Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
29 Aralık 2021 Çarşamba - 13:38

Antalya'da 2021'e damga vuran olaylar

ANTALYA'da 2021 yılına, 10 günde söndürülen Büyük Manavgat yangını damga vurdu. Antalya'da, Melek İpek davası, üniversiteli Azra'nın canice katledilmesi, ikinci rahim nakli, 2021'e adını yazdıran diğer gelişmeler oldu.

Antalya da 2021 e damga vuran olaylar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da 2021'in akılda kalan olayları

BÜYÜK MANAVGAT YANGINI 10 GÜN SÜRDÜ: Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçen 28 Temmuz'da 4 ayrı yerde çıkan orman yangını, 75 bin hektar ormanlık alan ve tarım arazisi zarar verdikten sonra 10'uncu günde söndürüldü. Yangın söndürme çalışmalarına Türkiye'nin birçok yerinden gelen 8 uçak, 19 helikopter, 450 arazöz, 450 iş makinesi, 200 itfaiye aracı ve 7 bin personel katıldı. Yangında 2'si orman görevlisi olmak üzere 8 kişi hayatını kaybederken, 2 binin üzerinde ev ve iş yeri de yanarak kullanılamaz hale geldi.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE GECEN 28 TEMMUZ'DA 4 AYRI YERDE CIKAN ORMAN YANGINI, 75 BIN HEKTAR ORMANLIK ALAN VE TARIM ARAZISI ZARAR VERDIKTEN SONRA 10'UNCU GUNDE SONDURULDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KORONAVİRÜSTEN ÜZÜCÜ ÖLÜMLER: Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, koronavirüs nedeniyle yıl içinde kaybedilen isimlerden biri oldu. Ahmet Boztaş’ın 27 Mart'ta yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıktı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Ahmet Boztaş, 4 Mayıs günü yaşamını yitirdi. Koronavirüsten yaşamını yitiren bir başka isim ise Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ağabeyi Şadi Böcek. Böcek, akciğerlerine enboli atması sonucu 29 Ağustos'ta yaşamını yitirdi.

KORONAVIRUSE YAKALANAN MANAVGAT TICARET VE SANAYI ODASI (MATSO) BASKANI AHMET BOZTAS YASAMINI YITIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

MELEK İPEK 108 GÜN SONRA ÖZGÜR: Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek ile 12 yıllık eşi Melek İpek arasında, 7 Ocak gecesi yaşadıkları müstakil evde tartışma çıktı. Tartışma sonrası Ramazan İpek, eşini kelepçe takarak, çıplak halde saatlerce dövdü. Kendisini ve 2 çocuğunu öldüreceğini belirterek sabaha karşı evden ayrılan Ramazan İpek, birkaç saat sonra döndüğünde elleri kelepçeli halde av tüfeğiyle bekleyen Melek İpek tarafından vurulup öldürüldü. Olay sonrası tutuklanan Melek İpek, 3'üncü duruşmada mahkemenin 'meşru savunma' kabul etmesi dolayısıyla 108 gün sonra özgürlüğüne kavuştu.

ANTALYA'NIN DOSEMEALTI ILCESINDE ISKENCECI ESI RAMAZAN IPEKI AV TUFEGIYLE OLDUREN MELEK IPEK, 3'UNCU DURUSMADA MAHKEMENIN 'MESRU SAVUNMA' KABUL ETMESI DOLAYISIYLA 108 GUN SONRA OZGURLUGUNE KAVUSTU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ÜNİVERSİTELİ AZRA CANİCE KATLEDİLDİ: Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu, 28 Temmuz'da evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamadı. Polis, Azra'nın cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan ile görüştüğünü tespit etti. Polisin çapraz sorguya aldığı Ayhan, cinayeti itiraf etti. Ayhan, Varsak'taki ormanlık alanda, cesedini 13 parçaya ayırdığı Haytaoğlu'nu gömdüğü yeri ekiplere gösterdi. Genç kızın, kafatası ise tüm aramalara rağmen bulunamadı. Tutuklanan Mustafa Murat Ayhan hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ANTALYA'DA UNIVERSITE OGRENCISI AZRA GULENDAM HAYTAOGLU'NU OLDURUP, CESEDINI 13 PARCAYA AYIRAN MUSTAFA MURAT AYHAN HAKKINDA AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS CEZASI ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

FALEZLERE IŞIKLANDIRMA PROJESİ İPTAL: Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçen mart ayında, falezlerin ışıklandırılmasına ilişkin proje geliştirildiğini duyurdu. Belediyenin resmi sosyal medya hesaplarında da yapılan paylaşımlarla duyurulan proje, çok sayıda tepki aldı. Projenin dünyada sadece 700 birey kalan Akdeniz foku başta olmak üzere, birçok kuş türü, endemik bitki ve canlıya ev sahipliği yapan falezlerde hem görüntü kirliliğine neden olacağı, hem de buradaki doğal hayatı yok edeceğine dikkat çekildi. 'Falezler pavyona dönecek' tepkileri üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, projeyi tamamen iptal ettiklerini duyurdu.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI, GECEN MART AYINDA, FALEZLERIN ISIKLANDIRILMASINA ILISKIN PROJE 'FALEZLER PAVYONA DONECEK' TEPKILERI UZERINE IPTAL EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

BALON BALIĞI YİNE GÜNDEMDEYDİ: Kızıldeniz'den gelerek Akdeniz'e yerleşen ve hem balıkçılara hem de balık popülasyonuna zarar veren balon ve aslan balıklarının yaz sezonu başında kıyılarda görülmeye başlanması, balıkçıların zaman zaman kıyıdaki balon balığı görüntülerini çekip sosyal medya hesaplarında paylaşması, denize gireceklerde tedirginliğe neden oldu. Zehri siyanürden 1200 kat daha güçlü balon balığının, Akdeniz’deki popülasyonu arttı.

KIZILDENIZ'DEN GELEREK AKDENIZ'E YERLESEN VE HEM BALIKCILARA HEM DE BALIK POPULASYONUNA ZARAR VEREN BALON BALIGININ AKDENIZDEKI POPULASYONU ARTTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

62 YAVRU CARETTA YÜRÜME BANDI ALTINDA ÖLDÜ: Nesli tehlike altındaki caretta carettaların Akdeniz'deki en büyük yaşam alanlarından Antalya Belek'te, 27 Ağustos'ta yumurtadan çıkan 62 yavru deniz kaplumbağası, Port Nature Luxury Hotel'in kumsala koyduğu ahşap yürüme bandının altında sıkışarak öldü. Orange County Hotel'deki yürüme bandının altındaki yuvada yumurtadan çıkan 71 yavru ise son anda canlı kurtarıldı. Olayla ilgili iki otel hakkında Serik Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şube Müdürlüğü'nce 3 ayrı soruşturma başlatıldı.

BOĞAÇAYI YOSUNLA KAPLANDI: Toros Dağlarının karstik yapısından gelen suların Konyaaltı Sahili'yle birleşip Akdeniz'e döküldüğü Boğaçayı, mayıs ayında yosunla kaplandı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, yosunlaşma nedeniyle oluşan kötü koku ve görüntüye dikkat çekerek, "Marmara'da altta Akdeniz'in suyu, üstte Karadeniz'in suyu vardır. Benzer bir oluşum da burada meydana geliyor. Dolayısıyla alttaki tuzlu su, tatlı suda yetişen yosunlarla buluştuğunda çürüme başlıyor" dedi. Çürüyen yosunların hem kötü görüntü hem de kötü kokuya neden olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökoğlu, bu alanın sık sık temizlenmesi ve su sirkülasyonunun sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.

ALTIN PORTAKAL'DA ÖDÜL GERGİNLİĞİ: Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 58'inci Antalya Altın Portakal Film Festivali, 9 Ekim günü yapılan ödül töreniyle sona erdi. Bir hafta süren festivalin kapanış galasına birbirinden ünlü sanatçılar katıldı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 'Zuhal' filmindeki rolüyle 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü alan Nihal Yalçın, konuşması sırasında ödülünü veren oyuncu Tamer Karadağlı'ya, "Kim verdi ödülü? Sus mu dediniz? Artık sus mu diyorsunuz?" dedi. “Ödülünüzle birlikte konuşun diye" cevap veren Karadağlı'nın sahnede yaptığı mimikler sosyal medyanın gündemine oturdu.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NDE İKİNCİ RAHİM NAKLİ: Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 27 Temmuz'da, kadavradan ikinci rahim nakli gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve AÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki 40 kişilik ekip tarafından, 8,5 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakledilen Havva Erdem, 90 günün sonunda taburcu edildi.

ISPARTA/ KORONAVİRÜS, MOR RENKLİ KÖYDE GÖRÜLMEDİ: 'Mor renkli köy' olarak bilinen Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı 261 nüfuslu Kuyucak köyü sakinlerinde koronavirüs vakasına rastlanmadı. Yaz aylarında mor bahçeleri görmek ve fotoğraf çektirmek için binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği Kuyucak'ta yerleşik nüfustaki hiç kimsede koronavirüs vakası görülmediği açıklandı. Köyde şu ana kadar izolasyon veya karantina da uygulanmadı. Koronavirüsle mücadelede tüm tedbirlerin alındığı köyde sakin bir hayat geçiyor. Muhtarlık ise tüm bunlara rağmen tedbirleri elden bırakmıyor. Köy camiinde sürekli koronavirüs tedbirleri kapsamında anons yapılıyor.

AFYONKARAHİSAR/ AYAZİNİ TURİZME AÇILDI: Afyonkarahisar’da 'Frigya'nın Kalbi' olarak nitelendirilen Ayazini Köyü, 3 bin yıllık tarihe ve kültüre ev sahipliği yapıyor. Turistler, Afyonkarahisar'ın tarihi Frigya bölgesine hayran kaldı. Frigya'da Ayazini köyünü gezen turistler, daha sonra Göynüş Vadisi ve Emre Gölü etrafındaki tarihi kaya yerleşimleri, oyma kaya mezarlar ve peribacalarının bulunduğu mekanları dolaşıyor. Ayazini Köyü’nün yanı sıra Frig Vadisi’nde Emre Gölü de turizme kazandırıldı. Ayrıca Frigya Bölgesi’ne bağlı Emre Gölü’nde sıcak hava balonlarıyla 4 bin kişi taşındı.

BURDUR/ NASA'DAN SALDA GÖLÜ PAYLAŞIMI: ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), şubat ayında Mars'taki Jezero Krateri'nde yaşam izini arayacak uzay aracı Perseverance'ı göndermeye hazırlanırken, benzer bir mineral oluşumu ve jeolojik yapıya sahip olan Burdur'daki Salda Gölü'ndeki araştırma sonuçlarını paylaştı. 'Mars'a geri sayım başladı' başlığıyla yayımlanan duyuruda, "Salda Gölü sayesinde ne bekleyeceğimize dair bazı fikirlerimiz var" denildi.

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE GECEN 28 TEMMUZ'DA 4 AYRI YERDE CIKAN ORMAN YANGINI, 75 BIN HEKTAR ORMANLIK ALAN VE TARIM ARAZISI ZARAR VERDIKTEN SONRA 10'UNCU GUNDE SONDURULDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE GECEN 28 TEMMUZ'DA 4 AYRI YERDE CIKAN ORMAN YANGINI, 75 BIN HEKTAR ORMANLIK ALAN VE TARIM ARAZISI ZARAR VERDIKTEN SONRA 10'UNCU GUNDE SONDURULDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE GECEN 28 TEMMUZ'DA 4 AYRI YERDE CIKAN ORMAN YANGINI, 75 BIN HEKTAR ORMANLIK ALAN VE TARIM ARAZISI ZARAR VERDIKTEN SONRA 10'UNCU GUNDE SONDURULDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN DOSEMEALTI ILCESINDE ISKENCECI ESI RAMAZAN IPEKI AV TUFEGIYLE OLDUREN MELEK IPEK, 3'UNCU DURUSMADA MAHKEMENIN 'MESRU SAVUNMA' KABUL ETMESI DOLAYISIYLA 108 GUN SONRA OZGURLUGUNE KAVUSTU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN DOSEMEALTI ILCESINDE ISKENCECI ESI RAMAZAN IPEKI AV TUFEGIYLE OLDUREN MELEK IPEK, 3'UNCU DURUSMADA MAHKEMENIN 'MESRU SAVUNMA' KABUL ETMESI DOLAYISIYLA 108 GUN SONRA OZGURLUGUNE KAVUSTU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA UNIVERSITE OGRENCISI AZRA GULENDAM HAYTAOGLU'NU OLDURUP, CESEDINI 13 PARCAYA AYIRAN MUSTAFA MURAT AYHAN HAKKINDA AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS CEZASI ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA UNIVERSITE OGRENCISI AZRA GULENDAM HAYTAOGLU'NU OLDURUP, CESEDINI 13 PARCAYA AYIRAN MUSTAFA MURAT AYHAN HAKKINDA AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS CEZASI ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KORONAVIRUSE YAKALANAN BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK'IN (SOLDA) AGABEYI SADI BOCEK (SAGDA) HAYATINI KAYBETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KIZILDENIZ'DEN GELEREK AKDENIZ'E YERLESEN VE HEM BALIKCILARA HEM DE BALIK POPULASYONUNA ZARAR VEREN BALON BALIGININ AKDENIZDEKI POPULASYONU ARTTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI, GECEN MART AYINDA, FALEZLERIN ISIKLANDIRILMASINA ILISKIN PROJE 'FALEZLER PAVYONA DONECEK' TEPKILERI UZERINE IPTAL EDILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Edebiyat öğretmeni kansere yenik düştü
 
Manavgat'ta 'Huzurlu Sokaklar' uygulaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaş'ta tanışıp, otostopla Türkiye'yi geziyorlar
BELÇİKALI öğretmen Armand Van Astwegen (32) ile Günay Afrikalı bilgisayar ...
Antalya'da gök yarılacak kabus olup yağacak
Antalya Meteroloji Bölge Müdürlüğü, Antalya merkez, Kemer, Kumluca ve ...
Antalya'da huzurlu yılbaşı
YENİ yılı karşılamaya saatler kala turizm kenti Antalya'da gerekli tüm ...
 
Başkan Deligöz: 3 noktada transfer yapmak istiyoruz
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Serik Belediyespor'un Başkanı ...
ANTİAD'tan yılbaşı kokteyli
ANTALYA İş İnsanları Derneği (ANTİAD) üyeleri, yılbaşı kokteylinde DJ performansıyla eğlendi.
Ortak dilek sağlık
MURATPAŞA Belediyesi'nin kıdemli kent sakinleri, Çiftekuyular Yaşlı Evi'nde ...
 
Kore gazisi Süleyman Özbilgin vefat etti
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde yaşayan Kore gazisi Süleyman Özbilgin (92) hayatını kaybetti
Pitbull saldırısı sonrası doku nakli yapılan Asiye, servise alındı
GAZİANTEP’te pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan, sevk ...
Konyaaltı'ndan yeni yıl konseri
KONYAALTI Belediyesi, Oda Orkestrası ve solist Cengiz Ateş'in sahne aldığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva