Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
27 Şubat 2024 Salı - 12:17

Antalya'da bahara sanat dolu giriş

MART ayında zengin bir program ile sezona devam eden Antalya Devlet Opera ve Balesi, opera, bale, müzikal, çocuk oyunu, konser ve eğitim etkinlikleri olmak üzere toplam 16 temsil ile izleyici karşısına çıkacak.

Antalya da bahara sanat dolu giriş
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Donizetti'nin en sık icra edilen eserlerinden biri olan 'Aşk İksiri' operasını 2 Mart Cumartesi saat 20.00 ve 12 Mart Salı saat 20.30'da Antalyalı sanatseverler ile son kez buluşturacak. Haldun Özörten'in sahneye koyduğu eserde Antalya DOB orkestrasını şef Lorenzo Castriota yönetirken, Antalya DOB korosu şef Mahir Seyrek tarafından çalıştırıldı. Oldukça eğlendiren güldürü ögelerini içinde barındıran ve dokunaklı bir aşk hikâyesi olan eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, ışık tasarımı Mustafa Eski tarafından hazırlandı.

'KANLI NİGÂR' SON KEZ

Antalya Devlet Opera ve Balesi, sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en önemli eserlerinden 'Kanlı Nigâr' müzikalini Cem İdiz'in besteleri ile 5 Mart Salı saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde son kez sahneleyecek. Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan ve metinleri Özlem Belkıs'a ait olan eser, Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu. Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetirken, Antalya DOB korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı.

MART AYININ BALE ESERİ 'GISELLE'

Antalya Devlet Opera ve Balesi, şubat ayında prömiyerini gerçekleştirdiği ve kapalı gişe sahnelenen 'Giselle' balesini bu sezon son kez 7 Mart Perşembe ve 9 Mart Cumartesi saat 20.00'de sahneleyecek. Konusunu Alman şair Henrich Heine'nin 'Almanya Üzerine' adlı kitabında anlattığı Wililer Efsanesi'nden alan Giselle balesi, Fransız besteci Adolphe Adam'ın müzikleri üzerine Jean Coralli ve Jules Perrot'un koreografisi ile sahneye koyuldu. Aşk, hüsran, ölüm, vicdan azabı, kavuşamama ve yeniden birleşme düşü ekseninde geçen eserde orkestrayı Pavel Petrenko yönetecek.

MİNİK SANATSEVERLER İÇİN 'ŞEKERONYA'

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 14 Mart Perşembe saat 11.00'de 'Şekeronya' çocuk oyununu bu sezon son kez sahneleyecek. Zeynep Ergüven'in yazdığı ve müzikleri Murat Cem Orhan'a ait olan eseri Fatih Şanal sahneye koydu. Ülkesinden kaçan Şekeronya'nın haylaz çocuğu Fırıldak'ın eve dönüş hikayesini anlatan eserde dekor tasarımı Ömer T. Gündüz, kostüm tasarımı Zekiye Şimşek ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.

'ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA KONSERİ'

Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale'de yitirdiğimiz şehitlerimiz, Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde 18 Mart Pazartesi saat 20.30'da 'Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri' ile anılacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu'nu şef Mahir Seyrek'in yöneteceği konserde piyanist Onur Altıparmak ve Ahmet Sait Karabulut, soprano Semiha Derya Boran ve Sema Çavuşoğlu, mezzo soprano Tuğçe Oğuzülgen, tenor Erdi Can Aybaş ve Devrim Demirel, bariton Ümit Burak Tekinay ve bas Şafak Güç sahne alacak.

'TOSCA' HEYECANI

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 23 Mart Cumartesi saat 20.30'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde dünyanın en ünlü opera klasiklerinden Tosca eserinin prömiyerini gerçekleştirecek. Opera literatüründe üç başrol oyuncusunun da ölüme gittiği ender yapıtlardan biri olan Giacomo Puccini'nin 3 perdelik bu ölümsüz eseri Atatürk'ün en çok sevdiği operalardan biri olma özelliğini de taşıyor.

İtalyan şef Lorenzo Castriota yönetiminde sahnelenecek eser, Yiğit Günsoy rejisi, Gülden Sayıl dekor ve kostüm tasarımı, Mahir Seyrek'in koro şefliği, Sinem Ulusoy'un çocuk korosu şefliği ve Mustafa Eski'nin ışık tasarımı ile sanatseverlerle buluşacak. Tosca operası prömiyerin ardından 26 Mart Salı ve 28 Mart Perşembe akşamları saat 20.30'da tekrar sahnelenecek.

MÜZE KONSERLERİ

Antalya DOB, 2023-2024 sanat sezonunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün iş birliği ile 6 Mart Çarşamba, 13 Mart Çarşamba ve 29 Mart Cuma günleri saat 15.00'te Antalya Müzesi'nde gerçekleştireceği Müze Konserlerine devam ediyor.

Mart ayında sahnelenecek eserlerin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra, www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilecek.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) 

 
Ağıldaki çoban cinayetinde suçunu itiraf eden kardeş tutuklandı
 
Yeni Osmanlı Yörükleri istedi Tütüncü yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sur Yapı'da kaç kişi yaşıyor?
4 yılda 7 bin 500 konutu sahipleriyle buluşturan Sur Yapı, konut teslimlerine ...
Başkan Uysal: Büyük fırsatlar var
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Sanayici ve İş İnsanları ...
Konyaaltı’nda Kadın Oyunları Festivali
Konyaaltı Kadın Oyunları Festivali 6-10 Mart’ta seyirciyle buluşuyor. ...
 
Bahar: Antalya en fazla yabancı ziyaretçi çeken 4'üncü şehir
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Ali Bahar, 2023'te dünyanın en ...
Antalya'da öğrencilerden 'aşıklık' sempozyumu
Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi tarafından aşıklık geleneğini ve ...
Antalya'da ithal hakem krizi
Birçok ligin devre arası döneminde yaklaşık 2 bin takım kamp için Antalya'yı ...
 
Büyükşehirden Antalya’da taksilere panik butonu ve kamera
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İzmir’de bir taksi ...
Antalya'da 258 yıl hapisle aranan firari tutuklandı
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde, 258 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla ...
Tekeli Ortaokulu'nun yeni binası açıldı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde inşaatı tamamlanan Tekeli Ortaokulu'nda eğitim ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva