Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
5 Haziran 2015 Cuma - 14:09

Budak: AKP halkı unuttu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Adayı Çetin Osman Budak, seçim sürecini değerlendirdi

Budak: AKP halkı unuttu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Budak, “Seçimi kazanmak fikir, düşünce, vizyon yarışını kazanmakla başlar, oy sonra gelir. Bu seçimde fikir ve vizyon yarışını biz kazandık. CHP programıyla, gündemi belirleyerek, gündemi değiştirerek iktidara ilk adımını atmış durumdadır” dedi.

KENDİ SÖYLEDİKLERİNİ UNUTTULAR

AKP’nin seçim kampanyasına Başkanlık sistemiyle başladığını ama zamanla kendilerinin bile bunu unuttuğuna dikkat çeken Budak, “Çünkü Türk milletinin başkanlık sistemi gibi bir derdi olmadığı gibi, milletin üçte ikisi kesinlikle karşı. Dolayısıyla o kadar halktan kopmuşlar ki, halkın gündemini yakalayamadılar. Milletin önüne yeni bir vizyon koyamadılar. Gündemi CHP belirledi. CHP halkın en önemli sorunlarına parmak bastı. En önemli sorunlar olan işsizliği, yoksulluğu, emeklilerin sefaletini, esnafın, üreticinin yok olma noktasına geldiğini gündeme getirdi. Yıllar sonra, en azından 2009’dan sonra ilk kez ekonomi birinci gündem konusu oldu. Bu da CHP’nin zaferidir. Ben CHP milletvekili adayı olmadan önce, tüccar, sanayici, esnaf, işçi, tarım üreticisi, emekliler ve bütün yoksul kesimler adına, bir vatandaş olarak CHP liderine teşekkür ediyorum. Unutulmuş olan halk, unutulmuş olan ezilen kesimler tekrar Türkiye gündemine geldi. Türkiye nihayet bir ümit ışığı gördü. Yani CHP zaten istikrara, refaha şimdiden katkı yaptı, bir de iktidara gelirse milletimizin kazancını düşünün” şeklinde konuştu.

HALKI UNUTTULAR

Hükümetin güç zehirlenmesi yaşadığını söyleyen Budak, “AKP esnafın, köylünün, yoksulun ve dindar vatandaşımızın oyunu alarak iktidara geldi. CHP bir dönem bu kesimlere kendisini yeterince anlatamadı. Ama AKP yönetimi kendisi zenginleşince, kendisine oy veren mazlumları, yoksulları unuttu. Hani, klişe hikayedir, bazen birden bire çok para kazanan, şöhret olan birisi ilk önce eşini boşar ya, AKP’de halktan boşandı. Zenginlik, makam, lüks, şatafat, şımarıklık yarattı, güç zehirlenmesi yaşadılar. Gözleri doymaz oldu. Şunu da söylemeyim 2001 krizinden sonra geldiklerinde, Ecevit hükümetinin hazırladığı programa sadık kaldılar. Dünya bankasının önerdiği sosyal yardımları başlattılar. Sağlık sektöründe reform yaptılar. İlk dönemleri geçmişe göre iyiydi. Çünkü küresel konjonktür yardım etti, Türkiye gibi ülkelere para aktı. Ama bu durum kısa sürdü ve sonra güç zehirlenmesine uğradılar, hırsa kapılma, makam hırsı, güç hırsı, para hırsına kapıldılar. 12 Eylül anayasası işlerine geldi, anayasa değişikliğini kendilerine uydurdular, adım adım hukuksuzluk yayıldı. Devletin kurumlarını ele geçirme tek amaçları oldu. Son dönemde ise birbirlerine düştükleri için devlet iyice çöktü” ifadelerini kullandı.

EKONOMİNİN TEMELİ YENİLİK

İktidarın duble yol, havalimanı, köprü, baraj, hızlı tren dışında bir şey söyleyemediğine dikkat çeken Budak, “Halbuki bunlar iktidarın yapmak zorunda oldukları işler. Asıl olan insanı nereye koyduğunuz? Buhar enerjisi birinci sanayi devrimiydi, elektrik ve bant sistemli seri üretim 2’nci sanayi devrimi oldu. Bilgisayar 3’üncü sanayi devrimiydi. Şimdiyse dünya 4’üncü sanayi devrimine girdi. Yani akıllı madde, akıllı fabrika, akıllı kent, tam otomasyon, robotlar. Bu ekonominin temeli yenilik. Yeniliğin temeli yaratıcılık. Onun temeli özgürlük, hukuk, bilim. Onun da temeli demokrasi. Artık ileri demokrasi olmadan, hukuk, özgürlük olmadan, bilim olmadan ekonomik gelişme yok. Yani, birinci sıraya insanı koyacaksınız, önce yoksulluğu yeneceksiniz, yani gelir adaletini sağlayacaksınız, yatırımı da önce eğitime, sonra kültür ve sanata, ar-geye, bilime ve çevreye yapacaksınız. Antalya’da toplu taşıma sisteminin düzeltilmesi, şu belediye otobüslerinin, dolmuşların düzeltilmesi köprülerden daha önemlidir.  Antalya köylerinin su faturası limandan daha acil bir sorundur. Beldeler kapandığı için köylere yakın itfaiye aracı kalmadı ve köylerde yangın riski arttı. Köylere itfaiye aracı, ambulans, marina yapmaktan daha acildir.  Yaşlılara huzur evi, mahalle ve beldelere sağlık ocağı daha acil sorunlardır. Boğaçayı’nda yeşil alanı korumak, Antalya’nın turizmi ve tarımı için önem taşıyan güzelim dağları, vadileri, yaylaları korumak daha önemlidir” diye konuştu.

DEMOKRASİ VE HUKUK İLK SIRADA OLMALI

Saydığı tüm gerekçeler nedeniyle demokrasi ve hukuku ilk sıraya koyduklarını anlatan Budak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu nedenle biz demokrasi ve hukuku ilk sıraya koyuyoruz. Onların işine gelmediği için duble yolları, altyapıyı ilk sıraya koyuyorlar. İşte insan odaklı dediğimiz şey budur, ama sanırım bu söz bir numara büyük geldi ki, böyle anlamsız bir biçimde istismar edildi. Bu da AKP’nin vizyonunun gerçekten çok geri kalmış olduğunun kanıtıdır.  Artık bizden ekonomi, kalkınma, demokrasi, adalet ve hukuk konularında ders almaları gerekiyor. Bu kendileri için, Türkiye için hatta Antalya için de çok gerekli görünüyor.”
 
 

 
Ramazan Çelik Demrelileri coşturdu
 
Hasan Subaşı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sinan Akçıl Antalyalıları coşturdu
Antalya Büyükşehir Belediyesi, ünlü pop sanatçısı Sinan Akçıl'ı Yavuz ...
Yarayı deşti
Arınç’tan Melih Gökçek’le ilgili çarpıcı sözler: 'Başbakan dedi ki muhatap ...
CHP'liler saldırdı iddiası
AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Kazım Özalp Caddesi'nde ...
 
MHP'den 'Yalan' ve 'Talan' suçlaması
MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, Ak Partili belediyelerle ilgili suçlamalarda ...
STK'lardan büyük destek
Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, Güçbirliği Platformunda konuştu
'Solcuyum ama oyum senin'
Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, seçim çalışmalarını ...
 
Kemal Çelik MHP'den istifa etti
MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı, eski Emniyet Müdürü ve milletvekili ...
Demirtaş: AKP ile asla ama CHP ile koalisyonu konuşabiliriz
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreciyle ilgili olarak, ...
“Müslüman olan CHP’ye oy vermez”
Yaptığı açıklamalarla büyük tepki çeken eski manken Tuğçe Kazaz’dan sonra ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva