Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
MAG’lar şimdi her yere ulaşacak
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
1 Şubat 2021 Pazartesi - 12:25

Antalya'da CHP'li başkanı nasıl öldürdüğünü anlattı

ANTALYA'da CHP Döşemealtı eski İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan eski Özel Harekat Polisi Hakan Balcı (50) hakkında hazırlanan iddianamede, cinayetin nasıl işlendiği anlatıldı.

Antalya da CHP li başkanı nasıl öldürdüğünü anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İddianamede, Yalçın'ın önce darbedilerek araca alındığı, ormanlık alanda silahla vurulduğu, boğularak öldürüldükten sonra cesedin yanması için ormanın ateşe verildiği kaydedildi.

Olay, geçen yıl 28 Eylül tarihinde Döşemealtı ilçesinde meydana geldi. Eski arkadaş oldukları belirtilen Hasan Haluk Yalçın ile Hakan Balcı, bir mekanda karşılaştı. Tartışan ikili, otomobille ormanlık alana gitti. Hakan Balcı, burada Hasan Haluk Yalçın'ı tabancayla yaralayıp, boğarak öldürdü. Balcı, sonrasında cesedini yakmak için ormanı ateşe verip, bölgeden ayrıldı.

Çevredekilerin yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale edip söndüren ekipler, vücudunda kısmen yanıklar oluşan CHP Döşemealtı eski İlçe Başkanı Hasan Haluk Yalçın'ın cansız bedeniyle karşılaştı. Yalçın'ın cenazesi, polis ve savcının incelemesinin ardından, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

ANTALYA'DA CHP DOSEMEALTI ESKI ILCE BASKANI HASAN HALUK YALCIN'I OLDURDUGU IDDIASIYLA TUTUKLANAN ESKI OZEL HAREKAT POLISI HAKAN BALCI (ORTADA) HAKKINDA HAZIRLANAN IDDIANAMEDE, CINAYETIN NASIL ISLENDIGI ANLATILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Soruşturma başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Döşemealtı Sanayisi'nde büfe işleten emekli Özel Harekat Polisi Hakan Balcı'yı evinde gözaltına aldı. Hakan Balcı, ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İDDİANAMEDE ÇARPICI DETAYLAR

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Antalya Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker imzasını taşıyan iddianamenin hukuki nitelendirme ve değerlendirme kısmında, şüpheli ve maktulün olay tarihinde bir eğlence merkezinde karşılaştıklarına dikkat çekilerek, şöyle denildi:

“Şüpheli maktulü darbedip, iteleyerek zorla aracına bindirerek ormanlık alana götürmüştür. Burada maktulü darbetmeye başladığı ve ardından tabanca ile maktule bir kez ateş etmiştir. Ancak kurşun öldürücü mahiyette değildir. Şüphelinin Özel Harekat Polisi olması, yakın dövüş sanatını bilen birisi olması sebebiyle maktulü darbederken boyun bölgesine bası uygulamak sureti ile boğmuştur. Bilahare olay yerine tekrar giderek cesedi ortadan kaldırmak için ormanlık alanı ateşe vermiştir. Tüm dosya kapsamında şüphelinin hem 'kasten öldürme', hem de 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan sorumlu tutulması gerektiği kanaat ve sonucuna varılmıştır."

'BAK BEN SENİ VURURUM'

İkili arasında alacak-verecek anlaşmazlığı bulunduğu öne sürülen iddianamede, Hakan Balcı'nın ifadeleri şu şekilde yer aldı:

“Olay günü maktulün koluna girerek 'Gel artık kaçamazsın, aramızdaki şu meseleyi halledelim' dedim ve tartışmaya başladık. Maktul kimseye borcu olmadığını söyleyerek, küfürlü konuştu. Kendisine kafa attım ve sonrasında 'Gel ileride konuşalım. Bu iş böyle olmayacak. Bu konuyu bu gece halledeceğim' diyerek aracıma bindim. Maktul de kendi rızası ile arabama bindi. Çığlık Mahallesi Kuruçay mevkiine geldiğimizde araçtan inerek maktulden 35 bin TL senet borcunu ve 50 bin TL maliye borcunu ödemesini istedim. Ama maktul borcu olmadığını söyleyerek yine küfretti. Sonrasında tabancayı çıkartarak, 'Bak ben seni vururum' dedim. Maktul bana vurmak istedi ve birlikte 5-10 metrelik çukura yuvarladık. Silah ateş aldı ve maktul sağ kolundan yaralandı. Maktule birkaç kez yumruk attım. Sonrasında 'Bu sana ders olsun. Buradan mekana kadar yürüyerek gel' dedikten sonra aracıma bindim ve mekana geri döndüm."

Ömür boyu hapsi istenen Balcı'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)-

Etiketler:
 
İzmir Sahibinden Satılık Daire
 
Başkan Topaloğlu vatandaşlarla birebir ilgilendi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 1 Şubat 2021 Pazartesi 19:14

Alkolünde bir ölçüsü var,bir insan onun kölesi olursa bu tür olaylar kaçınılmaz olur.Başkanı 15 yıldır tanırdım bir gün bile küfürlü konuştuğunu duymadım,çok iyi niyetli birisi idi,sadece arkadaş kurbanı oldu.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Acil servise gitmek, markete gitmekten daha güvenli'
ACİL Tıp Uzmanı Dr. Mustafa Murat Özgenç, koronavirüs salgını döneminde ...
İç turizmde yeni rota Kemer
KEMER Belediyesi, ilçede 12 ay aktivite odaklı tanıtım çalışmalarına başladı. ...
2020'de Avrupa'da coğrafi işaret başarısı
TÜRKİYE'nin Avrupa Birliği düzeyinde coğrafi işaret tescili açısından ...
 
Kurtlar iki sürüye saldırdı; 5 keçiyi parçalayıp, 8'ini götürdü
ANTALYA'nın Demre ilçesinde kurtlar, iki küçükbaş hayvan sürüsüne saldırıp ...
Kapıya bırakılan yemekler alınmayınca polis harekete geçti
ANTALYA'da yalnız yaşayan Faik Seler (71), kapısına bırakılan yemeği iki ...
Heyelanda yolu kapatan dev kaya, 15 saatlik çalışmayla kırıldı
ANTALYA-Mersin karayolunda meydana gelen heyelanın ardından dev kaya kütlesinin ...
 
Antalya OSB'de spor zamanı
ANTALYA OSB'ye uluslararası standartlarda kapalı spor salonu, tırmanma ...
TYSD'den yumurta yardımı
TÜRKİYE Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Antalya Şubesi'nce ihtiyaç sahiplerine ...
Kemer'de yeni turizm trendi; enduro motosiklet eğitimi
TÜRK turizminin başkenti Antalya'nın Kemer ilçesi artık deniz, kum, güneş ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva