Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
6 Kasım 2019 Çarşamba - 13:12

Antalya Edebiyat Günleri başlıyor

MURATPAŞA Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştireceği Antalya Edebiyat Günleri, yarın başlıyor. Oyuncu Caner Cindoruk'a 'En iyi ilk öykü kitabı' ödülünün de verileceği kentin edebiyatla buluşmasında panel ve imza günleri, antik kent Kaleiçi'nde düzenlenecek.

Antalya Edebiyat Günleri başlıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa Belediyesi'nin edebiyatı kentle, kenti edebiyatla buluşturmak amacıyla başlattığı ve yazın dünyasının en hareketli alanlarından öykü dalında yılın en iyilerinin de belirlendiği Antalya Edebiyat Günleri, yarın başlıyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 4'üncü yılına giren ve 9 Kasım'da sona erecek Antalya Edebiyat Günleri'yle Antalya'yı canlı bir edebiyat kenti yapma hedefine her yıl daha da yaklaştıklarını söyledi. Antalya'nın Petersburg, Dublin, Paris ve İstanbul gibi bir edebiyat şehri olacak hikayeler barındırdığını belirten Başkan Uysal, Antalya Edebiyat Günleri'yle kentin bu potansiyelini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Uysal, bu bağlamda Antalya Edebiyat Günleri'nin bu yıl temasının 'edebiyat ve mekan' olarak belirlendiğini belirtti.

KALEİÇİ'NDE EDEBİYAT KONUŞULACAK

Bu tema etrafında, Antalya Edebiyat Günleri'nin panel ve imza günlerinin önemli bir bölümü Kaleiçi'nde gerçekleştirilecek. Kaleiçi'nde bulunan Koç Üniversitesi Suna- İnan Kıraç AKMED Konferans Salonu, cuma günü 2 oturumda gerçekleştirilecek 'Edebiyat ve Mekan' başlıklı panele ve sahipliği yapacak. Feridun Andaç, Gürsel Korat ve Uğur Kökden'in konuşmacı olduğu ilk oturum saat 11.00'de başlayacak. Panelde ikinci oturum ise saat 14.30'da. Bu oturumda Lale Müldür, Salih Bolat, Abdülkadir Budak ve Cem Savran konuşmacı olarak yer alacak. Her iki oturumun ardından yazarlar imza günü de gerçekleştirecek.

Kaleiçi'nde etkinlikler, 9 Kasım Cumartesi saat 14.00'de Mustafa Koç'un 'Yolu Antalya'dan geçen edebiyatçılar' başlıklı sunumu ve saat 16.00'de Edebiyat dergilerini konu alan panelle devam edecek. Aynı gün saat 18.30'da, AKMED Konferans Salonu'nda ise bu yılın en iyi ilk öykü kitabı ödülünün sahibi olan oyuncu Caner Cindoruk, okurlarla buluşacak.

LALE MÜLDÜR ÜNİVERSİTEDE

Kaleiçi'yle birlikte Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi, Fikret Otyam Sanat Parkı, Cam Sahne ve Eğitim-iş Antalya Şubesi, Antalya Edebiyat Günleri'nin diğer etkinlik alanları olacak. Antalya'nın edebiyat ve edebiyatçılarla buluşmasında ilk gün, bu yılın onur ödüllü yazarları Lale Müldür ve Osman Şahin üniversite öğrencileriyle bur araya gelecek. Lale Müldür, yarın saat 14.00'de Osman Şahin ise saat 16.00'da AÜ Edebiyat Fakültesi Bumin Kağan Salonu'nda olacak.

EDEBİYATÇI PORTRELERİ

Antalya Edebiyat Günleri'nde, 36 yıllık bir serüvenin ardından aralarında Yaşar Kemal, Selim İleri, Ataol Behramoğlu, Ferruh Tunç gibi 21 edebiyatçının portresinin yer aldığı bir koleksiyon oluşturan ressam Artin Demirci'nin 'Ressamın Atölyesinde Edebiyatçılar' yağlı boya resim sergisi ilk kez sanatseverlerle buluşacak. Sergi, perşembe günü saat 18.00'de Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde açılacak.

ÖDÜL GECESİ CUMA GECESİ

Antalya Edebiyat Günleri'nin ödül gecesi ise 8 Kasım Cuma akşamı düzenlenecek. Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de başlayacak gecede Lale Müldür ve Osman Şahin'e onur ödülleri; Kadri Öztopçu'ya 'En iyi öykü kitabı' ve Caner Cindoruk'a ise 'En iyi ilk öykü kitabı' takdim edilecek. Gece, İlke Türkdoğan'ın bestelenmiş Yaşar Kemal şiirlerdi dinletisi ve Gülcan Altan konseriyle sona erecek.

MURATPASA BELEDIYESI'NIN BU YIL 4'UNCUSUNU GERCEKLESTIRECEGI ANTALYA EDEBIYAT GUNLERI, YARIN BASLIYOR. OYUNCU CANER CINDORUK'A 'EN IYI ILK OYKU KITABI' ODULUNUN DE VERILECEGI KENTIN EDEBIYATLA BULUSMASINDA PANEL VE IMZA GUNLERI, SAYISIZ HIKAYEYLE MILATTAN ONCE 4'UNCU YUZYILDAN BUGUNE YASAYAN ANTIK KENT KALEICI'NDE DUZENLENECEK.   (FOTO:ANTALYA-DHA)

MURATPASA BELEDIYESI'NIN BU YIL 4'UNCUSUNU GERCEKLESTIRECEGI ANTALYA EDEBIYAT GUNLERI, YARIN BASLIYOR. OYUNCU CANER CINDORUK'A 'EN IYI ILK OYKU KITABI' ODULUNUN DE VERILECEGI KENTIN EDEBIYATLA BULUSMASINDA PANEL VE IMZA GUNLERI, SAYISIZ HIKAYEYLE MILATTAN ONCE 4'UNCU YUZYILDAN BUGUNE YASAYAN ANTIK KENT KALEICI'NDE DUZENLENECEK.   (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Kurtların saldırdığı 20 koyun telef oldu
 
Annesini öldüren sanığa, müebbet hapis cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otobüslere taşlı saldırıya 2 gözaltı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bir firmaya ait şehirlerarası 7 otobüse taşlı ...
Elmalı MYO'da deprem tatbikatı
ANTALYA İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Akdeniz Üniversitesi ...
Kamyonetle motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde kamyonetle motosikletin çarpışması sonucu ...
 
Özel çocuklar turşu kurdu
MURATPAŞA Belediyesi'nin engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal ...
Reklam filmi için poz verdi
ESLİNE Ajans mankeni Gizem Çelik, Rusya'da yayınlanacak bir reklam çekimi ...
Gelin aksesuarları görücüye çıktı
ANTALYALI modacı Gözde Deveci'nin kişiye özel yaptığı saç aksesuarları ...
 
Antalya OSB'de altyapı çalışması
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) ihtiyacı olan içme ve kullanma ...
Antalya feci kaza: 1 ölü
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde parke taşı yüklü kamyonun kontrolden çıkıp kayalıklara ...
İşte o Antalyalı doktor işte o albüm…
Sanatçı Murat Han, 11 parçadan oluşan bir albüm çıkardı. Albümde Antalyalı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva