Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
Antalyalı emlakçının 'Kara listesi'ne girdiler
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
23'üncü Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
15 Haziran 2011 Çarşamba - 11:54

Anayasa Mahkemesi'nden partilere mali denetim

Anayasa Mahkemesi Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ile Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (EDP) mali denetimlerini gerçekleştirdi.

Anayasa Mahkemesi nden partilere mali denetim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Anayasa Mahkemesi, EDP’nin 2005 ve 2006 yılı ÖDP’nin 2004, 2005 ve 2006 yılı mali denetimlerine ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı. Mahkeme’nin, Sosyaldemokrat Halk Partisi’nin 2010 gününde yaptığı 3. Olağanüstü Kurultayında, Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin katıldığına ve bu katılımla partimin isminin Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak değiştirmesine oybirliğiyle karar verdiğine dikkat çekilen kararda, 2005 yılının mali incelemesine ilişkin şu karara varıldı:
“EDP’nin 2005 yılı kesin hesabının incelenmesi sonucunda, 2005 yılı kesin hesabında gösterilen 1 milyon 941 bin 583 lira 54 kuruş gelir, 686 bin 642 lira 44 kuruş gider, 1 milyon 254 bin 941 lira 10 kuruş gelir fazlası ile 1 milyon 77 bin 707 lira 53 kuruş nakit devrinin Hazine’ye irat kaydedilenler dışında kalan bölümünün eldeki bilgi ve belgelere göre doğru, denk ve Siyasi Partiler Kanunu’na (SPK) uygun olduğuna karar verilmiştir. Kesin hesapta gösterilen ve belgelendirilmesi gerektiği halde belgelendirilmeyen 321 bin 819 lira 86 lira tutarındaki gider karşılığı parti malvarlığının, SPK’nın 76. maddesi gereğince Hazine’ye gelir kaydedilmesine karar verilmiştir. Gider belgelerini Anayasa Mahkemesi’ne sunmayarak inceleme ve araştırmaları engelleyen parti sorumluları hakkında da yasal işlem yapılabilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.”

BANKA KREDİSİ ANAYASA MAHKEMESİ’NDEN DÖNDÜ

Mahkeme, EDP’nin 2006 yılı kesin hesabında gösterilen 397 bin 743 lira 12 kuruş gelir, 964 bin 733 bin 39 kuruş gider, 566 bin 990 lira 27 kuruş gider fazlası ile 353 bin 265 lira 20 kuruşun nakit devrinin Hazine’ye irat kaydedilenler dışında kalan bölümünün eldeki bilgi ve belgelere göre doğru, denk ve SPK’ya uygun olduğuna karar verdi. Mahkeme, kesin hesapta gösterilen ve belgelendirilmesi gerektiği halde belgelendirilmeyen 692 bin 499 lira 45 kuruş tutarındaki gider ve kredi ve borç alma yasağı kapsamında kalan toplam 628 bin 183 lira tutarındaki banka kredileri olmak üzere toplam 1 milyan 320 bin 682 lira 45 kuruş karşılığı parti malvarlığının, SPK’nın 76. maddesi gereğince Hazine’ye gelir kaydedilmesine karar verdi. Mahkeme, yasa hükümlerine aykırı olarak banka kredisi veren kuruluş yetkilileri ile krediyi alan parti sorumluları hakkında yasal işlem yapılabilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

ÖDP 37 BİN 887 LİRA HAZİNEYE ÖDEME YAPACAK

ÖDP’nin 2004 yılı kesin hesabını inceleyen Anayasa Mahkemesi, 829 bin 854 lira 74 kuruş gelir ve 719 bin 951 lira gideri ile 109 bin 903 lira nakit devrinin Hazine’ye irat kaydedilenler dışında kalan bölümünün eldeki bilgi ve belgelere göre doğru olduğuna karar verdi. Kesin hesapta gösterilen giderlerden parti amacına uygun ve parti tüzelkişiliği adına yapılmış harcama olarak kabulü mümkün görülmeyen 37 bin 887 lira 21 kuruş karşılığı parti malvarlığının SPK’nın maddeleri gereğince Hazine’ye gelir kaydedilmesine hükmetti. ÖDP’nin 2005 yılı kesin hesabının incelenmesine göre de partinin kesin hesabında gösterilen 453 bin 779 lira gelir ve 418 bin 887 lira gideri ile 34 bin 891 lira nakit devrinin Hazine’ye irat kaydedilenler dışında kalan bölümünün eldeki bilgi ve belgelere göre doğru olduğu tespit edildi. ÖDP’nin 2006 yılı kesin hesabının sonucunda, 531 bin 738 lira gelir ve 510 bin 710 lira gideri ile 21 bin 27 lira nakit devrinin eldeki bilgi ve belgelere göre uygun olduğuna, karar verildi.(ANKA) 
 

 
Mayıs'ta bütçe 2.8 milyar TL fazla verdi
 
Otelde grup sekse polis baskını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayal görme Sayın Bakan
Devlet Bakanı ve Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, çok iddialı bir laf ...
Bülent Kemal Dolunay: Antalya'da hayal kırıklığı
CHP Antalya Eski İl Eğitim Sekreteri Eczacı Bülent Kemal Dolunay, bir ...
Antalya'ya kadın belediye başkanı
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, 12 Haziran seçimlerinin ardından ...
 
Oy kullandığı sandıktan hangi partiye kaç oy çıktı
Oy kullandığınız sandıktan hangi partinin birinci çıktığını öğrenmek isteyenler ...
Cumhurbaşkanlığı ve belediye başkanlığı seçimleri 2014'de yapılacak
Seçimin ardından Bakan Egemen Bağış konuştu: Gül 7 yıl için seçildi. 2014'te ...
CHP'den yeni parti doğacak
Ergenekon sanıklarının CHP listelerinden aday olması seçim öncesi çokca ...
 
'Kandırma başarı yok'
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonuçlarının hüsran yarattığını ...
En yaşlı 6 vekilden 3’ü Antalya’dan
TBMM'nin en yaşlı üyesi 79, en genci 27 yaşında. CHP İstanbul Milletvekili ...
CHP’de kritik toplantı yarın
Seçimde oylarını arttırmasına karşın yüzde 30 hedefini yakalayamayan CHP’de ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva