AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
30 Kasım 2022 Çarşamba - 10:15

Antalya DOB'dan 2022'ye sanat dolu veda

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), 2022 yılına veda ederken sanatseverler için dolu dolu bir program hazırladı. 2 opera, 4 bale, 1 müzikal, 3 çocuk oyunu ve 2 konser olmak üzere toplam 12 temsille izleyici karşısına çıkacak olan Antalya DOB'da provalar hızla devam ediyor.

Antalya DOB dan 2022 ye sanat dolu veda
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dünyanın en popüler balelerinden biri olan Fındıkkıran, bir yeni yıl klasiği olarak Aralık ayında Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Libretto ve koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy'a ait eserin prömiyeri 10 Aralık Cumartesi saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Antalya DOB orkestrasını şef Hakan Kalkan'ın yöneteceği 'Fındıkkıran' balesi 15- 22 Aralık Perşembe ve 24 Aralık Cumartesi günleri tekrar sahnelenecek.

Çocuklara sihirli bir dünyayı anlatmaya karar veren Antalya DOB, 'Sihirli Dünya' çocuk oyununu 1 Aralık Perşembe, 13 Aralık Salı ve 15 Aralık Perşembe saat 11.00'de sahneleyecek. Haldun Özörten tarafından yazılan ve müzik düzenlemeleri Kenan Kahyaoğlu'na ait eseri Reyhan Süme sahneye koydu.

KOMİK OPERA 'SEVİL BERBERİ'

Rossini'nin iki perdelik komik operası 'Sevil Berberi', Antalya DOB tarafından 3 Aralık Cumartesi saat 20.00'de sahnelenecek. Büyüleyici ezgileri, ince ve eğlendirici müziği ile İtalyan komik operasının şaheserlerinden biri olarak gösterilen 'Sevil Berberi' operasını Haldun Özörten sahneye koydu. Orkestra şefliğini Hakan Kalkan'ın üstleneceği eserde dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı Mustafa Eski ve koreografi Melda Özkan imzasını taşırken Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırıldı.

'LA BOHEME' TEKRAR SAHNEDE

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde, kasım ayında prömiyeri gerçekleştirilen ve kapalı gişe sahnelenen dünyaca ünlü besteci Puccini'nin 'La Boheme' operası 17 Aralık Cumartesi saat 20.00'de tekrar sahnelenecek. Rejisör Yiğit Günsoy tarafından sahneye konulan eserde orkestrayı şef İbrahim Yazıcı yönetiyor. Tek ara ile sahnelenen dört perdelik eserde Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek ve çocuk korosu Sinem Emine Ulusoy tarafından çalıştırıldı. Dekor ve kostümü ile göz dolduran eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gülden Sayıl ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.

EĞLENCELİ MÜZİKAL 'KANLI NİGAR'

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli eserlerinden 'Kanlı Nigar' müzikalini Cem İdiz'in besteleri ile 20 Aralık Salı saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan ve metinleri Özlem Belkıs'a ait eser Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu. Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı.

'YENİ YIL KONSERİ' İLE 2023'E MERHABA

Antalya Devlet Opera ve Balesi 2023 yılına 'Yeni Yıl Konseri' ile merhaba diyecek. Sevilen opera ve operetlerden ünlü aryaların seslendirileceği orkestralı konser 28 Aralık Çarşamba ve 29 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverle buluşacak. Antalya DOB solistleri, korosu ve orkestrasının sahne alacağı konserde aynı zamanda bale sanatçıları da muhteşem dansları ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Biletler Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESI (ANTALYA DOB), 2022 YILINA VEDA EDERKEN SANATSEVERLER ICIN DOLU DOLU BIR PROGRAM HAZIRLADI.(LA BOHEME)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESI (ANTALYA DOB), 2022 YILINA VEDA EDERKEN SANATSEVERLER ICIN DOLU DOLU BIR PROGRAM HAZIRLADI.(LA BOHEME)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESI (ANTALYA DOB), 2022 YILINA VEDA EDERKEN SANATSEVERLER ICIN DOLU DOLU BIR PROGRAM HAZIRLADI.(KANLI NIGAR)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESI (ANTALYA DOB), 2022 YILINA VEDA EDERKEN SANATSEVERLER ICIN DOLU DOLU BIR PROGRAM HAZIRLADI.(KANLI NIGAR)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESI (ANTALYA DOB), 2022 YILINA VEDA EDERKEN SANATSEVERLER ICIN DOLU DOLU BIR PROGRAM HAZIRLADI.(SIHIRLI DUNYA)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA DEVLET OPERA VE BALESI (ANTALYA DOB), 2022 YILINA VEDA EDERKEN SANATSEVERLER ICIN DOLU DOLU BIR PROGRAM HAZIRLADI.(YENI YIL KONSERI)(FOTO:ANTALYA-DHA)

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) 

 
7 ilde tefecilik operasyonu
 
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atmaca: Cam cephe binalardan vazgeçmeliyiz
MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim ...
Antalya'da korkutan ev yangını
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde 4 katlı apartmanın en üst katındaki dairede ...
Döşemealtı'ndan sonra Akseki'de sallandı
Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde saat 00.29'da 3.5 büyüklüğünde bir deprem ...
 
ASAT suya indirim yaptı, işte Antalya'daki yeni tarife...
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde 2023 yılı taslak bütçesi 8 milyar ...
Çarpışan iki otomobil, ağaca çarparak durabildi
ANTALYA'da seyir halinde kontrolden çıkıp birbirine çarpan iki otomobil, ...
Müdür Çevik, AGC'yi ziyaret etti
ANTALYA Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ne (AGC) ...
 
Antalya'daki yalan haberin kaynağını açıklıyorum
Dursun Gündoğdu yazdı
Finike'de eğitim camiasının acı günü
ANTALYA'nın Finike ilçesinde beyin kanaması geçirip uzun süredir tedavi ...
Vali Yazıcı: Okuyan gençler beni her zaman mutlu ediyor
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva