AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
12 Ağustos 2014 Salı - 19:35

Antalya Büyükşehir Meclisi'nde söz düellosu

ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Özel Toros Eğitim Kurumları’na ait iki okulun planları tartışmalara neden oldu. Biri faaliyette, diğeri yapım aşamasında olan iki okulun planları oyçokluğuyla iptal edildi.

Antalya Büyükşehir Meclisi nde söz düellosu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi. Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü toplantı salonundaki mecliste, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Özel Toros Eğitim Kurumları’na ait Muratpaşa İlçesi’nde faaliyetini sürdüren, Konyaaltı İlçesi’nde ise inşası devam eden iki okulun planlarının iptal edilmesi gündeme geldi.

VATANDAŞIN İTİRAZI VAR

CHP grup sözcüsü Songül Başkaya, bir iç denetçi raporu doğrultusunda planların iptal edilme durumunun olduğunu belirtirken, planların yargı kararıyla iptal edilmesi gerektiğini aktardı. Bunun üzerine açıklama yapan Başkan Menderes Türel, alanla ilgili sadece iç denetçi raporunun olmadığını, alana hissedar bir vatandaşın itirazı üzerine Milli Eğitim Maarif Müfettişliği’nin rapor hazırlandığını kaydetti. Söz konusu raporun sonuç bölümünü okuyan Başkan Türel, raporda uygulama imar planında ilköğretim ortaokul alanı olarak ayrılan taşınmazın özel öğretim tesisleri alanına dönüştürülmesinin uygun olmayacağı yönünde görüş belirtildiğini ifade etti.

RAPOR SÜMEN ALTI EDİLEMEZ

İç denetçi tarafından hazırlanmış raporu sümen altı etmesinin mümkün olmayacağını aktaran Başkan Türel, “Bir yerlerden emir geldi gelmedi meselesi değil. Birileri nasılsa bu kararları yargıya götürecek. Biz bütün meclis üyeleri olarak hukuki sorumluluğa giriyoruz. Şahsımızla ilgili verdiğimiz kararda müsterih olmak durumundayız” dedi.

‘ÜZÜLÜYORUM, YAZIKLAR OLSUN’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise yapılan işlemin Türkiye genelinde yaşanan siyasi çatışmanın sonucu olduğuna yönelik kamuoyunda kanaat oluştuğunu, alınan kararın mevcut okulun yıkılmasına sebep olacağını savundu.

PENSİLVANYA’DAN EMİR ALIYORSUNUZ’

Başkan Türel, ortada bir hukuksuzluk olduğunu dile getirerek CHP grubunun Pensilvanya’dan emir alarak mücadele ettiği düşüncesine kapıldığını kaydetti. Tartışmalar bu noktadan sonra daha da alevlendi. CHP grubunun Pensilvanya’nın uydusu gibi hareket ettiği kanaatinin oluştuğunu savunan Başkan Türel, “CHP’nin sizlerin bu tavrı karşısında düşmüş olduğu duruma da üzülüyorum, yazıklar olsun diyorum” diye konuştu.

‘SİZ KENDİNİZE ÜZÜLÜN’

Türel’e yanıt veren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yıkıcı tavrın kimseye bir şey kazandırmayacağını belirtirken, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Son üslubunuz size yakışmadı. Siz kendinize üzülün, üzülmeniz gerekiyorsa. 20 senelik siyasi hayatım boyunca bir tek partiye yazıklar olsun demedim. Sözünüzü geri alın” şeklinde konuştu.

OYÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Tartışmalar bir süre daha devam ettikten sonra maddenin oylamasına geçildi. Elektronik oylama sonucu 50 kabul, 28 ret oyuyla okul alanıyla ilgili madde oyçokluğuyla kabul edilmiş oldu. Bir sonraki maddede ise aynı kuruma ait Konyaaltı İlçesi’nde devam eden okul inşaatına ilişkin planlar gündeme geldi. O plan da oyçokluğuyla iptal edildi.

MECLİSTEN NOTLAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Bölgeler Meclisi’ne üyesi olması konusu gündeme geldi. Üyelik kabul edilirken Avrupa Bölgeler Meclisi’nin çalışmalarına katılmak amacıyla 5 asil, 5 yedek üye seçimi yapıldı.

YETKİ TARTIŞMASI YAŞANDI

Belediyenin görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilmek amacıyla Belediye Başkanı’na yetki verilmesine ilişkin madde de tartışma konusu oldu. CHP grubu, söz konusu yetkinin meclisin iradesini ipotek altına alınması olduğunu savundu. Başkan Türel ise konunun belediye hizmetleriyle alakalı olduğunu kaydetti ve yapacakları ortak projeler ve imzalayacakları işbirliği protokollerinde meclise bilgi vereceklerini aktardı.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)-

 

 
Bu kanaldan su değil ölüm akıyor
 
Otel servisinde can pazarı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kendine gel chp 13 Ağustos 2014 Çarşamba 09:32

bırak şu fetoyu, halka saygılı akıllı adamlar getirin partiye,

Yorumu oyla      8      4  
akpli 13 Ağustos 2014 Çarşamba 08:03

fetonun gerçek yüzünü yıllarca göstermeye çalışan chp, şimdi nasıl oluyorda akp bu konuda doğru yolu bulmuşken, fetoya chp sahip çıkıyor. insanda biraz damar ve karakter olur.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu kanaldan su değil ölüm akıyor
Antalya Altıova Mahallesi TEDAŞ ın hemen arkasında bulunan bu su kanalı ...
Sıcak havaya dikkat
Hava sıcaklıkları Antalya ve Muğla'da önümüzdeki günlerde 4-6 derece artacak. ...
Sahilde bir suç makinesi
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde sahildeki tatilcilere ait cep telefonlarını ...
 
İşte Abdullah Gül'ün şok planı!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresinin dolmasını beklemeyecek.
Havuzun cazibesi arttı
HAVA sıcaklığının 35, deniz suyu sıcaklığının 30, nem oranının ise yüzde ...
Rus turist fularla intihar etti
ANTALYA'da 25 yaşındaki Rus uyruklu Yekaterina Shmatova, Türk erkek arkadaşıyla ...
 
Hem öldü, hem 'asli kusurlu'
ANTALYA'da geçen Haziranda ehliyetsiz sürücü Okan Ç.'nin kullandığı otomobilin ...
Rektör kızını evlendirdi
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'nin doktor kızı ...
Antalya'da deprem
Antalya sallandı. Kemer'de paniğe yol açan deprem, Antalya merkezde de hissedildi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva