AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
17 Ekim 2023 Salı - 10:40

Antalya'da avukat, 'sanık' olarak yargılanacak

ANTALYA'da kiraladığı apartmanı ruhsatsız apart olarak işlettiği gerekçesiyle tahliye ettiği M.A.'nın iki kez saldırısına uğrayan avukat Mesut Oğuz, savcılığa şikayetçi oldu.

Antalya da avukat,  sanık  olarak yargılanacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

​Avukat Mesut Oğuz, bir müvekkilinin Muratpaşa ilçesi Bayındır Mahallesi Pınar Caddesi'nde kiraladığı apartmanı ruhsatsız apart olarak işlettiğini tespit ettiği M.A.'yı, geçen yıl 1 Haziran'da tahliye etti. Tadilat sonrası binadaki daireler, ailelere kiraya verildi. 26 Eylül günü polisi arayan kişi, binanın avukat Mesut Oğuz tarafından apart olarak işletildiği ve ruhsatının olmadığı ihbarında bulundu. Binaya gelen polis ekiplerinin haber vermesiyle adrese gelen Mesut Oğuz, apartmandaki dairelerde ailelerin oturduğunu söyledi. İhbarın asılsız olduğunun anlaşılması üzerine binadan çıkmaya hazırlanan Oğuz, daha önce tahliye ettiği M.A. ile karşılaştı. İkili arasında yaşanan tartışma kısa sürede büyüdü. M.A., yanında getirdiği ve bez arasında sakladığı bıçakla Mesut Oğuz'a saldırdı. Oğuz, olayı küçük sıyrıklarla atlatırken, M.A. elinden yaralandı. Yaşanan arbede güvenlik kameralarına yansıdı. Oğuz'un şikayeti üzerine gözaltına alınan M.A., çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrolle serbest bırakıldı. M.A., 25 Nisan'da Mesut Oğuz'a ikinci kez saldırdı. Oğuz ofise geldiğinde karşıdaki parktan çıkıp gelen M.A., kendisine kafa atıp kaçtı. Olay sonrası Oğuz, M.A.'dan yine şikayetçi oldu.

ŞİKAYETÇİYDİ, SANIK OLDU

Şikayet üzerine savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma aşamasında M.A.'nın ve görgü tanıklarının ifadesine de başvuran savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Avukat Mesut Oğuz 'sanık', M.A. ise 'şikayetçi' olarak yer aldı. İddianamede, Avukat Mesut Oğuz'un, 'tehdit' ve 'basit yaralama' suçlarından yargılanması talep edildi. İddianame, Antalya 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Mesut Oğuz, ilk saldırı sonrasında sık sık ofisine gelen M.A.'nın kendisini sürekli tehdit ettiğini, olayla ilgili takipsizlik kararı verildiğini anlattı. İkinci saldırının olduğu gün ofisinin karşısında bankta M.A.'nın oturup kendisini beklediğini anlatan Mesut Oğuz, “Beni görür görmez bana kafa attı. Bıçağı sokmuş olsa belki hayatta olmayacaktım. Bu saldırılar sonrası şikayetçi olup yasal yollarla hakkımı aradım. Alt kattaki marketin sahibi görgü tanığı olduğu için karşı tarafa kesinlikle hakaret etmediğimi, tehdit etmediğimi ve bana bıçakla saldırdığını söylemesine rağmen sanki olayda mağdur karşı tarafmışçasına hiçbir tanığı olmayan, aslında sanık olması gereken ve bana defalarca saldıran madde bağımlısı olduğunu söylediğim ama hiçbir şekilde madde bağımlısı olup olmadığı araştırılmayan bu şahsın sahte iddialarına itibar eden savcı, şahısla ilgili ben onu yaralamışım veya tehdit etmişçesine karşı tarafı müşteki beni ise sanık yapmıştır" dedi.

'SANIK OLARAK YARGILANIYORSAM YAZIKLAR OLSUN'

Defalarca tehdit aldığı ve darbedildiğini belirterek şikayetçi olmasına rağmen sanık olarak kendisine dava açılmasına tepki gösteren Mesut Oğuz, “Bunu yapan bir insanda vicdan olduğunu zannetmiyorum. Hala şahıs dışarıda ve tehlikeli bir şekilde elini kolunu sallayarak gezmektedir. Beni, çocuğumu ve ailemi tehdit eden, son derece tehlikeli biri. Daha önceden adam yaralamak gibi pek çok dosyası bulunan bir insan. Sokakta elini kolunu sallayıp geziyor. Bıçakla saldıran bir saldırgana karşı orantılı bir şekilde kendimi koruduğum halde sanık olarak yargılanıyorsam, dosyaya bakan herkese yazıklar olsun" diye konuştu.

'YARIN VATANDAŞI SAVUNACAK AVUKAT BULAMAYACAKSINIZ'

Mesut Oğuz, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Burada benim sanık olmam kadar abes bir durum yok. Karşı taraf savcı çağırdıktan sonra sahte darp raporu almış. Olayla ilgili görüntüler mevcut. Şahsın yüzüne ya da herhangi bir yerine vurmamışım. Kendimi korumuşum. Çelme atmışım. Bana öncesinde bıçakla saldırmış, cebinde bıçağı olan bu adamı nasıl durdurayım. 16 yıldır avukatlık mesleğini layığıyla icra eden bir insanım. Artık adalet içindeki karanlık ellerin çekilmesini istiyorum. Avukatlarla uğraşılmamasını istiyorum, çünkü yarın vatandaşı savunan bir avukat bulamayacaksınız." 

Avukat Mesut Oğuz'un yargılanmasına, önümüzdeki günlerde Antalya 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

ANTALYA'DA KIRALADIGI APARTMANI RUHSATSIZ APART OLARAK ISLETTIGI GEREKCESIYLE TAHLIYE ETTIGI M.A.'NIN (SAGDA) IKI KEZ SALDIRISINA UGRAYAN AVUKAT MESUT OGUZ, SAVCILIGA SIKAYETCI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KIRALADIGI APARTMANI RUHSATSIZ APART OLARAK ISLETTIGI GEREKCESIYLE TAHLIYE ETTIGI M.A.'NIN (SAGDA BEYAZLI) IKI KEZ SALDIRISINA UGRAYAN AVUKAT MESUT OGUZ, SAVCILIGA SIKAYETCI OLDU. SORUSTURMA ASAMASININ ARDINDAN HAZIRLANAN IDDIANAMEDE, AVUKAT OGUZ 'SANIK', SIKAYETCI OLDUGU M.A. ISE 'SIKAYETCI' OLARAK BELIRTILDI. AVUKAT OGUZ, BURADA BENIM SANIK OLMAM KADAR ABES BIR DURUM YOK. TIYATRO GIBI BIR YARGILAMA SURECI" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA KIRALADIGI APARTMANI RUHSATSIZ APART OLARAK ISLETTIGI GEREKCESIYLE TAHLIYE ETTIGI M.A.'NIN (SAGDA BEYAZLI) IKI KEZ SALDIRISINA UGRAYAN AVUKAT MESUT OGUZ, SAVCILIGA SIKAYETCI OLDU. SORUSTURMA ASAMASININ ARDINDAN HAZIRLANAN IDDIANAMEDE, AVUKAT OGUZ 'SANIK', SIKAYETCI OLDUGU M.A. ISE 'SIKAYETCI' OLARAK BELIRTILDI. AVUKAT OGUZ, BURADA BENIM SANIK OLMAM KADAR ABES BIR DURUM YOK. TIYATRO GIBI BIR YARGILAMA SURECI" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
DEAŞ'a para transferi sağlayan 17 şüpheli yakalandı
 
Antalya'da kazada yaralanan eşinin arkasından gözyaşı döktü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konyaaltı'nda matını alan spora geldi
Konyaaltı Belediyesi tarafından ‘Matını da Al Gel’ etkinliği Gürsu Mahallesi'nde ...
ASAT, Antalya'yı yağmura hazırlıyor
Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, Antalya’yı yağmurlara ...
Antalya'da engel tanımayan aşkın madalyası
ANTALYA'da yaşayan para dans milli takım sporcuları Abdulkadir ve Nezihe ...
 
Antalya'da SMA'lı Yusuf Yiğit'in kampanyasının yüzde 1'i tamamlandı
ANTALYA'da yaşayan Bakırdağ çiftinin 1 yaşındaki oğlu Yusuf Yiğit'e, 10 ...
Antalya uçağına yıldırım isabet etti
Alman Condor’un Hamburg-Antalya seferini yapan uçağı Münih Havalimanı’na indi.
Kepez’den 2024’e yatırımcı bütçe
Kepez Belediyesi’nin, 2024 bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Belediyenin ...
 
Antalya'da 'Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılına Yürüyoruz' etkinliği
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Antalya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ...
Antalya Side Antik Kenti'ne eczane
ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki Side Antik Kenti'nde eczane törenle açıldı.
Antalya'da 12 tonluk kaçak kahve operasyonu
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aksu ilçesinde bir depoya düzenlediği ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva