DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
Armağan Şenol yaşamını yitirdi
26 Eylül 2023 Salı - 14:48

Antalya TRAC'ta Başkan Karakuzu ve yönetimi güven tazeledi

DOĞAL afet olaylarında 'acil afet haberleşmesi' hizmeti veren ve kamu yararına faaliyet gösteren Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi'nin genel kurulunda güven tazelendi.

Antalya TRAC ta Başkan Karakuzu ve yönetimi güven tazeledi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sahasındaki 'Acil Afet Haberleşme İstasyonu'nda hizmet veren TRAC Antalya Şubesi'nde gerçekleşen genel kurul toplantısında divan başkanlığı ve üyeliklere Aydın Doğrular, Hüseyin Ünsal, Ramazan Balcı seçildi. Saygı duruşunun ardından da hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

AFET'İN GİZLİ KAHRAMANLARI

TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu faaliyet raporunu okurken, ülkemizde son iki yıl içinde yaşanan deprem ve orman yangınları felaketlerinde değindi. Karakuzu, doğal afet olaylarının 'gizli kahramanları' olarak bilinen amatör telsizcilerin ve acil afet haberleşme birimlerinin önemine değindi. Karakuzu, TRAC'ın hizmetlerini şöyle anlattı:

'TRAC, TAMP PLANI İÇİNDE'

" Türkiye Acil Müdahale Planı (TAMP) içerisinde yerini alan TRAC'ın telsiz operatörleri olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçen Manavgat orman yangınında 11 gün bölgede görev yaptık. Mobil telsiz istasyonlarımız üzerinden arama-kurtarma-söndürme birimlerine haberleşme desteği verdik. Sahadan gelen bilgileri de koordinasyon merkezine aktardık."

'11 İLİ VURAN DEPREMDE GÖREV ALDIK'

"11 ilde eş zamanlı yaşanan ve binlerce vatandaşımızın enkaz altında yaşamlarını yitirmesine neden olan deprem olayında da yine ilk gün bölgeye ulaştık. Bölgede hayat durmuştu. Telefon santralleri, GSM operatörlerinin baz istasyonları, telsiz sistemleri çökmüş, hiçbir şekilde haberleşme yapılamıyordu. TRAC'ın diğer şubelerinden gelen telsiz operatörleriyle birlikte 11 ile dağıldık. Mobil telsiz istasyonlarımızı devreye soktuk. Kesintisiz yurtiçi ve yurt dışı haberleşmesini sağladık. Bölgede çalışan arama-kurtarma birimlerinin koordinasyon merkezleriyle iletişimlerini sağladık. Telsiz operatörlerimiz enkazlar arasında gezinip, duydukları canlı sesi arama kurtarma birimlerine iletti, birçok kişinin sağ kurtarılmasına katkıda bulunduk. Ayrıca TRAC Antalya Şubesi olarak haberleşme kanadını oluşturduğumuz AFAD'ın gerçekleştirdiği tatbikatlarda yer aldık." 

BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİ

"Son yaşanan doğal afet olaylarında telsiz haberleşmesinin önemi daha iyi anlaşılınca Antalya bölgesindeki birçok belediye TRAC ile işbirliği protokolü hazırlıklarına başladı. Doğal afet olaylarında hayati önem taşıyan ve TRAC bünyesinde hizmet veren 'Acil Afet Haberleşme Birimi'nin Antalya halkına ve kurumlara tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi'nin Hobifest, Kepez Belediyesi'nin de Bilimfest fuarlarında da hep yer aldık."

ROLE SAYISI ARTIRILDI

TRAC Antalya Şubesi'nin Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (GAMER) Projesi'nde de görev aldığını hatırlatan Başkan Metin Karakuzu, "Antalya bölgesinde yaşanabilecek büyük doğal afet olaylarında telsiz haberleşmesinin kesintisiz sürdürülebilmesi için Antalya merkez, Kumluca, Manavgat, Alanya, Gazipaşa ilçelerinde telsiz role istasyonu sayısını da artırdık. Operatör sayımız da yeni üyelerimizin katılımıyla her geçen gün artmaya başladı" diye konuştu.  

GÖREVE DEVAM ONAYI

Faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunup oylanmasının ardından yeni yönetim ve denetim kurullarının oluşturulması için seçim yapıldı. Seçime tek liste ile girildi. Metin Karakuzu'nun başkanlığındaki önceki yönetim kadrosunda bir isim değişikliği yapıldı, telsiz operatörü üyeler aynı kadroya oy birliğiyle 'göreve devam' onayı verdi. 

AYNI YÖNETİM İŞBAŞINDA

Seçim sonucunda TRAC Antalya Şubesi'nin yönetim kurulu Metin Karakuzu (Başkan), Yusuf Demir (Başkan Yardımcısı), Mustafa Doğan Ayhan (Sekreter), Hasan Oflaz (Sayman), Osman Yüksel'den (üye) oluşurken(Üye), denetim kurulu da Selim Şanlı (Başkan), Ramazan Balcı, Murat Özturan'dan oluştu.

DOGAL AFET OLAYLARINDA 'ACIL AFET HABERLESMESI' HIZMETI VEREN VE KAMU YARARINA FAALIYET GOSTEREN TURKIYE RADYO (TELSIZ) AMATORLERI CEMIYETI (TRAC) ANTALYA SUBESI'NIN GENEL KURULUNDA GUVEN TAZELENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) 

 
Antalya'da süs havuzunda tehlikeli serinlik
 
Serhat Kunar'a Antalya'da anma gecesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da süs havuzunda tehlikeli serinlik
ANTALYA'da 30 dereceyi gören hava sıcaklığında serinlemek için vatandaşlar ...
Döşemealtı'nda asfaltsız yol kalamayacak
Antalya’nın yüz ölçümü olarak en büyük merkez ilçesi konumunda olan Döşemealtı’nda ...
Antalya Gürsu Mahallesi’nde yollar daha bakımlı
Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yol yenileme çalışmalarını hızla ...
 
Miras kalan toprak 2 yıl ekilmiyorsa kiralanacak
TARIM ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, "Anneden, babadan ...
Kepez’den Türk sporunun geleceğine dev yatırım
Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Kepez Belediyesi işbirliğiyle ilçeye son ...
Antalya'da Gökhan Aybulus ve Cameratalia Quintet konseri
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 13'üncü Phaselis Festivali'nde ...
 
Alanya Uluslararası Caz Günleri sona erdi
ALANYA Belediyesi tarafından düzenlenen 18'inci Alanya Uluslararası Caz ...
Türkiye'nin ilk mobil bisiklet eğitim aracı Antalya'da
JANDARMA Genel Komutanlığı tarafından Türkiye'de ilk defa uygulamaya alınan ...
Kraliçe adayları Antalya'da balık tuttu
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde düzenlenen güzellik yarışması için 43 ülkeden ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva