Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Cem Kotan: Engelliler için bir hayalim var
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
Antalya FashionWeek için geri sayım başladı
16 Mayıs 2012 Çarşamba - 13:11

Altın Portakal Film Festivali’nin afişi belli oldu

49'uncuU Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin afişinin belirlenmesi için açılan yarışmada birinciliğe, 177 eser arasından Yusuf Kara'nın tasarımı değer görüldü.

Altın Portakal Film Festivali’nin afişi belli oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6- 12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49'uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali afiş yarışmasında ödül alan tasarımlar belli oldu. Yarışmada dereceye giren tasarımlar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ve AKSAV Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda açıklandı.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Süleyman Saim Tekcan, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasip Bektaş, grafik sanatçısı Cihan İşbaşı, Akdeniz Reklamcılar Derneği Başkanı Himmet Öcal, seramik sanatçısı ve AKSAV Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Dağıstanlı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Akgün Keskin Sakarya ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Merih Taşkaya'dan oluşan jüri, dereceye giren eserleri belirledi.

Yarışmada 'Kara Grafik' rumuzuyla yarışmaya katılan Yusuf Kara'nın, Antalya Körfezi ve film şeridinden portakal figürlerini kullandığı tasarım, 177 eser arasında birinciliğe değer görüldü. Kara, birincilik ödülüyle birlikte 5 bin TL'lik para ödülünün de sahibi oldu. Yarışmada ikinciliği Bilecik Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarımı Bölümü öğrencisi Yunus İnci elde etti. Üçüncülüğü ise Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunu grafik sanatçısı Metin Erdoğan aldı. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali afiş yarışmasında ikinci olan İnci 2 bin, üçüncü olan Erdoğan ise 1000 TL para ödülünün de sahibi oldu.
BEKLENTİLERİMİZ GERÇEKLEŞTİ
Dereceye giren tasarımların açıklandığı toplantıda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Mustafa Akaydın, grafik sanatının medyayı etkili kılmada, kamuoyunu yönlendirmede önemli bir araç olduğunu belirtti. Genç tasarımcıları yüreklendirmek, yaratıcı sanatçıları yetkinliğe yöneltmek amacıyla Altın Portakal heyecanını afiş yarışmasıyla başlatmaya karar verdiklerini kaydeden Başkan Akaydın, "Bir rekor olduğu ifade edilen 177 başvuru ile beklentilerimızın gerçekleştiğini görüyoruz. Başvuran eserler arasında birbirinden başarılı çok sayıda tasarımın yer alması sevindirici" dedi. Birinci seçilen eseri kişisel olarak beğendiğini dile getiren Başkan Akaydın, tasarımcı Kara'nın festival afişinin temasını, "Sinema hayallerimizi ve umutlarımızı aydınlatan ışıklı bir dünyadır" şeklinde özetlediğini söyledi.
EN İYİLER SERGİLENECEK
Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan ise festival afişinin jürinin oybirliğiyle kabul edildiğini söyledi. 177 eser arasından önce 49 en iyi afişi belirlediklerini kaydeden Prof. Dr. Tekcan, "Ödüllü afişlerle birlikte sergilenmeye değer görülen 49 afiş, festival programı kapsamında açılacak sergide sinemaseverlerle buluşturulacak" dedi.
EMRAH YÜCEL'LE YOLLAR AYRILDI
Antalya Altın Portakal Film Festivali afişlerinin yarışmayla belirlenmesine ilişkin yöntem, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı CHP'li Bekir Kumbul döneminde kabul gördü. 2000'li yılların ilk yarısında yarışmayla belirlenen festival afişleri, 42'nci festivalle birlikte Avatar, Kill Bill gibi dünyaca ünlü Hollywood filmlerinin afişlerini tasarlayan ünlü grafiker Emrah Yücel tarafından hazırlanmaya başladı. Yücel, aralıksız olarak Antalya Altın Portakal Film Festivali için 4 afiş çalışması yaptı. Antalya 46'ncı festivale, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın seçim kampanyasını hazırlayan İlyas Başsoy'a ait Fayda Ajans tarafından hazırlanan afişle çıktı. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Emrah Yücel'in ayrılan yolları 47'nci festivalde yeniden kesişti. Yücel, Ebru Akel'i festivalin yüzü olarak afişlerde kullandı. Emrah Yücel'in hazırladığı 48'inci festival afişinin simgesi ise ağzında bir film şeridi taşıyan martı oldu.
 
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 
Türel, Yıldıray Sapan'ı mahkum ettirdi
 
Facebook yazışmaları beraat ettirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burak organlarıyla 5 kişiye hayat verecek
Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde geçirdiği motosiklet kazası sonucu ağır ...
Antalya’da kaza:16 yaralı
Antalya- Kemer karayolunda bu sabah meydana gelen kazada otel çalışanlarını ...
Antalya'da 1200 öğretmen hakkında inceleme başlatıldı
Antalya'da milli eğitim müfettişleri, 1200 öğretmen hakkında inceleme ...
 
Alman turist otel odasında ölü bulundu
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapan Alman turist 49 yaşındaki Andreas ...
Kağıttan elbiseleri öğrenciler tanıttı
Akdeniz Üniversitesi Serik Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü ikinci ...
Memurdan davul zurnalı halaylı zam eylemi
Toplu sözleşme görüşmelerinde memur maaşına yapılacak zam oranının açıklanmasının ...
 
Haluk Levent'e beraat
Antalya'da restoran sahibi Yılmaz Solma'yı 1 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla ...
Antalya için sağanak yağış uyarısı
Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamada, Antalya'da yarın sabahtan itibaren ...
1,1 milyon çiçekli festival
Antalya Çiçek Festivali'nin bu yılki teması, Expo 2016 Antalya'nın da ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva