Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
13 Aralık 2018 Perşembe - 14:30

Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Sıfır Atık Projesi'ni başlattı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nce cam, kağıt, plastik, metal, organik ve geri dönüşemeyen atıklar kaynağında ayrı ayrı toplanarak, 'Sıfır Atık Projesi' hayata geçirildi. Atık yağların ayrı toplanması için de başkanlık binasının ana giriş kapısına bitkisel atık yağ toplama ünitesi yerleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi  Sıfır Atık Projesi ni başlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye binasındaki lansmanla 'Sıfır Atık' Projesi'nin detaylarını anlattı. Projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın takdiriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatıldığını belirten Türel, "Sıfır Atık Projesi'nin hayata geçirilmesi ve tüm personelimizde farkındalık yaratılması hedefleri doğrultusunda biz de süratle çalışmalarımızı tamamladık. 10 Aralık tarihi itibarıyla da belediye hizmet binamızın tüm birimlerinde Sıfır Atık Projesi'ni hayata geçirdik. Çöpün altın değerinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Bugün 60 bin konutun elektriğini çöpten üreten Kızıllı Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisimiz bunun en önemli örneklerinden biri. Güneş enerji santrali kurarak buradan elde ettiğimiz enerji ile sulama birliklerimizin elektriğini bedava verdik. Şimdi 3. etap güneş enerji santralimiz yolda" dedi.

PERSONEL EVDEKİ BİTKİSEL ATIK YAĞINI BELEDİYEYE GETİRECEK

'Sıfır Atık Projesi' ile ekonomiye de önemli katkı sunmayı hedeflediklerini kaydeden Türel, "Proje kapsamında atıkların belediye binası içerisinde türlerine göre ayrıştırılması için her kata 4'lü ve 2'li geri dönüşüm konteynerleri yerleştirdik. Şimdi binamızda oluşan cam, kağıt, plastik, metal, organik ve geri dönüşemeyen atıkları kaynağında ayrı topluyoruz. Atık yağların ayrı toplanması için de başkanlık binamızın ana giriş kapısına 2 adet bitkisel atık yağ toplama ünitesi yerleştirdik. Bitkisel atık yağlar biyodizel yakıta dönüştürülebildiği için son derece değerli bir atık. Dolayısıyla personelimizin evlerinde biriktirdiği bitkisel atık yağları da toplayarak önemli bir katkı sağlayacağız. Ayrıca bina içerisinde atık pil toplama üniteleri de yerleştirdik. Kaynağında ayrı topladığımız atıkların daha sonra ilgili yerlere sevkiyatını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 

Belediye içindeki yemek yenilen sosyal tesiste önemli miktarda organik atık oluştuğuna dikkat çeken Başkan Türel, "Sosyal tesislerimizin mutfaklarında çıkan yeşillik, meyve sebze kabukları gibi organik atıkları kompost haline getirerek gübreye dönüştüreceğiz. Bu gübreyi de belediyemize ait park bahçelerde kullanarak artı değer yaratmayı hedefliyoruz. Hayvan severleri de sevindirecek bir kararla sosyal tesislerimizde çıkan yemek ve ekmek atıklarını da yine büyükşehir belediyemizin hayvan barınağına göndereceğiz" dedi.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI, CAM, KAGIT, PLASTIK, METAL, ORGANIK VE GERI DONUSEMEYEN ATIKLARI KAYNAGINDA AYRI TOPLADIKLARI 'SIFIR ATIK' PROJESINI HAYATA GECIRDI. ATIK YAGLARIN AYRI TOPLANMASI ICIN DE BASKANLIK BINASININ ANA GIRIS KAPISINA BITKISEL ATIK YAG TOPLAMA UNITESI YERLESTIRILDI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI, CAM, KAGIT, PLASTIK, METAL, ORGANIK VE GERI DONUSEMEYEN ATIKLARI KAYNAGINDA AYRI TOPLADIKLARI 'SIFIR ATIK' PROJESINI HAYATA GECIRDI. ATIK YAGLARIN AYRI TOPLANMASI ICIN DE BASKANLIK BINASININ ANA GIRIS KAPISINA BITKISEL ATIK YAG TOPLAMA UNITESI YERLESTIRILDI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) 

 
Öğrenci servisi yolda oluşan gölette kaldı
 
Fransa'da liselilerin eylemleri sürüyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atma biriktir kazanalım. .komsukart projesi 13 Aralık 2018 Perşembe 21:22

Komsukart uygulaması ile haftanin belli gunlerinde mahallelerde gezici araclarla komsulardan toplanan atiklar degerleniyor.hem biriktiren hem çevre hem ülke kazaniyor... Muratpaşa Belediyesi Turkiyede bir ilki başlattı. Muhteşem proje hayata geçirildi puanlari kullanmayanlar öğrencilere burs vermeyi kabul ediyor Hepimiz atik çöpten para kazanırken plastik cam kağıt karton geri dönüşüm malzemesi. PIller atik yaglar elektronik malzemeler de ayri toplaniyor.. Bu yil bilinclenelim diye Cevre festivali duzenlendi. Atiklardan neler yapilabildigini ogrendim... Ağaç bitkiler de ayrı günlerde toplanıp onlar da gübre olmakta. Hem gönüllü hem ödüllü çevreciyım Büyükşehir Belediyesinin ve tüm belediye ve Bakanlığın bu projesine katkım olursa mutlu olurum.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AESOB Alanya Sicil Bürosu açıldı
ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Alanya Esnaf Sicil ...
Engelsiz Kafe'de Yerli Malı Haftası kutlandı
MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'nin özel çocukları evlerinde ...
Antalya'da tomruklar yola düştü
ANTALYA'nın Akseki ilçesinde tepede kesimi yapılan tomruklar yola düştü. ...
 
Antalya'da restoranda meze şoku
ANTALYA'da, et restoranından 8 kişilik rezervasyon yaptıran Mehmet Kozan, ...
Antalyalı öğrenciler bir kapakla engel aştı
ANTALYA Hedef Okulları öğrencileri 'Bir Kapakla Engelleri Aş' kampanyasına ...
Noel Baba Müzesi ve Myra'da ziyaretçi sayısı ikiye katlandı
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Aziz Nikolaos Anıt Müzesi ve Myra Antik ...
 
Serik'te motosiklet dereye uçtu: 1 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde motosikletin dereye uçtuğu kazada sürücü yaralandı.
Demre'de müzeler menekşe açacak
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzeler ...
ADSO'dan piyano konseri
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO), konserler dizisi kapsamında ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva