Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
20 Eylül 2011 Salı - 11:17

Ankara'da patlama

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ilk belirlemelere göre Ankara’daki patlamanın, olay yerinde park eden araçlardan birinde meydana geldiğini belirterek, 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 34 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Ankara da patlama
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

BAŞKENT Ankara'nın en yoğun merkezlerinden Kızılay'da meydana gelen büyük patlamanın ardından yangın çıktı. Patlamaya neyin neden olduğu araştırılırken, 6 araç kül oldu, çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı. Bölgeye gelen ambulanslar, yaralıları hastaneye taşırken, çıkan yangınlar da itfaiye ekiplerince söndürüldü. Patlamada 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 3'ü ağır 34 kişinin de yaralandığı belirtilirken polis şüpheli 2 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara'nın en işlek caddelerinden biri olan ve hemen yanında Çankaya Kaymakamlığı bulunan Kumrular Sokak'ta saat 11.00 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Kilometrelerce uzaktan bile duyulup büyük paniğe yol açan patlamanın, bir otomobilin içinde veya hemen önünde meydana geldiği, aracın parçalanarak alev aldığı belirtildi. Patlama ile birlikte çok sayıda araç hasar görürken, çevredeki binaların camları kırıldı.

Patlama ile birlikte yaralılar hemen gelen ambulanslarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bir özel hastaneye sevk edildi. Numune Hastanesi'ne sevkedilen hastaların sayısının 11 olduğu belirtildi.

Polis, ikinci bir patlama olasılığına karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, Kumrular Caddesi giriş ve çıkışında güvenlik şeridi oluşturup, bölgeyi trafiğe kapattı.

Patlamanın meydana geldiği olay yerine Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile birlikte Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık giderek, yetkililerden bilgi aldı.

Polis kaynakları, Kızılay Kumrular Sokak'ta meydana gelen patlamanın, bombadan kaynaklandığını belirtti. Polis, patlamanın meydana geldiği bölgede, şüpheli bir kadını gözaltına aldı. Şüpheli kadının slogan attığı bildirildi. Bombanın patladığı alanda çok sayıda araç ile çevredeki binaların camlarının kırıldığı görüldü.

Patlamaya neyin yol açtığı titizlikle yapılan incelemelerle ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Patlamaya zaman aylarlı bombanın yol açtığı öne sürülürken, bazı görgü tanıkları da alev alan bir tüpün bir binadan otomobilin üzerine atıldığına ilişkin iddialarda bulundu.

Patlamanın meydana geldiği alanın 50 metre ilerisinde şüpheli bir çanta görülmesi üzerine polis alarma geçti. İkinci bir bomba olma ihtimaline karşı, alan boşaltıldı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, incelemelerini sürdürürken, bomba ihtimaline karşı da bölgeye frekans karıştırıcı jammerler gönderildi, telefon şebekeleri devre dışı bırakıldı.

Kumrular Sokağı'nın giriş ve çıkışı dahil olmak üzere tüm yollar polis ekiplerince araç ve yaya trafiğine kapatıldı

Sokakta işyeri olanların, yakındaki bir okul ve dershaneye giden çocukların yakınları, ise olay yerine akın etti, çok sayıda kişi panikle gözyaşı döküp, yakınlarından bilgi alamadıklarını söylediler

BÜLENT ARINÇ: BOMBA OLDUĞU BİLGİSİ VAR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara’daki patlamayla ilgili, "(Terörün) nerede, ne zaman, ne yapacağına ancak istihbaratlar ve bir takım önleyici çabalarla karşılık verebiliyoruz ama bazen istenmeyen olaylar da maalesef bu şekilde bizleri üzüyor" dedi.

Arınç, TRT Avaz’da katıldığı programın ardından patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, TRT stüdyolarında düzenlenen TRT Avaz’ın açılış programında, Ankara’daki patlamaya ilişkin konunun önüne not olarak geldiğini söyledi. Arınç, "Sanıyorum Kumrular Sokak’ta, yani Başbakanlığa yakın bir yerde bir araçta patlama olmuş ve bu patlamada ağır yaralılar olduğunu arkadaşlarım bana haber veriyorlar" dedi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA: 3 KİŞİ ÖLÜ, 3'Ü AĞIR 34 KİŞİ YARALANDI

Ankara Valiliği, Kızılay'da bir araçta meydana gelen patlamada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3'ü ağır olmak üzere 34 kişinin yaralandığını açıkladı. Açıklamada, patlamadan sonra hasar meydana gelen araçlarda, binalarda ve çevrede Ankara Emniyet Müdürlüğü ilgili birimlerince çalışmalara devam edildiği ve patlamanın ağırlıklı terör eylemi olabileceği ile her türlü ihtimalin değerlendirilmekte olduğu belirtildi. Valilik'ten yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Çankaya İlçesi Kızılay Kumrular Sokakta bugün saat 11.05 sularında bir araçta meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır olmak üzere 34 vatandaşımızın da yaralandı. Patlamada yaralananların Numune, Ankara, Gazi Üniversitesi, İbn-i Sina, Hacettepe, Atatürk Eğitim ve Araştırma, Dışkapı ve Yüksek İhtisas hastanelerinde tedavileri sürüyor. Patlamadan sonra hasar meydana gelen araçlarda, binalarda ve çevrede Ankara Emniyet Müdürlüğü ilgili birimlerince çalışmalar devam ediliyor ve patlamanın ağırlıklı terör eylemi olabileceği ile her türlü ihtimal değerlendirilmektedir. Ankara Valiliği kriz merkezi tarafından da gelişmeler yakından takip ediliyor."

 

 

 

Sisteminizde Flash Player yüklü değil.
 
Tur midibüsü devrildi
 
Türkiye’nin rumlara resti dünya medyasında
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP PAYANDA OLAMAZ! 27 Eylül 2011 Salı 12:11

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN..BU ŞEHİTLER HATIRINA,AKAN KANLARIMIZIN DEĞERİ OLMASI İÇİN,ANAYASA ÇALIŞMALARINDAKİ KİRLİ OYUNU BOZALIM! "CHP PAYANDA OLAMAZ KAMPANYASI "İÇİN HAYDİ TÜRKİYE!HAYDİ ANTALYA! YCHP NİN AKP İLE DANIŞIKLI DÖĞÜŞÜ:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDEKİ İŞBİRLİĞİNİ İYİ GÖZLEMLEYİN EY YENİ CHP LİLER!VE UYANIN ARTIK LÜTFEN! Emine Ülker Tarhan, "CHP Anayasa çalışmalarında AKP nin payandası olmayacak "dedi..Bravo ama Emine ÜLKER TARHAN yalnız kalmamalı.Tüm Antalya Milletvekilleri dahil Hepimiz destek mesajı verelim.Kampanya başlatalım..Haydi CHP liler oyunu bozalım.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunu da fax,mail,mektup mesaj yağmuruna tutalım.. Bu sahne Karşılıklı danışıklı döğüş sahnesi..Kemal Kılıçdaroğlu görevini yerine getiriyor.Deniz Baykalın düşürülmesinden sonra ona verilen görev bu zaten..Türkiyenin Anayasa sorunu yok.Burada amaç sadece Kürtlere özerklik verecek bir anayasal düzenlemenin yolunu açmak,değiştirilemez denilen ilk 3 ana maddeleri değiştirmek..YCHP nin görevi de AKP nin bu Anayasa politikalarına destek vermek..Kemal Kılıçdaroğlunun bazen hırgür çıkarır gibi gözükmesi de işin gerçek gözükmesi için yapılan bir durum.Ama CHP tabanı,İl /İlçe Örgütleri ve Halk bunu yemez,yemeyecektir,yememelidir; susmamalıdır!Gerçek CHP liler Oyunu bozacaktır;bozmalıdır!Ulusal Sol-Antalya

Yorumu oyla      3      3  
ibrahim uysal 20 Eylül 2011 Salı 13:04

Bu eğer bahsedildiği gibi terör saldırısı ise, artık demeçler ve söylemlerde değişecektir.Bazı ana başlıklar 'Devlet ile pkk görüşmeleri kararlılıkla devam edecek' ^^terörü bitirmek için mit müsteşarı hakan fidan derhal kandile yollanacak^^ Türkiye cumhuriyetini bu kadar acze düşürenler tarih önünde hesap vereceklerdir.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mağdur çocuklar mahkemeye gitmeyecek
Tutuklu ve hükümlüler artık bulundukları illerden ifade verebilecekler. ...
Trafikte yeni cezalar geliyor!..
Artık trafik de Avrupa Birliği standartlarında olacak. Hükümetin Meclis'e ...
Bir krizimiz daha oldu
Kıbrıs’ta Rum Yönetimi, Türkiye’nin bütün itirazlarına rağmen enerji sondaj ...
 
100 TL taksitle araba
Hükümetin ‘Türk malı otomobil’ projesine en çok karşı çıkması beklenen ...
'Kadirizm'i bitiren böcek
Adana Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen Uluslararası ...
Gülben Ergen'e sürpriz hediye
Bolu Belediyesi ile beyaz et üreticisi firmaların desteğiyle düzenlenen ...
 
Koza mı, Portakal mı?
Radikal gazetesi kültür-sanat yorumcusu Şenay Aydemir, Antalya’nın “Altın ...
Mustafa Balbay'dan mektup var
2. Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ...
Evini yeni taşıyanlara uyarı
Evini yeni taşıyarak adres değişikliği yapan, ancak bunu 20 iş günü içerisinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva