12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
4 Haziran 2015 Perşembe - 15:31

MHP'den 'Yalan' ve 'Talan' suçlaması

MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya, Ak Partili belediyelerle ilgili suçlamalarda bulundu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de bu suçlamalara cevap verdi.

MHP den  Yalan  ve  Talan  suçlaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


MHP İl Başkanı Adnan Kaya, partisinin il başkanlığındaki basın toplantısında Ak Parti'ye yüklendi. Adnan Kaya, iktidar partisinin, devletin amirinden memuruna, müdüründen işçisine kadar tüm kesimleri seçim çalışması yapması konusunda zorladığını belirterek, yalan ve uçuk vaatlerle yasak olmasına rağmen 1 oy uğruna kahve, lokum ve fındık dağıttığını söyledi.

İktidar partisinin, tarafsız kalacağına dair milletin kürsüsünde 'şeref ve namus' yemini eden cumhurbaşkanını DA arkasına aldığını ve meydan meydan gezdirip oy istediklerini belirten Adnan Kaya, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla çalışmalar yaptılar. Babalarının kesesinden yapmış gibi gösterdiler. Yarım yamalak çalışmaları sanki bitmiş gibi göstererek Türk milletini kandırdılar" dedi.

Antalya'da koltukları dahi takılmayan stadyumun, Kepez'de ekimde açılacağı söylenen ve hala inşaat halindeki hastanenin açılışını yaparak milletin kandırıldığını dile getiren Adnan Kaya, MHP'nin hızlı tren projesini engellemeye çalıştığı yönünde söylemlerde bulunduğunu belirttiği Ak Parti Milletvekili Adayı Lütfi Elvan'ı da yalancılıkla suçladı.

TÜREL'E İKİ SORU

'Ak Kadrolar' diye belirtilen belediyelerde de yalan, talan ve hortumlamanın en alasının yapıldığını gözleriyle gördüklerini anlatan Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'e yanıtlaması için şunları sordu;

“Sayın Türel, acaba belediye araçlarının sigortalarını ihalesi yapılmadan AKP'li olduğu kamuoyunda tescilli sadece bir işadamının sigorta şirketine doğrudan temin yöntemi ile yaptırdınız mı yaptırmadınız mı? Sayın Türel, Antalya'da yayın yapan ve geçmiş dönem belediye başkanlığınızda da adı sizinle çok sık anılan sadece bir gazete sahibi ile bu dönemde de çalışmaya devam ediyor musunuz, etmiyor musunuz? İlgili gazeteye bu güne kadar kaç defa doğrudan temin yöntemi ile iş verdiniz? Antalya'da yayın yapan çok sayıda gazete varken niçin hem geçen dönem, hem de bu dönem aynı gazete ile çalışmaya devam etmektesiniz?"

Kaya, üzerinde 'Yalan' ve 'Talan' yazılı ve içeriğinde iddialarına ilişkin ödeme rakamlarına yer verilen dosyaları da basın mensuplarına dağıttı.

AKSU'DA İŞADAMINA BAĞIŞ MESAJI

Aksu'da bir işadamının belediye başkanına mesaj atarak 'Yüklü miktarda bağış alamadığınız için dosyamı 7 ay oyaladınız. Çalışacak 13 kişinin ve benim hakkımın üzerine oturdunuz. Bir gün Kabe'yi dolaşırken hacılığınız kabul olmayacaktır' dediğini anlatan Kaya, “Bu nasıl bir mesajdır, bu nasıl bir belediye başkanlığıdır ki; çıkıp birileri bunu yalanlama gereği duymadığı gibi aynı işadamının ilgili belediye başkanı için şikayetini yaptığı Büyükşehir Belediye Başkanının 'Verene Allah verir' pişkinliği ile cevap vermesine hiç şahit oldunuz mu? Bu devletin hakimi, savcısı, kolluk kuvvetleri 'Bu nasıl bir iştir kardeşim, nedir bu olay. Bir işadamından nasıl bağış istenir' şeklinde bir araştırma yapması için niçin beklemektedir?" dedi.

DENETİM RAPORU EVLERE ŞENLİK

Serik Belediyesi'nde denetim komisyonunun hazırladığı denetim raporunun evlere şenlik olduğunu belirten Kaya, suçlamalarını şöyle sıraladı:

"Belediye envanterinde kaydı olamayan, araçlara ekstradan 50 bin liraya yakın para ödenmesi. Belediye tarafından ihalesi ve sözleşmesi yapılamadan bir kişi tarafından işletilen bilbaordlardan dolayı kamunun zarara uğratıldığı tespiti. Düğün salonlarında sabit çelen uygulaması olmasına karşın çiçekçilere 50 bin lira ödenmesi sebebiyle kamu zararının oluştuğunun tespiti. Belediyenin reklam giderleri faturalarının yüksekliği nedeniyle yapılan araştırmalarda yılda bir kez yapılmasına karşın bir yıl içerisinde iki defa Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu adı altında reklamcıların belediyeye fatura kesmesi."

585 MİLYAR LİRA FAZLA FATURA ÖDENDİ Mİ?

Kaya, “Firmanın kendi araçlarını kullanarak çöp toplama işlerini yapması gerekirken belediye araçlarının kullanılması ile Serik Belediyesi'nden 585 milyar civarında bir fazla fatura ödenmiş midir ve bu ödeme karşılığında kamu zararı oluşmuş mudur, oluşmamış mıdır? İlgili firma Antalya'da ve Türkiye'de kaç AKP'li belediye ile doğrudan temin yöntemi ile çalışmaktadır. Bu belediyeler arasında Kepez Belediyesi var mıdır? Kepez Belediyesi bu firma ile kaç yıldır çalışmaktadır ve ne kadar zamandır doğrudan temin yöntemi ile çalışmaya devam etmektedir? İlgili firmanın şirket yetkilisinin 2006 yılında İstanbul 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında ihaleye fesat karıştırmaktan açılmış davası var mıdır? Yok mudur?" şeklindeki sorularının da yanıtlanmasını istedi. (Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

TÜREL'DEN CEVAP GELDİ

KAMUOYUNA AÇIKLAMA

MHP İl Başkanı Ali Adnan KAYA tarafından 04.06.2015 tarihinde yapılan basın toplantısında dile getirdiği asılsız iddialarla ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamayı yapmak zorunluluğu doğmuştur.
Tarafsız gazetecilik ilkeleri doğrultusunda yayınlanacağı ümidiyle açıklamayı aşağıda sunuyorum.

Değerli Basın Mensupları,

Bildiğiniz üzere 2004-2009 döneminde Antalya tarihinde eşi görülmemiş projelere imza attık. Gerek hacim olarak ve gerekse yatırım bedeli olarak kendimizden önceki tüm dönemlerde yapılmış işlerin toplamından fazla işler yaptık eserler kazandırdık.
Dünya incisi diye bildiğimiz Antalya’mız alt ve üst yapı açısından çökmek üzereydi ve acil müdahale gerekiyordu. Tüm bu hizmetleri en iyi şekilde yaptık.

Bizden sonraki beş yılda belediye yönetimine gelenlerin yaptıkları- daha doğrusu yapmadıkları- ortada. Bu şehre beş yıl değil on beş yıl kaybettirdiler. Herşey geri gitti. Adeta zaman durdu. İlk yılları ile son yılları arasında zaman geçmedi sanki. Ortada hiçbir şey yoktu. Bütün bu süreyi bir yandan ağlayarak, şikayet ederek; bir yandan da bize çamur atarak, iftira atarak geçirdiler.

Ben ve iftiraya uğrayan tüm çalışma arkadaşlarım yapılan bu haksız suç duyuruları için adliyelere gittik savunmalarımızı yaptık ve Allah’a hamdolsun hepsinden tek tek aklandık. Ben üstelik Milletvekili dokunulmazlığına sığınmadan tüm dosyaların yürütülmesini bizzat kendim talep ederek aklandım. HALKIMA ve ADLİ YETKİLİLERE HESABIMI VERDİM. Alnım ak yüzüm açıktır.

O nedenle her yerde söyledim, şimdi tekrarlıyorum Türkiye’de hakkında dava açılmamış, soruşturma izni verilmemiş tek belediye başkanıyım.
Siyasi rakipler yıllardır hep aynı taktiğe başvuruyorlar. Seçimler yaklaştıkça, kötü gidişlerini farkedince DOĞRUDAN İFTİRA ve ÇAMUR ATMA ipine sarılıyorlar. Hepsi böyle. Hep aynı yöntemle kendilerine menfaat sağlama peşindeler. Amaç çamur at izi kalsın. Amaç kirli politika yapıp oy çalmak. Dün Akaydın yapıyordu bugün Ali Adnan KAYA yapıyor.
Siyasetçinin asıl işi HİZMET ETMEKTİR. PROJELER ÜRETMEKTİR. Bunların bir tane projesini duydunuz mu? Bir tane somut eserden bahsettiler mi? Yok!!
Ak Parti sadece projelerle, ama ayağı yere basan somut projelerle çıktı halkımızın karşısına. Bunlar karşısında yine mahcup oldular ve YETERSİZLİKLERİNİN VERDİĞİ KUYRUK ACISIYLA BAŞLADILAR İFTİRAYA ÇAMUR ATMAYA.

Biz sabah akşam çalışıp kentimize, halkımıza hizmet üretiyoruz. Her şey yasalara uygun olarak yapılıyor. Her hesabımız ortada. Her zaman düzenli olarak denetleniyor. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok.

Belediyemizin araçlarının sigorta alımı BİZDEN ÖNCEKİ AKAYDIN DÖNEMİNDE DE  DOĞRUDAN TEMİN YÖNTEMİ İLE YAPILMIŞ. Bu çerçevede 410 araçtan 2014 yılında sigortası biten sadece 46 adet itfaiye aracının 20/08/2014 tarihinde doğrudan temin yöntemiyle sigortası yaptırılmıştır. Bu alımda da 4734 Sayılı Kanun’la belirtilen yöntemle en düşük teklifi veren firmadan alım yapılmıştır. Ayrıca sigorta bedelleri  Hazine Müsteşarlığı tarafından yıllık olarak belirlenir ve tüm halkımız buna göre sigorta yaptırır. Bir firmanın kayrılması söz konusu olamaz. 2015 mali yılından itibaren sigorta hizmeti alımlarında diğer alımlarımızda olduğu gibi açık ihale usulü esas alınmış, 6/4/2015 tarihinde açık ihale yapılmıştır.

Diğer yandan matbaa ve promosyon malzemesi alımlarımız 4734 Sayılı Kanun’a tamamıyla uygun olarak yapılmıştır. Adı geçen kanunun 22/d bendine göre yapılan alımda teklif toplama şartı aranmazken 5 firmadan teklif alınmıştır. Bu teklif alınan firmalardan birisi AKAYDIN’IN yargılandığı DİKİŞ KUTULARINI BELEDİYEYE SATAN FİRMADIR. Teklif alınan firmalardan en düşük bedeli teklif eden firmadan alım yapılmıştır. 
Her şeyimiz açıktır, kanunlara uygundur. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Ellerinde hiçbir somut delil olmadan yuvarlak laflarla şaibe yaratmaya çalışmak kirli siyasetin daniskasıdır.

Siyasetçinin ilk görevi soyut sorularla demagoji yapmak değil, hizmet üretmek, proje üretmektir. Hodri meydan!!!

Saygılarımı sunuyorum.  

Menderes TÜREL



 

 
Telefon dolandırıcısı kadın bankada yakalandı
 
CHP'liler saldırdı iddiası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
STK'lardan büyük destek
Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, Güçbirliği Platformunda konuştu
'Solcuyum ama oyum senin'
Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, seçim çalışmalarını ...
Kemal Çelik MHP'den istifa etti
MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı, eski Emniyet Müdürü ve milletvekili ...
 
Demirtaş: AKP ile asla ama CHP ile koalisyonu konuşabiliriz
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreciyle ilgili olarak, ...
“Müslüman olan CHP’ye oy vermez”
Yaptığı açıklamalarla büyük tepki çeken eski manken Tuğçe Kazaz’dan sonra ...
Köse, “Esnafın Ekmeği Bizim Zamanımızda Büyüdü”
Milletvekili Adayı Köse, AK Parti iktidarında esnaf ve sanatkârın kredi ...
 
Hasan Subaşı, Kafi Baba Şenlikleri'ne katıldı
Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, Kafi Baba Şenliklerine ...
Dengir Mir Fırat'tan şok suikast iddiası
Dengir Mir Fırat, Selahattin Demirtaş’ın evine yönelik yapılan polis baskını hakkında konuştu.
Erdoğan: Tek bir şartla istifa ederim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Saray'da "altın kaplama klozet" bulunması halinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva