Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
26 Mart 2015 Perşembe - 13:23

Antalya City Expo'ya dünyadan büyük ilgi

ANTALYA Expo Center'da 1-3 Nisan tarihleri arasında açılacak 5. Anfaş City Expo Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu'nun tanıtım toplantısı, Akra Barut Otel'de yapıldı.

Antalya City Expo ya dünyadan büyük ilgi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Toplantıya Kepez Belediye Başkanı, aynı zamanda Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, Anfaş Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkan Danışmanı Adlıhan Dere katıldı. 

Fuar hakkında bilgi veren Server Seçer, fuara 1500'ün üzerinde belediye başkanı ve yardımcılarının katılacağının kesinleştiğini söyledi. Seçer, “Her yıl fuarımıza belediyelerin yanı sıra, Karayolları'nın, DSİ, Devlet Malzeme Ofisi gibi kamu kuruluşlarının, kooperatiflerin, organize sanayi sitelerinin ve üniversitelerin alt ve üst yapı ihtiyaçlarını karşılamak için gösterdikleri ilgi bu yıl da devam ediyor. City Expo Fuarı'nda Kosova'dan Shtıme, Podujeva, Vushtrrı, Junık, Iıpjan, Obılıq, Suhareke, Peje, Kamenıce, Mıtrıvıce, Hanı ı elezıt, Malısheve, Istog, Vıtı belediye başkanlarından oluşan heyet, belediye ekipmanları almak için Türk firmalar ile buluşacak. İran belediyeleri de yerini alıyor. Shiraz, Tebriz ve Tahran şehirlerinden gelecek 38 kişilik belediye başkanı, başkan yardımcısı, vali yardımcısı, mimar ve kent planlamacılarından oluşan heyet, belediyelerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayacak" dedi.

Irak Kerkük Yatırım Komisyonu Heyeti'nin önemli alımlar yapmak için fuara katılacağını vurgulayan Seçer, “Irak heyeti fuardan özellikle kent mobilyaları ve sinyalizasyon malzemeleri alımı yapmak istediklerini bize bildirdi. Antalya Büyükşehir Belediyemizin kardeş şehir belediyeleri Yalta- Ukrayna, Urumçi- Çin, Çeboksarı- Çuvaşiştan, Rostov- Rusya, Kunming- Çin, Nürnberg- Almanya belediye başkanları, belediye yetkilileri ve inşaat firmalarından oluşan heyetlerle fuarı ziyaret edecekler. Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği organizasyonuyla Tunus'tan 35'in üzerinde belediye başkanı ve yardımcısı Anfaş City Expo Fuarı'nı ziyaret ederek katılımcı firmalar ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek. Bu yıl ayrıca Avusturya'dan da katılımcılar olacak. Avusturya firmaları ise dizel ve benzin yakıtlı ve elektrikli turistik yolcu taşıma trenleri ve binek araçları sergileyecek" diye konuştu. 

Fuarı çok önemsediklerini belirten Hakan Tütüncü ise ev sahibi olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Akdeniz Belediyeler Birliği olarak, Marmara Boğazlar Belediyeler Birliği, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, İç Anadolu Belediyeler Birliği, Doğu Anadolu Belediyeler Birliği, Konya Belediyeler Birliği, İç Ege Belediyeler Birliği'ne ziyaretler yapıldığını ve davet edildiklerini anlatan Tütüncü, “Bu şehir gelişecek ve farklı alanlarda kendini ispat edip ortaya bir şeyler koyacak ise fuarcılık sektörü de bunlardan birisidir. Daha önceleri yapılan şehircilik fuarını Antalya'nın markası haline getirmek ve Türkiye belediyeciliğine yön veren bu fuarı Antalya'ya kazandırmak, Türkiye için yerel yönetim anlamında en önemli fuar olduğunun altını çizme gereği duymuyorum. Çünkü bu fuara eş bir organizasyon yok. Bu fuarlar sayesinde dünya belediyeciğine yön veren bir merkez olmayı hayal ediyoruz. Bunun yanında ikinci en önemli özellik şu ki buraya Türkiye'deki belediyelere hizmet eden alt yapı ve üst yapı hizmeti veren şirketler de katılacak. Hizmetin üreticisi ile hizmeti vatandaşlara aktaran belediyelerimiz bir araya gelmiş olacak. Akdeniz Belediyeler Birliği olarak Antalya'nın yerel yönetimin merkezi ve belediyeciliğe yön veren bir yer olması konusunda Antalya'ya bir marka olarak bu fuarı hediye etmek istiyoruz" dedi.

Girişlerin ücretsiz olacağı fuarın halka açık olduğunu da açıklayan Tütüncü, “İsteyen herkes gelip bu fuarı gezip görebilecek" diye konuştu.
İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - 

 
PhotoAntalya'da son gün yarın
 
Yardım alamayınca intihara kalkıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PhotoAntalya'da son gün yarın
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 133'üncü Kuruluş Yıldönümü ...
Sporculardan huzurevi sakinlerine ziyaret
Muratpaşa Belediyesi’nin, 16 bölgede düzenlediği ücretsiz sabah sporu ...
Yaşlılar üretiyor, AVM'de satılıyor
MURATPAŞA Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü'ne bağlı Falez Park ...
 
16'ncı festivale 16 ülkeden çocuk katılacak
ANTALYA, bu yıl 16'ncı kez düzenlenecek Uluslararası Antalya Çocuk Festivali ...
Gelin-kaynana atışması
MERKEZİ Antalya olan Avrasya Sanat Kültür ve Edebiyat Derneği'nce (ASKED) ...
'Ali Baba' prömiyere hazır
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (ANTDOB) ilk kez sahnelenecek 'Ali ...
 
Barak kilimleri yok olmayacak
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalan Barak ...
Alanya'da gemi sezonu açıldı
ANTALYA'nın Alanya Limanı'na sezonun ilk yolcu gemisi demir attı. 331 ...
91.3 Üniversite FM AVM'den canlı yayında
Birbirinden özel programları ve yayın kalitesiyle dikkat çeken 91.3 Akdeniz ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva