURIZMCILERI SEVINDIRDI.(FOTO:ALANYA-DHA)

ALMANYA DISISLERI BAKANLIGI'NIN AYDIN, MUGLA, IZMIR VE ANTALYA ICIN SEYAHAT UYARISININ KALDIRILDIGINI ACIKLAMASI, ANTALYALI TURIZMCILERI SEVINDIRDI.(FOTO:ALANYA-DHA)

ALMANYA DISISLERI BAKANLIGI'NIN AYDIN, MUGLA, IZMIR VE ANTALYA ICIN SEYAHAT UYARISININ KALDIRILDIGINI ACIKLAMASI, ANTALYALI TURIZMCILERI SEVINDIRDI.(CENGIZ HAYDAR BARUT)(FOTO:ALANYA-DHA)

ALMANYA DISISLERI BAKANLIGI'NIN AYDIN, MUGLA, IZMIR VE ANTALYA ICIN SEYAHAT UYARISININ KALDIRILDIGINI ACIKLAMASI, ANTALYALI TURIZMCILERI SEVINDIRDI.(ULKAY ATMACA)(FOTO:ALANYA-DHA)

ALMANYA DISISLERI BAKANLIGI'NIN AYDIN, MUGLA, IZMIR VE ANTALYA ICIN SEYAHAT UYARISININ KALDIRILDIGINI ACIKLAMASI, ANTALYALI TURIZMCILERI SEVINDIRDI.(BURHAN SILI)(FOTO:ALANYA-DHA)

Namık Kemal KILINÇ- Burcu MUTLU- Mithat ABAKAN/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Koronavirüs bulaşan cami imamı ve ailesi tedavi altında
 
Su kuyusuna düşen 13 yaşındaki çocuk boğuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazipaşa'da kaza: 2 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde motosikletin park halindeki otomobile çarpması ...
Ümit Uysal'ı kızdırdılar; Topunuza hodri meydan !..
Antalya'nın Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, bugün facebook ...
Antalyalı bakıcı dehşeti kamerada
ANKARA'da bakıcılık yapan 60 yaşındaki Antalyalı R.K.'nin, sağlık sorunları ...
 
Çarkıfelek meyvesine ilgi artıyor
TÜRKİYE'de ilk kez Finike'de üretilen 'passiflora', diğer adıyla çarkıfelek ...
İş yeri yangında kül oldu, 3 milyon TL zarar oluştu
ANTALYA'da turistlere yönelik deri çanta ve kemer satışı yapılan iş yerinde ...
Hava sıcaklığı düşüyor, yağmur geliyor
ANTALYA'da bugün 39 derece olan hava sıcaklığının 5 gün boyunca kademeli ...
 
Serinlemek için girdiği denizde boğuldu
ANTALYA'da, sabah saatlerinde serinlemek için denize giren Yahya Kargı ...
SKUT'tan Başkan Uysal'a ziyaret
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın Antalya'da farklı meslek gruplarından ...
İç pazarda bayram hareketliliği turizmcileri umutlandırdı
TURİZMİN başkenti Antalya'da Kurban Bayramı dolayısıyla iç pazar hareketliliği ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva