Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Fatih Ürek dolandırılmaktan son anda kurtuldu
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
Oscar ödüllü oyuncuya 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi
2 Kasım 2015 Pazartesi - 14:41

Antalya iş dünyasından seçim yorumları

ANTALYA iş dünyasının temsilcileri, 1 Kasım seçimi sonrasında sandıktan tek başına iktidar olarak çıkan Ak Parti'yi tebrik etti, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Antalya iş dünyasından seçim yorumları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, seçimin Ak Parti'nin büyük başarısıyla sonuçlandığını ve milletimizin tek parti iktidarını koalisyona tercih ettiğini söyledi. Seçimin ülke genelinde yüksek katılımla, güvenli ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesini demokrasi adına memnuniyet verici olarak gösteren Davut Çetin, başta yüzde 49,5 gibi son derece önemli bir oy oranıyla halkın desteğini alan Ak Parti olmak üzere, tüm partilerin kadrolarını tebrik etti. Sonuçların ülkemiz için hayırlı olmasını dileyen Çetin, şunları söyledi:

“Siyasi belirsizlik geride bırakıldı, yapısal reformlar için adımlar atılması gerekiyor. Ülkemizde aylardır süren seçim atmosferi ve siyasi belirsizlik ekonomik, siyasi ve sosyal birçok sorunu derinleştirmiştir. Artık seçim süreci geride bırakılmış ve Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yapısal reformların hayata geçirilmesinin önünde engel kalmamıştır. Şu aşamada bir an önce seçim psikolojisinden çıkılması, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevine başlaması, Hükümetin kurularak ülkemizin üst düzey karar mercilerinin bir an önce tesis edilmesi ve ihtiyaç duyduğumuz yapısal reformlar için gerekli adımların bir an önce atılması gerekmektedir. Önümüzdeki süreçte tek parti iktidarının ülkemizin ortak çıkarları doğrultusunda uzlaşma sağlayarak huzur ve güven inşasına öncelik vermesi, demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik reformları hızla gerçekleştirecek bir siyasi ortamın oluşumunu sağlaması en önemli hususlardandır."

ANTALYA IS DUNYASININ TEMSILCILERI, 1 KASIM SECIMI SONRASINDA SANDIKTAN TEK BASINA IKTIDAR OLARAK CIKAN AK PARTI'YI TEBRIK ETTI. (DAVUT CETIN) (FOTO:ANTALYA-DHA)
Davut Çetin

ARTIK EKONOMİYİ KONUŞMA ZAMANI

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, seçimden birinci parti olarak çıkan Ak Parti'yi kutlarken, gerilimden uzak, uzlaşmacı yaklaşımla toplumun her kesimini kucaklayan politikalarla ülkenin yönetilmesini diledi. 1 Kasım'da halkın büyük katılımla sandığa gittiğini ve demokratik hakkını kullandığını belirten Ali Çandır, "Milletimiz seçimini yaparak tek partinin iktidara gelmesi yönünde irade ortaya koymuştur. Türkiye bu fırsatı iyi değerlendirmeli, yapısal reformları bir bir hayata geçirmelidir" dedi.

Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Ali Çandır, seçim sürecindeki kırıcı ve yapıcı olmayan üslubun yerini, yapıcı ve güven verici bir ortama bırakmasını istedi. Huzur, demokratikleşme, hukukun üstünlüğü, ekonomik büyüme ve kalkınmanın halkın temel beklentisi olduğunu belirten Ali Çandır, "Seçimlerle büyük zaman kaybettik. Artık ekonomi konuşma zamanıdır, ekonomiye odaklanalım. Ekonomik reformlar siyasi iradeyi bekliyor. 2015 yılını ekonomide kayıp yıl olarak görüyoruz, kaçırdığımız treni 2016 yılında yakalamayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

ANTALYA IS DUNYASININ TEMSILCILERI, 1 KASIM SECIMI SONRASINDA SANDIKTAN TEK BASINA IKTIDAR OLARAK CIKAN AK PARTI'YI TEBRIK ETTI. (ALI CANDIR) (FOTO:ANTALYA-DHA)
Ali Çandır

BAŞBAKANIN SÖZLERİ SÖYLEMDE KALMAMALI

Güven ortamında her bireyin oyunu kullanabildiği bir süreç olduğunu belirten Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, vatandaşın 7 Haziran seçiminde yetkilendirdiği partilerin, özellikle muhalefet ve MHP ile HDP açısından o amaçları yeterince değerlendiremediği sonucunun ortaya çıktığını söyledi. Buralara oy veren seçmenlerin yeniden Ak Parti'yle bu işin düzeleceği yönünde tercih kullandığını ve demokrasinin de ülkenin çıkmazlarından çıkmasını sağlamak olduğunu anlatan Eroğlu, “Vatandaşlarımız Ak Parti'ye bir kez daha tek başına iktidar şansı verdi. Ak Parti'yi tebrik etmek lazım. Diğer partileri de. Başbakanın balkon konuşmasındaki sözlerinin söylemlerde kalmayan, duygusal yaklaşılmayan, ülkenin bütününü kucaklayan, bir ileri demokrasi ve kalkınma hamlesini hep beraber yapmamız gerekiyor. Hangi partide olursa olsun herkesin ülkenin menfaatlerini gerektirecek şeyleri hükümetle paylaşması gerekiyor. Muhalefetin de geçen süreci 7 Haziran öncesi dahil seçim sonuçlarını masaya yatırıp özellikle hatalı noktaları bulmaları ve kendilerini düzeltmeleri Türkiye'de etkin yapıcı muhalefetin olması gerektiğini fark etmesi gerekiyor" diye konuştu.

ANTALYA IS DUNYASININ TEMSILCILERI, 1 KASIM SECIMI SONRASINDA SANDIKTAN TEK BASINA IKTIDAR OLARAK CIKAN AK PARTI'YI TEBRIK ETTI. (ALI EROGLU) (FOTO:ANTALYA-DHA)
Ali Eroğlu

HERKESİN DERS ÇIKARMASI GEREKİYOR

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, milletimizin oyunu kullandığı ve kararını verdiğini söyledi. Bu seçimin sonuçlarından herkesin çıkarması gereken dersler olduğuna işaret eden Sevimçok, "Millet istediği zaman en zirveden bir partiyi alıp düşürebiliyorsa, tekrar da alıp en zirveye koyabiliyor. Seçim sonuçları, memleket, vatan için liderlerin taşın altına elini koyması gerektiğini de bir şekilde ortaya çıkarttı. Ve karamsar hava, tabloyu bu ülke sevmediğini gösterdi. Bunun neticesinde de tekrar kendini yönetecek güçlü hükümete imkan sağladı. İnşallah çıkan sonuç ülkemize hayırlı olur" dedi.

ANTALYA IS DUNYASININ TEMSILCILERI, 1 KASIM SECIMI SONRASINDA SANDIKTAN TEK BASINA IKTIDAR OLARAK CIKAN AK PARTI'YI TEBRIK ETTI. (ABDULLAH SEVIMCOK) (FOTO:ANTALYA-DHA)
Abdullah Sevimçok
 

 
Mardan Palas satıldı
 
Sinan Oğan MHP'ye döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya'da kuruldu Antalya'da iş arıyor
Tesis yönetimi, tesis servis hizmetleri ve teknik hizmetler alanında çözüm ...
Manavgat Kibar'a gitti
Manavgat Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların ...
Dokuma'ya ABD'li mimar katkısı
ANTALYA Mimarlar Odası'nın 3'üncüsünü gerçekleştirdiği IABA - Uluslararası ...
 
Singer'in vizyonu gençleşiyor
Dikiş makinesinin mucidi, köklü marka Singer, 165. yılını kutluyor.
ADOPEN ödülleri topladı
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nin (AOSB) bu yıl 5'incisi düzenlenen ...
Elektrikte özelleştirme dalgası
ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Akdeniz'de Elektrik Üretim Anomim ...
 
En başarılı firmalara ödül
ANTALYA Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü'nün gelenekselleşen 'En ...
Cola Turka satıldı
Yıldız Holding, bünyesinde bulunan içecek markaları Cola Turka, Çamlıca ...
Karşılıksız çekte patlama yaşandı! Esnaf zorda!
Ekonomideki durunluk, karşılıksız çekte patlama yaşanmasına neden oldu. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva