42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
KDV oranlarının artırılmasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de
21 Mart 2024 Perşembe - 12:20

Antalya’nın Altın Çağı’nda, Tütüncü’den çiftçiye destek

Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü’nün, çiftçileri desteklemeye yönelik projeleri tarımın altın çağını başlatacak.

Antalya’nın Altın Çağı’nda, Tütüncü’den çiftçiye destek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tütüncü’nün, 32 başlık altında topladığı tarım projeleri; ucuz mazot, tohum, bireysel sulama, gübre gibi çiftçiyi sevindirecek birçok tarımsal desteği kapsıyor.

Antalya’yı altın çağı’na ulaştıracak 200’ün üzerindeki projesini açıklayan Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, tarıma yönelikte önemli projeler ortaya koydu. Tütüncü’nün 32 başlık altında topladığı tarım projeleri ucuz mazot, tohum, bireysel sulama, gübre, makine gibi çiftçiyi sevindirecek birçok tarımsal desteği kapsıyor. Çiftçilerin ekonomilerine katkıda bulunmak ve üretim maliyetlerini azaltmak amacıyla ucuz mazot desteği sağlanarak, Türkiye’de en ucuz mazotu kullanan Antalya çiftçisi olacak. Köy Sandığı Uygulaması ile; kırsal bölgelerde kurulacak tarım makineleri parkları ile ihtiyaç halinde traktör, kepçe, pulluk, çapa, balya makinesi gibi araçlar üreticinin kullanımına ücretsiz olarak sunulacak. Mevcutta boş ve kullanımsız durumda bulunan tarıma elverişli belediye ve kamu arazileri çiftçilerin kullanımına açılacak, fideler ve fidanlar belediye tarafından temin edilerek, üretimini çiftçiler yapacak. Yerel tohum çeşitliliğini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için bir tohum bankası kurulacak. Bu tohum bankasından çiftçilerin ücretsiz yararlanması sağlanacak. Çiftçilerin topraklarının ücretsiz analizi yapılarak, danışmanlık hizmeti verilecek. Üretimin çeşitlenmesi ve verimin artması için de seralara teknik uzman desteği sağlanacak.

ÇİFTÇİLERE ORGANİK GÜBRE

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü’nün altın çağı projeleri daha birçok tarımsal desteği ve çiftçileri sevindirecek çalışmaları kapsıyor.

Bireysel sulama sistemlerinin kurulması, akıllı sulama sistemlerinin  yaygınlaştırılması, sel, afet durumlarında çiftçinin ekim alanlarının ve seralarının etkilenmemesi için önleyici tedbirler alınacak, çiftçilerin yağmur nedeniyle ağırlaşan zeminden etkilenmeden tarlalarına ve seralarına ulaşabilmeleri için tarlalara ve seralara giden yolların bakımlarını gerçekleştirilecek. Çiftçilerin ürünlerinin bozulmaması ve taze kalması için soğuk hava depoları yapılacak. Sera atıklarından elde edilecek organik gübre çiftçilere ücretsiz sunulacak. Şifa kaynağı tıbbi ve aromatik bitkilerin üretim alanları artırılacak, üreticinin ürünleri kurulacak tesislerde kıymetli yağlara ücretsiz dönüştürülerek. Kapari ve mantar üretimi de dahil olmak üzere orman köylülerine tarımsal teşvik sağlanacak.

İŞTE TÜTÜNCÜ’NÜN DİĞER TARIM VAATLERİ

*Azalan su kaynaklarının tasarruflu kullanımı ve toprağın verimliliğini artırmak, çiftçinin üretimine katkıda bulunmak, aldığı ürünün kalite ve miktarını artırmak amacıyla damlama ve yağmurlama sulama sistemleri için gerekli olan malzeme teminini

*Atıl durumdaki kamu arazilerinin üretime açılmasını sağlayarak üreticilerin ekim alanları artırılacak.

*Antalya Dijital Çiftçi Uygulaması; Çiftçilere tarım faaliyetleri için gereken bilgileri sunan ve modern tarım teknikleri hakkında eğitimler sağlayan bir mobil uygulama geliştirilecek

Çiftçi Eğitim Programları; Çiftçilerin ve Hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yeni üretim teknikleri ve teşvikler hakkında bilgilendirilmesi için Tarım İlçe Müdürlükleri iş birliği ile eğitim programları düzenlenecek, Tarım ve Hayvancılıkta verimi artırmaya yönelik çalışmalar sürekli hale getirilecek

*Çocuk ve Gençlik Tarım Kampı; Çocuklara ve gençlere hem tarımı sevdirmek hem de eğitim vermek için yaz kampları ve eğitim programları düzenlenecek.

*Tarımsal Kalkınma Ofisi ; Avrupa Birliği destekli fonlara başvuru süreçlerinde rehberlik eden bir ofis hizmete sunulacak. Üreticilerin ulusal ve uluslararası hibelerden yararlanmaları için çaba harcanacak.

*Kayıtlı Çiftçilere Tarım Sigortası Desteği ; Çiftçilerin bin bir emekle ürettiği ürünlerin kıymetine istinaden  bu emeği her türlü tehlikeye karşı koruyabilmek için tarım sigortası teşviği  ile çiftçiye doğrudan nakit prim desteği sağlanacak.

*Antalya Dijital Çiftçi Uygulaması ; Çiftçilere tarım faaliyetleri için gereken bilgileri sunan ve modern tarım teknikleri hakkında eğitimler sağlayan bir mobil uygulama geliştirilecek.

*Tarımsal ve Hayvancılık Destekleri Çağrı Merkezi: Tarım ve hayvancılıkla ilgili destekler hakkında bilgi alınabilecek ve başvuru süreçlerinde yönlendirme sağlayan bir çağrı merkezi kurulacak.

*Akıllı Tarım Teknolojileri Parkı; Tarım teknolojilerini sergilemek ve çiftçilere eğitim sağlamak için teknolojik parklar kurulacak.

*Fidanlar Belediyeden, Arazi Kamudan, Üretim Sizden; Doğanın bize armağanı olan zeytinyağının üretimi Antalya’da daha da artırılacak. Mevcutta boş ve kullanımsız durumda bulunan dikime elverişli orman alanları çiftçilerin kullanımına açılacak. Zeytin fidanları belediye tarafından temin edilecek, üretimi çiftçiler yapacak.

*Kırsal Kuluçka Merkezleri; Kırsal bölgelerde girişimcilere fikirlerini geliştirmek, büyütmek ve hayata geçirmek için maddi-manevi destekler sağlanacak. Danışmanlık desteği ile girişimcilerin yanında olacak. Yapılacak merkezlerde bilgi ve deneyim paylaşımları, ihtiyaca yönelik eğitimlerin düzenlenmesi gibi çalışmalarla altyapı desteği verilecek.

*Antalya Tarım İnovasyon Vadisi; Antalya'nın tarımsal potansiyelini artırmak için teknoloji ve inovasyon merkezleri kurularak, çiftçilere modern tarım teknikleri eğitimi verilecek.

*İlçe Tarım ve Hayvancılık Danışma Ofisleri: İlçelerde çiftçilere tarım ve hayvancılıkla ilgili danışmanlık hizmeti sunan ofislerin kurulması ile birlikte tarım ve hayvancılığın gelişimine destek sağlanacak.  

 
31 Mart seçimleri için pusulalar tanıtıldı
 
Antalya'da görev başında hayatını kaybeden polis için tören
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da otizmli çocuklar için yeni protokol
ANTALYA İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği ...
Diş Hekimliği Fakültesi’nden 110 öğrenci beyaz önlüklerini giydi
Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 110 öğrenci beyaz önlüklerini törenle giydi.
Uysal: Muratpaşa’mızda mutlak ve tartışmasız barış var
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İran Film ve Sanat Festivali’nin ...
 
3 çocuğunun annesini öldüren sanık: Hatırlamıyorum
ANTALYA'da 10 yıldır dini nikahla birlikte yaşadığı 3 çocuğunun annesi ...
Uysal: Türkiye’ye ilham verelim
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Sedir Mahallesi’nde düzenlenen ...
Antalya'da 2 tekne alev alev yandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde bir gezi teknesinde başlayan yangın, yanındaki ...
 
Caretta mücadelesinde yavru sayısı 1,5 milyona ulaştı
AKDENİZ'de nesli tehlike altındaki deniz kaplumbağalarının en büyük yuvalama ...
Gazipaşa'da polis memuru hayatını kaybetti
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde polis memuru Bekir Gültekin, nöbette fenalaştıktan ...
Antalya'da infaz memuru kaza kurbanı
ANTALYA'da kontrolden çıkarak devrilen araçtaki ceza infaz koruma memuru ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva