42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
13 Şubat 2023 Pazartesi - 20:56

Antalya'da bir müteahhit tutuklandı

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde Hatay'da yıkılan Kule Apartmanı'nın müteahhidi Ömer Cihan (49), Antalya'nın Manavgat ilçesinde depremzede olarak kaldığı 5 yıldızlı bir otelde yakalandı

Antalya da bir müteahhit tutuklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ömer Cihan, sağlık kontrolü ve parmak izi tespitinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Cihan İnşaat firması tarafından Hatay'da yapılan Kule Apartmanı yıkıldı. Enkaz altında vefat edenler ve yaralananların yakınları, apartmanı yapan firmanın sahibi Ömer Cihan'dan şikayetçi oldu.

KAHRAMANMARAS MERKEZLI DEPREMLERDE HATAY'DA YIKILAN KULE APARTMANI'NIN MUTEAHHIDI OMER CIHAN (49), ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE DEPREMZEDE OLARAK KALDIGI 5 YILDIZLI BIR OTELDE YAKALANDI. OMER CIHAN, SAGLIK KONTROLU VE PARMAK IZI TESPITININ ARDINDAN ADLIYEYE SEVK EDILDI. (FOTO:MANAVGAT-DHA)

Şikayet üzerinde Ömer Cihan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ailesiyle Manavgat'a gelerek, Titreyengöl turizm merkezinde bulunan 5 yıldızlı bir otelde depremzede olarak kaldığı belirlenen Ömer Cihan, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından dün gözaltına alındı. Manavgat Merkez Jandarma Komutanlığı'nda işlemleri tamamlanan Ömer Cihan, sağlık kontrolü ve parmak izi tespitinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
KAHRAMANMARAS MERKEZLI DEPREMLERDE HATAY'DA YIKILAN KULE APARTMANI'NIN MUTEAHHIDI OMER CIHAN (49), ANTALYA'NIN MANAVGAT ILCESINDE DEPREMZEDE OLARAK KALDIGI 5 YILDIZLI BIR OTELDE YAKALANDI. OMER CIHAN, SAGLIK KONTROLU VE PARMAK IZI TESPITININ ARDINDAN ADLIYEYE SEVK EDILDI. (FOTO:MANAVGAT-DHA)

MÜTEAHHİT TUTUKLANDI 

Manavgat’ta kaldığı otelde jandarma tarafından yakalanan Ömer Cihan verdiği ifadede, müteahhitlik yaptığı süre boyunca 3 ila 7 kat arasında 35 bina yaptığını belirtti. Yaptığı binalardan sadece Hatay’ın Saraykent Mahallesi 358’nci sokakta bulunan Kule apartmanının yıkıldığını aktaran Cihan, “Kule Apartmanı bölge genelinde meydana gelen depremde yıkılmamış ancak meydana gelen artçı depremde yıkılmıştır. Söz konusu apartmanın çevresinde bulunan diğer apartmanlarda depremin şiddetine dayanamayarak yıkılmıştır. Bahse konu apartmanın yıkılma sebebi ise bitişiğinde bulunan diğer apartmanların deprem etkisiyle Kule apartmanına yüklenmesinden dolayı olmuştur” dedi.

‘YANLIŞ BİRŞEY YAPMADIM’

Kendisinin yaptığı diğer apartmanların 2 ayrı deprem olmasına rağmen hala ayakta olduğunu anlatan şüpheli Ömer Cihan şunları söyledi:

“Ben konutu yaparken belediyeden projeye uygun ruhsat alarak yapı denetim firmasının izni ile işe başlardım. İnşaatın her alanında yapı denetim firması gerekli inceleme yaparak denetimde bulunurdu. Yanlış bir husus olduğunda inşaatı durdururlardı. Ben Kule apartmanı ve diğer inşaatlarımın yapımı sırasında yapı denetim firması gerekli incelemeyi yapmış ve inşaatların tamamı sorunsuz tamamlanmıştır. Ben kesinlikle yanlış bir şey yapmadım.”

Savcılıkta ifadesi alınan Ömer Cihan, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. 

Etiketler:
 
İHH: Ölü ve yaralı olarak 2 bin 147 kişiyi enkazdan çıkardık
 
Milli Takım kaptanı ve oğlundan kahreden haber
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 14 Şubat 2023 Salı 06:13

Şimdi müteahhitleri tutuklayınca ülkenin sorunları çözülmüş mü oluyor.İnşaat konusu baştan sona kadar yanlış uygulamalar sonucu bu hale gelmiştir.Geriye doğru bakarsak son 70 senedir gecekondulaşmadan tutunda günümüze kadar çıkarılan imar aflarıyla bırakın depreme dayanıklı olmayı,normalde bile oturulmayacak binalar ne yazık ki ruhsatlandırılmış,elektrik su verilmiş ve yasal hale getirilmiş.Bunların hepsi de ne yazık ki vatandaşın sorunu çözülüyor kisvesi altında aslında oy uğruna yapılmış.Son yıllarda birde yapı denetim firmaları çıktı,peki onlar işini düzgün yapmış mı,kısacası bu sistem meselesi,top yekün gözden geçirilmeli ve kesin kurallar konulmalı,proje dışı yapılan binalara Belediyelerin ruhsat vermeyeceği,af gibi konuların hiç gündeme gelmeyeceğini vatandaş bilmelidir.Ayrıca konut ülkemizde çok pahalı,vatandaş ulaşamıyor,kesinlikle yabancıya satışlar durdurulmalıdır.Dünya genelinde nüfus çok arttı,artık göçler başladı,mülteci meselesi ise başlı başına bir sorun.Asla sınırlarımızdan hiç kimse kabul edilmemeli,bu gelen başta Suriye'liler ve Afgan'lar olmak üzere bunların ülkelerine dönmeleri sağlanmalıdır.Bu şehirlerde yıkılan binaların yerlerine tekrar binalar yapılmamalı ve şehrin en güvenirli tarım arazileri dışında yerler tespit edilerek oralara konutlar yapılarak hak sahiplerine verilmelidir.Enkazlar temizlendikten sonra bu yerler parklara çevrilmeli ve özellikle araç park yeri olarak kullanmaya açılmalıdır.O mahallelerde oturanlar araçlarını park etmelidirler.Hiç değilse yollar araçlardan kurtulmuş olur.Deprem olmayan illerde de acilen tespitler yapılarak başta İstanbul olmak üzere çürük binalar yıkılmalıdır.Bundan sonra ovalara ve tarım arazilerine imar planları verilmemeli ve şehrin tepe yamaçlarına sağlam kayalıklara konutlar yapılmalıdır.Bundan sonra milletçe depremle yaşamaya alışılmalı ve ona göre bir yaşam kültürü geliştirmeliyiz.Japonya nasıl depremden en az hasarla kurtuluyorsa,bizde aynı yöntemle kurtulmalıyız.Bütün iş siyasilere düşüyor,3,5,oy fazla alacağım diye koydukları kuralları delmeyi artık bıraksınlar.Aslında toplum olarak hepimiz suçluyuz,kanunlar çıkıyor ama uymuyoruz,umarız bundan sonra herkes üzerine düşeni yapar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boş arazide erkek cesedi bulundu
ANTALYA'da boş arazide, üzerinden kimlik çıkmayan 40'lı yaşlarda erkek ...
Mucizelerin altına imza atan isimsiz kahramanlar
Depremzedelere bir umut, enkaz altındakilere bir can olabilmek için deprem ...
Kepez'de duygulandıran bağış
KEPEZ Belediyesi'nin depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasına ...
 
Afetzede çocuklar için eğitim seferberliği
KONYAALTI Belediyesi, ilçeye gelen depremzede çocukların eğitimleri ve ...
Kepez'den deprem bölgesine kadın desteği
ANTALYA Kepez Meslek Eğitim Kursu (AKMEK) ve Kepez Kadın Koordinasyon ...
Kemer depremzedelerin yaralarına ortak oluyor
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve Kemer Belediye Başkan Yardımcısı ...
 
Otellere yerleştirilen depremzede sayısı 100 bine ulaştı
KAHRAMANMARAŞ merkezli 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında ...
30 rehberin hayatını kaybettiği otel hakkında suç duyurusu
ADIYAMAN'daki Isias Hotel enkazındaki 43 kişilik rehber grubunda hayatını ...
Antalya'da eski eş cinayeti
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Erhan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva