Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
12 Aralık 2014 Cuma - 17:12

Antalya'daki iş zirvesi'nde 'denetim memuru' tepkisi

TÜRKİYE Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, olumlu rapor verilen bir işyerinde yaşanan kazalar sonrasında denetim memurları hakkında soruşturma yürütüldüğünü söyledi.

Antalya daki iş zirvesi nde  denetim memuru  tepkisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TÜRKİYE Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, olumlu rapor verilen bir işyerinde yaşanan kazalar sonrasında denetim memurları hakkında soruşturma yürütüldüğünü, bu nedenle memurların problem yaşamamak için her gittiği denetimde 'Bu işyerinde iş güvenliğine ilişkin yeterli tedbir alınmamıştır' şeklinde rapor tuttuğunu söyledi.
 
TÜGİK'in 'İş Zirvesi 2014' buluşması, Antalya'daki Titanic Deluxe Belek Hotel'de başladı. 11-14 Aralık tarihleri arasını kapsayan TÜGİK İş Zirvesi 2014'ün açılışı, TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erhan Özmen'in konuşmalarıyla yapıldı.
 
Üyeler arasındaki işbirliği ve ticaretin geliştirilmesi açısından iş zirvesinin çok önemli olduğunu belirten Erkan Güral, "Dışarıdaki havalar ne olursa olsun bizim havamız gayet iyi. Bizim havamız, moralimiz yerinde olduğu sürece aşamayacağımız bir zorluk yok. Birbirimize bugüne kadar nasıl sarıldıysak, kucak açtıysak, birbirimize kucak açmaya, sarılmaya, ülkemize katma değer yaratmaya ve iyi nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.
 
BÜYÜME RAKAMLARI MEMNUN ETMEDİ
 
İki gün önce açıklanan Türkiye'nin ekonomik veriler ve büyüme rakamlarına göre maalesef arzu edilen büyümenin sağlanamadığını belirten Erkan Güral, "İstenilen rakamlara ulaşılamayışın temel faktöründe tarım gelmektedir. İklimler değişiyor, örneğin Antalya'da hortumları duymaya başladık. Değişen mevsim şekilleri tarımı etkiliyor. Tarım üzülerek görüyoruz ki don, hasat çürümesi gibi çeşitli nedenlerle sekteye uğruyor. Bundan sonraki süreçte tarım sektörüne daha farklı yönlerden yaklaşmak lazım. Tarımın desteklenmesi, özendirilmesi, günümüz şartlarına göre modernize edilmesi gerekiyor. Uygun faizlerle yeni yatırımların önü açılmalıdır" diye konuştu.
 
BÜROKRATİK ENGEL UYARISI
 
Sanayideki büyüme rakamlarının yeterli olmadığına değinen Erkan Güral, sanayiciliğin hiç kolay olmadığını belirterek, "Başta ÇED raporları olmak üzere yeni iş kurmak girişimciyi yormakta, yatırım sürecini de maalesef uzatmaktadır. Bürokratik engellerin ortadan kaldırılması ve bürokraside yoğunluğun daha makul bir düzeyde yeniden düzenlenmesini bekliyoruz" dedi.
 
KONUTLARIN YÜZDE 90'INDA ENERJİ KAYBI VAR
 
Cari açık meselesinin ana nedeni olan petrol ve türevlerinin doğru tüketilmediğine de dikkat çeken Erkan Güral, "Bizlerin birtakım hassasiyetleri göstermesi gerektiğine de inanıyorum. Milyarlarca dolarlık dövizimizi ithalata harcarken, bu kaynakları maalesef verimsiz şekilde doğaya salıyoruz. Özellikle konut sektörünün yüzde 90'ında maalesef ısı yalıtımı yok. Bakanlığın bu konudaki süreci hızlandırılması ve enerjinin verimsiz binalarda bu şekilde kayba uğramasının önlenmesi gerekir" dedi.
 
DENETİM MEMURU TEPKİSİ
 
Ülkemizde yaşanan inşaat ve maden kazalarının ilgili bakanlıkları harekete geçirmeyi sağladığını anlatan TÜGİK Genel Başkanı Güral, denetim memurlarına yönelik ilginç bir iddiada bulundu. Bu denetimlerin yapılmasının doğru ve artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini belirten Güral, şöyle konuştu:
 
"Çalışanlar, iş güvenliği açısından tüm önlemlerin alındığı işyerlerinde çalışmak ister. Bunu sağlamak da biz işverenlerin görevidir. Son aylarda işyerlerine yönelik denetimlerde çok ciddi artış olmuştur. Gelsinler denetlesinler, ama bizi denetleyen kişiler işin uzmanı, ehli değil. Rapor tutmadan veya olumlu rapor verilen bir işyerinde yaşanan kazalar nedeniyle denetim memurları hakkında tahkikat başlatılıyor. Dolayısıyla denetim memurları da problem yaşamamak için her gittiği denetimde 'Bu işyerinde iş güvenliğine ilişkin yeterli tedbir alınmamıştır' gibi kendini garanti altına alacak yola başvurmaktadır. Özel denetim firmaları bu işi üstlenmelidir. Kimya sektörünü bilen kerestecilik, ulaşımı bilmez. Tekstili bilenin bir başka sektörü bilmesi mümkün değil. Dolayısıyla akredite firmalarına verilirse, o mesleğin uzmanı kişiler tarafından denetim yapılması, iş güvenliği açısından son derece doğru olacaktır."
 
SİVİL TOPLUM VURGUSU
 
Türkiye'de sivil toplum örgütlerine çok ehemmiyet gösterilmese de dünyada çok daha itibarlı, daha önemli misyon üstlendiğini belirten TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erhan Özmen ise "Sivil toplum örgütleri devletin işini kolaylaştırır. Devlet için bir tehdit değildir. Devletin işini kolaylaştıran, onların yükünü alan yapıdadırlar. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde sivil toplum örgütleri yürütmeden, yargıdan, medyadan sonra dördüncü büyük güçtür. Bazı ülkelerde de kamu ve özel sektörden sonra üçüncü büyük sektör olurlar. Türkiye'de şu anda dernekler masasında 104 bindir. 4 bin aktif dernek vardır, 100 bin tanesi tabeladan ibarettir. 4 bin derneğin aktif olduğu 77 milyonluk bir Türkiye'de yaşıyoruz. Sivil toplum örgütlerinin bugün burada dünyada değişime uyum sağlayan kurumlarının temsilcileri var, bunlar hayat hikayelerini paylaşacak. STÖ'ler toplumsal anlamda 'Herşeyi devlet yapsın' noktasından ayrışarak, devletin yetişemediği yerlerde toplumsal açılımı, toplumsal diyaloğu, gelişimi katkı sağlayabilecek yenilikleri dünyanın neresinde olursa olsun transfer eder getirir" diye konuştu.
 
Moderatörlüğünü Anadolu Üniversitesi'nden Dr. Gökhan Turan'ın yaptığı 'Girişimcilikte Fark Yaratanlar' başlıklı panelde, SÜTİŞ ve BJK Yönetim Kurulu üyesi Emre Kocadağ, Adopen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sak, Şölen Çikolata CEO'su Elif Çoban ve Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği IPRA 2014 Dünya Başkanı Dr. Zehra Güngör konuşmacı oldu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)
TUGIK'IN 'IS ZIRVESI 2014' BULUSMASI, ANTALYA'DAKI TITANIC DELUXE BELEK HOTEL'DE BASLADI.  TUGIK GENEL BASKANI ERKAN GURAL, KONUSMA YAPTI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

TUGIK'IN 'IS ZIRVESI 2014' BULUSMASI, ANTALYA'DAKI TITANIC DELUXE BELEK HOTEL'DE BASLADI. TUGIK YUKSEK ISTISARE KONSEYI BASKANI ERHAN OZMEN, KONUSMA YAPTI.(FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

 
Şampiyonlardan ziyaret
 
Narkotim ekibi ilk operasyonunda 4 kişiyi yakaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şampiyonlardan ziyaret
MUAY thai sporunda dünya ve Türkiye çapında dereceye giren Ayten Çağıran ...
Antalya uçağına yıldırım isabet etti
İSTANBUL'dan Antalya'ya gelen Onur Air'e ait uçağa iniş için sıra beklediği ...
Aracındaki yangını söndürmek isterken yüzü yandı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde seyir halindeki kamyonetin motor bölümünde ...
 
Develer yüksekokul için güreşecek
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Kasım ayında temeli atılan Akdeniz Üniversitesi ...
Antalya'daki aile hekimleri eylem yaptı
SAĞLIK Bakanlığı'nın, aile hekimleri için düşündüğü yeni düzenleme aile ...
Serik devlet hastanesi'ne fako cihazı
ANTALYA'nın Serik İlçesi Devlet Hastanesi'ne katarakt tedavisinde kullanılmak ...
 
Tekne alabora oldu, amatör balıkçı boğuldu
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde balık avına çıkan 3 amatör balıkçıdan 62 ...
Türel'den tartışmaya devam
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kadınlar Plajı ile ...
Antalya'yı Tamince süsleyecek
Antalya'daki yılbaşı süslemelerinden yakınan Rixos Oteller zincirinin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva