Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
5 Mart 2018 Pazartesi - 21:48

Antalya Migros ne olacak?..

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Minicity alanına AVM yapılacağı iddialarının doğru olmadığını belirterek, "Antalya'nın en cennet köşesi verimsiz projelerle kaderine mahkum edilmişti. Burada bir yaşam merkezi haline dönüşmesi için proje yaptık" dedi.

Antalya Migros ne olacak?..
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı, Menderes Türel başkanlığında yapıldı. Menderes Türel, salona girdiğinde ön sıralarda oturan meclis üyeleri ile tokalaştı. Türel'in bu tokalaşma esnasında ön sırada oturan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile arasındaki soğukluk dikkati çekti. İki başkan, birkaç aydır birbiri hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu. Mecliste izleyiciler arasında Antalyaspor Kulübü Başkanı Cihan Bulut da yer aldı. Mecliste bir maddenin geri çekilmesiyle 56 gündem maddesi ve ek önergeler ele alındı.

TÜNEKTEPE NEDEN İPTAL EDİLDİ?

CHP'li Recep Tokgöz, gündem dışı söz alarak iptal edilen Tünektepe ihalesini sordu. Menderes Türel, bu soruya, "Tünektepe işletme şartnamesi ve sözleşmesinde eksiklikler ortaya çıktı. Teknik olarak yapı sözleşmesinde bazı eksikler görüldü. Bu firmaya yönelik bir değerlendirme değil, şartnamedeki eksiklerden dolayı iptal edildi. İlgili firma yine ihaleye girebilir. Biz burada 4 veya 5 yıldızlı tesis olmasını önceliyorduk. Bir önceki şartnamede bunun oranı belirtilmemiş. Biz en az yüzde 51'i 4 veya 5 yıldız oranında otel ortaklığı olması gerektiğini düşünüyorduk. Ama bu oran şartnamede belirtilmemiş. Bu ayın sonunda yeniden ihaleye çıkacağız" diye cevap verdi.

MİNİCİTY ALANINA AVM YAPILACAK İDDİASI

CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol, Akdeniz Kent Parkı ve Minicity alanında alış veriş merkezi yapılacağına dair duyumları olduğunu belirterek, bu konuda bir açıklama beklediklerini söyledi. Alana yönelik plan tadilatları olduğunu belirten Çevikol, böyle bir planlama varsa itiraz ettiklerini vurguladı. AVM'ye karşı olmadıklarını aktaran Çevikol, kent merkezinde yeteri kadar AVM olduğunu kaydetti.

'BUNLAR DOĞRU DEĞİL'

Çevikol'un sorusunu yanıtlayan Menderes Türel, Minicity alanının planlamasının 2 yıl önce yapıldığını söyledi. Bu alanın atıl kalmasını istemediklerini belirten Türel, şöyle konuştu:

"Oradaki park alanı 3-4 kişinin faydalandığı bir alandı. Antalya'nın en cennet köşesi verimsiz projelerle kaderine mahkum edilmişti. Burada bir yaşam merkezi haline dönüşmesi için proje yaptık. Bu projede ekstrem spor alanları, macera parkı, kır kahvesi, tırmanma duvarları, kültür yaşam alanları, heykel park, kelebek parkı ve kuş evi var. Basketbol sahaları, açık alanlar var. Restoran, alış veriş alanı bulunuyor. Burada AVM yapılıyor dersek doğru bir tespitte bulunmamış oluruz. Ticari üniteler olunca bir AVM yapılıyor iddiaları dolaşıyor, bunlar doğru değil.

MİGROS'UN 5 YIL SÜRESİ KALDI

Plan tadilatlarında Migros'un bulunduğu alanın ortadan kalktığına dikkati çeken Türel, Migros'un 5 yıl gibi bir süresi kaldığını söyledi. Türel, "Var olan AVM kalkıyor ama sanki yeni bir AVM geliyormuş gibi algı oluşturuluyor. İhaleye çıktık. Projeyi ortaya çıkaracak adımları atıyoruz. Yeni bir cazibe ve yaşam merkezi oluşturuyoruz. Bu projeyi yanlış bilgi ile itibarsızlaştırma operasyonları yürütüyorlar. Eleştirileri kanıksadık, doğru olduğunu düşündüğümüzde adımlar atmaktan vazgeçmedik. Şimdi 3-5 kişi istifade ederken, proje bittiğinde binlerce insan alandan yararlanacaktır" diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİLERİN GÜVENLİK SORUŞTURMASI

CHP'li Reşat Oktay ise taşeron işçilerin belediyenin şirketlerine geçerken güvenlik soruşturması uygulaması geçirdiklerini söyledi. Büyükşehir'de 700 kişinin geçmişlerinde birtakım yaşanmışlıkları olduğunu ve bunun güvenlik soruşturmasında ortaya çıktığını dile getiren Oktay, "Yüz kızartıcı suçlar değilse bu maddeden dolayı mağdur oluyorlar. Toplumsal sıkıntı oluyor. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor" dedi. Başkan Menderes Türel de bu konuda yasal bir sıkıntı olduğunu söyledi. Türel, "Onların ayrıca değerlendirilmesine yönelik çözüm arayacağız. Kimseyi ötekileştirmeden bir çözüme gitmemiz lazım. Ortada bırakma niyetinde değiliz" dedi.

ASAT'IN ÖLEN İŞÇİLERİ

Başkan Menderes Türel, gündem dışı soruları yanıtlarken, Döşemealtı'nda altyapı çalışmaları sırasında toprak kayması nedeniyle göçük altında kalarak hayatını kaybeden 2 ASAT işçisine yönelik açıklama yaptı. Türel, "Suçlular varsa gereken adımlar atılacaktır. Onların aileleri bizim ailemizdir. Belki işçiler şehadet mertebesindedir. Devlet için çalışıyorlardı, inancımızda böyle bir şey var" diye konuştu.

BİR OTURUM ÜCRETİ MEHMETÇİK VAKFI'NA

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Afrin'de devam operasyon kapsamında askerlere başarı diledi. Senirli, belediye meclis üyelerine ödenen bir oturum ücretinin Mehmetçik Vakfı'na verilmesi teklifinde bulundu. Senirli'nin bu teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -



 

 
Antalya'da FETÖ sanığı 2 eski komutana müebbet istemi
 
Uğruna öldüğü 3 çocuk devlet korumasında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da FETÖ sanığı 2 eski komutana müebbet istemi
ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski Antalya ...
Fethi anlatmaya geldi eleştiri yağmuruna tuttu
ANTALYA’nın fethinin 811’inci yıldönümü nedeniyle konferans veren Prof. ...
Çöken karayoluna alternatif yol açılıyor
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde heyelan nedeniyle çöken D- 400 karayolunda ...
 
Jodi Bieber, gençlerle buluşuyor
DÜNYANIN önemli kadın basın fotoğrafçılarından Güney Afrikalı Jodi Bieber, ...
"Hepimiz öleceğiz' diyerek kendini vurdu
ANTALYA’da psikolojik sorunları bulunduğu öne sürülen H.D. (43), “Ülkede ...
Başkan Uysal'ın Afşinli konukları
AFŞİN Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği yönetimi, babasının öğretmen ...
 
FETÖ'den 25 şüpheli adliyede
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına ...
Afrin şehitleri için mevlit
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Dünya Yörük Türkmen Birliği Federasyonu tarafından ...
'Kasırga'da 98 beraat
ANTALYA kamuoyunun yakından izlediği, belediye başkanlarının da aralarında ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva