37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
6 Şubat 2020 Perşembe - 09:36

Amca ve yeğen, uçan robot kuş yaptı

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde oturan Kemalettin Demirbaş, yeğeni Habip Demirbaş ile birlikte uçabilen robot kuş yaptı. Portatif olarak yapılan ve 10 dakika süreyle uçabilen kuş, uçaklar için tehlike oluşturan kuş sürülerini uzaklaştırmada kullanılabilecek.

Amca ve yeğen, uçan robot kuş yaptı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi Mektronik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Kemalettin Demirbaş, aynı bölümde okuyan yeğeni Habip Demirbaş ile birlikte kurdukları 'Mektronik' grubuyla çeşitli projeler yapmaya başladı. Sosyal medyada da 'mekatronik' ismiyle sayfa açan amca yeğen, savunma sanayiine destek için heronlar ve büyük kuşlardan esinlenerek yeni bir projeye başladı. Robot kuş yapmak için kolları sıvayan amca yeğen, yaklaşık bir yıl süren çalışmanın ardından projelerini tamamladı. Gerçek bir kuşun fiziki özelliklerini taşıyan robot kanatlıyı 10 dakika süreyle uçurmayı da başaran amca ve yeğen, büyük mutluluk yaşadı.

Robot kuşun savunma sanayiinde ya da uçaklar için büyük tehlike olan kuş sürülerini uzaklaştırmada kullanılabileceğini belirten Kemalettin Demirbaş, "Robot kuş projemiz aslında çok büyük ve başarılı bir çalışmamızdır. Bu projeyi Türkiye'de başaran ilk kişiler biz olduk. Bu kuş görünümlü insansız hava aracını doğadaki kuşların anatomisi ve fizyolojisini taklit ederek kamuflaj olma özelliğine sahip olarak yaptık. Kamuflaj özellikleriyle dünyada ilk kuş heron sistemini yaparak çalışmalarımızı başlattık. Projemizin daha iyi olabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sistemimizin kullanım alanlarını açıklamamız gerekirse savunma sanayii ve havalimanlarında özellikle havalimanlarının korkulu rüyası olan kuş sürülerinin oradan uzaklaştırılmasına yarayacağını düşünerek daha sonra da askeri ve farklı kategorilerde yer alacak olan bu kuşumuz daha sonra üzerine eklenebilecek olan teknolojik etkenlerle birlikte kendi türünden ilk olan bir heron türü olacaktır" dedi.

Sağlık sektöründe görev yaptığını ve aynı zamanda amcasıyla birlikte Patnos Sultan Alparslan Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi Mektronik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Habip Demirbaş, yaklaşık bir yıldır çalıştıkları projelerinin ilk etabını tamamladıklarını söyledi. Test uçuşu sırasında olumlu olumsuz taraflarını da not ederek kuşu geliştirdiklerini anlatan Habip Demirbaş, "Tabi ki bazı eksikler hala var, bu eksikler nelerdir, onun üzerinde çalışıyoruz. Bir sonraki aşamalarımız entegre edeceğimiz kapalı çevrim içi sistemler olacaktır. Entegre edeceğimiz çeviri sistemler olacaktır. Bunlar piadi sistemi, oturum uçuş sistemleri olacak. Şu an 10 dakika gibi bir uçuş süresi ile havada kalıyor. Bundan sonraki çalışmalarımzın daha verimli olabilmesi için farklı bir pil modeli ve kanat hareketleri üzerinde çalışıyoruz. Yeni kullanacağımız pil sistemiyle kuşun daha fazla havada kalmasını sağlayabiliriz ve kanat hareketleri ile daha fazla bir mesafeyi sorunsuz bir şekilde kat etmesi için de yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu. 

Robot kuş projelerini kendilerinin çizdiğini, maddi imkansızlıklar nedeniyle 3D yazıyıcıyı da kendi imkanlarıyla ürettiklerini ifade eden Demirbaş, portatif olarak ürettikleri kuşu seri olarak üretmeyi hedeflediklerini söyledi. 

AGRI DOGUBAYAZIT'TA YASAYAN KEMALETTIN DEMIRBAS (SAGDA) ILE YEGENI HABIP DEMIRBAS(SOLDA), KENDI IMKANLARIYLA UCAN KUS ROBOT URETTI. ROBOTLARINI 10 DAKIKA UCURMAYI BASARAN AMCA-YEGEN, CALISMALARINI SURDURECEKLERINI BELIRTTI. (FOTO: DHA / SELAHATTIN KACURU / DOGUBAYAZIT / AGRI)

AGRI DOGUBAYAZIT'TA YASAYAN KEMALETTIN DEMIRBAS (FOTOGRAFTA) ILE YEGENI HABIP DEMIRBAS, KENDI IMKANLARIYLA UCAN KUS ROBOT URETTI. ROBOTLARINI 10 DAKIKA UCURMAYI BASARAN AMCA-YEGEN, CALISMALARINI SURDURECEKLERINI BELIRTTI. (FOTO: DHA / SELAHATTIN KACURU / DOGUBAYAZIT / AGRI)

AGRI DOGUBAYAZIT'TA YASAYAN KEMALETTIN DEMIRBAS (FOTOGRAFTA) ILE YEGENI HABIP DEMIRBAS, KENDI IMKANLARIYLA UCAN KUS ROBOT URETTI. ROBOTLARINI 10 DAKIKA UCURMAYI BASARAN AMCA-YEGEN, CALISMALARINI SURDURECEKLERINI BELIRTTI. (FOTO: DHA / SELAHATTIN KACURU / DOGUBAYAZIT / AGRI)

AGRI DOGUBAYAZIT'TA YASAYAN KEMALETTIN DEMIRBAS )SOLDA) ILE YEGENI HABIP DEMIRBAS (SAGDA), KENDI IMKANLARIYLA UCAN KUS ROBOT URETTI. ROBOTLARINI 10 DAKIKA UCURMAYI BASARAN AMCA-YEGEN, CALISMALARINI SURDURECEKLERINI BELIRTTI. (FOTO: DHA / SELAHATTIN KACURU / DOGUBAYAZIT / AGRI)

AGRI DOGUBAYAZIT'TA YASAYAN KEMALETTIN DEMIRBAS ILE YEGENI HABIP DEMIRBAS (FOTOGRAFTAKI), KENDI IMKANLARIYLA UCAN KUS ROBOT URETTI. ROBOTLARINI 10 DAKIKA UCURMAYI BASARAN AMCA-YEGEN, CALISMALARINI SURDURECEKLERINI BELIRTTI. (FOTO: DHA / SELAHATTIN KACURU / DOGUBAYAZIT / AGRI)

AGRI DOGUBAYAZIT'TA YASAYAN KEMALETTIN DEMIRBAS ILE YEGENI HABIP DEMIRBAS, KENDI IMKANLARIYLA UCAN KUS ROBOT URETTI. ROBOTLARINI 10 DAKIKA UCURMAYI BASARAN AMCA-YEGEN, CALISMALARINI SURDURECEKLERINI BELIRTTI. (FOTO: DHA / SELAHATTIN KACURU / DOGUBAYAZIT / AGRI)

Selahattin KAÇURU/DOĞUBAYAZIT (Ağrı), (DHA)

Etiketler:
 
Dekan, öğretim üyeleri ve öğrenciler sınıfları boyadı
 
Kastamonu'ya şehit ateşi düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dekan, öğretim üyeleri ve öğrenciler sınıfları boyadı
MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. ...
Kars’ta tipide mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı
KARS’ta, okullarından Borluk Köyü'ndeki evlerine dönen öğrencileri taşıyan ...
Türkiye'de ilk; kadın reisler için barınak
ORDU'nun Perşembe ilçesinde yıllardır eşleriyle birlikte açıldıkları Karadeniz'de ...
 
Tavuk dönerde ucuz ürüne dikkat
İZMİR'de, merdiven altı tavuk döner imalathanelerine yapılan denetimlerde, ...
Akvaryum dalgıçları, köpek balıklarını elle besliyor
ESKİŞEHİR’de 120 türden yaklaşık bin 200 deniz canlısının yaşadığı sualtı ...
90 yıllık binanın merdivenleri çöktü
HATAY'da yıllardır PTT hizmet binası olarak kullanılan tarihi binanın ...
 
Muğla'da şiddetli yağmur ve fırtına
MUĞLA'da fırtına ve şiddetli yağmur, etkili olurken, Ula ilçesinin Akyaka ...
Çığ faciasında can kaybı 33'e yükseldi
AFAD: Van Bahçesaray ve Çatak arasındaki bölgeye düşen ikinci çığda, aralarında ...
Sahte içki üretilen eve baskın
ESKİŞEHİR’de polis tarafından baskın yapılan evde, 120 litre sahte, 16 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva