'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
11 Ocak 2019 Cuma - 10:08

Antalya'nın üçüncü büyüğü CW Enerji'den son dakika açıklaması

Antalya'nın 3'ncü büyük şirketi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş. konkardato başvurusunu geri çekti.

Antalya nın üçüncü büyüğü CW Enerji den son dakika açıklaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

"Değerli Kamuoyuna" başlıklı bir açıklama yapan CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı T. Tarık Sarvan ile başkan yardımcısı Volkan Yılmaz şu ortak görüşleri paylaştı:

"Bilindiği üzere güneş paneli üretiminde ülkemizde ve Avrupa’da lider konuma sahip şirketimiz CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (CW Enerji) güçlü ve kararlı adımlarla gerek ülkemizde gerekse yurtdışında faaliyetlerine devam ederken geçtiğimiz yaz aylarında, dış etkenlerin de katkısı ile yaşanılan ekonomik zorlukların bir yansıması sonucunda 16 Ekim 2018 tarihinde Antalya Asliye Ticaret Mahkemesi’ne Konkordato başvurusu yaparak, 17 Ekim 2018 tarihinde “Geçici Mühlet Kararı” almış idi.

Konkordato başvurusunun yapılmasında, mahkeme başvurumuzda da dayanakları ile açıkça ifade ettiğimiz üzere, Şirketimizin borca batık olmamasına ve sermayesinin tamamını korumasına karşılık, yaptığımız Sanayi 4.0 normlarında ve 165 Milyon TL tutarındaki yeni fabrika yatırımımız ve çeşitli müşterilerimizin siparişleri doğrultusunda, maliyetlerinin tamamını kendi kaynaklarımızdan karşılamak suretiyle geliştirerek, anahtar teslimi ve satışa hazır hale getirdiğimiz yaklaşık 50 MW büyüklüğünde güneş enerjisi santrallerinin (GES) ve maksimum %10’luk kısmı avans ödemesi olarak alınan ve tarafımızca üretimi gerçekleştirilen yaklaşık 30MW güneş panellerinin söz konusu müşterilerimiz tarafından, satın alınmaları için gerekli finansman kaynaklarını geçtiğimiz dönemde yaşanan kredi piyasasındaki daralma sebebiyle, kullanılamaması ve değişen piyasa koşulları nedeniyle üçüncü kişilerden alacaklarımızı zamanında tahsil etmekte yaşadığımız güçlük neticesinde, şirketimizin kısa vadeli yükümlülüklerini yerine getirmekte zorluk yaşayabileceği öngörüsü etkili olmuştu.

Ancak şirketimiz konkordato başvurusu sonrasında dahi başarılı çalışmalarına devam etmiş, günlük üç vardiya ile süren üretim faaliyetlerini kesintisiz devam ettirerek ülkemiz ve geleceğimiz için çalışmaya ve üretmeye devam etmiştir.  Konkordato süreci içerisinde Şirketimiz tarafından gerek bankalara ve tedarikçilerimize, gerek ise çalışanlarımıza ve üçüncü kişilere karşı tüm yükümlülüklerimiz zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirilmeye gayret edilmiş ve Şirketimizin içinde olduğu süreçten kimsenin olumsuz etkilenmemesi, azami çaba gösterilmek suretiyle, sağlanmıştır.  Aynı süreç içerisinde Şirketimiz ihracat çalışmalarına da yoğunlaşmış ve geçtiğimiz 2,5 aylık dönem içerisinde yurtdışında yeni 12 ülkede distribütörlük anlaşmaları imzalayarak yurtdışı satışlarını ve ihracatını önemli ölçüde ve istikrarlı bir biçimde artırmış, ülkemiz için değer yaratmaya devam etmiştir.

Bu süreç içerisinde, Şirketimiz kendi kontrolü dışında bulunan sebepler ile yaşadığı bu dönemi, tüm kreditör bankalarımızın, piyasa tedarikçilerimizin, çalışanlarımızın, başvuru süreci içerisinde çalışmalarımızı gözetleyen ve denetleyen Mahkeme’nin ve hukuk ve finans danışmanlarımızın özverili ve anlayışlı çalışma ve yaklaşımlarının da katkılarıyla, güçlenerek atlatmış ve bu süreci çok iyi yöneterek nakit akışındaki olumsuzlukları gidermiş, son 5 yılda sergilediği etkileyici büyümeyi bu süreçte dahi devam ettirmiştir.  Bu gelişmelerin sağlanmasında, ülkemizin geçtiğimiz dönemde yaşadığı olumsuzlukların hızlı ve etkin bir şekilde giderilmesi ve sektörümüzün geleceğe güvenle bakabilmesinin sağlanması da son derece önemli olmuştur.  Bu nedenle tüm kreditörlerimize ve yetkililerine, piyasa tedarikçilerimize, tüm müşterilerimize ve yatırımcılarımıza, konkordato komiserlerine, finans danışmanımız Finans Denetim YMM A.Ş. ortağı İbrahim Türkiş’e ve hukuk danışmanımız ve avukatımız Öztekin & Co. ortağı Av. İbrahim Doğu Öztekin’e içtenlikle teşekkür ederiz.

Sonuç olarak tüm bu olumlu gelişmeleri ve şirketimizin tüm paydaşlarına karşı yükümlülüklerini zamanında yerine getirdiğini ve getirmeye devam edebileceğini değerlendiren Şirketimiz Yönetim Kurulu, hukuk ve finans danışmanlarımızın da görüşlerini dikkate alarak, Konkordato başvurumuzdan feragat etmeyi ve Geçici Mühlet kararının kaldırılarak sürecin sonlandırılmasını kararlaştırmış ve Mahkeme’ye yaptığımız başvurumuz sonucunda şirketimiz hakkındaki geçici mühlet kararı ve Konkordato süreci 07 Ocak 2019 tarihinde sonlandırılmıştır.

Şirketimiz, bundan sonra da faaliyetlerine güçlü adımlarla ve hız kesmeden devam ederek Ülkemiz ve geleceğimiz için çalışmaya ve üretmeye devam edecek ve özellikle yurt dışı pazarlardaki etkinliğini 30 ülkeye yaygınlaştırarak büyütecek, ülkemizde ürettiği ürünleri tüm dünyaya ihraç edecek ve ülkemizde olduğu gibi uluslararası pazarlarda da büyük ve önemli anahtar teslimi GES projeleri gerçekleştirecektir.

Güneşin olduğu her yerde biz varız…

Saygılarımızla"

 

 
Antalya'da sürpriz evlilik teklifi duygulandırdı
 
Hayatını, aracına çarptığı polis kurtardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANSİAD Başkanı Kan'ın herkese bir mesajı vardı
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) 29’uncu Kuruluş Yıl ...
Yatırım karşılığı vatandaşlık
Aralarında Sabancıların da bulunduğu çok sayıda zengin aileye mensup kişiler 'Malta' vatandaşı oldu.
Ali Çandır; 2019 demokrasi ve ekonomide reform yılı olsun
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı ...
 
Anadolu'nun unutulan lezzetleri ıslah ediliyor
ANTALYA'da, köy domates çeşitleri 'kuzey' ve 'pembe' köy domatesini ıslah ...
Antalya OSB'nin gurur gecesi
Bu yıl 8’incisi düzenlenen Antalya OSB 2017 Yılı En Başarılı Firmalar ...
Endüstri 4.0'ın Avantaj Ve Dezavantajları
Endüstrinin yeni bir boyut ve şekil kazanmasına olanak sağlayacak olan ...
 
ANTİKAD'tan 'Yılın ödülleri'
ANTALYA İş Kadınları Derneği'nin (ANTİKAD) 14. kuruluş yıl dönümü töreninde, ...
Antalya'da konuşan TÜSİAD Başkanı Bilecik'ten 'faiz' uyarısı
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin ...
CHP'li belediyelerde en az maaş 2 bin 200 TL olacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerde asgari ücretin ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva