Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
18 Ekim 2016 Salı - 15:36

Antalya’nın Yeni Otogarı Döşemealtı’na yapılacak

Antalya’nın yeni otogarını Döşemealtı’na getirecek ilk adım atıldı. Mülkiyeti Döşemealtı Belediyesi’nde olan 100 dönümlük alanın tapusu otogar yapılmak şartıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Antalya’nın Yeni Otogarı Döşemealtı’na yapılacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya-Burdur Karayolu üzerinde Yeşilbayır Mahallesi 9425 Ada 1 Parsel üzerine kurulacak Antalya’nın yeni Otogarı için tapu devri Döşemealtı Belediyesi’nde gerçekleştirildi. 

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yaklaşık 100 dönümlük alanın otogar yapılması şartıyla Döşemealtı Belediyesi’nin mülkiyetinde olan tapuyu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e verdi.

Döşemealtı büyüyor ve gelişiyor…

Antalya’nın en büyük merkez ilçesi Döşemealtı’nın geleceği için önemli bir işbirliğinin yapıldığına dikkat çeken Başkan Genç, “Döşemealtı sürekli büyüyen, gelişen ve Antalya’nın en önemli yol ağlarının bulunduğu bir bölge. Dolayısıyla Otogarın İlçemize gelmesi Döşemealtı’na olduğu kadar Antalya kent merkezinin trafiğinin rahatlamasına da neden olacaktır. Öte yandan Bilindiği gibi Oto Galericiler Sitesi’nin de Döşemealtı’na taşınması konusunda bir çalışmamız oldu. Büyükşehir Belediyemize ve Başkan Menderes Türel’e desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Otogarın İlçemize gelmesi için üzerimize düşeni yaptık. Çünkü böyle bir projenin yapılabilmesi için mülkiyetin Büyükşehir’de olması gerekiyor. Döşemealtı Belediyemizin Meclis Üyesi arkadaşlarıma verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Döşemealtı İlçemiz her geçen gün büyüyor, şuan da Antalya’nın hemen hemen en hızlı gelişen Merkez İlçeleri arasındayız.” dedi.

Döşemealtı’nın ilk tam teşekküllü hastanesinde sona gelindi…

Başkan Turgay Genç sözlerinin devamında Döşemealtı İlçesinin bir başka önemli sorunu olan hastene konusunda da çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve kamu özel sektör işbirliğiyle Döşemealtı’nın ilk tam teşekküllü hastanesini yapacaklarının müjdesini verdi.

Örnek bir işbirliği, teşekkür ederim…

Tapu teslimi töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yapılan işbirliklerinin vatandaşların menfaatleri doğrultusunda olduğuna dikkat çekti.  Menderes Türel, "bazı konulardaki küçük adımlar aslında büyük anlamlar ifade ediyor. Özelikle bugün de ziyaretimin en önemli nedenlerinden bir tanesi o. Yoksa Antalya'mıza yeni bir otogar kazandırmak için vermiş olduğunuz destek,  bizim toplu iş merkezi kazandırmak için vermiş olduğumuz destek tabiki önemli bir işbirliğini işaret ediyor. Siz bize toplu işyerleri ile ilgili bir talepte bulundunuz bizde elbette dedik. Bizde Antalya'da artık otogarımız şehir içerisinde kaldı. Çevre yollarımız tamamlanıyor, batı çevreyolu ve kuzey çevreyollarına yakın bir yere otogar taşınmalı şehir trafiğinin de hafifletilmesi adına. Bu noktada bir mülkiyet devri ile bizim burada otogar yapabilme imkanımızı ortaya çıkarttınız. Onun için çok teşekkür ediyorum ama dediğim gibi bu sadece toplu iş merkezi, otogar yapılması ile ilgili yaptığımız iş birliğinden öte çok daha yüksek bir anlam ifade ediyor. Çünkü biz her zaman her yerde söylüyoruz. Biz Antalya'mıza hizmet için yola çıktık iktidar muhalefet ayrımı, seçildikten sonra söz konusu değildir. Ve siyasi parti rozetlerimizi seçildikten sonra kapıda bırakıyoruz dedik. İşte bunun en güzel teyididir aslında bu yaptığımız iş. Bir iktidar muhalefet işbirliğinin hizmet noktasında en güzel örneğinin verildiğini herkese göstermek adına çok önemli o yüzden de size teşekkür ediyorum”

Projenin içeriği hakkında da kısa bilgiler veren Başkan Türel, “siz mimarsınız proje bana geldi müthiş bir proje, son yılların ödül alacak bir projesi. Döşemealtında yapacağımız da kendi enerjisini üreten güneş enerjisiyle fevkalade çağdaş bir mimari ile Döşemealtına ciddi değer katacak bir proje olacak. Çağdaş modern mimarinin en güzel örneklerini ortaya çıkartacak bir proje olacak.  İnşallah tamamlar 2017 içerisinde de inşaatına başlarız diye düşünüyorum. Tabi Döşemealtı ile Büyükşehir Belediyesi son derece önemli projeleri böylelikle çıkartıyor, gayret ediyoruz” sözlerine yer verdi.


Yeni Otogar, Korkuteli Kavşağı'ndan Burdur istikametine giderken üçüncü kavşakta sağda inşaa edilecek.




 
 
 

 
Öğrencilerin beyaz önlük heyecanı
 
Manavgat'ta kaçak sigara operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilerin beyaz önlük heyecanı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi 2016-2017 birinci sınıf öğrencileri ...
Anadolu'nun renkleri buluşuyor
ANTALYA'da bu yıl 26-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Yöresel Ürünler ...
15 Temmuz şehidinin ailesinden Fetullah Gülen hakkında suç duyurusu
DARBE girişimi sırasında Ankara'da şehit edilen polis memuru 26 yaşındaki ...
 
'Yoğun asfalt çalışması başlayacak'
KORKUTELİ Belediye Başkanı Hasan Gökce, "Önümüzdeki yıl havanın ısınmasıyla ...
Kumluca'ya müdür Akşit atandı
KUMLUCA Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevine İsa Akşit atandı.
Efsaneler Antalya'da buluşuyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Alman Konsolosluğu'nun düzenlediği ...
 
3 gazeteci hakkında yakalama kararı
Bülent Keneş, Şemseddin Efe ve Abdulkerim Balcı hakkında yakalama kararı çıkarılması istendi.
Deniz Aktaş'ın katiline müebbet hapis
ANTALYA'da birlikte yaşadığı 21 yaşındaki Deniz Aktaş'ı tabancayla öldürdüğü ...
Korkuteli'de istiridye mantarı üretimi
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde kültür mantarının ardından istiridye mantarı üretimi de başladı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva