Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
16 Mayıs 2012 Çarşamba - 10:37

Türel, Yıldıray Sapan'ı mahkum ettirdi

Ak Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel, kendisine seçim döneminde iftira attığı ve hakaret ettiği iddiasıyla CHP Antalya milletvekili Yıldıray SAPAN hakkında açtığı davayı kazandı.

Türel, Yıldıray Sapan ı mahkum ettirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yıldıray Sapan, 2011 Genel Seçimleri öncesinde yaptığı basın açıklamalarında, Menderes Türel’i yolsuzluk yapmakla, belediyenin parasını başkalarına hortumlamakla ve yapılmamış işleri yapılmış gibi göstermekle suçlamış ve belediye şirketinde görev yaptığı dönemde belediye tarafından yapılan suç duyurusunu dile getirmişti.
 
Bu iddiaların kendisine atılan iftira olduğunu, hakkında böyle asılsız ve dayanaksız saldırıların siyaseten kendisini yıpratmak için ve çamur at izi kalsın anlayışından medet umarak yapıldığını belirten Türel ; bu kişiden adalet önünde hesap soracağını söyleyerek dava açmıştı.
 
Antalya 1.Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davada 14 Mayıs 2012 günü karar verildi. Mahkeme Türel’i haklı bularak Sapan’ı 4.000.-TL manevi tazminat ödemeye mahkûm etti.
 
Belediye Başkanlığı döneminde de Türel kendisine iftira attığı ve hakaret ettiği için Sapan’a dava açmış ve davayı kazanarak tazminat almıştı.

Menderes Türel’in vekili Av. Caner Şahinkara konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:”

Bu davayı da kazandık. Bilindiği üzere daha önce de Sapan’a dava açmış ve tazminat almıştık. Akaydın ve Melli’ye ve bazı basın kuruluşlarına açtığımız davalarda da hep haklı olduğumuz Türk Adaleti tarafında verilen kararlarla tescillendi. Temiz ve ilkeli siyaset yapılmasını isterdik. Bunun mücadelesini veriyoruz. Siyasetçilerin aslı astarı olmayan iddialarla birbirlerine hakaret ederek, iftira atarak yıpratmaları doğru değil. Bu olayda da Sapan genel seçim propaganda döneminde kendi özel hayatı ile ilgili konuların basında yer aldığını görünce hem siyasi rakip gördüğü Türel’e hem de çevresindekilere iftira yollu asılsız suçlamalarda bulundu. Kendi seçmenlerine seçim vaatlerini, projelerini anlatarak değil, rakiplerine çamur atarak propaganda yürüttü. Bu yolun yanlış olduğu hem seçim sonuçları ile hem de işte şimdi verilen mahkeme kararıyla ortaya çıkmış oldu. Umarım bundan sonra siyaset anlayışını ve üslubunu değiştirir.”

 
Kabus geri döndü
 
Altın Portakal Film Festivali’nin afişi belli oldu
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 20 Mayıs 2012 Pazar 09:04

Yıldıray Sapan'ın yaptığı basın toplantısında dile getirdiği konular Büyükşehir'in yaptığı suç duyurusu dosyasında mevcut. Malesef İçişleri Bakanlığı soruşturma açılmasına izin vermedi. Sonra Savcılık ve Büyükşehir Danıştay'a itiraz etti. Danıştay ne dedi biliyormusunuz? İddia makamının iddialarını destekleyecek tüm bilgi ve belgeler suç duyurusu dosyasında mevcut olmasına karşın Bakanlığın görevlendirdiği müfettişler Büyükşehirde yaptıkları inceleme sonucunda hazırladıkları bilirkişi raporunda sanki iddia konusu işlerlerle ilgili hiçbir bilgi ve belge yokmuş gibi davranılmış; iddialar soyut,gerçeklikten uzak savunmalarla karşılanmıştır. Böyle bir rapora dayanarak karar verilemez. Yeniden bir bilirkişi raporu hazırlanmasına... İşte Türel'in aklandım dediği suç duyurusu dosyasının durumu bu. Yani Türel İçişleri Bakanlığı'nın müfettişlerinde hazırlanan uyduruk raporlar korundu. Danıştay kararını iyi okuyun. O zaman anlarsınız. Sapan'ın tazminata mahkum edilmesi Türel'in aklandığı anlamına gelmez. Bir kişi suçlu bile olsa hakaret edersen tazminat ödersin. Caner Şahinkara bunu da bilir ama işine gelmez. Önce Danıştay maratonunu oku bakalım aklama mı var koruma mı var

Yorumu oyla      5      3  
estetikçi 19 Mayıs 2012 Cumartesi 21:10

menderes türel niye bu kadar yaşlandı yahu? ne oldu birden bire

Yorumu oyla      4      3  
akıl var mantık var 19 Mayıs 2012 Cumartesi 21:08

ne olacaktıki... elbette her akp li gibi türel kazanacak. neden 20.000 tl lik dava açmış da yalnızca 4000.tl cik hak etmiş... demekki 16000 tl lık suçu var.

Yorumu oyla      5      3  
ali 17 Mayıs 2012 Perşembe 20:28

Cuce idrisin yaptiklaridami yalan:) cuce idrisi menderes dahil antalyadaki 25 yas ustu her erkek cuce idrisi ve maceralarini biliyor:) kilincarslandami yalan , alina galina dami yalan:) Yandas yargi bunuda yalanlarmi acaba:)))))))

Yorumu oyla      7      3  
onurlu olmak 16 Mayıs 2012 Çarşamba 22:51

sayın sapan bu sonuctan sonra çıkar milletin huzuruna özür diler insanların haysiyet ve şerefi ile oynamak bu kadar kolay olmamalı bir gun aynı şeyin kendisinede olacağını karşılaşabileceğini düşünmelı ve özür dilemelidir sadece sayın türel suclanmamış onunla beraber bir çok burokratda zan altına sokulmuştur herkes onur şeref ve haysiyeti için yaşıyor çamur at izi kalsın mantığıyla adamlık olmaz sayın sapandan özür bekliyoruz özür dilemekte erdemdir

Yorumu oyla      3      6  
Ahde Vefa 16 Mayıs 2012 Çarşamba 22:32

Ne var arkadaşlar Özer Ülken Deniz Baykalın adayısıysa.Ne mutlu Özer Ülkene ,Deniz Baykal gibi bir onurlu, şerefli bir Genel Başkanın desteğini alabilmiş.Sayın Kılıçdaroğlu da Özer Ülkeni destekliyor.Ne mutlu Özer Ülkene!Peki Deniz Baykal kim!Ne var yani Özer Beyi destekliyorsa!O CHP nin 12 eylülden sonraki kurucu genel başkanı değilmi?O yiğit adam eğer boyun eğseydi bu ülkede çoktan Başbakan olurdu..Bizler CHP nin çatısında şu an siyaset yapıyorsak ona borçluyuz.O nedenle nankör haddini,kendini bilmez ,hadsiz,vefasız olmamak gerek.Vefasızlık diz boyu olmamalıdır.Ahde vefa diye bir şey vardır Ey Sevgili Gerçek CHP liler!Deniz Baykal dan ,"Önce ve Öncü Örgüt "Bilincini önde tutan Özer Ülken den intikam almak için uğraşanlar bu partiye hiçbir şey veremez.Gerçek CHP liler de bu tip kinci kendini bilmezlere sahip çıkmayacaktır.Aman sakın kimse İl Başkanlığına aday olan arkadaşlara bu lafı ettiğimi sanmasın.Onların da herbiri şerefli onurlu CHP lilerdir ve hepsini medeni cesaretleri için ve böyle bir bayrak yarışına soyundukları için yürekten kutluyor,başarılar diliyorum.Ama her kim kin için,intikam için,şahsı için siyaset yapıyorsa bunun da ayırt edilmesi gerektiğini net bir şekilde söylüyorum.Antalya Yiğitlerine ve Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkacaktır.Ben buna inanıyorum.

Yorumu oyla      5      4  
tahtacı 16 Mayıs 2012 Çarşamba 18:11

çok ayıp sayın başkan aslan soysal demokrata ayıp etmişsiniz madye bilem üzülmüştür zahir

Yorumu oyla      4      4  
Sapan sevdalıları 16 Mayıs 2012 Çarşamba 16:42

İftira siyaseti ancak onlara yakışır genel başkanından milletvekiline vekilinden belediye başkanına ordan ta il başkanına kadar iftira atmakla meşgüller kendi pisliklerine bakmazlar görmezler duymazlar allahın parmağı yokki gözlerine soksun ama bunlardan başka birşey beklenmez millete hizmet aşkları olmadığından ancak karalama siyaseti yapıyorlar.Sapan sadece mahkeme kararı ile suclu bulunmamış milletin nezdindede mahkum olmuştur olmayada devam edecektir önemlı olanda milletin nezdınde mahkum olmasıdır iftira atarak kazandıkları belediyeyi ne hale getirdiler,başkanları utanmadan rüşvetden bahsediyor kendi şirketlerine belediyeye bakmıyor işin içinden sıyrılmakta üztüne yok sayın vekilim sapanın işi bitmiştir ama ne yazıkkı ölene kadar bu milletin parasıyla hayatını idame ettirecek bu çok acı Herkesi kendi gibi zannediyor insanların haysiyet ve şerefiyle oynamak onun için çok kolay adalet bak yerini buluyor bulacak attığı çamurlar dolaştı suratında patladı ama anlamaz uslanmazkı adamın işi bu öğle görevlendirilmiş yapacak birşey yok sapanın yerinde olsam vicdan muhasebesi yapardım ve iftira atarak kazandığımız seçimlerden bu yana kaybeden kım olmuştur biraz olsun bu kenti seviyorsam (ben sevdiğini düşünmuyorum) ne kadar haksızlık ettiğimi görür ve çıkar milletden özür dilerdim belkı günahlarından biraz arınmış olur Sayın Türel'in ve ekibi bu kente önemlı hizmetler vermiştir ve harama tenezzül etmemiştir ihtiyaclarıda yoktur az kaldı bakalım seçim arefesind ebunların ne pislikleri çıkacak hep beraber göreceğiz elmi yaman beymi yaman

Yorumu oyla      4      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bölükbaşı'dan yeni kaset yorumları
Kaset skandalının ardından MHP yönetiminden ve adaylıktan istifa etmek ...
Ülken'e yalanlama
CHP İl Başkanı Özer Ülken’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Başbakan Antalya'yı konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Trabzon İl Kongresi'nde yaptığı ...
 
Baykal'dan Erdoğan'a teşekkür
Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre, Baykal, Başbakan Erdoğan'ı telefonla ...
Özer Ülken adaylığını açıkladı; Ülkene sahip çık
CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, 26 Mayıs Cumartesi günü yapılacak il ...
Kapusuz: Dünyanın en büyük partisiyiz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Antalya İl Başkanı ...
 
Ülken: Sayın valimiz AKP'nin valisi gibi
CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı hedef ...
Ajan vekilden yasa teklifi
Alıcı kılığına girip, tebdil-i kıyafet ile eroin ve kokain satın alan ...
Ülken, Kılıçdaroğlu'nu aradı, aday olacağını söyledi
CHP Antalya’da ilçe kongreleri tamamlandı ve gözler il başkanlığı koltuğuna ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva