Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
21 Eylül 2023 Perşembe - 16:11

Antalya'da Böcek'ten Uysal'a ‘örtülü yasak’

ANTALYA’da, bu yıl 8’incisi düzenlenecek Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali için Muratpaşa Belediyesi’nin, tarihi kent merkezindeki sokak ve meydanların tahsis talebi, CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedildi.

Antalya da Böcek ten Uysal a ‘örtülü yasak’
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP’li Muratpaşa Belediyesi’ne ‘örtülü yasak’ için gerekçe Cumhuriyetin 100’üncü yıl kutlamaları gösterildi.  

Muratpaşa Belediyesi, 18 Temmuz’da Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği yazıda, her yıl olduğu gibi 8’inci festival için de Büyükşehir Belediyesi yetki alanındaki yerlerin 26-29 Ekim tarihleri arasında tahsisini talep etti. Yazıda, festival süresince gerçekleşecek sanat çalışmaları, konserler, dinletiler ve söyleşiler için Kaleiçi’nde aralarında miradorların, yolların ve meydanların bulunduğu noktalar yer aldı. Muratpaşa Belediyesi ilgili yazıda hiçbir yapı ve ağaca zarar vermeyeceğini taahhüt etti.    

Ancak yazıya iki ay boyunca cevap gelmedi. Belediye, 12 Eylül’de festivale ilişkin planlamanın aksamadan devamı için konunun önem arz ettiğini belirten bir yazı daha yazdı. Bu kez cevap geldi. Ancak Büyükşehir, 3 miradoru bulunan, Attalos heykeli, Tek Kapalı Han, Eski Balık Pazarı gibi bir çok meydanı bulunan Kaleiçi’nde, festivale yer bulamadı ve bu alanlarda Cumhuriyetin 100’üncü yıl kutlama etkinlikleri yapacağını belirterek alanların tahsis edilmeyeceğini bildirdi.   

ALTIN PORTAKAL İÇİN TARİH ERTELENMİŞTİ 

Muratpaşa Belediyesi, temmuz ayında, 8’inci festivalin tarihi 12-15 Ekim olarak ilan etmişti. Ancak, bu yıl 60’ıncısı gerçekleştirilecek Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin tarihinin 7-14 Ekim olarak açıklanmasıyla Muratpaşa, festival tarihinde değişikliğe gitti. Muratpaşa, festival tarihini, konuk yabancı şehir heyetlerinin de katılacağı Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yıl kutlamalarını da içine alacak şekilde 26-29 Ekim olarak ilan etti.  

YEREL SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN 

Muratpaşa Belediyesi, geçmiş festivallerin 4’ünü AK Partili, 3’ünü de CHP’li büyükşehir belediye başkanları döneminde gerçekleştirdi. Bu yıla kadar Muratpaşa Belediyesi’nin yer tahsis talepleri, büyükşehir belediyelerince aynen kabul edildi. Ancak, mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi CHP’li büyükşehir yönteminin yine CHP’li belediyenin festivaline ilişkin tahsis talebini reddetmesi dikkat çekti.  

ŞİMDİ NE OLACAK? 

Muratpaşa Belediyesi, 27 ülkeden 44 şehri misafir edeceği festivali Kaleiçi’nde kendi yetki ve sorumluluk alanındaki yerlerde yapacak. Bu yerlerin başında Kaleiçi’nin simge yapılarından Hadrianus Kapısı’nın hemen yanı başında bulunan park alanı yer alıyor. Muratpaşa Belediyesi, ayrıca Antalya’nın Kaleiçi dışındaki ilk yerleşim yeri olan Haşim İşcan ve Sinan mahallelerine festivali genişletecek.  

KALEİÇİ’NDE 12 AY TURİZM 

Yaklaşık 10 yıl önce, özellikle kış aylarında boş kalan, akşam saatlerinde güvensiz ortama dönüşen Kaleiçi, bugün Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ısrarlı çabalarıyla 12 ay turizmin devam ettiği bir destinasyon haline geldi. Zengin kültürel geçmişi, geleneksel mimarisi, dar sokaklarıyla ziyaretçilerinin keşfetme ve merak duygularını harekete geçiren Kaleiçi’nin hikayesini dünyayla paylaşmak ve yeni bir turizm hareketliliği oluşturmak için 8 yıl önce festivalle büyük bir adım atıldı. Bu süre içinde Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali ise antik kentin sokaklarında, meydanlarında düzenlenen söyleşileri, sanat çalışmaları, konserleri ve atölyeleriyle Türkiye’nin en renkli festivallerinden biri oldu.

 
Antalya'da Likya Yolu Ultra Maratonu
 
Kayıp dalgıcın cansız bedeni bulundu
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 7 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AYIP !!! YAKIŞMADI 22 Eylül 2023 Cuma 22:56

Muratpaşa ÇÖP içinde. Sokalarda pislikten geçilmiyor. 2068 sokak ile 2061 sokakların keşiştiği noktada bulunan Yavru Tema Vakfı Parkı önüne 5 ÇÖP KONTEYNERİ konuldu. Burası ÇÖP TOPLAMA merkezi haline getirildi. Kokudan geçilmiyor. ÇÖP KONTEYNERLERİ sokak içine dağıtılmalıdır. Temizlik İşleri ile kim ilgileniyorsa işini bilmiyor ve yapmıyor. C H P ' ye OY YOK !!!!!

Yorumu oyla      0      0  
BÜNYAMİN 22 Eylül 2023 Cuma 13:16

CHP BELEDİYELERİN İŞİ YOK ZATEN YOLLAR REZİL HİZMET YOK AMA FESTİVAL ŞENLİK PARA DOLU YAZIK HER HAFTA MİLYONLARCA BOŞA GİDEN PARALAR AMA ARABA SÜRÜCEK YOLUMUZ YOK SOKAKLAR ÇÖPLÜK İÇİNDE .

Yorumu oyla      0      0  
Kerman Kahraman 22 Eylül 2023 Cuma 12:15

Ne yazık ki CHP'liler Başkan Böcek'e mahkum. O aday olacak ve yine mecburen ona oy verecekler. Partililer de biliyor, CHP'lilerin istemese de kendine oy vereceklerini. O yüzden umurlarında değil. Siyaset adına yazık ve gelecek adına üzücü. Nasıl Türkiye, Tayyip ile yaşanmıyorsa Antalya'da, Başkan Böcek seçilmesi halinde (Ki seçilecektir) öyle yaşanmaz hale gelecek.

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 22 Eylül 2023 Cuma 07:35

İki CHP Belediyesinin düştüğü hale bakın.Peki neden,çünkü ikisi de koltuk peşinde.Böcek Büyükşehir Başkanı olarak yine aday olmak istiyor,Uysal ise geçen dönem olduğu gibi yine Büyükşehir'i istiyor.Şimdi burada kamu adına bir şey var mı.Bu parti'nin neden iktidar olamadığına çok güzel bir örnek.Sürekli birbirleri ile iç kavgalar,siyasi anlamda fitnelik,fesatlık,her türlü dümen,dedikodu hat safha da,yazık oluyor yazık.

Yorumu oyla      0      0  
taş 22 Eylül 2023 Cuma 04:36

Yerel Seçim savaşı başlamış desenize.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da Likya Yolu Ultra Maratonu
KEMER Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü destekleriyle bu yıl 12'ncisi ...
Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi
TÜRK Halk Müziği sanatçısı Nurgül Şahballı, 'Türkü Harmanı' adını verdiği ...
Antalya'da 130 milyon fidan toprakla buluştu
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde örtü altında yeni sezon için 45 bin dekar ...
 
Dr. Selışık: Darı, pirinç pilavının yerini alabilir
ANTALYA'daki darı çalıştayında konuşan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım ...
Antalya'da 'Yöreler Renkler Festivali' 72 kültürü buluşturuyor
ANTALYA Muratpaşa Belediyesi'nin 25 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği ...
Antalya'da tarımsal girdi maliyetleri temmuzda sert yükseldi
ANTALYA Ticaret Borsası ve Antalya Tarım Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Kepez Araba Müzesi'ne festivalli açılış
KEPEZ Belediyesi'nin eski Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası'nın ...
Antalya'da jandarmadan kaçak sigara baskını
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Manavgat ve Kepez ...
Antalya'da kaçak avcılara ceza yağdı
ANTALYA'da göç dönemi olan bıldırcın sesi çıkaran cihazlar kullanarak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva