Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeni yönetim
Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeni yönetim
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
ANSİAD'ın geleneksel bahar buluşması
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
9 Mayıs Avrupa Günü Etkinlikleri düzenlendi
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
Serik'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem
8 Haziran 2015 Pazartesi - 13:45

Antalya CHP'nin halleri

Dursun GÜNDOĞDU yazıyor

Antalya CHP nin halleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Seçimin resmi olmayan sonuçları YSK tarafından daha açıklanmadan, partiler AA ve Cihan’ın verdiği tabloya göre gardlarını almaya başladı. Çünkü, daha öncesi tecrübeler bu iki ajansın sonuçlarıyla YSK’nın resmi sonuçları arasında pek fark olmadığını gösteriyor.
Koalisyon olmazsa erken seçimden bahsediliyor. Erken seçimi en çok isteyenlerin başında sanırım, Bülent Arınç, Mevlüt Çavuşoğlu gibi üç döneme takılan AKP’nin ağır topları geliyordur. Öyle ya, olası bir erken seçimde üç dönem yasakları bitmiş olacağından seçimlerde aday olabilecekler.  Bu isimlerin dün gece Başbakanın etrafında ağırlıklı olarak saf tutmaları, erken seçimin bir işareti gibi geldi bana…

Tek başına iktidar olmanın tadını alan AKP, koalisyon kurar mı veya 1977’de Ecevit’in 11’ler hareketi gibi bir transfere girişir mi belli değil. AKP, muhalefetin dışarıdan desteklediği azıklık hükümetini Demoklasi’nin kılıcı gibi sürekli başının üzerinde sallanan bir tehdit olarak algılar mı bileniyorum.

HDP, AKP’ye tüm kapıları kapattığına göre, koalisyona girme ihtimali bulunan CHP ve MHP’nin sadece birkaç bakanlık koltuğu hayaline kapılmamaları lazım. Koalisyonun ön şartı olarak, öncelikle 4 bakanı Yüce Divan’a gönderecek süreci başlatmalarını, basın özgürlüğü dahil, yargının önünü tıkayan unsurları ilk yüz gün içerisinde kaldırmalarını, seçimde vatandaşa verdikleri, asgari ücret ve emekli ikramiye sözlerini yerine getirmelerini bekliyorum.

ANTALYA DA DURUM…

Antalya’da seçimin tek galibinin HDP olduğundan kimsenin şüphesi yok. Onun dışındakilere gelince; AKP, bir milletvekili kaybetmesine rağmen birinci parti oldu. CHP 5 milletvekilliğini korumasına rağmen ikinci parti konumunda… MHP yine eski tas, eski hamam…

Bu durumda, bu üç partinin de mutlaka kaybeden tarafları var.

Ortaya çıkıp, ‘Ben kazandım’ diyene inanmayın.

Türkiye genelinde iktidarın kaybettiği bir seçimde, Antalya ikinci olan milletvekili sayısını artıramayan CHP’nin oturup bir değil iki kere düşünmesi lazım.

Dünyanın hangi ülkesine bakarsanız bakın. İktidarın kaybettiği bir seçimde, ana muhalefet kaybetmez, kazanır.  Terazinin bir tarafı inerse, diğer tarafı kalkar. En basiti tahterevalli örneği galiba… Biri yere doğru inerken, diğeri havalanır. Havalanmıyorsa o orada zaten yok demektir.

Bu seçimde, Menderes Türel belediye başkanı olmasına rağmen, kendisi de aday gibi çalıştı.  Gecesini gündüzüne kattı. Eğri oturup doğru konuşalım. Ümit Uysal’ın dışında hangi CHP’li belediye başkanını seçim sathında gördünüz?.. Kim hangi ilçelere gitti, ne yaptı?.. Bırakın başka ilçelere gitmeyi kendi ilçesinde ne tür çalışmalar yaptı?.. Kendi ilçelerinin dün geceki seçim tablolarına bir baksınlar. Geçtiğimiz seçim döneminde alınan oy neydi, şimdi aldıkları oy ne?..

CHP ile ilgili yazılacak daha çok şey var. Bunlar konuşulmadıkça, eteklerdeki taşlar dökülmedikçe iktidar olunamaz. Bir erken seçim olmaz ise CHP’nin önünde koskoca bir 4 yıl var. Oturup, ‘Biz nerede yanlış yapıyoruz?’ diye ince ince düşünsünler. Görmüyorlarsa, görenlere sorsunlar.
 
 
 

 
İl spor merkezleri açılıyor
 
Antalya'da ilçe ilçe oyların dağılımı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Google 10 Haziran 2015 Çarşamba 00:35

Yıldıray sapan bu partinin neferi gibi çalıştı Osman kaptan be Arif bulutu göremedik sahada

Yorumu oyla      4      3  
denizz 9 Haziran 2015 Salı 14:28

Konyaaltı Belediye Başkanını,Döşemealtı Belediye Başkanını,Manavğat Belediye Başkanını yeterince çalışırken gören varmı? Bunların korkuları ne acaba? veya seçmenin bilmediği bir hesaplarımı var?Bilen varsa, yazsa da seçmen de öğrense.

Yorumu oyla      5      3  
Erol Duygulu 9 Haziran 2015 Salı 10:41

Seçim öncesi bazı parti yöneticilerinin, Saha çalışması yapan adayların yada statü sahibi sorumlu yöneticilerin çoğunun çalışmadıkları şikayetlerini dillendirirlerken,haklı oldukları gerçeği seçim sonucundaki başarısızlıkta kendini göstermiştir.. Şimdi bakıyorum,Parti yöneticileri bariz bir başarı varmış gibi,herkes çok çalıştı diyor ve kendi-kendileriyle çeliştikleri görülüyor. Seçim öncesi dillendirilen,tanık olduğum bazı şikayetleri sizlere aktarıyorum.. Yorum sizin... Geçmişte çok çalıştığı iddia edilen sayın milletvekilimiz bir ilçede saha çalışmasında, ---Ben ihtiyarladım..Beni çok uzak yerlere götürmeyin deyip çalışmak istemediğini belirtmesi.. Çok ünlü bir adayımızın, ---Ampülü birlikte patlatalımmı?.. Gibi içi boş,altı doldurulmayan söylemlerinden dolayı ilçe örgütlerinin rahatsızlığı.. Statü sahibi bir başkanımızın, 25-30 kişilk şak-şak grubuyla,Koruma araçları-sirenleri ve makam aracıyla sadece el sıkma çalışması yapması ve 25-30 kişinin el çırpmasının çevrede tepki aldığı şikayetlerinin örgütlerde dillendirilmesi.. Önseçimi kaybettiği halde, Büyük bir özveriyle-karşılıksız ortalama her ilçeye 3 defa gidip saha çalışması yapan, CHP'nin zayıf olduğu bölgeler için tekrar-tekrar saha çalışması için ilçe örgütlerince çağrılan Milletin vekili YILDIRAY SAPAN'ın il başkanlığımızın düzenlediği etkinliklerde konuşmalarının yarıda kesilmek istenmesi yada Sırf SAPAN konuşmasın diye,Kimseye konuşma hakkı tanınmaması... Adaylarımızın,CHP seçim bildirgesini tam olarak anlayamayıp-içselleştirilerek halka yansıtılmaması.. Hamaset siyasetinin sürdürülmesi.. Antalyada yapılan CHP mitinginde,Genel başkanımız Kılıçdaroğlunun fotoğrafının yanına il başkanının fotosu olması gerekirken Bir ilçe belediye başkanının fotsunun olmasının kabul görmemesi..Tepki alması.. Muratpaşa ilçesinden, Antalya CHP siyasetini dizayn etmeye çalışanların,hamasi tavırlarının Muratpaşa ilçesinde kabul görmeyip oyların sürekli düşmesi.. Antalyada CHP'nin başarısızlığının temel göstergeleri olmuştur.. Şimdi il ve ilçe yöneticilerinden, Seçim sürecinde gördükleri ve perde arkasında dillendirdikleri kimin çalışıp-kimin çalışmadığı gerçeğini doğru şekilde kamuoyuna yansıtmaları CHP'nin geleceği açısından faydalı olacaktır.. Kendimizi ciddi anlamda sorgulamazsak-gerçekleri ortaya dökmezsek her dönem umutlu iken hayal kırıklıkları yaşamaya devam ederiz...

Yorumu oyla      4      3  
adile vural 8 Haziran 2015 Pazartesi 22:45

Sn Yıldıray Sapan a yapilan gizli ve/veya açık haksızliklara bir örnekte bu yazidan... Sn Sapan,'Aday olmamasina ve yıllardır surekli açikça ve örtülü yıldırılmaya ugrasilmasina ragmen' ,CHP nin Türkiye genelindeki ve Antalya özelindeki tek savaşçisidir. Herhangi bir belediye baskaninin sahip oldugu ve kullanmaktan çekinmedigi 'belediye/hükümet/parti imkanlarinin ' hicbirine sahip olmadigi halde:%100 kendi emegiyle,parasiyla,arabasiyla,telefonuyla,canıyla şubat 2015 ten 7 haziran gecesinde yuksek secim kuruluna oy kaydi bitene dek ( ovakitte bizzat oradaydi,hakimiyeti hiç birakmadi.) surekli sahada ,halkla yuzyuze,el ele,köy,kahve,pazar,cadde,bulvar,dağ bayır,dugun cenaze tüm Antalya'yi arşinladi. Bunu görmezden gelmek,yok saydirtmaya çalismak tarafsiz habercilige gölge dusurur.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ne didi ki, Erdoğan kızdı?
Yeni Asya Gazetesi karikatüristi İbrahim Özdabak bugünkü karikatüründe ...
Subaşı 14 partiyi solladı
İki dönem Antalya Belediye Başkanlığı yapan Hasan Subaşı, bağımsız girdiği ...
Büyük şehirlerde kim seçildi kim seçilmedi
7 Haziran 2015 seçim sonuçlarının netleşmeye başlamasıyla birlikte, parlamentoya ...
 
Oluç: Antalya'da katılım yüksek
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili adayı Saruhan Oluç, ...
Davutoğlu Antalya'da konuştu
Davutoğlu: Diyarbakır bombalarının hedefi Türkiye
AKP afişini yırttı gözaltına alındı
ANTALYA'da 44 yaşındaki Mustafa Boz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Antalya'ya ...
 
Ahmet Dökdök oyunu kime vereceğini yazdı
Antalya'nın duayen gazetecilerinden Beyaz Gazetesi'nin sahibi ve köşe ...
Hasan Subaşı
Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı
Budak: AKP halkı unuttu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Adayı Çetin Osman Budak, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva