Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
30 Eylül 2022 Cuma - 10:31

Antalya Muratpaşa'da pitbull dehşeti

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin hayvan barınağına giren 3 pitbull cinsi köpek, 12 kediyi telef etti. Pitbullların birileri tarafından da içeri sokulduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Antalya Muratpaşa da pitbull dehşeti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Belediyemizin Ermenek Mahallesi’nde bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde perşembe sabaha karşı saat 02.30 sularında hepimizi derin üzüntüye boğan müessif bir olay yaşanmıştır.

Merkeze, etrafı çevreleyen çit tellerin altındaki toprağın kazılması sonucu girdiklerinden ya da birileri tarafından bu noktadan içeri kasıtlı bırakıldığından şüphelenilen 3 pitbull cinsi köpek, sokak kedilerinin tedavilerinin yapıldığı Kedi Evi’ne girmiştir. Kafeslere saldıran köpekler 12 kediyi telef etmiş, çok sayıda kafesi ve veteriner malzemesini kullanılamaz hale getirmiştir.

Yapılan inceleme ve mikroçip kontrolü neticesinde saldırgan köpeklerden 2’sinin sahipli olduğu anlaşılmıştır. Diğer köpekte ise mikroçipe rastlanmamıştır.

Emniyet Müdürlüğü, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar elim olaydan derhal haberdar edilmiştir. İlgili tüm kurum ve kuruluşlar olay yerinde incelemede bulunup mahalde tutanaklarını tutmuştur.

Yaşanan üzüntü verici olayın münferit ya da birileri tarafından köpekler içeri kasten salınarak gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda soruşturma çok yönlü başlatılmıştır.    

Belediyemiz, köpeklerin sahibi hakkında şikayetçi olmuş, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştur.

Olayda ihmali bulunduğu düşünülen özel güvenlik personelleri hakkında disiplin soruşturması başlatılmış ve görevden el çektirilmiştir. Merkezde görevli tüm personel hakkında da soruşturma açılmıştır.

Yaşanan olayda telef olan kediler, ölüm raporları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü refakatinde hazırlanarak fotoğraflanmış ve soruşturma tamamlanana dek muhafaza edilmek üzere dondurulmuştur.

Saldırgan köpekler ise merkezde müşahede altına alınmıştır.

Pitbull cinsi köpek, Hayvanları Koruma Kanunu'na göre ‘tehlikeli’ ırk sınıfındadır. Kısırlaştırılıp mikroçip takılması şart olduğu gibi her koşulda muhakkak kontrol altında bulundurulmalıdır. Sahipli olan bu köpeklerin kontrolsüzce sokakta dolaşmasına izin verilmesi suçtur. Bir köpeğin mikroçipinin bulunmaması ise Hayvan Koruma Kanunu’na göre ayrıca suçtur ve kanunda cezası tanımlıdır. Bununla birlikte, kısa bir süre önce bir mahallemizde yaşanan köpek zehirleme vakalarının ardından merkezimizde böyle bir olayın meydana gelmesi de değerlendirilmesi gereken bir husustur.

Belediyemizin bu üzücü olaya bilerek ya da bilmeyerek, isteyerek ya da istemeyerek sebep olan tüm sorumlularının ortaya çıkartılması konusunda kararlılığını ifade eder Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizde benzer bir durumun bir daha yaşanmaması için tedbirleri daha da artıracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

YARALI KURTULAN KEDİLER TEDAVİ EDİLİYOR

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne tel örgüleri aşıp giren 3 Pitbull cinsi köpeğin saldırısından sağ patisi kopup kurtulan kedi, yoğun bakım servisine alındı. İlk tedavisinin ardından kuvözde tedavisi süren kedinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Yaralı kediyle ilgilenen veteriner hekim Umut Acar, "Saldırı sonrası sağ patisi tırnaklarıyla birlikte kopmuş. Temizliği ve dezenfektasyonu yapıldı. Şimdilik sağlık durumu iyi, sıvı beslemesini gerçekleştirdik. Artık 3 patisi olacak ama yaşayacak" dedi.

ANTALYA'DA MURATPASA BELEDIYESI'NIN SOKAK HAYVANLARI GECICI BAKIMEVI VE REHABILITASYON MERKEZI'NE TEL ORGULERI ASIP GIREN 3 PITBULL CINSI KOPEGIN SALDIRISINDAN SAG PATISI KOPUP SANS ESERI KURTULAN KEDI, YOGUN BAKIM SERVISINE ALINDI. VETERINER HEKIM UMUT ACAR BILGI  VERDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

Pitbulların saldırısından kafeslerin arasına sıkışarak kurtulan bir diğer kedinin bakımını da veteriner hekim Simge Karakaya üstlendi. Kediyle ilk karşılaştığında korkusunu gözlerinden anladığını belirten Karakaya, "Gözleri kocaman açılmıştı. Korkudan titriyordu. Çok narin bir kedimiz. Kafeslerin arasına sıkıştığı için Pitbullar bu kediye ulaşamamış" diye konuştu.

ANTALYA'DA MURATPASA BELEDIYESI'NIN SOKAK HAYVANLARI GECICI BAKIMEVI VE REHABILITASYON MERKEZI'NE TEL ORGULERI ASIP GIREN 3 PITBULL CINSI KOPEGIN SALDIRISINDAN KAFESLERIN ARASINA SIKISARAK KURTULAN KEDININ BAKIMINI VETERINER HEKIM SIMGE KARAKAYA USTLENDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

Sabaha karşı bakımevine girerek 12 kediyi öldüren Pitbull cinsi 3 köpekten 2'sinin sahibi olan M.A., emniyette ifade verdi. Saldırgan Pitbullar ise bakımevinde gözlem altına alındı. Veteriner hekimlerin gözetiminde rehabilitasyon bölümünde özel bir kafese yan yana konulan Pitbulların yüzlerinde de saldırının izleri göze çarptı.

ANTALYA'DA MURATPASA BELEDIYESI'NIN ERMENEK MAHALLESI'NDE BULUNAN SOKAK HAYVANLARI GECICI BAKIMEVI VE REHABILITASYON MERKEZI'NE TEL ORGULERI ASIP GIREN PITBULL CINSI 3 KOPEK, KEDI EVI'NDEKI 12 KEDIYI TELEF ETTI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA MURATPASA BELEDIYESI'NIN ERMENEK MAHALLESI'NDE BULUNAN SOKAK HAYVANLARI GECICI BAKIMEVI VE REHABILITASYON MERKEZI'NE TEL ORGULERI ASIP GIREN PITBULL CINSI 3 KOPEK, KEDI EVI'NDEKI 12 KEDIYI TELEF ETTI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

 
AESOB Başkanı Dere, yeniden TESK yönetiminde
 
Lina'nın babası: Teselliyi küçük kızımda arayacağım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
keramettin yıldız 30 Eylül 2022 Cuma 11:34

ırkını kurutun şunların...bu kaçıncı hadise...şahıslar..çocuklar....kediler....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AESOB Başkanı Dere, yeniden TESK yönetiminde
ANTALYA Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, ...
Mir kart iptali, turistik harcamayı vurdu
RUSYA- Ukrayna savaşı nedeniyle Rusların banka kartı ödeme sistemi Mir ...
Ruslar Antalya’da emlakçı oldu; piyasayı allak bullak ettiler
Rusya’nın seferberlik ilan etmesiyle binlerce kişi Türkiye’ye akın etti. ...
 
Vali Yazıcı pamuk hasadına katıldı
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Serik'te pamuk hasadına katıldı. Vali Yazıcı, ...
Gazipaşa'da kaza: 1 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde otomobille motosikletin çarpışması sonucunda ...
'Kemer'de 5 yıldır yaya geçitlerinde kaza olmuyor'
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş ...
 
Polisten 'aranan' operasyonu: 63 gözaltı
ANTALYA'da polisin düzenlediği operasyonda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş ...
Baba-oğul ATSO yarışında omuz omuza...
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda bu cumartesi günü yeni başkan ve yönetimi ...
Vali Yazıcı, öğrencilerle birlikte yaya geçitlerini boyadı
VALİ Ersin Yazıcı, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva