Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
25 Nisan 2011 Pazartesi - 13:24

Antalya'dan küçük Osman'a özel ödül

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Antalya Televizyon Ödülleri’nin basın toplantısı Antalya Kültür Merkezi’nde yapıldı. Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisinde Küçük Osman”ı canlandıran Emir Berke Zincidi Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü.

Antalya dan küçük Osman a özel ödül
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, 2. Antalya Televizyon Ödülleri Jüri Başkanı Faruk Bayhan ve AKSAV Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı basın toplantısında ana jüri de açıklandı.

Türkiye’de televizyon endüstrisinin gelişimine, kaliteyi ödüllendirerek katkıda bulunmayı hedefleyen Antalya Televizyon Ödülleri’nin ikincisi 29 – 30 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.   

 
Beyazcamın ünlü, saygın ve önemli isimlerini Antalya’da buluşturacak 2. Antalya Televizyon Ödülleri’nin basın toplantısı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı
Prof. Dr. Mustafa Akaydın ve Jüri Başkanı Faruk Bayhan’ın katılımıyla Antalya Kültür Merkezi’nde yapıldı.
 
Başkan Mustafa Akaydın, Antalya Televizyon Ödülleri ile güvenilir, saygın ve kurumsal bir televizyon ödülü yaratmayı amaçladıklarını belirterek, televizyon yayıncılığının kalitesini artırmak ve nitelikli yapımların üretilmesini teşvik etmek hedefiyle yola çıktıklarını kaydetti.
Akaydın, 2. Antalya Televizyon Ödülleri ile ilgili hazırlık çalışmalarının 6 ay öncesinden başladığını belirterek, “Nitelikli televizyon yapımlarını ödüllendirerek toplum üzerinde çok ciddi bir etkisi olan ekranların daha kaliteli yapımlarla renklenmesi için yoğun emekler harcadık. Bu kapsamda çok titiz bir çalışmayla ön jüri ve ana jüri oluşturduk, Jürimizi tarafsızlık ilkesi ve en uygun Jüri kompozisyonu ile yapılandırdık” diye konuştu.
 
Jüri Başkanı Faruk Bayhan Antalya Televizyon Ödülleri’nin televizyon ürünlerinin tanıtılması, teşvik edilmesi konusunda çok yararlı olduğunu belirterek, televizyon camiası için önemli olduğunu ifade etti. Ortadoğu, Balkanlar, Türki Cumhuriyetleri, Macaristan, İtalya gibi ülkelerden Türk dizilerine yoğun talep olduğunu anlatan Bayhan, geçen yıl 200 milyon dolarlık dizi ihracı olduğunu kaydetti.
 
Saygın jüri, saygın ödül
 
Hedeflediği saygınlığı hem ön jüri hem de ana jüriyi oluştururken göz önünde bulunduran Antalya Televizyon Ödülleri’nin Ana Jüri Başkanlığını Türk televizyonculuğunun duayen isimlerinden Faruk Bayhan yapacak.
 
Ödül Yürütme Kurulu, jüriyi belirlerken TV endüstrisindeki farklı kulvarlardan saygın isimleri bir araya getirmeyi hedefledi. Bu kapsamda sektörde aktif olan kanal yöneticisi, yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncu başta olmak üzere, sektörü değerlendiren alanlarında uzman gazeteci ve akademisyenler jüriye dahil edildi.  Bu çok boyutlu jüri yapılanması ile TV formatlarının farklı bakışlarla ele alınarak en objektif sonuçların alınması amaçlandı.
Başkanlığını Faruk Bayhan’ın yapacağı jüride, Fatih Ediboğlu, Efe Önbilgin, Ziya Öztan, Berna Laçin, Nilgün Öneş, Hidayet Karaca, Mesut Yar, Memet Güler, Yüksel Aytuğ, Cafer Yiğitoğlu ve Cengiz Haydar Barut yer alacak. Jüri, 32 kategoride ödül dağıtacak.
 
Venüs Heykeli, sinemadan televizyona taşınıyor
 
Basın toplantısında 2.Antalya Televizyon Ödülleri’nin ödül heykeli de Başkan Akaydın tarafından tanıtıldı. Heykel sanatçısı Tufan Dağıstanlı tarafından tasarlanan ödül heykeli, Altın Portakal Film Festivali’nin simgesi Venüs heykelinin temel ruhunu içeriyor. Televizyonu simgeleyen beyaz cam kaide üzerinde yükselen gümüş heykel, sekiz katmandan oluşurken, televizyona, “yedinci sanat” sinemanın devamı olarak vurgu yapılıyor.
 
Ödül heykelleri, 30 Nisan 2011 tarihinde Antalya Mardan Palace’da düzenlenecek gecede sahiplerini bulacak.
 

Televizyon dünyasının onuru: Tekin Akmansoy

Her yıl Türk televizyon sektörüne önemli katkılarda bulunmuş, halkın takdirini ve beğenisini kazanmış, toplumsal sorumluluk bilinciyle görev yapan kişi veya kurumlara verilen onur ödülünün bu yılki sahibi ise Tekin Akmansoy olacak.

Türk televizyon tarihinin ilk dizisi olan ve dünyanın en uzun süren dizileri arasında ilk sıralarda yer alan “Kaynanalar” dizisinde Kayserili uyanık işadamı  “Nuri Kantar” tiplemesiyle büyük beğeni toplayan Tekin Akmansoy, meddah geleneğinin sürdürücülerinden olmakla da tanınıyor.
Tekin Akmansoy’a ödülünü, yine aynı dizide yıllarca birlikte rol alan “Döndü” karakteriyle Türk televizyon tarihinin unutulmaz karakterlerinden birine imza atan tiyatro sanatçısı Defne Yalnız sunacak.

“Küçük Osman”a özel ödül

2. Antalya Televizyon Ödülleri”nin adayları arasında yer alan “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisinde Küçük Osman”ı canlandıran Emir Berke Zincidi ise Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü. 1960’ların sonundan günümüze uzanan ve Akarsu ailesinin odağında bir dönemi ekrana taşıyan “Öyle Bir Geçer Zaman Ki”de olaylar Küçük Osman’ın gözünden izleyiciye aktarılıyor. Bu önemli rolü büyük bir başarıyla canlandıran küçük oyuncu, ilk bölümden itibaren televizyon izleyicisinin gönüllerine taht kurdu.

Türk televizyon tarihine ışık tutacak kitap
 
2. Antalya Televizyon Ödülleri, Türk televizyon tarihine ışık tutacak önemli bir çalışmaya da imza atıyor… Ali Can Sekmeç’in editörlüğünde iki ciltten oluşacak “Türk Televizyon Dizileri Tarihi” adlı kitap, kaynakça olarak alanında hazırlanmış ‘ilk olma’ özelliğini taşıyor. “1974-1995” tarihlerini ele alan kitabın ilk cildi ve gelecek yıl hazırlanacak “1996-2011” tarihlerini içerecek ikinci cildiyle, günümüze kadar ulaşacak değerli bir kaynak olacak.  
 
Türkiye’de televizyonculuk serüveninin kısa bir özetinin ardından 1974-1995 yılları arasında gerek resmi ve gerekse özel kanallar tarafından hazırlanmış, birden fazla bölümlü televizyon dizileri, genel olarak yapım yılları baz alınarak, eğer buna ulaşılamamışsa yayın tarihi baz alınarak alfabetik olarak sıralandı. Kitapta dizilerin ulaşılabilen tüm künye bilgileri ve konularının yanı sıra, dizilerden ve setlerden fotoğraflar da yer alıyor.
 
Beyaz camın unutulmaz kahramanları sergide buluşuyor
 
“Türk Televizyon Dizileri, 1974-1995” adlı kitap ile gün ışığına çıkacak olan fotoğraflar, “ Türk Televizyon Dizileri Tarihi “ adlı fotoğraf sergisiyle de Antalyalılarla buluşacak.
 
Ali Can Sekmeç’in arşivinden gerçekleştirilecek sergide, 57 fotoğraf sergilenecek. Bu fotoğrafların önemli bir bölümü ise ilk kez günışığına çıkan çok özel koleksiyonlardan oluşuyor.
 
Türk televizyon dizilerine nostaljik bir yolculuk yaptıracak sergi, 2. Antalya Televizyon Ödülleri’ne katılacak sanatçılarla birlikte, 30 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’de Antalya Kültür Merkezi Fuayesi’nde açılacak. 
 
Ödül heyecanı sürpriz showlarla TNT’de canlı yayınlanacak
 
30 Nisan 2011 Cumartesi akşamı Mardan Palace’da yapılacak ödül töreninde, ödül heyecanı, sürpriz şov ve müzik performanslarıyla, ana iletişim sponsoru TNT ekranlarına taşınacak.
 
Müzikal tiyatro oyunculuğunun yanı sıra, dans, müzik ve sunuculuk performansları ile yer aldığı organizasyonlarda göz dolduran Demet Tuncer, aylarca süren bir çalışmanın ardından 2. Antalya Televizyon Ödülleri için, müzik ve show içerikli özel bir sunum hazırladı. Türkiye’de ilk kez “showgirl” kavramının içini dolduran sahne şovlarına imza atarak bu alana yeni bir bakış açısı kazandıran Demet Tuncer’e, bu özel gecede, sinemanın yanı sıra televizyonda da unutulmaz karakterlere imza atan usta oyuncu Oktay Kaynarca eşlik edecek.
 
Gecenin sürprizlerinden biri ise, 40 ayrı dilde şarkı söyleyen,  müzik performanslarını özel şovlarla süsleyen Zeliha Sunal… Sunal da, 2. Antalya Televizyon Ödülleri için hazırladığı özel performanslarıyla göz dolduracak.
 
Beyaz camın ünlüleri Antalya’da
 

2. Antalya Televizyon Ödülleri’nde Zafer Ergin, Çağla Kubat, Erdal Beşikçioğlu, Emre Altuğ, Çağla Şikel, Hande Subaşı, Hazal Kaya, Vahide Gördüm, Erdal Özyağcılar, Erkan Petekkaya, Ayça Bingöl, Emir Berke Zincidi, Rojda Demirer, Esra Dermancıoğlu, Ufuk Özkan, Altan Erkekl,i, Hasibe Eren, Hakan Yılmaz, Kenan İmirzalıoğlu, Barış Falay, Sinem Kobal, Hatice Şendil, Aslı Enver, Sarp Apak, Farah Zeynep Abdullah, Halit Ergenç, Okan Yalabık, Meryem Uzerli, Aras Bulut İynemli ve daha birçok ünlü oyuncu olacak. 

Adaylar ve kategorileri

EN İYİ DRAMA DİZİSİ

Adını Feriha Koydum

Ezel

Fatmagül’ün Suçu Ne?

Muhteşem Yüzyıl

Öyle Bir Geçer Zaman ki

EN İYİ GENÇLİK DİZİSİ

Arka Sıradakiler

Deniz Yıldızı

Elde Var Hayat

Kavak Yelleri

Küçük Sırlar

EN İYİ POLİSİYE DİZİ

Arka Sokaklar

Behzat Ç.

Kızım Nerede?

EN İYİ DÖNEM DİZİSİ

Karadağlar

Muhteşem Yüzyıl

Türkan

EN İYİ KOMEDİ DİZİSİ

Geniş Aile

Yahşi Cazibe

Yerden Yüksek

Kadınları Anlama Kılavuzu

EN İYİ DİZİ YÖNETMENİ

Serdar Akar- Behzat Ç.

Uluç Bayraktar- Ezel

Hilal Saral- Fatmagül’ün Suçu Ne?

Zeynep Günay Tan- Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Yağmur-Durul Taylan- Muhteşem Yüzyıl

EN İYİ DİZİ SENARYOSU

Kerem Deren, Pınar Bulut Ezel

Coşkun Irmak- Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Meral Okay- Muhteşem Yüzyıl

Ercan Mehmet Erdem, Emrah Serbes- Behzat Ç.

Oya Yüce- Türkan

EN İYİ DİZİ KADIN OYUNCU

Ayça Bingöl- Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Nebahat Çehre- Muhteşem Yüzyıl

Vahide Gördüm- Adını Feriha Koydum

Beren Saat- Fatmagül’ün Suçu Ne?

Hatice Şendil - Karadağlar

Meryem Uzerli- Muhteşem Yüzyıl

EN İYİ DİZİ ERKEK OYUNCU

Erdal Beşikçioğlu Behzat Ç.

Halit Ergenç- Muhteşem Yüzyıl

Kenan İmirzalıoğlu- Ezel

Erdal Özyağcılar- Karadağlar

Erkan Petekkaya- Öyle Bir Geçer Zaman ki

Okan Yalabık Muhteşem Yüzyıl

EN İYİ DİZİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

Hatice Aslan- Lale Devri

Filiz Ahmet- Muhteşem Yüzyıl

Farah Zeynep Abdullah- Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Esra Dermancıoğlu- Fatmagül’ün Suçu Ne ?

İpek Bilgin-Ezel

EN İYİ DİZİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

Fatih Artman- Behzat Ç.

Metin Çekmez- Adını Feriha Koydum

Barış Falay- Ezel

Aras Bulut İynemli- Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Bülent Seyran- Fatmagül’ün Suçu Ne?

KOMEDİ DİZİSİ EN İYİ YÖNETMEN

Taner Akvardar- Yerden Yüksek

Bora Onur- Yahşi Cazibe

Ömer Uğur- Geniş Aile

KOMEDİ DİZİSİ EN İYİ SENARYO

Cüneyt İnay- Geniş Aile

Mehmet Akif Turgut, Funda Çetin- Kadınları Anlama Kılavuzu

Gani Müjde- Yahşi Cazibe

Kamuran Süner, Cüneyt İnay- Yerden Yüksek

KOMEDİ DİZİSİ EN İYİ KADIN OYUNCU

Süeda Çil- Kadınları Anlama Kılavuzu

Rojda Demirer- Geniş Aile

Hasibe Eren- Yerden Yüksek

Aslıhan Gürbüz- Yahşi Cazibe

KOMEDİ DİZİSİ EN İYİ ERKEK OYUNCU

Altan Erkekli- Yerden Yüksek

Ufuk Özkan- Geniş Aile

Alper Saldıran- Yerden Yüksek

Hakan Yılmaz- Yahşi Cazibe

KOMEDİ DİZİSİ EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

Ayça Işıldar- Kadınları Anlama Kılavuzu

Hande Katipoğlu Seyhun- Yahşi Cazibe

Toprak Sağlam- Yerden Yüksek

Tanju Tuncel- Geniş Aile

KOMEDİ DİZİSİ EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

Enis Arıkan- Yerden Yüksek

Bülent Çolak- Geniş Aile

Gökçe Özyol- Yahşi Cazibe

EN İYİ DİZİ FİLM GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ

Aydın Sarıoğlu- Muhteşem Yüzyıl

Ertunç Şenkay- Karadağlar

Veysel Tekşahin- Ezel

Hüseyin Tunç- Fatmagül’ün Suçu ne?

Sedat Yücel- Öyle Bir Geçer Zaman Ki

EN İYİ DİZİ FİLM MÜZİK

Fahir Atakoğlu, Soner Akalın, Aytekin Ataş- Muhteşem Yüzyıl

Toygar Işıklı- Ezel

Toygar Işıklı- Fatmagül’ün suçu ne?

Kıraç- Karadağlar

Nail Yurtsever, Cem Tuncer- Öyle Bir geçer zaman Ki

EN İYİ DİZİ FİLM SANAT YÖNETMENİ

İbrahim İldem- Karadağlar

Esra Oral- Adını Feriha Koydum

Aynur Topalak - Ezel

Nilüfer Giritlioğlu, Zafer Kanyılmaz- Muhteşem Yüzyıl

Murat Güney, Soydan Kuş- Öyle Bir Geçer Zaman Ki

EN İYİ KÜLTÜR/SANAT PROGRAMI

Afiş- CNN TURK

Cinemania- KANAL D

Gece Gündüz- NTV

Hayat Gezince Güzel- CNN TURK

Yol Üstü lezzet Durakları- CNN TURK

EN İYİ KADIN PROGRAMI

Ebruli- TV8

Deryanın Dünyası- Kanal Türk

Sabahın Sedası- SHOW TV

Gülben- TRT1

Arım Balım Peteğim- TNT

EN İYİ SAĞLIK PROGRAMI

Herşeyin Başı Sağlık- KANAL 7

Doktorum- KANAL D

Check Up- CNN TURK

HT Sağlık- HABERTURK

Ender Saraç’la Sağlıklı Yaşam- TNT

EN İYİ SPOR PROGRAMI

Bizim Stadyum- TV8

Herşey Futbol- TV8

Son Kale- KANALTÜRK

Yüzde 100 Futbol- NTV

Telegol- KANALTÜRK

EN İYİ TALK SHOW VE MÜZİK- EĞLENCE PROGRAMI

Beyaz Show- Kanal D

Gölgede Muhabbet- HABERTURK

Saba Tümer’le Bu Gece- CNN TURK

Fazla Mesai- NTV

Neşeli Pazarlar TV8

EN İYİ KOMEDİ PROGRAMI

Hayrettin- STAR TV

Koca Kafalar ile Baba Haber Bülteni- KANAL D

Çok Güzel Hareketler Bunlar- KANAL D

Komedi Dükkanı- STAR TV

EN İYİ YARIŞMA PROGRAMI

Kelimenin Gücü- ATV

Canlı Para- SHOW TV

Yetenek Sizsiniz- SHOW TV

Yok Böyle Dans- SHOW TV

Kelime Oyunu- BLOOMBERG HT


EN İYİ MAGAZİN PROGRAMI

Pazar Sürprizi- SHOW TV

Süper Star Life- STAR TV

Dizi Tv- ATV

Magazin D- KANAL D

2. sayfa- Kanaltürk

EN İYİ HABER/TARTIŞMA PROGRAMI

5 N1K- CNNTurk

Siyaset Meydanı- SHOW TV

Arena-Star TV

32. Gün- KANAL D

Gerçek Orada Bir Yerde- NTV

EN İYİ EKONOMİ/SEKTÖR PROGRAMI

Otomobil Sevdası- Kanal 24

Bakış- CNNTURK

Kokpit- CNN TURK

Ekonomi Notları- NTV

İş’te Gündem- CNN TURK

EN İYİ ANA HABER BÜLTENİ SUNUCUSU

Mehmet Ali Birand- KANAL D

Uğur Dündar- STAR TV

Can Dündar- NTV

Ali Kırca- SHOW TV

Nevşin Mengü- CNN TURK

EN İYİ BELGESEL YAPIM

Güzel Oyun- KANAL 24

Portreler- CINE 5

Trakya’nın Kara Günleri- IZTV

Yeşil Doğa- CNN TURK

Ali Adnan Başvekil “Bir İnsan Serüveni”- TRT

 

 
Sinan Aygün'e itiraz
 
MİNİ COOPER S
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Noel Baba'da ilk Paskalya ayini
Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Ortodokslarca kutsal sayılan Noel ...
Yaşlı kadına çarptı ve kaçtı
Antalya’da yolun karşısına geçmek isteyen 61 yaşındaki Fatma Özten'e otomobiliyle ...
'Çılgın geceler' başladı
Her yıl yaz sezonunda gece kulüplerinde düzenlenen çılgın eğlencelerle ...
 
Kültürel miras taşıyıcısı
Isparta'nın Yalvaç ilçesinde 'keçecilik' yapan 39 yaşındaki Gencer Kondal'a, ...
Ehliyetsiz sürücü dereye uçtu
Antalya'nın Alanya ilçesinde ehliyetsiz sürücü 50 yaşındaki Sami Semen ...
'Öldürdün mutlu musun'
Antalya'da aynı sokakta son 5 ayda onlarca evcil ve sokak hayvanının kaldırımlara ...
 
Halk koşusunu bir İngiliz kazandı
Antalya'nın Kumluca ilçesinde 12. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında ...
Kamyonetler çarpıştı: 10 yaralı
Antalya’da iki kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 1 ağır 10 kişi yaralandı.
Antalyalı kuyumcu, 'Az' yazdı çok konuşuldu
Son dönemlerin çok okunan ‘AZ’ romanının yazarı Hakan Günday, bir buçuk ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva