AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
28 Şubat 2019 Perşembe - 16:03

Antalya'da turizm şoförlerine eğitim

TURİZMDE Yol Güvenliği ve Turizm Şoförlerinin Eğitimi toplantısı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı.

Antalya da turizm şoförlerine eğitim
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği eğitim toplantısına Vali Yardımcısı Nurettin Ateş ile ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Atılgan, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan, ATSO meslek komitesi üyeleri ile çok sayıda tur otobüsü ve taksi sürücüsü katıldı.

Mustafa Atılgan etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, yol güvenliğinin insan hayatını doğrudan etkileyen bir faktör olduğunu belirterek, “İnsan hayatından daha değerli hiçbir şey yoktur" dedi. Mustafa Atılgan sözlerini şöyle sürdürdü:

“TUİK verilerine göre 2017 yılında ülke genelinde 1 milyon 200 bin trafik kazası yaşanmış. 7 bin 427 insanımızı trafik kazalarına kurban vermişiz. Antalya 346 can kaybı ile bu iç karartıcı istatistikte maalesef İstanbul ve Ankara'nın ardından üçüncü sırada yer almış. Ölümlü ve yaralanmalı kazaların yüzde 99'unun insan kaynaklı olduğunu görüyoruz. Sürücü kaynaklı kaza oranı ise yüzde 90. Hız limitine ya da geçiş önceliğine uymama, hatalı sollama, trafik kazalarının en önemli nedenleri olarak karşımıza çıkıyor."

ARAÇTA DÖRDÜNCÜ, MOTOSİKLETTE İKİNCİ

Türkiye genelinde trafiğe kaydı yapılan araç adedinde Antalya'nın İstanbul, Ankara ve İzmir'in ardından dördüncü sırada yer aldığını belirten Atılgan, motosiklet sayısında ise ikinci sırada olduğunu hatırlattı. Turizmin de etkisiyle kentte ciddi trafik yoğunluğu olduğunu vurgulayan Atılgan, şöyle devam etti:

“Kentimizde sunulan turizmin kalitesi, turizm şoförlerimizi ve ulaşımda kullanılan araç kalitesini de içermektedir. Kente gelen bir turistin Antalya'da ilk gördüğü ve giderken son gördüğü kişi şoförlerimiz. Şoför yetkinliğinin yükseltilmesi için atılacak her bir adım hem kent trafiğine, hem de Antalya turizm sektörünün kalitesine büyük bir artı olarak yansıyacaktır. Nitekim, ATSO olarak bu bilinçle sürücü eğitimine dönük çalışmalar yürütmekteyiz. Ulaşım sektörü komitemiz turizm sektörüne yönelik sürücü yetiştirecek iki yıllık yüksekokul açılması yönünde girişimlerini sürdürüyor. Çünkü bir turizm şoförünün asgari düzeyde yabancı dil bilgisine, empati kabiliyetine, ileri sürüş teknikleri eğitimine sahip olması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu hedef doğrultusunda geçtiğimiz aylarda ATSO Akademi bünyesinde proaktif sürücü eğitimi düzenledik. Eğitimimiz yoğun talep gördü. Sürücülerimize yakıt tasarrufundan yolcu iletişimine kadar birçok alanda bilgi verildi. Talep gelmesi halinde yeni programları da faaliyete geçirebiliriz."

Vali Yardımcısı Nurettin Ateş ise geçen yıl Antalya'ya 13 milyon 640 bin yabancı turistin geldiğini, bu yıl daha fazla yabancı misafir beklediklerini söyledi. Ateş konuşmasında şunları kaydetti:

“Cennet gibi bir kente sahibiz. Turizm bu kent için çok önemli. Turizm, 50 kadar sektörü etkileyen bir sektör. Turistle bizden çok sizler muhatap oluyorsunuz. Sizin en küçük hatanız ülkemizin hatası oluyor. Ama en küçük bir güzel olayınız da ülkemizin imajını güçlendiriyor. Kılık kıyafetiniz ve sigara içmenizin bile çok önemli olduğunu unutmayın. Bunlara dikkat etmelisiniz. Yani davranışlarınız çok çok önemli. Nisan ayından itibaren şehirde yoğun bir turizm hareketi başlayacak. Antalya marka bir şehir, marka değerinin üzerine değer katmalıyız."

TURIZMDE YOL GUVENLIGI VE TURIZM SOFORLERININ EGITIMI TOPLANTISI, ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) ATATURK KONFERANS SALONU'NDA YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TURIZMDE YOL GUVENLIGI VE TURIZM SOFORLERININ EGITIMI TOPLANTISI, ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) ATATURK KONFERANS SALONU'NDA YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 
 

Etiketler:
 
Alanya'da Dağ Bisikleti Yarışı
 
Kadın ve Genç Girişimciler seçimleri tamamladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya OSB, mezun öğrencilere köprü olacak
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB), mart ayında Cumhurbaşkanlığı himayesinde ...
Başkan Uysal taksicilerle buluştu
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Havalimanı ve Bahçeli Taksi ...
Antalya'da balık tutarken mahsur kaldı
ANTALYA'da olumsuz hava koşulları nedeniyle denizde mahsur kalan balıkçı, ...
 
ATSO başkanından çağrı: Karamsar olmayın
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 1081 esnafla yaptığı ankette ...
Antalya'da parayı çaldı, geri verdi, affedilmedi
ANTALYA'da A.O.'nun 200 lirasını gasbettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan ...
Antalya Kepez Santral'de 5073 tapu geliyor
TÜRKİYE'nin en büyük kentsel dönüşüm ve çevreci projesi Kepez Santral ...
 
Antalya'da okul bastılar öğrencileri dövdüler, karar belli oldu
ANTALYA'da 2 öğrenciyi sınıfta dövdükleri iddiasıyla gözaltına alınan ...
Ümit Uysal: Kızılarık'ta önce tapu
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kızılarık Mahallesi'ndeki Vakıflara ...
80 devlet memuru tuzağa düştü
ADANA merkezli ve aralarında Antalya'nın da olduğu 7 ilde yapılan 'Son ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva