Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
9 Kasım 2018 Cuma - 20:51

Antalya'da faytonlar kaldırılıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kalekapısı'nda hizmet veren faytonların kaldırılacağını söyledi. Türel, "Antalya halkının önerileri ve düşünceleri çerçevesinde akülü fayton teminine kadar buradaki kardeşlerimizi de mağdur etmeden fayton uygulamasına son vereceğiz" dedi.

Antalya da faytonlar kaldırılıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı devam meclisini Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yönetti. Mesliste 14 gündem maddesi görüşüldü. Balbey Mahallesi'ndeki düzenleme konusundaki bir gündem maddesi görüşülürken Menderes Türel, Antalya'da sıkça tartışılan konular arasında yer alan Kalekapısı'ndaki faytonlarla ilgili açıklama yaptı. Türel, "Ben Antalya'nın aynı zamanda turizm çeşitliliğine katkı sağlayan faytonlarımızın turizme hizmet vermesi açısından sosyal bir yaraya sebebiyet vermeyecek şekilde bir düzenlemeye gidilmesi için bir yıldır çalışıyorum. 17 fayton ve bunları çalıştıran gariban kardeşlerimiz var. Bunlar evine ekmek götürmek için gayret ediyor. Biz bunlara atlar olmadan bir araç teminine gidelim ve bu kardeşlerimizi de mağdur etmeyelim diye uğraştık ama Türkiye'de buna benzer akülü fayton üreten bir tek firma var. Fiyatı araba fiyatından iki misli daha yüksek. Biz belediye olarak, uygun bir fiyat olsaydı, verelim çalıştırsınlar diyecektik ama bu ciddi bir bütçe gerektiriyor" diye konuştu.

AKÜLÜ FAYTONLAR GELECEK

Akülü faytonları belediyenin üretmesi konusunda çalışma yaptıklarını anlatan Türel, bu anlamda da iyi bir netice alamadıklarını kaydetti. Türel, "Dün akşam itibarıyla kararımızı verdik. Burada çalışan kardeşlerimizi sosyal bir mağduriyet içerisine sokmadan sorunu çözeceğiz. Faytoncu kardeşlerimizi sokakta bırakmayacak şekilde, ileride akülü fayton üretimi konusunda bir merhale alabilirsek o vakte kadar bu faytonların Antalya'da hizmet vermesine gerek bir hayvansever, gerekse çevre etkileşimi açısından kaldırmayı planlıyoruz. Antalya halkının önerileri ve düşünceleri çerçevesinde akülü fayton teminine kadar buradaki kardeşlerimizi de mağdur etmeden fayton uygulamasına son vereceğiz" dedi.

CHP'li Reşat Oktay ise faytonların kaldırılmasına karşı çıktı. Oktay, "Akülü faytona katılmıyorum. Yeni bir düzenleme yapılması taraftarıyım ama kaldırılmasına karşıyım. Kestirip atmak yerine yeni bir proje geliştirelim" ifadelerini kullandı.

 

Etiketler:
 
Aytemiz Alanyaspor'da Sergen Yalçın dönemi
 
25 asker yaralı, 7 asker kayıp
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seyhan 10 Kasım 2018 Cumartesi 20:35

Ben de faytonların kaldırılmasından yanayım. Bir kere tutistik bir merkez olan kakeiçi giriş kapısı önündeki meydan çok kötü kokuyor. İkincisi özellikle yaz sıcaklarında hayvanların orada öylece uzun saatler bekletilmesi çok içimi acıtıyor.

Yorumu oyla      3      3  
Insani ve hayvani boyutu iyi adil olsun mutlu son olsun 10 Kasım 2018 Cumartesi 18:52

Reşat Oktay bey lütfen projeyi siz geliştirin sunun hyr olmaz değil. Konu ben olsam ne yaparım ne yapmalıyım hayata geçirmeden empati kurarak atları düşünün yaşam hakkı ve şartlarını .

Yorumu oyla      3      3  
ÖNERİ ACİL 10 Kasım 2018 Cumartesi 11:32

SAYIN YAZARIM, ESKİ STADYUM ALANI YIKILDI YERİNE PARK YAPILIYOR VE ACIK TRIBUN YAPILDI ONUN ARKA KISMI ODACIKLAR SEKLINDE BOS DUKKAN OLMAYA ELVERISLI. BELEDIYE ILE GORUSSENIZ BU ALAN ICIN CICEK CADDESI YAPILSA BU YENI YAPILAN YAPININ ALT KISMINA CICEKCILERE VERILSE UYGUN KIRA ILE DE, GECIMI ZOR OLAN HALKA KURA ILE DAGITILSA? BU CADDE EN AZINDAN İŞLEK BİR ALANA DÖNÜŞÜR. HEM ATIL BETON OLMAKTAN CIKAR HEM GETIRI SAGLAR HEM MAHALLE KAZANIR. LUTFEN GERIP BIR GORUN INCELEYIN VER BIR HABER YAPIN BURASI ILE ILGILI. ESNAFLAR ILE GORUSUN FEVZI CAKMAK CADDESINDEKI. LUTFEN

Yorumu oyla      3      3  
KALDIRILSIN VE ! 10 Kasım 2018 Cumartesi 11:29

17 KARDESŞİMİZ DİYORSUNUZ AÇ KALMASIN DİYORSUNUZ ÇOK GÜZEL, KALEKAPISINDAN CENDER OTELİN ORADAN DONUP GELMEYE 50 TL ILE 100 TL PARA ALIYORLAR, TAKSICISI ESNAFI KALEICINDEN HAVALIMANINA 50 TL YE GIDIYOR !!! YANI BURADA CALISAN O GARIBANLAR ATLARINA IYI BAKMIYOR, HER 2 3 AYDA BIR YOL KENARLARINDA ATLAR ÖLÜYOR ! ÇEVREDE PİS KOKULAR TEZEK KOKULARI YER ALIYOR. CHP NEDEN KARŞI CIKIYOR! KALDIRILSIN VE BU KISILER MADEM CHP VE MENDERES BEY COK DUSUNUYOR, ANTALYA MERKEZ DEKI KONYAALTI MURATPASA BUYUKSEHIR KEPEZ BELEDIYELERINE ISCI OLARAK ALSINLAR SOKAKLAR PIS HALDE 3 ER 4 ER ALIN YOL KENARLARINDAKI COPLERI TOPLAYANA CÖP HİZMETLİSİ OLARAK İŞE ALIN VE DAHA KALICI NET İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYAN BİR ÇÖZÜM OLSUN !!! SADECE AT VE FAYTONCULUKLA SABİT KALMAK YERİNE O KİŞİLERE İŞ VERİN !!! YAZ KIŞ ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞSINLAR VE EVLERİNE EKMEK GÖTÜRSÜNLER. VEYA DOGUGARAJINDAKI DEMIRCILER CARSISINDA BU KISILERE IS YERLERI VERIN UCRETSIZ OLARAK ONLARDA BURADA CICEKCILIK YAPSIN !!! YETERKI O KISILERE ISTIHDAM ETMEYI DUSUNUN . HEM DAHA UCUZ MALIYETLI. DUKKANLARINI YAPIN 5 BIN TL YE , 5 BIN TL YE DE ICINI MAL ILE DOLDURUN ONDAN GERISI ONLARA KALMIS???

Yorumu oyla      3      3  
Ayse 10 Kasım 2018 Cumartesi 09:58

Başkan tebrikler, bu hayvanların çektiği izdirabi bitiriyosunuz. Darısı sokakta yaşam mücadelesi veren kimsesiz sokak hayvanlarının başına. Sizin duyarliliginiza bizzat sahid oldum. Bu canların da hak ettiği yaşamı saglayacaginizdan eminim. Ama ilçe Belediyelerinin çoğunluğu bu konuda duyarsız.

Yorumu oyla      3      3  
mustafa 10 Kasım 2018 Cumartesi 08:38

Bence kaldırılması yerinde bir karar olmuş Antalyanın göbeğinde ordan geçerken atlardan kaynaklı ağır bir koku oluşuyor,bu koku ister istemez gelen turistleride rahatsız ediyordur. Belediye oradaki insanlarıda mağdur etmemek için muhakak bir önlem alacağınada inanıyorum.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sinan'ın hayalini polis gerçekleştirdi
ANTALYA'da polis, bedensel ve fiziksel engelli Sinan Kuzucu'nun (25) polislik ...
Uyuşturucu operasyonunda 2 tutuklama
ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ...
Batı Antalya'da helikopter destekli trafik kontrolü
ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, İçişleri Bakanlığı'nın uygulamaya ...
 
Antalya'da Ata'ya saygı sergisi
ANTALYA'nın ilk sanat oluşumu olan Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi ...
Antalya'daki bu müdürün torpili kim?
Antalya’da bir Gün Haber okuru, Milli Eğitim’de görev yeri bir yılda 4 ...
İstinaf mahkemesi kararı bozdu, meslektaşını vuran polisin cezası artırıldı
ANTALYA'da, meslektaşı Ümran Yetişgen'i (28) öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu ...
 
Uzun süre takip etti, liseli kıza kabusu yaşattı
ANTALYA'da takip ettiği lise öğrencisi Duygu K.'yı tabancayla tehdit ederek ...
Acılı babadan adalet için açlık grevi
ANTALYA'da otomobiliyle çarptığı Aleyna Hatun Budanır'ın (17) ölümüne ...
Tarihi Demircileriçi Çarşısı için sözleşme
ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile Antalya Büyükşehir ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva