Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
17 Nisan 2019 Çarşamba - 12:04

Antalya OSB'den geleceğin yol haritası

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) firmalarının geleceğe doğru bir şekilde hazırlanması için başlatılan Geleceğin Meslekleri Projesi kapsamında düzenlenen çalıştayda, sanayiciler ile akademisyenler bir araya geldi.

Antalya OSB den geleceğin yol haritası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya OSB Müdürlüğü tarafından günün ve geleceğin işgücü nitelik ihtiyacının belirlenmesi, dijital dönüşüm ve iletişim teknolojilerinde orta-uzun vadeli değişim eğilimlerinin sanayinin işgücü gereksinimlerinde ve mesleki yeterlik alanlarında yaratacağı etkileri tespit edip Bölge sanayicisini geleceğe doğru bir şekilde hazırlamak için 'Geleceğin Meslekleri Projesi' kapsamında çalıştay gerçekleştirildi.

Bölge sanayicilerinin yoğun katılım gösterdiği Geleceğin Meslekleri Projesi Yol Haritası Çalıştayına, Antalya OSB Başkan Vekili Hasanali Gönen, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Gizli ve Yiğit Budak, müteşebbis heyet üyeleri, Bölge Müdürü İlhan Metin, akademisyenler, Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR, ASELSAN temsilcileri, teknoloji danışmanları ve sanayiciler katıldı. Çalıştayda firmaların ar-ge faaliyetleri, inovasyon potansiyelleri, hizmet içi ve mesleki eğitim şekli, insan kaynağı yetkinliği, üretim yapısı ve yatırım planları, gelecekte ortaya çıkacak yeni meslekler ve yetkinlikleri ile OSB'nin, kentin ve ülkenin potansiyeli masaya yatırıldı. Ayrıca, proje kapsamında akademisyenler tarafından sanayicilere uygulanan anketin sonuçları hakkında bilgi verildi.

DOĞRU ZAMAN, DOĞRU ALAN, DOĞRU YATIRIM

Antalya OSB ve Akdeniz Üniversitesi Ekonomi Bölümü işbirliği ile yapılan araştırma kapsamında, iş veya mesleklerin geleceğini etkileyen temel faktörler tespit edilip raporlanacak. Düzenlenen çalıştay ile son etabı tamamlanan proje, 30 Nisan'da yapılacak kapanış toplantısı ile sona erecek ve elde edilen bulgulardan oluşan rapor, iş dünyası ile paylaşılacak. Araştırma sonucunda OSB sanayicilerinin doğru zamanda, doğru alana, doğru yatırımı yapmalarını sağlayacak bir yol haritası oluşturulacak.

GELECEĞE IŞIK TUTACAK BİR KAYNAK

Projenin 3 aşamadan oluştuğunu belirten Antalya OSB Başkan Vekili Hasanali Gönen, “İlk aşamada sanayicilerimize kapsamlı bir anket uygulayıp yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Anket ve görüşmeler ile firmalarımızın gen haritalarını ortaya çıkarmayı amaçladık. Firma yapılarına ayna tutan bu çalışmanın ardından sektör temsilcileri ile akademisyenleri bir araya getirip ortak sorun ve hedefler tespit edildi. Projenin son etabı olan çalıştay ise oldukça verimli geçti. Yaklaşık 4 saat süren çalıştay boyunca sanayicilerin geleceğe dair beklenti ve önerileri masaya yatırılıp katılımcılar tarafından değerlendirildi. Tüm bu süreç sonunda teknolojik değişimin iş süreçlerinde, eğitimde ve istihdam alanında ortaya çıkaracağı değişiklikleri, bu konuda atılması gereken adımları ve en önemlisi sektörlerin geleceğini tespit edip sanayicilerimize ve meslek seçimi yapacak gençlerimize ışık tutmayı amaçlıyoruz" dedi.

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI (OSB) FIRMALARININ GELECEGE DOGRU BIR SEKILDE HAZIRLANMASI ICIN BASLATILAN GELECEGIN MESLEKLERI PROJESI KAPSAMINDA DUZENLENEN CALISTAYDA, SANAYICILER ILE AKADEMISYENLER BIR ARAYA GELDI.  (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI (OSB) FIRMALARININ GELECEGE DOGRU BIR SEKILDE HAZIRLANMASI ICIN BASLATILAN GELECEGIN MESLEKLERI PROJESI KAPSAMINDA DUZENLENEN CALISTAYDA, SANAYICILER ILE AKADEMISYENLER BIR ARAYA GELDI.  (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA ORGANIZE SANAYI BOLGESI (OSB) FIRMALARININ GELECEGE DOGRU BIR SEKILDE HAZIRLANMASI ICIN BASLATILAN GELECEGIN MESLEKLERI PROJESI KAPSAMINDA DUZENLENEN CALISTAYDA, SANAYICILER ILE AKADEMISYENLER BIR ARAYA GELDI. (ILHAN METIN, HASANALI GONEN, MUSTAFA GIZLI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

Etiketler:
 
Hakkari- Van karayolu düşen dev kayalar nedeniyle kapandı
 
Sevdiği kız başkasıyla nişanlanınca intihar etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sendikadan Başsavcı İnal'a ziyaret
ANTALYA'ya çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Şehit, Gazi Yakınları ...
Antalya'da Rus besteciler konseri
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Rus bestecilerin eserlerinden oluşan ...
Yatçılardan liman için acil tadilat çağrısı
AKDENİZ Yelkenli ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Demircan, ...
 
Avlan Gölü'nde su seviyesi yükseldi
ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde, geçen yıl bir futbol sahası kadar kalan ...
Demre'de temizlik kampanyası
ANTALYA'nın Demre ilçesinde temizlik kampanyası başlatıldı. Belediye Başkanı ...
Meyve bahçelerinde çiçek şöleni
ANTALYA'da, 'Toros Dağları'nın ardı' olarak adlandırılan, Türkiye'nin ...
 
Antalya'da ahşap ev alev alev yandı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 2 katlı ahşap ev çıkan yangında küle döndü.
Hürriyet Bikan Karaca ile yollarını ayırdı
2017 yılının ocak ayında Hürriyet Akdeniz Bölge Temsilciliği’ne getirilen ...
Kadınlara arı kovanı hediye ettiler
İSTANBUL Ulus Lions Kulübü üyeleri Antalya'nın Demre ilçesinde kadınlara ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva