Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
13 Aralık 2023 Çarşamba - 13:46

Antalya'da yerleşik yabancı sayısı, 42 bin kişi azaldı

ANTALYA Valisi Hulusi Şahin, "Antalya'da yaşayan yerleşik yabancı sayısı, 125 bin. Bu bir önceki yıla göre, çok ciddi bir azalış da ifade ediyor. 167 binden, 125 bine inmiş durumda. İkamet izni alan, 1'inci sırada Rus uyruklu kişiler var" dedi.

Antalya da yerleşik yabancı sayısı, 42 bin kişi azaldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştırmak için geçen temmuz ayında pilot olarak İstanbul'da başlayan ve 30 büyükşehirde kullanılmaya başlanan Göç İdaresi Başkanlığı Mobil Göç Noktası araçlarından 3'ü, Antalya'da da göreve başladı. 2'si kent merkezinde 1'i Alanya'da kalabalık noktalara kurulan araçlarda kimlik tespiti ile yabancı uyruklu kişilerin durumu kontrol ediliyor, işlemleri hızla hallediliyor. Polis ekiplerince araca getirilen yabancı uyruklu kişilerden kimlikleri olmayanlar, 'GöçNet' isimli sistemle parmak izi alınarak durumu sorgulanabiliyor. Oturma izni başka şehirlerde bulunan ve hiç bulunmayan kişiler polis ekiplerince yetkili noktalara sevk ediliyor.

'BİZE ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLADI'

Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu Kepez Kent Meydanı'nda kurulan Mobil Göç Noktası'nı ziyaret etti. Vali Şahin, "Bu uygulama Antalya'mızda 1 aydır hizmet veriyor. Mobil Göç Noktaları, bize çok büyük katkı sağladı. Bunların sayısı Türkiye genelinde 100'ün üzerinde. Ancak bu araçların sayıları artacak. Şu anda Antalya'mızda 3 tane var. Yeni mobil göç noktaları da devreye girecek. Hedefimiz turizmimizi, tarımımızı baltalamadan şehrimizde yasa dışı yoldan girip, kalan yabancılara da göz açtırmamak" dedi.

VALİ ŞAHİN'DEN 'İHBAR EDİN' ÇAĞRISI

Antalya emniyetinin yaptığı korsan taksi uygulama sayısının tüm Türkiye'nin üzerinde olduğunu belirten Vali Şahin, "Denetim yapıyoruz ihbar konusunda da Antalyalılardan destek istiyoruz. İkamet izni olan ama çalışma izni olmayan yabancıları ihbar etsinler, gereğini yaparız. Bir başka ilde ikameti olan, geçici koruma kapsamında olan kişiler, burada tespit edildiği zaman o kişilere iline dönmesi söyleniyor, dönmezse kamplara gönderiliyor. Bu hususta tavrımız net" diye konuştu.

'İKAMET İZNİ İLE TİCARET YAPMA HAKKI YOK'

Yasa dışı ticari faaliyet yürütenlere karşı çok sıkı tedbir aldıklarını söyleyen Vali Şahin, "Antalya'da yaşayan yerleşik yabancı sayısı, 125 bin. Bu bir önceki yıla göre, çok ciddi bir azalış da ifade ediyor. 167 binden, 125 bine inmiş durumda. İkamet izni alan, 1'inci sırada Rus uyruklu kişiler, 2'nci sırada Kazakistan, 3'üncü sırada Ukrayna, 4'üncü sırada Almanya, 5'inci sırada Kırgızistan uyruklu kişiler var. Bunlar yasal olarak ikamet izni almış kişiler. Yasal olarak Antalya'da ikamet izni ile kalan kişilerin herhangi bir ticaret yapma hakkı yoktur. Bunun için Çalışma Bakanlığı'ndan izin almaları gerekiyor. Eğer böyle bir ticari faaliyette bulunuyorlarsa, taksicilik, berberlik yapıyorlarsa, güzellik salonu işletiyorlarsa; bu suçtur. Bunlarla ilgili çok sıkı tedbirler alıyoruz" dedi.

DUZENSIZ GOCMENLERIN TESPITINI KOLAYLASTIRMAK ICIN GECEN TEMMUZ AYINDA PILOT OLARAK ISTANBUL'DA BASLAYAN VE 30 BUYUKSEHIRDE DE KULLANILMAYA BASLANAN GOC IDARESI BASKANLIGI MOBIL GOC NOKTASI ARACLARINDAN 3'U ANTALYA'DA DA GOREVE BASLADI. 2'SI KENT MERKEZINDE 1'I ALANYA'DA KALABALIK NOKTALARA KURULAN ARACLARDA KIMLIK TESPITIYLE DURUMU KONTROL EDILMEK ISTENEN YABANCI UYRUKLU KISILERIN ISLEMLERI HIZLA HALLEDILIYOR. (FOTO: SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

DUZENSIZ GOCMENLERIN TESPITINI KOLAYLASTIRMAK ICIN GECEN TEMMUZ AYINDA PILOT OLARAK ISTANBUL'DA BASLAYAN VE 30 BUYUKSEHIRDE DE KULLANILMAYA BASLANAN GOC IDARESI BASKANLIGI MOBIL GOC NOKTASI ARACLARINDAN 3'U ANTALYA'DA DA GOREVE BASLADI. 2'SI KENT MERKEZINDE 1'I ALANYA'DA KALABALIK NOKTALARA KURULAN ARACLARDA KIMLIK TESPITIYLE DURUMU KONTROL EDILMEK ISTENEN YABANCI UYRUKLU KISILERIN ISLEMLERI HIZLA HALLEDILIYOR. (SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

DUZENSIZ GOCMENLERIN TESPITINI KOLAYLASTIRMAK ICIN GECEN TEMMUZ AYINDA PILOT OLARAK ISTANBUL'DA BASLAYAN VE 30 BUYUKSEHIRDE DE KULLANILMAYA BASLANAN GOC IDARESI BASKANLIGI MOBIL GOC NOKTASI ARACLARINDAN 3'U ANTALYA'DA DA GOREVE BASLADI. 2'SI KENT MERKEZINDE 1'I ALANYA'DA KALABALIK NOKTALARA KURULAN ARACLARDA KIMLIK TESPITIYLE DURUMU KONTROL EDILMEK ISTENEN YABANCI UYRUKLU KISILERIN ISLEMLERI HIZLA HALLEDILIYOR. (FOTO: SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

DUZENSIZ GOCMENLERIN TESPITINI KOLAYLASTIRMAK ICIN GECEN TEMMUZ AYINDA PILOT OLARAK ISTANBUL'DA BASLAYAN VE 30 BUYUKSEHIRDE DE KULLANILMAYA BASLANAN GOC IDARESI BASKANLIGI MOBIL GOC NOKTASI ARACLARINDAN 3'U ANTALYA'DA DA GOREVE BASLADI. TURIZM KENTINDE GOREVE BASLAYAN MOBIL GOC NOKTASI ZIYARETINDE KONUSAN ANTALYA VALISI HULUSI SAHIN, "ANTALYA'DA YASAYAN YERLESIK YABANCI SAYISI 125 BIN. BU BIR ONCEKI YILA GORE COK CIDDI BIR AZALIS DA IFADE EDIYOR. 167 BINDEN, 125 BINE INMIS DURUMDA. IKAMET IZNI ALAN 1'INCI SIRADA RUS UYRUKLU KISILER VAR" DEDI. (FOTO: SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

 
Türkiye’de ev kiralarını düşüren ikili
 
Sağlık üssü Kepez’e yeni sağlık yatırımları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’de ev kiralarını düşüren ikili
Antalya, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde ev kiralarının ...
Doğa yürüyüşünde kadına saldıran şüpheli yakalandı
ANTALYA'da doğa yürüyüşü sırasında saldırıya uğrayıp, eşinin müdahalesi ...
'La Bohème' Antalya'da tekrar sahnede
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, kapalı gişe sahnelenen Puccini'nin 'La ...
 
Antalya'da otomobil takla attı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde takla atan otomobil portakal bahçesine savruldu.
Naldo'nun oğlunun ölümüne neden olan sürücünün hapsi istendi
ANTALYASPOR'un Brezilyalı futbolcusu Naldo Pereria'nın oğlu Davi Pereria ...
Antalya'da 16 ruhsatsız tabanca ele geçirildi
ANTALYA'da jandarmanın düzenlediği operasyonda 16 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
 
Antalya'da kaldırımda erkek cesedi bulundu
ANTALYA'nın Gebizli Mahallesinde kaldırımda, 30-35 yaşlarında kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu.
Bahçeli'den Antalyalı vekile hediye otomobil
KLASİK otomobillere tutkusuyla tanınan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ...
Antalya'da hırsız, hırsızı yakalattı
KONYA'da ele geçirilen 1,5 milyon lira değerinde 53 çalıntı motosiklet, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva