Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
5 Kasım 2014 Çarşamba - 10:13

Antalya belediyelerine 3087 işçi alınacak

ANTALYA'da Büyükşehir, Muratpaşa, Alanya ve Manavgat belediyelerinde, gelecek 30 gün içinde yapılacak ihalelerle mimar ve mühendisten temizlik işçisine, avukat ve doktordan şoföre, kalıp ustasından muhabir ve kameramana 3 bin 87 kişi taşeron olarak işe başlayacak.

Antalya belediyelerine 3087 işçi alınacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da yılsonunun yaklaşmasıyla yeni hizmet dönemi hazırlıklarına başlayan her siyasi partiden belediyeler, kamu ihale bültenlerinde 'hizmet alım' olarak yer alan fakat bilinen adıyla 'taşeron işçi' ihalelerini yayımlamaya başladı.

BÜYÜKŞEHİR İHALELERİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 26 Kasım'da yapacağı ihaleyle belediyede 2015 yılında 12 ay süreyle çalıştırılmak için 881 personel alacak. Büyükşehir'in ihtiyacı olan ilkokul mezunu olması istenen temizlik personelinden doktora, araştırmacıdan tiyatro oyuncusuna, müzisyenden biyoloğa, gıda mühendisi, çevre mühendisi, tercüman, avukat, aynı ihale kapsamında karşılanacak. Brüt asgari ücretin temel alındığı maaşlar işin ve işçinin niteliğine göre katlanarak artacak. Büyükşehir en fazla maaşı taşeron olarak çalıştıracağı avukat ve uzman personele verecek. Avukatlık stajını tamamlamış olması şartıyla işe alınacak bir avukata brüt asgari ücretin yüzde 150 fazlası ödenecek. Üniversitelerin iktisat, işletme, maliye, mühendislik, mimarlık, kamu yönetimi bölümlerinden mezun ve alanında 5 yıl deneyimli olması aranan uzman personele ise asgari ücretin yüzde 200 fazlası ödenecek. İhale şartnamesinde bu niteliklere sahip 10 personel alınacağı belirtildi. Yapılacak ihale sonrası taşeron şirkete bağlı olarak Büyükşehir için çalışmaya başlayacak 881 personele ayrıca günlük 8 TL yemek ve 4 TL yol ücreti ödenecek.

Büyükşehir Belediyesi 2 Aralık günü ise ana cadde ve bulvarlarını genel temizliği ve katı atık toplama ve taşıma hizmeti alımı için ihaleye çıkacak. Bu ihale kapsamında da çevre mühendisinden şoförüne, depocusudan temizlik işçisine 364 personel aynı kapsamda taşeron şirkete ihale edilecek.

MURATPAŞA İHALELERİ

Muratpaşa Belediyesi ise Büyükşehir Belediyesi'nin yıllık olarak yaptığı ihaleleri 3 yıl süre için yapacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde 557 personelin taşeron şirket olarak işe başlaması öngörülen hizmet alım ihalesi, 5 Aralık günü yapılacak. Taşeron personel, 56 mahallede Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yapılacak park, fidanlık üretim ve bakımı, yeşil alanların sulanması, bank yapımı ve boyanması, çim biçimi, yabani ot temizliği, temizlik, kazı, dolgu, hafriyat gibi işlerle birlikte büroda evrak takibi, yazışma, dosyalama ve arşivleme işlerini yapacak. Ziraat mühendisi, elektrik mühendisi, seramik sanatçısı, bakım onarım ustası, harita teknikeri ve düz işçi, aynı ihale kapsamında şirket üzerinden işe başlayacak. Bu kapsamda işe alınacak personel için asgari ücret üzerinden değerlendirme yapılacak. Düz işçiler ve veri giriş elemanları asgari ücretin yüzde 30'u, bilgisayar işletmeni ve operatörler asgari ücretin yüzde 65'i, seramik sanatçısı, mühendisler ve mimarlar asgari ücretin yüzde 145'i oranında fazla ücret alacak.

Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde mimar ve mühendisten sıhhi tesisatçısına kadar taşeron olarak çalıştırılacak 390 personel için ihale ise 26 Kasım günü yapılacak. Bu ihale kapsamında Muratpaşa'da işe başlayacak düz işçi asgari ücretin yüzde 35'i, mimar ve mühendisler ise yüzde 150'si fazla ücret alacak.

ALANYA 197 KİŞİ ALACAK

Alanya Belediyesi ise park ve yeşil alanların bakım ve onarım işlerini taşeron şirket üzerinden işe alacağı personelle yapacak. 9 Aralık'ta yapılacak ihale kapsamında 197 kişi taşeron olarak belediyede işe başlayacak. Alanya Belediyesi bu ihale kapsamında düz işçiden şoföre, peyzaj mimarından işitme engelli tercümanına elektrik ve ziraat teknikerinden yüksek heykeltıraşa ve resim öğretmeni işe alacak. Alanya Belediyesi taşeron şirket üzerinden düz işçiye asgari ücretin yüzde 30 fazlasını ödeyecek. 1 heykeltıraş ve 1 resim öğretmenine yüzde 180, şantiye saha sorumlusu olarak işe başlayacak bir kişiye ise asgari ücretin yüzde 200 fazlası ödenecek.

MANAVGAT 698 KİŞİ ALACAK

Manavgat Belediyesi de Muratpaşa Belediyesi'nde olduğu gibi 3 yıl süreyle temizlik, katı atık toplama, toplanan atıkların ayrıştırma deposuna nakli için 698 kişilik taşeron ihalesi yapacak. Manavgat'ta 339 adet süpürge elemanı brüt asgari ücretin yüzde 35 fazlası, 4 adet operatör, 2 adet çevre mühendisi, 2 adet tır şoförü brüt asgari ücretin yüzde 100 fazlası maaş alacak. İhale 3 Aralık günü yapılacak.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -
 

 

 
İdris Bal parti kuruluşu için dilekçe verdi
 
Sinema müzesi taşınıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Kasım 2014 Çarşamba 23:19

çalışmatan teşeron. iki üç emekçiçalışır torpilli teşeron belediyeyi yönetir. imza yetkileri bile olmayan taşeron herşeye imza atıyor.

Yorumu oyla      5      3  
ahmet temel 5 Kasım 2014 Çarşamba 18:28

Kepez belediye si park bahçelerde çalış

Yorumu oyla      3      6  
yeter ya 5 Kasım 2014 Çarşamba 13:28

memur mühendis mi yok , işçi mi yok çalışacak. doldur doldur nereye kadar sen işçini çalıştırama taşeron işçi al. gelenlerde torpilli olduğundan ne müdürü dinler, ne mühendis. insanlar iş bulsun ama belediyeler taşeron almakdan vazgeçsin böyle gitmez

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koah'a karşı vatandaşa uyarı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), 19 Kasım Dünya ...
Hırsızı girdiği evde unuttuğu cep telefonu yakalattı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde, hırsızlık amacıyla girdiği evde cep telefonunu ...
Selahattin Demirtaş'a uçakta büyük şok!
Diyarbakır-Ankara uçağında bir yolcu HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a Kobani ...
 
Mide küçülttü, 110 kilodan 65'e düştü
ANTALYA'da mide küçültme ameliyatıyla 10 ayda 110 kilodan 65 kiloya inen ...
Akbb'ye 8 yeni belediye katıldı
AKDENİZ Belediyeler Birliği (AKBB) Olağan Meclis Toplantısı'nda 8 yeni ...
Abt 'geç kalanlar' ile sezonu açtı
ANTALYA Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) 2014-2015 tiyatro sezonunu, ...
 
Kaleiçi kültürevi'nde ukrayna esintisi
UKRAYNA'nın gençler ve yaşlıların bir araya gelerek kutladığı geleneksel ...
Alanya tso meslek yüksekokulu ödülleri topladı
AKDENİZ Üniversitesi Alanya TSO Meslek Yüksekokulu, 24-26 Ekim tarihleri ...
Antalya'da organ bağışı haftası kutlanıyor
KASIM ayının ilk haftası kutlanan Organ Bağışı Haftası, Akdeniz Böbrek ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva