Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
3 Haziran 2015 Çarşamba - 17:22

STK'lardan büyük destek

Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, Güçbirliği Platformunda konuştu

STK lardan büyük destek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, Antalya'daki sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Güçbirliği Platformu'na konuk oldu. Siyaset özgür değil denetlenmiyor. Liderlere bağımlı hale geldi. Subaşı, "siyaset sorgulanamıyor, denetlenmiyor bugün halkın gerisinde kaldı. "dedi Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel, bütün siyasi partilerin kendilerini mutlaka bir revizyondan geçirmesi gerektiğini belirterek, Subaşı için "Meclise gidip merkez sağdaki oluşumun başında olmanız en büyük dileğimdir" önerisi getirdi. Merkez sağın Antalya'da önde gelen isimlerinden Hasan Canöz de, oylarını Hasan Subaşı'na vereceklerini belirterek, "Bizler Antalyalılar olarak Antalya'nın yetiştirdiği Hasan Subaşı'na destek olmalıyız. Sizlerin de oylarınızı Hasan Subaşı'na vermeye çağırıyorum. Kendi evladımızı meclise bağımsız göndermeyi başarıp Türkiye'ye örnek olmalıyız" dedi.

Uygulama Oteli salonundaki toplantıda Güçbirliği Platformu Başkanı Canan Tungar, Subaşı'nı bağımsız olarak aday olması nedeniyle ortaya koyduğu cesaret ve fedakarlıktan dolayı kutlayarak, "Aday olmadan önce de STK'ların görüşünü alarak siyasete yeni bir boyut kazandırdınız, siyasete yeni bir renk getirdiniz. Yolunuz açık olsun" diye konuştu.
Bağımsız aday Hasan Subaşı da konuşmasında, siyasetin bir sorumluluk projesi olduğunu, ancak siyaset yapmayı Türk halkının hep ötelediğini belirterek 1982 Anayasası ile de kadınlarımızın ve gençlerimizin siyaset yapmasını yasakladığını hatırlattı. Türkiye'de Devletin toplumuna güvenmediği için çözümü yasaklarda bulduğuna dikkat çeken Subaşı, toplumun sindirildiğini de belirtti. Subaşı, şöyle devam etti:

"Bugün geldiğimiz noktada maalesef siyaset dibe vurdu. Siyasi partiler aşındı, Devlet ve devleti oluşturan kurumlar yıpranmaya başladı. Kimse yarınında güven duymuyor. Yüz binlerce Üniversite mezunu genç işsiz. İktidar toplum için ne yapabileceğini düşünmezken mega ve çılgın projelerle uğraşıp, saraylar yapıyor. Kürt sorunu ortada duruyor. Aleviler 'Cemevi bizim ibadethanemiz' diyor, AİHM Mahkemesi Türkiye'yi bu konuda insan hakları ihlali nedeniyle yargılıyor mahkum ediyor. Ama karar uygulanmıyor. Ciddi tazminatlar ödeme durumunda kalacağız ve bunu halkın vergileri ile karşılayacağız. Toplum barış içinde, ama siyaset nefret dili ile toplumu ayrıştırıyor"

Siyasette her şeyi konuştuk ama...

Siyasette liderlerin birbirlerine hakaretlerinin havada uçuştuğunu, her şeyin konuşulduğunu hatırlatan Subaşı, "Ancak siyasiler ve liderler  siyaset neden bu hale geldi, neden işlemiyor, TBMM işlevini niye yitirdi, partiler niye bu durumda kimse bunları konuşup tartışmıyor. Çünkü işlerine gelmiyor. Tartışmak isteyenler çıkarsa ya ihraç ediliyor, ya da hain ilan ediliyor. 35 yıldır ana muhalefet olmaktan memnun  'nasıl sosyal demokrat olunur' konusunda dersini çalışmayan CHP, emeklileri neden şimdi hatırladı, doğu ve güney doğuda neden yoklar niye sorgulamıyorlar. Sosyal Demokrat bir partiye işçi sınıfı neden oy vermiyor bunu düşünmüyorlar. Diğer partiler daha beter artık konuşmak gereksiz." dedi.

Siyaseti tartışmalıyız

"Bunun için yapılacak tek şey var. Siyaseti tartışmalıyız" diyen Hasan Subaşı bu tartışma için halkın daha cesur ve siyasetçilerin de cesur olması gerekir. Bugün bağımsız ve özgür siyasetçilerin önem kazanacağını anlattı. Subaşı şöyle devam etti:

"Seçilirsem hakaret ve küfürlü konuşmayı bilmem ama söylemem gereken her şeyi üslubuma uygun söylerim ve eleştiriden çekinmem. Gençlerin ve kadınlarımızın siyaseti sevmelerini sağlamalıyız"

Siyaset kötü yola düştü

Siyasetin özgürlük, tartışma alanları olmadığında ve eleştiri yapılmadığında siyasetin yozlaşması devlet kurumlarını olumsuz etkilemesi kaçınılmaz olacağını dile getiren Subaşı, "Şu günlerde siyaset sorgulanamıyor, denetlenmiyor bugün dibe vurdu. "dedi. Ak Parti'nin iktidar olurken merkez sağın oylarını alarak iktidar olduğunu söyleyen Hasan Subaşı, "Biz aslında güçlü ve dinamikleri olan bir partiydik. AK Parti'deki bu oylarımızın büyük bir bölümünü alacağıma inanıyorum. Antalya bunu başarabilirse Türkiye'de de olabilir. 7 Haziran sonrasında bugüne kadar konuşulmayanların konuşulacağına, halkın partileri dizayn edip  hizaya sokacağına, partilerin tartışılacağına ve toplumun daha cesur olacağına şahsen ben inanıyorum" dedi ve STK'ların desteğini istedi.

"Merkez sağın başında olmanız en büyük dileğimdir"

Toplantının soru cevap bölümünde söz alan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel, bütün siyasi partilerin kendilerini mutlaka bir revizyondan geçirmesi gerektiğini belirterek, "Okuyun hepsinin tüzükleri ve vaadleri aynı. Hepsi sosyal demokrat olduklarını yazıyorlar, ama hiç biri demokrat bile değil. Meclise gidip merkez sağdaki oluşumun başında olmanız en büyük dileğimdir" dedi.

Daha sonra Işıklar Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Subaşı ekibe katılan Sümer Tilmaç ve partili arkadaşları ile birlikte  Zerdalilik'de  Ali İhsan Ümüksüz'ün Ayda Kıraathanesi'nde toplanan eski dostlarına hitap etti. Önce konuşan DYP'de eski dava arkadaşlarından Hasan Canöz, oylarını Hasan Subaşı'na vereceklerini belirterek, "Bizler Antalyalılar olarak Antalya'nın yetiştirdiği Hasan Subaşı'na destek olmalıyız. Sizleri de oylarınızı Hasan Subaşı'na vermeye çağıyorum. Kendi evladımızı meclise bağımsız göndermeyi başarıp Türkiye'ye örnek olmalıyız" diyerek sözü Subaşı'na bıraktı. 

Subaşı da konuşmasında Ak Parti'nin düşüşe geçtiğini belirterek, "Göreceksiniz Antalya'da Ak Parti yüzde 10 oy kaybedecek. Bunun  bir kısmı bana, diğer bölümü de MHP ve HDP'ye gidecek. Ana muhalefet partisi CHP'ye gitmez. Oysa iktidar güç kaybederken ana muhalefetin güçlenmesi lazım değil mi, öyle olmuyor işte" dedi. Subaşı, "Beğenmeyip paramparça ettiğimiz merkez saha bugün ihtiyaç var. Merkez sağda, ya da yeni bir oluşumda toplum bana bir görev verirse hazırım" dedi. Subaşı, seçmenin tercihini yaparken, konvoyu uzun olan, güçlü olanın yanında olma alışkanlığını bırakması, oyunu kendini temsil edebilecek kişilere vermesi gerektiğini  belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Oyum boşa gitmesin' diyenler var. Oyunu bana verdin velev ki kaybettim oyun boşa mı gitti, hayır. Ak Parti Kanal 7'nin sahibine olan borcu nedeniyle kızını getirip Antalya'dan aday yaptı. Ben tanımıyorum, sen tanımıyorsun,  ama borcu bize ödetiyorlar. Oyunu ona verdin oyun boşa değil doluya mı gitmiş olacak?"

Subaşı ve arkadaşları öğleden sonra da kent merkezinde esnaf ziyaretlerini Atatürk Caddesi'nde sürdürdü.


 
 

 
Kemer arıtmada kokusuz kahvaltı
 
Çalışan anneye 300 euro destek başvurusu başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Solcuyum ama oyum senin'
Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, seçim çalışmalarını ...
Kemal Çelik MHP'den istifa etti
MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı, eski Emniyet Müdürü ve milletvekili ...
Demirtaş: AKP ile asla ama CHP ile koalisyonu konuşabiliriz
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreciyle ilgili olarak, ...
 
“Müslüman olan CHP’ye oy vermez”
Yaptığı açıklamalarla büyük tepki çeken eski manken Tuğçe Kazaz’dan sonra ...
Köse, “Esnafın Ekmeği Bizim Zamanımızda Büyüdü”
Milletvekili Adayı Köse, AK Parti iktidarında esnaf ve sanatkârın kredi ...
Hasan Subaşı, Kafi Baba Şenlikleri'ne katıldı
Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, Kafi Baba Şenliklerine ...
 
Dengir Mir Fırat'tan şok suikast iddiası
Dengir Mir Fırat, Selahattin Demirtaş’ın evine yönelik yapılan polis baskını hakkında konuştu.
Erdoğan: Tek bir şartla istifa ederim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Saray'da "altın kaplama klozet" bulunması halinde ...
YSK'dan AKP'ye bir şok daha!
Yüksek Seçim Kurulu, CHP Tunceli Milletvekil Hüseyin Aygün'ün o başvurusu hakkında karar verdi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva